Iako je tema čili, ja ne mogu da ignorišem bijeli luk. Je li ovo zbilja domaći luk?milaa wrote: Moj skromni doprinos temi
Bijeli luk ignorisite
Nakako mi je velik za domaći...
Moderator: anex
Iako je tema čili, ja ne mogu da ignorišem bijeli luk. Je li ovo zbilja domaći luk?milaa wrote: Moj skromni doprinos temi
Bijeli luk ignorisite
Nazalost nije kod nas.Mu'min wrote:milaa, ne brini bijeli luk je neopazan.milaa wrote:Moj skromni doprinos temi
Bijeli luk ignorisite
Đe ovo prodaju? Gdje je pijaca?
Ove tete sa pijace kazu da jeste, i vjerujem im.CvjetnaOaza wrote:Iako je tema čili, ja ne mogu da ignorišem bijeli luk. Je li ovo zbilja domaći luk?milaa wrote: Moj skromni doprinos temi
Bijeli luk ignorisite
Nakako mi je velik za domaći...

ODGOVOR:Senad666 wrote:selam Mumine,
imam jedno pitanje vezano za feferonke. imam zelju da posadim u saksiju, ali neku patuljastu sortu sa lijepim plodovima, mozda i neki ukrasni, i bilo bi fino da su dobre za jestiali najvaznije da nisu velike rastom, mada znam da su sve one sitne...jel imate neki savjet? bio bih zahvalan...sretna nova i sve najbolje!
Mu'min wrote: Selam Senade
lijepo te je opet čitati.
Možda bi još ljepše bilo da se družimo direkt u temi Čili na ovom forumu nebil se ko okoristio sa našim dopisivanjem (ako želiš mogu tvoj pitanje + moj odgovor kopirati).
A evo ti odgovora:
Patuljastost čilija ćeš postići sa obrezivanjem sadnice, baš kao što se krošnja voćke oblikuje.
Naravno postoje sorte koje su sklone velikoj rasti, kao i one što imaju drugačije osobine al za obje je vrlo važno obrezivanje i usmjeravanje rasti.
Za jelo ja ti mogu preporučiti da Jalapeno jer su VRLO nježne i mogu je i početnici jesti.
Al za patuljaste čilije npr. Bolivian Rainbow je bolji primjer.
Evo kako izgleda moja bolivian rainbow u kancelariji:
Mahsuz selam u Tuzlu.
Saksija veličine 2-3kg je (br. 25) je više nego dovoljna jer i onako to misliš za ukras imati.Senad666 wrote:jel treba neka velika saksija, jesu li zahtjevne kada je to u pitanju?

Oprašivanje je bilo samo od sebe.kerima1 wrote:Zanima me kako se biljka oprasi u sobi bez insekata? i..
da li su ti sad trenutno ti plodovi u saksiji?ako jesu bas fino samo otkines,ne moras u zamrzivac vaditi komad.
Draga OtiOticon wrote:Dragi Mumine...da ne znam čim se baviš rekla bi da si profesionalni fotograf. Slika tvojih "yellow birds" može poslužiti za katalog. Pogođen odličan ugao svjetlosti od prozora čini im boju još intenzivnijom...ili meni toliko sijaju ove ljutače u ove tmurne dane. Aferim.

O ljutine se može pričati ko i o ljepoti cure. Nekom ružna ko noć a nekom Bože dragi pala na srce pa se jadnik izgubi kad je vidi.kerima1 wrote:aha svidjaju mi se te.sad kakve su jacine ljutine ove ? ja sad preko zime uzela ljutu alevu nagrnem je u kuhanje i opet ne osjetim ljutinevaljda kad stalno ljutis hranu postanes imun i doze se povecavaju.
da li se ,ogu jesti dok su zelene,jesul ljute tada ?