Hvala svima !!
Kontakt - Amela 062 150 828 ; Aldin 061 600 210 i Sejla 061 360 285

Moderator: anex

Ista je kao sto je moja bila...amelino84 wrote:Heroina. Pas koga je udarilo auto i koji je na licu mjesta ostao bez nogice. Mora se raditi visoka amputacija. Molimo sve koji mogu pruziti mjesto gdje ce se pas oporaviti poslije operacije da nam se jave. Potrebna je i pomoc za placanje amputacije. Pas je predivan unatoc svemu, jako strpljiv i dobar, zenka stara oko godinu dana..Maloprije je zavrsena visoka amputacija, pas je dobro i sve je super proslo.. Operacija kosta 130KM.Molimo pomozite nam da platimo operaciju.
Hvala svima !!
Kontakt - Amela 062 150 828 begin_of_the_skype_highlighting 062 150 828 end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting 062 150 828 end_of_the_skype_highlighting ; Aldin 061 600 210 i Sejla 061 360 285

Melissa Hubijar

njonjica wrote:Moji prijatelji poklanjaju zenku njemackog ovcara staru 5 godina i zamolili su me da im pomognem udomiti je.
Pas se zove DeeDee, vrlo je slatka i super cuvar. Odlicna je sa djecom,izuzetno strpljiva...zivjela je u stanu sa jos tri mace (vidjeti ih kako svi zajedno rucaju iz iste zdjelice - neprocjenjivo!)....
Medjutim, kcer mojih prijatelja (djevojcica stara 3 godine) je alergicna na psecu dlaku i to je u stvari jedini razlog zbog kojeg DeeDee treba novi dom.
Erni hvala ti, imas pperni3 wrote: Ako ne nadjes nikoga tko bi je mogao udomiti, na vikendici mi zive nana i daidza i znaju jako dobro sa psima i trenutno imaju 2 mala tornjaka.
Pa, ako ne budes imala nikoga da udomi psa, ja ih mogu pitati hoce li oni (a siguran sam da hoce)...

njonjica wrote:Moji prijatelji poklanjaju zenku njemackog ovcara staru 5 godina i zamolili su me da im pomognem udomiti je.
Pas se zove DeeDee, vrlo je slatka i super cuvar. Odlicna je sa djecom,izuzetno strpljiva...zivjela je u stanu sa jos tri mace (vidjeti ih kako svi zajedno rucaju iz iste zdjelice - neprocjenjivo!)....
Medjutim, kcer mojih prijatelja (djevojcica stara 3 godine) je alergicna na psecu dlaku i to je u stvari jedini razlog zbog kojeg DeeDee treba novi dom.

kada se pocne razmisljati na ovaj nacin onda se tezi rjesenju. sve ostalo je samozavaravanje. to sto smo u banana drzavi ne cini nas bantu crncima. to sto nemozemo odmah zbrinuti sve zivotinje ne znaci da ne treba postojati borba koji ce takav sistem napravit. pronalazenje zivotinja na ulici i stavljanje njihovih slika situaciju nece napraviti boljom. treba se truditi raditi ono sto ce ovu temu napraviti nepotrebnom. ista ona recenica koja je data jednom velikom profesoru: "ti si svoj posao uradio dobro onda kada si sebe napravio nepotrebnim..."Angie071 wrote: Azil nije od opstine stari grad, drzavni nego je privatni. Kad kazem privatni - mislim na to da jedna jedina osoba zrtvuje svo vrijeme, trud, novac i zivot da pomogne tim jadnim psima koje ljudi samo ostavljaju ispred vrata kad im dosade, bolesne, ranjene, izgladnjele, istraumirane.... i tako operu svoju savjest i pritom i ne pomisle kako ce jedna jedina osoba zaduzena za taj azil izaci na kraj sa svima njima, platiti lijecenje, cime ih hraniti, kome udomiti, i da li ikada... To je razlog sto se jako malo zna o tom azilu. Da se zna vise, ljudi bi jos vise ostavljali pse... a da li i jedan covjek koji voli zivotinje moze ostaviti psa bez pomoci, bez obzira sto nema mjesta za njega u azilu i sto nema finansijske pomoci?... Ovo je problem koji se treba rjesavati na drzavnom nivou. Ne trebamo mi izmisliti toplu vodu, samo treba uraditi kao sto i svi drugi ljudi rade vani. Ali kako kad treba staviti prvo pare sebi u dzep a koga briga za zivotinje pored svih problema koje "ljudi" imaju... Jadan smo mi narod i nikad, ni za 100 godina necemo skontati neke stvari. Zakon donesen, sve i da se kazne uvedu i da pocne animal police sa radom NIKAD mi necemo promjeniti ovaj seljacki mentalitet i primitivcu objasniti zasto je i bespomocna zivotinja bitna, i zasto on treba da o njoj vodi racuna a ne da je zlostavlja i pati....i ignorise u najboljem slucaju.
curica, Luna, je smjestena privremeno, bit ce kad dodje vrijeme za to vakcinisana, a kasnije i sterilisana, samo joj jos treba stalni vlasnikCholina_Lokica wrote:
info na 061/201-135
Postoji li ikakva mogućnost da je neko barem privremeno uzme dok joj ne nadjemo neki trajni smjestaj jer je ja zbog obaveza više ne mogu zadržati. Hranu i sve ostalo bi ja finansirala.I wrote:
Ova ženkica je prije 20-ak dana spašena sa -15 stepeni. Bila je u jako lošem stanju, ali se sada oporavila i traži dom. Veterinarski je obrađena i naučena je na higijenu. Veoma je umiljata i poslušna. 'Ko god bi je uzeo usrećio bio se s njom. Ja bih je rado zadržala, ali već imam psa i zbog obaveza se ne mogu brinuti za 2 psa.