Bosnolog wrote:Jenostavno ne pristajati na ucjene na koje je SDA pristajala godinama,....Daytonska lesina je nametnuta u vrijeme agresije na RBiH od strane komsija i pobunjenicko zombijsko servovanja hegemonistickim projektima i to u vrijeme kada su bili na traktorskim prikolicama i pred vojnim slomom,....cyprus wrote:Ma dobro to, nego kako ćemo je urušit? Da udrim i ja...
Dalo se sanse poslije rata da se civiliziovano rijese nesporazumi,medutim velikosrpska igra je nastavljena sistematskim opsturikcijama od ubijanja povratnika do otvorenog rusenja drzave sto je svima nama jasno ,Sada se doslo do stadija da se krastava zaba velikosrpskim sanjarima zaglavima u grlu,fali im zraka isada im je Sarajevo (Tihic) ponovi vaditi iz grla da bi mogla uzeti zraka, zivjeti i nastaviti po starom,.....
Nema pristajanja na parcijalno sminkanje kako zagovara Dodik i njegov saveznik Tihic,neka nas suspenduju i izbace iz vijeca Evrope,oni su svakao surovali onom sto su velikosrpski bolesnici cinili decvedesetih godina RBiH,.....Tim cinom ce se internacionalizovati problem,a za najgore nikada nije kasno,stim da treba uraditi sve da do toga ne dode,....Zivoti ljudi su najbiotniji ali se nece proistati na ono sto nije proslo devedesetih i TACKA,.....
Neka nam MZ nametne ustavno uredenje bilo koje demokratske drzave Evrope,ako nema dogovora ili neka pretvore BiH u stvarni protektorat,...
Moze i nastavak dosadasnje prakse ali neka onda OHR preuzme i odreduje drzavni budzet i sva ostala pitanja te ukine plate onima koji razbijaju drzavu a znamo ko to cini ili neka ih pomete svojom metloma koja im je data mandatom vijeca sigurnosti UN-a a koju ne koriste jos od 2006 godine,......
Lakse im je plandovati i ocekivati da Sarajevo popusta hvaleci praznoglavog Teletabusa Tihica za popustiljivost i koperativnost cetnicima dok im ispunjava zelje,sto je cino godinama.Nema vise toga,promjenile se okolnosti Tihic je sada u drugoj ulozi a ne u ulozi dvorske izdajnicke lude,....Sada ima nadzor nad onim sto radi,...
Nama je uvijek nesto anmetnuto! Ja jos nisam vidio naseg politicara da je reko: Jest JA sam tu odluku donio i tako ce biti!!!
@Skijas:
Uopste se tebi nisam ni obracao, nego sam samo rekao da je Dejtonski sporazum tu, i da RS treba prihvatiti. Prihvatili smo je 1995, i sto bi se reklo, nakon j.... nema kajanja. Medjutim, mene sad vise zivciraju Tihic, lagumdzija itd, itd, koji svu paznju Dodiku poklanjaju da bi svoj amaterizam i diletantizam sakrili!