Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Rockefeller wrote: ↑31/08/2025 11:53
Interesuje, kako ne interesuje. Cucnuli su sa prodajom i kaskaju za BMW i Sternom.
Cucnuli jesu, ali sigurno ne zbog displeja, piano plastike i touch-a.
Na sta lici bmw danas jbt? Zar ima neko da bi danas rekao ne svidjaju mi se displeji i moderna rjesenja, odo ja kupit ovo:
Ovaj volan niko ne uzima osim ljudi sa neukusom
Trenutno BMW 5 je bolji od A6 i to ce brojke pokazati.
Audi postavlja standarde, hau jes nou. Cime? Kao sa hepekom za brisace u Q4?
sime_cipol wrote: ↑01/09/2025 10:28
Audi nema duple lafete naprijed. Ima cetveroduple
Mislio sam po točku
Pa da, po točku.
2 gore, 2 dole. Gornja prava, gornja kriva, pa donja prava, donja kriva. I sve to i na drugom tocku. I opet ne lezi kako treba jer motor visi u nosu
sime_cipol wrote: ↑01/09/2025 10:28
Audi nema duple lafete naprijed. Ima cetveroduple
Mislio sam po točku
Pa da, po točku. 2 gore, 2 dole. Gornja prava, gornja kriva, pa donja prava, donja kriva. I sve to i na drugom tocku. I opet ne lezi kako treba jer motor visi u nosu
Pola lafete ne računam
Ma ne može Audi BMWu, Alfi i Mazdi meda što se ležanja tiče, nije nikad mogao, neće nikad moći, džabe im sve.
ZoomZoomKiwi wrote: ↑01/09/2025 10:30
I da, ima Alfa Giulia sve to što traži
Q4 u djuliji i stevi nije stalni pogon na sve 4 tocka.
A stalni AWD u limuzini mu treba za?
Za bolje ležanje i upravljivost u krivinama
I kod bmw-a, " pravi " xdrive je stalni awd sa omjerom 60% nazad i 40% naprijed. Pretpostavljam da može praviti i korekcije po potrebi ali je u biti stalni. Kod Audija je 50% :50%, kod Mercedesa je 55% nazda: 45% naprijed. Kod Mazde ne znam kako je ?
Last edited by artur morgan on 01/09/2025 13:05, edited 1 time in total.
artur morgan wrote: ↑01/09/2025 13:09
Treba itekako, odnosno auto je dosta uvjerljivije....manja je šansa podupravljanja ili predupravljanja, puno manja. Drugo je staza....
audi svaki podupravlja jer je motor na tablici prednjoj
subaru isto malo voli sire al ne rotira mi zadnji kraj ko mazda kolko god da nagazim u krivini
Treba itekako, odnosno auto je dosta uvjerljivije....manja je šansa podupravljanja ili predupravljanja, puno manja. Drugo je staza....
Osim što je Audi notorno poznat po understeeru, džabe mu quattro pa kakav god.
audi svaki podupravlja jer je motor na tablici prednjoj
subaru isto malo voli sire al ne rotira mi zadnji kraj ko mazda kolko god da nagazim u krivini
Ja imam iskustva sa audijima preko 10 godina znam ja vrlo dobro kakav je