Importanne Centar Sarajevo.

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Koji shop bi voljeli viditi u Importanni?

Deichmann
26
9%
New Yorker
55
19%
C&A
49
17%
Hervis
2
1%
Zara
48
17%
Mark&Spencers
15
5%
Jack&Jones
13
4%
Esprit
15
5%
Diesel
22
8%
Neki drugi
45
16%

Total votes: 290

justdoit

#401 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by justdoit »

Čuj otvoren centar, a radnje nisu? Čudno u najmanju ruku... Šta je onda otvoreno? Zgradurina?

Svakako je minus što imaju dosta istih radnji kao u BBI centru, jer ću uvijek radije tamo otići - ako već plaćam parking, onda je bolje da sam u samom centru grada, pa mogu prošetati i po gradu. Sumnjam da ću maksuz do tamo otići...

Svejedno, veliko je pitanje šta će s Importanne-om biti kad se SSC dovrši. Ako za otvorenje nisu mogli sve radnje pripremiti, šta da očekuješ od njih kasnije...
swirl

#402 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by swirl »

Alta nije propala, nego je problem sto su kirije prevelike i nece niko da uzme tamo prostor. Navodno im nije popunjeno ni 50% kapaciteta. To je jedan od glavnih problema sto su odgodili otvaranje tog trznog centra.
atko

#403 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by atko »

justdoit wrote:Čuj otvoren centar, a radnje nisu? Čudno u najmanju ruku... Šta je onda otvoreno? Zgradurina?

Svakako je minus što imaju dosta istih radnji kao u BBI centru, jer ću uvijek radije tamo otići - ako već plaćam parking, onda je bolje da sam u samom centru grada, pa mogu prošetati i po gradu. Sumnjam da ću maksuz do tamo otići...

Svejedno, veliko je pitanje šta će s Importanne-om biti kad se SSC dovrši. Ako za otvorenje nisu mogli sve radnje pripremiti, šta da očekuješ od njih kasnije...
MA nece importane propasrti ... radice on kao i robot na socijalnom ... osim toga su i poslovno stambeni objekata nije sve bazirano samo an shopingu ...

Ali trebaju biti malo pametni ako importane ne bude nudio bar sat besplatnog parkinga ... prvi ja cu ga uvijek zaobici i produziti u BBI ... i mogli su vala dovesti i neke prodavnice koje ne prodaju krpe samo .. . CONRAD i slicne ... npr robot socijalno ima onu radnju cipela "josef seibel" meni je to najdraza obuca i odem bar 2-3 puta godisnje maksuz tu da kupim neke cipele ili sandale ... a usput uvijek kupis jos nesto ... bitno je naviknut kupca da dolazi ... a ne da te zaobilazi ;) ...
ultima_palabra

#404 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by ultima_palabra »

ladyblue18 wrote:
ultima_palabra wrote:Joj čaršije gdje je otvaranje granapa događaj koji se iščekuje mjesecima :-) Nismo ni svjesni kako malograđanstvo silovito metastazira, u našim glavama prije svega :cry:
Vjerovao ili ne, to se isto i u Americi praktikuje, a covjek bi rekao da u Americi ljudi ne obracaju paznju na to.
Tako da, manite se te price o malogradjanstvu. :-)

I ono manite se razvrstavanja o rodjenim i nerodjenim Sarajlijama, i malogradjanstvu, bar na ovoj temi.
Jah, i tamo po forumima odbrojavaju dane do otvaranja :-D Možda djeca do 16 godina...
Ali eto, ako moderator kaže da to nije tema, ok...
alibaba_i_30_godina

#405 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by alibaba_i_30_godina »

atko wrote:
justdoit wrote:Čuj otvoren centar, a radnje nisu? Čudno u najmanju ruku... Šta je onda otvoreno? Zgradurina?

MA nece importane propasrti ... radice on kao i robot na socijalnom ... osim toga su i poslovno stambeni objekata nije sve bazirano samo an shopingu ...

Ali trebaju biti malo pametni ako importane ne bude nudio bar sat besplatnog parkinga ... prvi ja cu ga uvijek zaobici i produziti u BBI ... i mogli su vala dovesti i neke prodavnice koje ne prodaju krpe samo .. . CONRAD i slicne ... npr robot socijalno ima onu radnju cipela "josef seibel" meni je to najdraza obuca i odem bar 2-3 puta godisnje maksuz tu da kupim neke cipele ili sandale ... a usput uvijek kupis jos nesto ... bitno je naviknut kupca da dolazi ... a ne da te zaobilazi ;) ...
Svi pricate o parkingu a jel' neko mozda zna koliko ce kostati jedan sat?!
VjecitiStudent

#406 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by VjecitiStudent »

I, kakva je razlika u odnosu na vec postojece cumeze?
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#407 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by ladyblue18 »

ultima_palabra wrote: Jah, i tamo po forumima odbrojavaju dane do otvaranja :-D Možda djeca do 16 godina...
Nisam rekla da to nije tema, vec prebrojavanje krvnih zrnaca. ;-)

I ne, djeca od 16 godina nemaju veze sa tim, vec ljudi isto kao i kod nas organizuju otvorenja, idu na njih, cekaju isto kao i mi...zato mi je malo vise degutantna prica kako smo mi neki seljaci i papci i izrodi, a gle cuda i Amerikanci koji su kao nesto to isto rade.
badalpur

#408 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by badalpur »

idicaa wrote:U Inportanne sam srecom otisla oko 22/00....i tada je bila guzva....vecina radnji nije ni otvorena...lijepo izgleda ali sam ocekivala puno veci prostor i vise radnji....ali BBI centar nema jos dostojne konkurencije u gradu....bar za sada....drago mi je jer je tu neko ipak dobio posao....
Pitam se samo ko je dobio posao kad nigdje nije bilo nikakvog konkursa!! Istina, znam curu koja je dobila posao u Kozmu, ali ne preko javnog oglasa!!!
nosara

#409 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by nosara »

ladyblue18 wrote:
ultima_palabra wrote: Jah, i tamo po forumima odbrojavaju dane do otvaranja :-D Možda djeca do 16 godina...
Nisam rekla da to nije tema, vec prebrojavanje krvnih zrnaca. ;-)

I ne, djeca od 16 godina nemaju veze sa tim, vec ljudi isto kao i kod nas organizuju otvorenja, idu na njih, cekaju isto kao i mi...zato mi je malo vise degutantna prica kako smo mi neki seljaci i papci i izrodi, a gle cuda i Amerikanci koji su kao nesto to isto rade.
Oni su prvo nesto napravili, neki temelj, pa su onda poceli ludit... Mi smo poludili 'nako...
LDxxxxxx

#410 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by LDxxxxxx »

zao mi je samo sto je naziv ovog trgovackog centra importtane , jer ga mnogi kao i ja povezuju sa importtane zg , a ovo nije ni tackica od importtanea u zg , nego de vi meni recite kad smatraju da ce biti zavrseni radovi na sarajevo citiy centru, tj. kad da se nadamo tom trgovackom centru....
Ambrozija

#411 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by Ambrozija »

Bila sam danas, i prostor kao prostor tj unutrasnjost nije losa, ali 90% radnji je u pripremi, zato ne shvatam cemu otvaranje kad vise od pola toga ne radi...Trebali su sacekati da svi radovi zavrse pa onda otvoriti...
alica.k

#412 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by alica.k »

badalpur wrote:Pitam se samo ko je dobio posao kad nigdje nije bilo nikakvog konkursa!! Istina, znam curu koja je dobila posao u Kozmu, ali ne preko javnog oglasa!!!
pogledaj malo posao.ba, hrpa oglasa za poslove. prijatelj danas poslao biografiju u coffee fellows.

lindex nije zaposljavao ja mislim jer oni vec imaju radnice iz tiffanyja koje su premjestili tamo (prepoznala sam dviej sa slika, nisam jos bila).

a davno vec izasao konkurs za watchline, nesbar i tak to...
ins

#413 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by ins »

MAN-lion's coach wrote:
Max Bunker wrote:Importanne je za BBI obicna pijaca. Uvjerenja sam da neko, preko ovog TC zeli da pere pare. Neka se nadlezni pravosudni organi posvete ovome centru. Ne mogu da vjerujem, da ozbiljan investitor ce onako sta napraviti. Pa onih radnji ima na svakom koraku u Sarajevu i jednostavno, raja je vise zasicena onom robom.
Za godinu do godinu i po, Importanne ce da zavrsi kao Willa Park ili ce se otvoriti kladionice, kafici i prodavnice mobitela i mobitel opreme pa ce izgledati isto Skenderija.
Dosta je bogatuna pokupovalo stanove.
A ko je to kao trebao kupiti? Zemljoradnici? NKV radnici? Higijenicarke iz OS Behaudin Selmanovic?

Kupio je onaj ko ima pare. Ko ima nesto protiv tog principa, najbolje da se rokne odmah, nego da trpi dalje... :run:
Last edited by ins on 07/05/2010 14:59, edited 1 time in total.
luckylaka

#414 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by luckylaka »

Kad covjek procita postove unazad onda vidi da vecina ovih forumasa jedva ceka da ovakav objekat sto prije bankrotira pa da moze reci,,eto sta sam rekao,,To sto se otvaraju nova radna mjesta kao da nikog i ne interesuje.Svasta
ins

#415 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by ins »

luckylaka wrote:Kad covjek procita postove unazad onda vidi da vecina ovih forumasa jedva ceka da ovakav objekat sto prije bankrotira pa da moze reci,,eto sta sam rekao,,To sto se otvaraju nova radna mjesta kao da nikog i ne interesuje.Svasta
Tipicna reakcija kod nas na socijalno raslojavanje.
Jbg, zivis 25 godina u uvjerenju da si pametan, lijep i sposoban, i onda preko noci skontas da neki ljudi kupuju stanove, grade objekte, imaju dobre zene sponzoruse i jos bolje svalerke, da X5 ima koliko hoces... a da tebe niko ne j*** ni pet posto... I sto je najgore, skontas da nisu ama bas svi lopovi i prevaranti, vec da imaju ozbiljan biznis?! :run:
Sta takvima preostaje: zelja da sve to nestane, i da sve ponovo bude kao 1996. kada smo svi bili siromasni i sretni :dance:

:sax:
TarikSA

#416 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by TarikSA »

Potpis
ultima_palabra

#417 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by ultima_palabra »

ins wrote:
luckylaka wrote:Kad covjek procita postove unazad onda vidi da vecina ovih forumasa jedva ceka da ovakav objekat sto prije bankrotira pa da moze reci,,eto sta sam rekao,,To sto se otvaraju nova radna mjesta kao da nikog i ne interesuje.Svasta
Jbg, zivis 25 godina u uvjerenju da si pametan, lijep i sposoban, i onda preko noci skontas da neki ljudi kupuju stanove, grade objekte, imaju dobre zene sponzoruse i jos bolje svalerke, da X5 ima koliko hoces... a da tebe niko ne j*** ni pet posto... I sto je najgore, skontas da nisu ama bas svi lopovi i prevaranti, vec da imaju ozbiljan biznis?! :run:
Sta takvima preostaje: zelja da sve to nestane, i da sve ponovo bude kao 1996. kada smo svi bili siromasni i sretni :dance:

Prodaju gudru? :roll:
ins

#418 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by ins »

ultima_palabra wrote: Prodaju gudru? :roll:

Od 2500+ postova, nadam se da imas i pametnijih? :-)

Ili se ovo danas smatra duhovitim? :skoljka:
ultima_palabra

#419 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by ultima_palabra »

Što se tiče postova, slobodno pretraži, ne naplaćujem :-D
Samo hoću reći da ozbiljnih poslova u BiH, koji nisu kriminal, niti stranačka linija, ima vjerovatno jednocifren broj. A ti koji imaju takve biznise, nemaju vremena za gluposti kao što su stanovi, švalerke i ikspetice :oops:
BiH-x

#420 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by BiH-x »

ins wrote:

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Tan.tal

#421 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by Tan.tal »

turbofolk
Cholina_Lokica

#422 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by Cholina_Lokica »

ev ga, krenulo jeee... kako moRe ima ako ja nemam, dabogda mu propala banka i ostao bez svega :mrgreen: treba da voza G2 k'o sav posten svijet da mi ne bi mislili da je on ukrao, pa da ga moRemo prozivat i smijat mu se sto voza G2 :mrgreen: :run:
upaljac83

#423 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by upaljac83 »

Sarajevo je puno kompleksasa :roll:
Tan.tal

#424 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by Tan.tal »

Dile wrote:ev ga, krenulo jeee... kako moRe ima ako ja nemam, dabogda mu propala banka i ostao bez svega :mrgreen: treba da voza G2 k'o sav posten svijet da mi ne bi mislili da je on ukrao, pa da ga moRemo prozivat i smijat mu se sto voza G2 :mrgreen: :run:
ne radi se o tome.
ljudi samo primjecuju da kako grade daj boze da prezivimo.
upaljac83

#425 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Post by upaljac83 »

Tan.tal wrote:
Dile wrote:ev ga, krenulo jeee... kako moRe ima ako ja nemam, dabogda mu propala banka i ostao bez svega :mrgreen: treba da voza G2 k'o sav posten svijet da mi ne bi mislili da je on ukrao, pa da ga moRemo prozivat i smijat mu se sto voza G2 :mrgreen: :run:
ne radi se o tome.
ljudi samo primjecuju da kako grade daj boze da prezivimo.
A onda ti isti ljudi govore kako je Importanne sranje jer nema nekih D&G, Armanija itd, gdje je majica 200 KM :-)
Post Reply