Importanne Centar Sarajevo.
-
justdoit
#401 Re: Importanne Centar Sarajevo.
Čuj otvoren centar, a radnje nisu? Čudno u najmanju ruku... Šta je onda otvoreno? Zgradurina?
Svakako je minus što imaju dosta istih radnji kao u BBI centru, jer ću uvijek radije tamo otići - ako već plaćam parking, onda je bolje da sam u samom centru grada, pa mogu prošetati i po gradu. Sumnjam da ću maksuz do tamo otići...
Svejedno, veliko je pitanje šta će s Importanne-om biti kad se SSC dovrši. Ako za otvorenje nisu mogli sve radnje pripremiti, šta da očekuješ od njih kasnije...
Svakako je minus što imaju dosta istih radnji kao u BBI centru, jer ću uvijek radije tamo otići - ako već plaćam parking, onda je bolje da sam u samom centru grada, pa mogu prošetati i po gradu. Sumnjam da ću maksuz do tamo otići...
Svejedno, veliko je pitanje šta će s Importanne-om biti kad se SSC dovrši. Ako za otvorenje nisu mogli sve radnje pripremiti, šta da očekuješ od njih kasnije...
- swirl
#402 Re: Importanne Centar Sarajevo.
Alta nije propala, nego je problem sto su kirije prevelike i nece niko da uzme tamo prostor. Navodno im nije popunjeno ni 50% kapaciteta. To je jedan od glavnih problema sto su odgodili otvaranje tog trznog centra.
- atko
#403 Re: Importanne Centar Sarajevo.
MA nece importane propasrti ... radice on kao i robot na socijalnom ... osim toga su i poslovno stambeni objekata nije sve bazirano samo an shopingu ...justdoit wrote:Čuj otvoren centar, a radnje nisu? Čudno u najmanju ruku... Šta je onda otvoreno? Zgradurina?
Ali trebaju biti malo pametni ako importane ne bude nudio bar sat besplatnog parkinga ... prvi ja cu ga uvijek zaobici i produziti u BBI ... i mogli su vala dovesti i neke prodavnice koje ne prodaju krpe samo .. . CONRAD i slicne ... npr robot socijalno ima onu radnju cipela "josef seibel" meni je to najdraza obuca i odem bar 2-3 puta godisnje maksuz tu da kupim neke cipele ili sandale ... a usput uvijek kupis jos nesto ... bitno je naviknut kupca da dolazi ... a ne da te zaobilazi
- ultima_palabra
#404 Re: Importanne Centar Sarajevo.
Jah, i tamo po forumima odbrojavaju dane do otvaranjaladyblue18 wrote:Vjerovao ili ne, to se isto i u Americi praktikuje, a covjek bi rekao da u Americi ljudi ne obracaju paznju na to.ultima_palabra wrote:Joj čaršije gdje je otvaranje granapa događaj koji se iščekuje mjesecimaNismo ni svjesni kako malograđanstvo silovito metastazira, u našim glavama prije svega
Tako da, manite se te price o malogradjanstvu.![]()
I ono manite se razvrstavanja o rodjenim i nerodjenim Sarajlijama, i malogradjanstvu, bar na ovoj temi.
Ali eto, ako moderator kaže da to nije tema, ok...
- alibaba_i_30_godina
#405 Re: Importanne Centar Sarajevo.
Svi pricate o parkingu a jel' neko mozda zna koliko ce kostati jedan sat?!atko wrote:MA nece importane propasrti ... radice on kao i robot na socijalnom ... osim toga su i poslovno stambeni objekata nije sve bazirano samo an shopingu ...justdoit wrote:Čuj otvoren centar, a radnje nisu? Čudno u najmanju ruku... Šta je onda otvoreno? Zgradurina?
Ali trebaju biti malo pametni ako importane ne bude nudio bar sat besplatnog parkinga ... prvi ja cu ga uvijek zaobici i produziti u BBI ... i mogli su vala dovesti i neke prodavnice koje ne prodaju krpe samo .. . CONRAD i slicne ... npr robot socijalno ima onu radnju cipela "josef seibel" meni je to najdraza obuca i odem bar 2-3 puta godisnje maksuz tu da kupim neke cipele ili sandale ... a usput uvijek kupis jos nesto ... bitno je naviknut kupca da dolazi ... a ne da te zaobilazi...
-
VjecitiStudent
#406 Re: Importanne Centar Sarajevo.
I, kakva je razlika u odnosu na vec postojece cumeze?
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#407 Re: Importanne Centar Sarajevo.
Nisam rekla da to nije tema, vec prebrojavanje krvnih zrnaca.ultima_palabra wrote: Jah, i tamo po forumima odbrojavaju dane do otvaranjaMožda djeca do 16 godina...
Ali eto, ako moderator kaže da to nije tema, ok...
I ne, djeca od 16 godina nemaju veze sa tim, vec ljudi isto kao i kod nas organizuju otvorenja, idu na njih, cekaju isto kao i mi...zato mi je malo vise degutantna prica kako smo mi neki seljaci i papci i izrodi, a gle cuda i Amerikanci koji su kao nesto to isto rade.
- badalpur
#408 Re: Importanne Centar Sarajevo.
Pitam se samo ko je dobio posao kad nigdje nije bilo nikakvog konkursa!! Istina, znam curu koja je dobila posao u Kozmu, ali ne preko javnog oglasa!!!idicaa wrote:U Inportanne sam srecom otisla oko 22/00....i tada je bila guzva....vecina radnji nije ni otvorena...lijepo izgleda ali sam ocekivala puno veci prostor i vise radnji....ali BBI centar nema jos dostojne konkurencije u gradu....bar za sada....drago mi je jer je tu neko ipak dobio posao....
- nosara
#409 Re: Importanne Centar Sarajevo.
Oni su prvo nesto napravili, neki temelj, pa su onda poceli ludit... Mi smo poludili 'nako...ladyblue18 wrote:Nisam rekla da to nije tema, vec prebrojavanje krvnih zrnaca.ultima_palabra wrote: Jah, i tamo po forumima odbrojavaju dane do otvaranjaMožda djeca do 16 godina...
Ali eto, ako moderator kaže da to nije tema, ok...![]()
I ne, djeca od 16 godina nemaju veze sa tim, vec ljudi isto kao i kod nas organizuju otvorenja, idu na njih, cekaju isto kao i mi...zato mi je malo vise degutantna prica kako smo mi neki seljaci i papci i izrodi, a gle cuda i Amerikanci koji su kao nesto to isto rade.
-
LDxxxxxx
#410 Re: Importanne Centar Sarajevo.
zao mi je samo sto je naziv ovog trgovackog centra importtane , jer ga mnogi kao i ja povezuju sa importtane zg , a ovo nije ni tackica od importtanea u zg , nego de vi meni recite kad smatraju da ce biti zavrseni radovi na sarajevo citiy centru, tj. kad da se nadamo tom trgovackom centru....
-
Ambrozija
#411 Re: Importanne Centar Sarajevo.
Bila sam danas, i prostor kao prostor tj unutrasnjost nije losa, ali 90% radnji je u pripremi, zato ne shvatam cemu otvaranje kad vise od pola toga ne radi...Trebali su sacekati da svi radovi zavrse pa onda otvoriti...
- alica.k
#412 Re: Importanne Centar Sarajevo.
pogledaj malo posao.ba, hrpa oglasa za poslove. prijatelj danas poslao biografiju u coffee fellows.badalpur wrote:Pitam se samo ko je dobio posao kad nigdje nije bilo nikakvog konkursa!! Istina, znam curu koja je dobila posao u Kozmu, ali ne preko javnog oglasa!!!
lindex nije zaposljavao ja mislim jer oni vec imaju radnice iz tiffanyja koje su premjestili tamo (prepoznala sam dviej sa slika, nisam jos bila).
a davno vec izasao konkurs za watchline, nesbar i tak to...
-
ins
#413 Re: Importanne Centar Sarajevo.
A ko je to kao trebao kupiti? Zemljoradnici? NKV radnici? Higijenicarke iz OS Behaudin Selmanovic?MAN-lion's coach wrote:Dosta je bogatuna pokupovalo stanove.Max Bunker wrote:Importanne je za BBI obicna pijaca. Uvjerenja sam da neko, preko ovog TC zeli da pere pare. Neka se nadlezni pravosudni organi posvete ovome centru. Ne mogu da vjerujem, da ozbiljan investitor ce onako sta napraviti. Pa onih radnji ima na svakom koraku u Sarajevu i jednostavno, raja je vise zasicena onom robom.
Za godinu do godinu i po, Importanne ce da zavrsi kao Willa Park ili ce se otvoriti kladionice, kafici i prodavnice mobitela i mobitel opreme pa ce izgledati isto Skenderija.
Kupio je onaj ko ima pare. Ko ima nesto protiv tog principa, najbolje da se rokne odmah, nego da trpi dalje...
Last edited by ins on 07/05/2010 14:59, edited 1 time in total.
- luckylaka
#414 Re: Importanne Centar Sarajevo.
Kad covjek procita postove unazad onda vidi da vecina ovih forumasa jedva ceka da ovakav objekat sto prije bankrotira pa da moze reci,,eto sta sam rekao,,To sto se otvaraju nova radna mjesta kao da nikog i ne interesuje.Svasta
-
ins
#415 Re: Importanne Centar Sarajevo.
Tipicna reakcija kod nas na socijalno raslojavanje.luckylaka wrote:Kad covjek procita postove unazad onda vidi da vecina ovih forumasa jedva ceka da ovakav objekat sto prije bankrotira pa da moze reci,,eto sta sam rekao,,To sto se otvaraju nova radna mjesta kao da nikog i ne interesuje.Svasta
Jbg, zivis 25 godina u uvjerenju da si pametan, lijep i sposoban, i onda preko noci skontas da neki ljudi kupuju stanove, grade objekte, imaju dobre zene sponzoruse i jos bolje svalerke, da X5 ima koliko hoces... a da tebe niko ne j*** ni pet posto... I sto je najgore, skontas da nisu ama bas svi lopovi i prevaranti, vec da imaju ozbiljan biznis?!
Sta takvima preostaje: zelja da sve to nestane, i da sve ponovo bude kao 1996. kada smo svi bili siromasni i sretni
- TarikSA
- ultima_palabra
#417 Re: Importanne Centar Sarajevo.
Prodaju gudru?ins wrote:Tipicna reakcija kod nas na socijalno raslojavanje.luckylaka wrote:Kad covjek procita postove unazad onda vidi da vecina ovih forumasa jedva ceka da ovakav objekat sto prije bankrotira pa da moze reci,,eto sta sam rekao,,To sto se otvaraju nova radna mjesta kao da nikog i ne interesuje.Svasta
Jbg, zivis 25 godina u uvjerenju da si pametan, lijep i sposoban, i onda preko noci skontas da neki ljudi kupuju stanove, grade objekte, imaju dobre zene sponzoruse i jos bolje svalerke, da X5 ima koliko hoces... a da tebe niko ne j*** ni pet posto... I sto je najgore, skontas da nisu ama bas svi lopovi i prevaranti, vec da imaju ozbiljan biznis?!![]()
Sta takvima preostaje: zelja da sve to nestane, i da sve ponovo bude kao 1996. kada smo svi bili siromasni i sretni![]()
-
ins
#418 Re: Importanne Centar Sarajevo.
ultima_palabra wrote: Prodaju gudru?
Od 2500+ postova, nadam se da imas i pametnijih?
Ili se ovo danas smatra duhovitim?
- ultima_palabra
#419 Re: Importanne Centar Sarajevo.
Što se tiče postova, slobodno pretraži, ne naplaćujem
Samo hoću reći da ozbiljnih poslova u BiH, koji nisu kriminal, niti stranačka linija, ima vjerovatno jednocifren broj. A ti koji imaju takve biznise, nemaju vremena za gluposti kao što su stanovi, švalerke i ikspetice
Samo hoću reći da ozbiljnih poslova u BiH, koji nisu kriminal, niti stranačka linija, ima vjerovatno jednocifren broj. A ti koji imaju takve biznise, nemaju vremena za gluposti kao što su stanovi, švalerke i ikspetice
- BiH-x
#420 Re: Importanne Centar Sarajevo.
ins wrote:Tipicna reakcija kod nas na socijalno raslojavanje.luckylaka wrote:Kad covjek procita postove unazad onda vidi da vecina ovih forumasa jedva ceka da ovakav objekat sto prije bankrotira pa da moze reci,,eto sta sam rekao,,To sto se otvaraju nova radna mjesta kao da nikog i ne interesuje.Svasta
Jbg, zivis 25 godina u uvjerenju da si pametan, lijep i sposoban, i onda preko noci skontas da neki ljudi kupuju stanove, grade objekte, imaju dobre zene sponzoruse i jos bolje svalerke, da X5 ima koliko hoces... a da tebe niko ne j*** ni pet posto... I sto je najgore, skontas da nisu ama bas svi lopovi i prevaranti, vec da imaju ozbiljan biznis?!![]()
Sta takvima preostaje: zelja da sve to nestane, i da sve ponovo bude kao 1996. kada smo svi bili siromasni i sretni![]()
- Cholina_Lokica
#422 Re: Importanne Centar Sarajevo.
ev ga, krenulo jeee... kako moRe ima ako ja nemam, dabogda mu propala banka i ostao bez svega
treba da voza G2 k'o sav posten svijet da mi ne bi mislili da je on ukrao, pa da ga moRemo prozivat i smijat mu se sto voza G2

-
upaljac83
#423 Re: Importanne Centar Sarajevo.
Sarajevo je puno kompleksasa 
-
Tan.tal
#424 Re: Importanne Centar Sarajevo.
ne radi se o tome.Dile wrote:ev ga, krenulo jeee... kako moRe ima ako ja nemam, dabogda mu propala banka i ostao bez svegatreba da voza G2 k'o sav posten svijet da mi ne bi mislili da je on ukrao, pa da ga moRemo prozivat i smijat mu se sto voza G2
![]()
ljudi samo primjecuju da kako grade daj boze da prezivimo.
-
upaljac83
#425 Re: Importanne Centar Sarajevo.
A onda ti isti ljudi govore kako je Importanne sranje jer nema nekih D&G, Armanija itd, gdje je majica 200 KMTan.tal wrote:ne radi se o tome.Dile wrote:ev ga, krenulo jeee... kako moRe ima ako ja nemam, dabogda mu propala banka i ostao bez svegatreba da voza G2 k'o sav posten svijet da mi ne bi mislili da je on ukrao, pa da ga moRemo prozivat i smijat mu se sto voza G2
![]()
ljudi samo primjecuju da kako grade daj boze da prezivimo.