Nisam, al ne znači da nećunihoniho wrote:jesi to ti puko na nju? ono , ko se bije taj se voli !? nemoj nam razvodnjavati........palermo wrote:haj ba......nego htjedoh pitati, vidim hvale se Kristijanini tekstovi na nekim drugim temama, pa kako ih ja nisam imao priliku čitati (jebavat ga, ja samo na politici i fudbalu ovdje obitavam) molio bih da me uputite na topice gdje ona piše. Ozbiljno pitam, interesuje me da vidim čime je to očarala neke forumaše/ice koje ja by the way iznimno cijenim (aka pustopoljina)
Potez Ahmeta Davutoglua
-
palermo
#401 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
-
nihoniho
#402 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
okrenuce te anamo ona, cuvaj se.......(onaj zeleni smajli)palermo wrote: Nisam, al ne znači da neću![]()
......haj, Ahmo i zaboravio više da je bio ovdje a ti meni nemoj razvodnjavat
- Sezam
#403 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
Sad sam uvjeren da Kristijana nema IQ veci od 100, a da se radi o Biljani Plavsic u nastajanju, nema apolutno vise nikakve sumnje.
-
rijeka oz
#404 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
Ja dijelim , a dvojica su mnozinastar(i)mo wrote:lucky, manje koristi to "mi". Ne dijelimo svi tvoje misljenje.
Last edited by rijeka oz on 08/02/2011 15:55, edited 2 times in total.
-
popajic
#406 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
Ko je sad Davutoglu ? 
- Kasips
#407 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
Taj u ljubičastom 
Šalim se, to je Kristijana.
Šalim se, to je Kristijana.
- AliceInChains
#408 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
Kamuflirani Srbin? 
- Kasips
#409 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
Pa jeste, zipa kako mu steže ruku, bRezbeli hoće da mu je slomije 
- JThomas
#410 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
to.nihoniho wrote:naravno da je domaca avlija puna smeca i to najpokvarenijeg, koje tragediju zloupotrebljava radi ostvarivanja licnih ambicija. no, to sto u redovima bosnjaka postoje partneri srpskom hegemonistickom projektu ,srbe ne amnestira od politike koju su vodili i vode prema bih i zlocina koje su, u kviru iste, pocinili.popajic wrote: .
Veliki sam zagovornik ciscenja "vlastite avlije" , pa sam u tom smislu puno vise kritikovao "nasu" stranu.
Sa punim pravom.Toliko gadosti se tu nakotilo prije i za vrijeme rata , da ce naredne generacije puzati pod teretom sovinizma , klerikalizma i ekonomski katasrofalne politike.
Pune ruke posla u "vlastitoj avliji ". Prepune !
Ali, da me se tjera da zmirim na opstruiranje BIH , da zaboravim zbog cega sam 4 god. svoje mladosti proveo u sarajevskom paklu , da dobijem amneziju kad pomislim na Srebrenicu , da ignorisem velicanje zlocinaca i da svojim humanizmom i bosanstvom kazem : mir- mir , niko nije kriv....e, to je prag preko kojeg iole normalan i moralan covjek ne prelazi.
postojanje bande u bosnjackim redovima je odlican alibi za ono famozno "ALI", kojim se sve nastoji p[oravnati i izjednaciti......
PS
prolem je sto je ta uravnilovkan, dobrim dijelom, podrzna i od strane medjunarodne zajednice, s ciljem da se, s obzirom da je monstruoznoj tvorevini dat poliuticki legitimitet, priskrbi i moralni legitimitet. na to nasjeda i poprilican broj bosanaca , pa se kritikovanje karaktera pc i srpske politike sve cesce podvodi pod jezik mrznje.
moralna uravnilovka je jebena tekovina tobožnjih liberala. tipično se počinje od postavke: "svi smo ubijali." što je živa istina, u svakom ratu svi ubijaju. al' onda se ta konstatacija širi na način da se na osnovu toga zaključuje da smo svi jednako ubijali, da smo svi sistematski i planski na nivou državnog projekta ubijali, da smo svi imali jednak odnos prema onima koji su ubijali...i onda smo svi isti, i mir mir mir niko nije kriv. a to već sa stvarnošću nema veze.
-
nihoniho
#411 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
jebena je situacija. ruzno je i pogresno nove generacije uciti da mrze i negiraju, narocito sto generacije koje nadolaze nemaju veze s onim sto se desavalo i ne bi ih bilo posteno tjerati da placaju raune starijih. s druge strane, je li posteno, moralno i ,uopste, moguce ppomiriti se i preci preko onoga sto se desilo. jos jednom, problem nepobijedjenog fasizma traje i traje......JThomas wrote:to.nihoniho wrote:
moralna uravnilovka je jebena tekovina tobožnjih liberala. tipično se počinje od postavke: "svi smo ubijali." što je živa istina, u svakom ratu svi ubijaju. al' onda se ta konstatacija širi na način da se na osnovu toga zaključuje da smo svi jednako ubijali, da smo svi sistematski i planski na nivou državnog projekta ubijali, da smo svi imali jednak odnos prema onima koji su ubijali...i onda smo svi isti, i mir mir mir niko nije kriv. a to već sa stvarnošću nema veze.
- JThomas
#412 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
gorući problem je upravo u tome što nije prošlo, nego traje.
-
popajic
#413 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
A traje jer se cinjenice onog proslog negiraju.JThomas wrote:gorući problem je upravo u tome što nije prošlo, nego traje.
-
Kristijana
#414 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
Jarane, stoja k'o kuća.Sezam wrote:Sad sam uvjeren da Kristijana nema IQ veci od 100, a da se radi o Biljani Plavsic u nastajanju, nema apolutno vise nikakve sumnje.
Kako si me samo provalio, ti mora da si genij. S duplom stojom, minimum.
Mora i da si član Mense, blago tebi, šmrc šmrc...
Vidim da si opsjednut tim brojčicama. One zaista nisu jedino mjerilo, imaš i druge parametre. Ako si neshvaćeni genij, to je zato što su svi ostali idioti.
Eto, Plavšićka je uspjela postati profesorica na fakultetu s niskim I.Q.om, stvarno svašta.
P.S. Prvo mi je bio 80, sad 100... uh! Napredujem. Znam kako ću nabrzinu još poboljšati intelekt:
Idemo: Srbi genocidaši, Srpska Mrska, Republika Šumska, Džeeeekoooo, ole....
Pa onda kaže: PC treba ukinuti. Dodik je debil, Majkićka je debiluša. I Tadić niš' ne valja. On je lažni liberal.
Oj Sezame, genije, je li bar dobacilo do 120?
- AliceInChains
#415 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
E vala, za ovo podebljano nije potrebna neka inteligencija, da se skonta, jer je nivo spomenutih osoba DONJI:mrgreen: Uostalom, i Srpski radikali(SRS, SNS, DS,...) su prepoznali, da je Tadic glupKristijana wrote:Jarane, stoja k'o kuća.Sezam wrote:Sad sam uvjeren da Kristijana nema IQ veci od 100, a da se radi o Biljani Plavsic u nastajanju, nema apolutno vise nikakve sumnje.![]()
Kako si me samo provalio, ti mora da si genij. S duplom stojom, minimum.![]()
Mora i da si član Mense, blago tebi, šmrc šmrc...![]()
Vidim da si opsjednut tim brojčicama. One zaista nisu jedino mjerilo, imaš i druge parametre. Ako si neshvaćeni genij, to je zato što su svi ostali idioti.
Eto, Plavšićka je uspjela postati profesorica na fakultetu s niskim I.Q.om, stvarno svašta.
P.S. Prvo mi je bio 80, sad 100... uh! Napredujem. Znam kako ću nabrzinu još poboljšati intelekt:
Idemo: Srbi genocidaši, Srpska Mrska, Republika Šumska, Džeeeekoooo, ole....![]()
Pa onda kaže: PC treba ukinuti. Dodik je debil, Majkićka je debiluša. I Tadić niš' ne valja. On je lažni liberal.
Oj Sezame, genije, je li bar dobacilo do 120?
-
Kristijana
#416 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
Kako se uzme. Za mene su SVI političari odron, debili, ali pametni su jer znaju držati mase u pokornosti i krasti, krasti... na kraju ne znaš ko je tu glup a ko pametan, oni ( političari ) ili mi ( narod ).
Tehnički, Dodik i Majkić su pametniji od pola forumaša zajedno.
Ali zato smo mi geniji koji planiraju revolucije i proteste na nekoliko tema paralelno.
Tehnički, Dodik i Majkić su pametniji od pola forumaša zajedno.
Ali zato smo mi geniji koji planiraju revolucije i proteste na nekoliko tema paralelno.
- felipe kajetano
#417 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
@kristijana, kakva su to jereticka promisljanja

-
Kristijana
#418 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
Jarane, š'a t' je ba, zajebi srpstvo, inteligencija je u pitanju.felipe kajetano wrote:@kristijana, kakva su to jereticka promisljanja![]()
-
nihoniho
#419 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
jel bi , "sto puta izrecenma laz postaje istina" !?. kada se ta doktrina upakuje u lazni liberalizam , politicki snobizam, zacinjen SANU cinizmom i nestedimice koristenjem smajlija, to sve dobiva potpuno novu dimenziju........mali moji fasizoidcici, jos ako niste svjesni.......
- TandaraMandara
#420 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
...pazi,pazi kako se smijuljiKasips wrote:Davutoglu![]()
-
hercegovac_pravi
#421 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
Nije bola..mazno joj je KosovoTandaraMandara wrote:...pazi,pazi kako se smijuljiKasips wrote:Davutoglu![]()
..cini mi se da joj je mazno sat..
- felipe kajetano
#422 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
Mi polazimo od totalno razlicitih premisa i postavki kad "pricamo" o tom vremenu, i zato dolazi do "sukoba".popajic wrote:Mozda bi trebalo dodati : oni koji ne kritikuju nacin nastanka RS-a , koji ne kritikuju tako nastali etnicki cisti teritorij , se mogu podvesti pod one koji kompletan " aranzman " odobravaju.nihoniho wrote:ne treba nasjesti na perfidne, kvazidemokratske pokusaje relativizacije i revidiranja istorije. licemijerno providno od srba "demokrata', sto se , kao , ogradjuju od zlocina, a rezultate istih i nasljednike zlocinacke politike najotvorenije podrzavaju.
...
A ovo odobravanje se ne moze maskirati ni opravdati nikakvim intelektualnim tiradama ciji je krajnji cilj relativiziranje pocinjenih zlocina i ciljeva u cije su ime pocinjeni.
Veliki sam zagovornik ciscenja "vlastite avlije" , pa sam u tom smislu puno vise kritikovao "nasu" stranu.
Sa punim pravom.Toliko gadosti se tu nakotilo prije i za vrijeme rata , da ce naredne generacije puzati pod teretom sovinizma , klerikalizma i ekonomski katasrofalne politike.
Pune ruke posla u "vlastitoj avliji ". Prepune !
Ali, da me se tjera da zmirim na opstruiranje BIH , da zaboravim zbog cega sam 4 god. svoje mladosti proveo u sarajevskom paklu , da dobijem amneziju kad pomislim na Srebrenicu , da ignorisem velicanje zlocinaca i da svojim humanizmom i bosanstvom kazem : mir- mir , niko nije kriv....e, to je prag preko kojeg iole normalan i moralan covjek ne prelazi.
Jel, najlakse je staviti ruzicaste cvike i reci-jeste, ja sam moralan i ispravan, ovi tamo su teski debili, etno-klerikalisti
Obicno nastupas sa pozicije "gradjanina" i njegujes to nadnacionalno, svoju pricu baziras na tome, al' si druze zaboravio da je to "gradjansko" u BiH umrlo onog dana kad su i formalno objavljeni rezultati prvih visestranackih izbora
Zaboravljaju se tirade lista "Vox" i naslovnice "oca nacije" na istoj strani sa podrugljivim komentarima na racun komsija, nabijanje nobelovca Andrica na naliv pero itd itd, a gle cuda to su sve radiili potomci ne nekog anonimnog pekara sa Bascarsije, nego Kresevljakovica, tadasnjeg gradonacelnika Sarajeva(ispravite me ako nije tacno)..a kako kaze rahmetli Alija-"djeca se malo sale"..big deal
Nista tada nije bilo gradjansko , to je konstrukcija koja je dosla mnogo kasnije, skoro pa juce.Ja nemam nista protiv toga, al' razmisli malo prije nego krenes u lov na "fasiste"
Vidis, i ovdje ljudi nisu bas ribice pa da neke stvari zaborave poslije kruga u akvarijumu, stvar je malo kompleksinija od crno-bijele varijante kako se uvijek zeli predstaviti.Problem je sto su djeca na obje strane odrasla na westernu gdje kauboj pobijedjuje zlo, koje je naravno uvijek sa druge strane, a to bas i nije tako
I ja kazem, puno je posla u vlastitoj avliji, ali isto tako ima i jedan prag koji nikada necu preci.Pristajanje na relativizaciju svega u proslosti, sa etiketiranjem mog naroda, kao jedinog indijanca u tom westernu je film koji nece zaigrati na bh platnima.
Onog momenta kad se napravi balast tog tereta ce i ovdje krenuti bolje, do tada zero bodova.
Eh...sta bi sad rek'o Ahmo na ova poskupljenja goriva
-
JBL
#423 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
Racionalizacija genocida sa nekim naslovnicama i nekim pricama ko je kome bio babo je ...
Last edited by JBL on 08/02/2011 22:17, edited 1 time in total.
-
JBL
#424 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
Ti opet sa salonskom pricom....... Prije tih antologijskih mitinga u Kladusi (?!) bilo je i nekih stvari u Sloveniji i Hrvatskoj. Nisam siguran da se poslije "bice mesa bice mesa, klacemo Hrvate" trebe nekome crtati sta se sprema BiH Ali hajmo sa pinky cvikama gledati sa proslost i zaboraviti Slovenij i Hrvatsku... I da su islamski fanatici iz Kladuse? ugrozovali srpsku nejac u Sarajevu recimo. Kako objasnjavas rusenje rusenje, ubijanje, silovanja, protjerivanja, pljacku i krajevima gdje nije bilo "sukoba"?felipe kajetano wrote:Obicno nastupas sa pozicije "gradjanina" i njegujes to nadnacionalno, svoju pricu baziras na tome, al' si druze zaboravio da je to "gradjansko" u BiH umrlo onog dana kad su i formalno objavljeni rezultati prvih visestranackih izbora, tad su i ovi sto su danas listom za "gradjansko" mitingovali na antologijskim skupovima u npr. Velikoj Kladusi i Foci.Ali tad su bili sve sem "gradjanina".A eto ajmo sad puj pike vise ne vazi.Pa ne ide tako jbg, sto se trazilo to se i dobilo.Kol'ko ono dobi gradjanin Durakovic onomad na izjasnjavanju naroda?Nula, zero...al' je zato "tor" dobio plebiscitarnu podrsku.
Da nije bilo dok groznog referenduma (inace necuvenog nacina odlucivanja za vecinu planeta) valjda nisi ocekivao da ce Bosnjaci i Hrvati ostati u Srbiji kad su svi drugi otisli?!
Strana koja je srusila sve nesrpsko, promjenili ime svakoj heboj vukojebini nema nikakvog prava moralizirati drugima o gradjanstvu ili nacionalizmu.
-
hercegovac_pravi
#425 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
Pa taj prag je već pređen onog momenta kada su slike konc logora tipa Manjača, Omarska, Karaterm...itd..itd..počele obilaziti svijet, onog momenta kada su pravljene reportaže o pokoljima u Bjeljini, Zvorniku, Višegradu, Foči..itd..itd.. da bi "tačka na i" bio genocid u Srebrenici. Poenta ovog posta je ta da ti se stavi do znanja da ti ne odlučuješ o tome pragu. Drugi su već odličili za tebe a tebi ako se ne sivđa imaš Tribunal u Haagu pa mu se žali na presude kompletnom vojno-političkom vrhu koji te predstavljao u tome vremenskom periodu (i kroz koji si ti naravno samo iskazao svoju demokratsku volju)felipe kajetano wrote:
I ja kazem, puno je posla u vlastitoj avliji, ali isto tako ima i jedan prag koji nikada necu preci.Pristajanje na relativizaciju svega u proslosti, sa etiketiranjem mog naroda, kao jedinog indijanca u tom westernu je film koji nece zaigrati na bh platnima.
Onog momenta kad se napravi balast tog tereta ce i ovdje krenuti bolje, do tada zero bodova.
Eh...sta bi sad rek'o Ahmo na ova poskupljenja goriva