Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
amelino84

#401 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by amelino84 »

Heroina. Pas koga je udarilo auto i koji je na licu mjesta ostao bez nogice. Mora se raditi visoka amputacija. Molimo sve koji mogu pruziti mjesto gdje ce se pas oporaviti poslije operacije da nam se jave. Potrebna je i pomoc za placanje amputacije. Pas je predivan unatoc svemu, jako strpljiv i dobar, zenka stara oko godinu dana..Maloprije je zavrsena visoka amputacija, pas je dobro i sve je super proslo.. Operacija kosta 130KM.Molimo pomozite nam da platimo operaciju.

Hvala svima !!

Kontakt - Amela 062 150 828 ; Aldin 061 600 210 i Sejla 061 360 285

Image

Image

Image

Image
Bakir1

#402 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Bakir1 »

poklanjam

Image
Image
Image
:razz:
Flika

#403 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Flika »

amelino84 wrote:Heroina. Pas koga je udarilo auto i koji je na licu mjesta ostao bez nogice. Mora se raditi visoka amputacija. Molimo sve koji mogu pruziti mjesto gdje ce se pas oporaviti poslije operacije da nam se jave. Potrebna je i pomoc za placanje amputacije. Pas je predivan unatoc svemu, jako strpljiv i dobar, zenka stara oko godinu dana..Maloprije je zavrsena visoka amputacija, pas je dobro i sve je super proslo.. Operacija kosta 130KM.Molimo pomozite nam da platimo operaciju.

Hvala svima !!

Kontakt - Amela 062 150 828 begin_of_the_skype_highlighting              062 150 828      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              062 150 828      end_of_the_skype_highlighting ; Aldin 061 600 210 i Sejla 061 360 285

Image

Image

Image

Image
Ista je kao sto je moja bila... :( tako mi je zao sto nisam u mogucnosti da je uzmem
Rivera

#404 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Rivera »

TRAZI DOM: Zenka, mjesanac labradora, stara oko 10 mjeseci, kastrirana.
Naucena na povodac a moze i bez njega jer je poslusna.
Vani obavlja sve.
Socijalizovana, voli i pse i ljude.

Sta jos pozeljeti u najboljem prijatelju? :)

Image
neo7

#405 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by neo7 »

HITNO!!!
Ispred Prirodno-matematickog fakulteta, visoka zgrada, neko je ostavio male psice :(. Imaju dva psica, koji su prema mome zapazanju hranjeni jer izgledaju solidno te su sada tu ostavljeni. Najvise sto smo mogli je da ih nahranimo i damo mlijeka..... Mislim da im je bas hladno i ne znam hoce li izdrzati noc?! Ukoliko postoji neko ko moze da ih pokupi bilo bi fino jer ja fkt nisam u mogucnosti :sad:

EDIT: evo stigle su i slike.. hvala...
Image

Image

Image
Image
Animal Protectors

#406 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Animal Protectors »

Animal Protectors BiH: http://ap-bih.com/index.php?page=8

Hladni su dani, a ovoj maci je potreban dom. Ukoliko neko želi macu ovo je prava prilika. Stara je tek nekoliko mjeseci, a sama je i napuštena.

Image

Kontakt:

Image Melissa Hubijar

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Animal Protectors BiH: http://ap-bih.com/index.php?page=9

Nalazi se na području Vrbanjuše. Izbačen je iz kuće, sam je i napušten. Teško će se sam snaći da preživi zimu bez hrane i doma. Ako ima dobrovoljaca i humanih ljudi koji bi na neki način mogli pomoći ili udomiti ovog prelijepog psića neka se jave na kontakt ispod.

Image

Kontakt:

061/909-162

Animal Protectors BiH: http://ap-bih.com/index.php?page=10

Osam prelijepih kučića traži dom. Ukoliko želite psa nemojte ih kupovati, udomite ih! Na taj način radite dobro djelo, spašavate jedan život, a ujedno i dobijate najboljeg prijatelja.

Image

Kontakt:

062/606-611

Animal Protectors BiH: http://ap-bih.com/index.php?page=11

Ova dva prelijepa psa (mama i kćer :) ) nalaze se u ulazu u Ugorsko, prije Vogošće. U početku je bilo 9 psića. Nažalost, ostao je samo jedan - Mrvica. Mama i Mrvica nalaze se u kući koja je u izgradnji, promrzle su i većinu vremena gladne. Svi ljudi koji mogu pomoći na bilo koji način neka se jave na kontakt ispod.

Image Image

Kontakt:

061/241-300
ninja02

#407 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by ninja02 »

nazalost moram 'upasti' na ovu temu s jos jednom lokacijom, vogosca baste kod crkve, 'covjek' u bijelom audiju, previse daleko da bi mu uspio procitat tablice... ako bi to ista i pomoglo, je ostavio leglo malih psica. Povadio ih je iz gepeka.

Odnjeo sam im hrane, gladni su bili poprilicno, izdaleka su izgledali manji ali imaju oko dva mjeseca. Mislim da sam prebrojao deset cukica. Jedva sam ih nasao, skupili su se u hrpicu i nisu se htjeli odazvat.

ako im neko bude zelio odnjeti nesto hrane, mogu objasniti lokaciju i detaljnije.
njonjica

#408 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by njonjica »

Moji prijatelji poklanjaju zenku njemackog ovcara staru 5 godina i zamolili su me da im pomognem udomiti je.
Pas se zove DeeDee, vrlo je slatka i super cuvar. Odlicna je sa djecom,izuzetno strpljiva...zivjela je u stanu sa jos tri mace (vidjeti ih kako svi zajedno rucaju iz iste zdjelice - neprocjenjivo!)....

Medjutim, kcer mojih prijatelja (djevojcica stara 3 godine) je alergicna na psecu dlaku i to je u stvari jedini razlog zbog kojeg DeeDee treba novi dom.

Image

Image

Image
erni3

#409 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by erni3 »

njonjica wrote:Moji prijatelji poklanjaju zenku njemackog ovcara staru 5 godina i zamolili su me da im pomognem udomiti je.
Pas se zove DeeDee, vrlo je slatka i super cuvar. Odlicna je sa djecom,izuzetno strpljiva...zivjela je u stanu sa jos tri mace (vidjeti ih kako svi zajedno rucaju iz iste zdjelice - neprocjenjivo!)....

Medjutim, kcer mojih prijatelja (djevojcica stara 3 godine) je alergicna na psecu dlaku i to je u stvari jedini razlog zbog kojeg DeeDee treba novi dom.

Image

Image

Image

Ako ne nadjes nikoga tko bi je mogao udomiti, na vikendici mi zive nana i daidza i znaju jako dobro sa psima i trenutno imaju 2 mala tornjaka.
Pa, ako ne budes imala nikoga da udomi psa, ja ih mogu pitati hoce li oni (a siguran sam da hoce)...
njonjica

#410 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by njonjica »

erni3 wrote: Ako ne nadjes nikoga tko bi je mogao udomiti, na vikendici mi zive nana i daidza i znaju jako dobro sa psima i trenutno imaju 2 mala tornjaka.
Pa, ako ne budes imala nikoga da udomi psa, ja ih mogu pitati hoce li oni (a siguran sam da hoce)...
Erni hvala ti, imas pp :)
ninja02

#411 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by ninja02 »

nahranio sam opet jutros psice, napravio im skroviste (kartonska kutija prekrivena sa svih strana plavim najlonom).
lokacija je vogosca, makadam kad se krene od klaonice prema onim basticam kraj crkve, kutija je lijevo pokraj ceste.

Pisem ovo cisto za slucaj da im neko zeli odnijeti hrane, dobro ce im doci, gladni su.
soraja27

#412 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by soraja27 »

Pozdrav,

Prije 2 dana našla sam ovo malo kuče kojeg su maltretirala dvojica većih pasa pa sam ga morala uzeti (privremeno). U pitanju je ženkica, stara tek 2 mjeseca, mekana kao pahuljica i jako umiljata. Nažalost, ne mogu je zadržati jer sam već udomila jednog psa prije nepuna 2 mjeseca. Ne slažu se najbolje, a imam i mali stan pa nam je gužva, da ne spominjem da mi muž šizi pa je pitanje vremena kad će nas sve troje izbaciti na ulicu. Okupala sam je, očistila od buha i treba da je još očistim od parazita. Ako ima neko zainteresovan da je uzme, donosim je na adresu + vreća hrane za pse. Hitno je.

Image
teAMICA

#413 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by teAMICA »

Moja prijateljica je juče spasila ovu bebu sa ulice, smrznutu i gladnu... Nažalost je ne može ostaviti kod sebe, ako je ne udomi morat će nazad na ulicu... :(
Ženka je, stara cca 2-3 mjeseca i jako umiljata
Image
Image
Image
teAMICA

#414 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by teAMICA »

i ovo bebche danas nađoh (jako umiljat, med medeni), ženka je u pitanju, mlada:
Image
Image
Image
Image
njonjica

#415 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by njonjica »

njonjica wrote:Moji prijatelji poklanjaju zenku njemackog ovcara staru 5 godina i zamolili su me da im pomognem udomiti je.

Image

Image

Image

DeeDee jos uvijek trazi dom....
Phia

#417 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Phia »

...
Last edited by Phia on 24/01/2013 14:49, edited 1 time in total.
Cholina_Lokica

#418 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Cholina_Lokica »

ima li neko da bi uzeo mjesanku tornjaka? stara je oko 4 mjeseca, medjutim krpalj ju je umalo ubio, sad je bolje, lijeci se, ali sve to jako sporo ide kad je vani :(

okacim slike u toku dana

evo slikica
Image

Image

info na 061/201-135
I

#419 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by I »

Image

Ova ženkica je prije 20-ak dana spašena sa -15 stepeni. Bila je u jako lošem stanju, ali se sada oporavila i traži dom. Veterinarski je obrađena i naučena je na higijenu. Veoma je umiljata i poslušna. 'Ko god bi je uzeo usrećio bio se s njom. Ja bih je rado zadržala, ali već imam psa i zbog obaveza se ne mogu brinuti za 2 psa.
jaca78

#420 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by jaca78 »

Image
Image
malen, gladan i smrznut došetao sam neki dan do jedne firme, tu sam se zadrzao, dobri ljudi su me nahranili. ipak ne mogu zauvijek ostati tu, želio bih u kutak nekog toplog doma.
ako znate nekog da bi mi to pruzio, javite, ja čekam
belfy

#421 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by belfy »

ljudi, ja ovu temu zaista pocinjem nevoliti zbog svih ovih slika i udomljavanja koja se nude. iako sam vlasnik dva psa i hranim jos dva pored ovih koje posjedujem ja nikako ne mogu da shvatim da ova tema nije do sada napravila korak naprijed.
naime, iako svi znaju da je usvojen zakon na ovom polju niko se ne gura da ga pogura. cak ni zeleni. posto sam sa podrucja zenice znam da se zeleni zalazu vecinom za aero-zagadjenje, sto je donekle i shvatljivo, ali s druge strane, opstina od nekoga kupuje zemljiste da bi napravila azil (iako ima svog zemljista gdje se sve to moze napraviti). i iako smo (koliko znam) prva opstina i kanton koja radi na provodjenju ovog zakona ja nisam zadovoljan. to sto neki nadju psa na ulici i stave sliku ovdje time samo sapiru svoju savijest. to nije ni princip niti metod kojim treba ici.

zasto se ovdje niko nije potrudio da napravi akciju pravljenja privremenog smjestaja koji bi bio finansiran sa ovog i slicnih foruma. evo, ako se ovdje skupi dovoljno ljudi da takvo nesto napravi ja cu uciniti sve u mojoj moci da osnujem dodatni azil na podrucju zenice koji ce pomoci ljudi sa foruma (ili napraviti veci onaj koji ce ici preko opstine). ili zasto ne napraviti fond za hitne slucajeve i slicne onim koji se ovdje javljaju. neka njime upravlja av-mau ili neko drugo udruzenje od povjerenja kada su ovi slucajevi u pitanju.

sta ocekujete postavljanjem samo problema ovdje? da ce ih neko vjecno rjesavati? iako ima ljudi koji ce se ponuditi i zrtvovati za takve stvari njih ce s vremenom biti sve manje. to nije rjesenje. to je odlaganje, a i ujedno tortura za sve nezbrinute zivotinje u tom periodu, kao i one poslije koje su vec mogle biti zbrinute. jedini smislen post za ovu temu na cijelom ovom podforumu je ovaj:
Angie071 wrote: Azil nije od opstine stari grad, drzavni nego je privatni. Kad kazem privatni - mislim na to da jedna jedina osoba zrtvuje svo vrijeme, trud, novac i zivot da pomogne tim jadnim psima koje ljudi samo ostavljaju ispred vrata kad im dosade, bolesne, ranjene, izgladnjele, istraumirane.... i tako operu svoju savjest i pritom i ne pomisle kako ce jedna jedina osoba zaduzena za taj azil izaci na kraj sa svima njima, platiti lijecenje, cime ih hraniti, kome udomiti, i da li ikada... To je razlog sto se jako malo zna o tom azilu. Da se zna vise, ljudi bi jos vise ostavljali pse... a da li i jedan covjek koji voli zivotinje moze ostaviti psa bez pomoci, bez obzira sto nema mjesta za njega u azilu i sto nema finansijske pomoci?... Ovo je problem koji se treba rjesavati na drzavnom nivou. Ne trebamo mi izmisliti toplu vodu, samo treba uraditi kao sto i svi drugi ljudi rade vani. Ali kako kad treba staviti prvo pare sebi u dzep a koga briga za zivotinje pored svih problema koje "ljudi" imaju... Jadan smo mi narod i nikad, ni za 100 godina necemo skontati neke stvari. Zakon donesen, sve i da se kazne uvedu i da pocne animal police sa radom NIKAD mi necemo promjeniti ovaj seljacki mentalitet i primitivcu objasniti zasto je i bespomocna zivotinja bitna, i zasto on treba da o njoj vodi racuna a ne da je zlostavlja i pati....i ignorise u najboljem slucaju.
kada se pocne razmisljati na ovaj nacin onda se tezi rjesenju. sve ostalo je samozavaravanje. to sto smo u banana drzavi ne cini nas bantu crncima. to sto nemozemo odmah zbrinuti sve zivotinje ne znaci da ne treba postojati borba koji ce takav sistem napravit. pronalazenje zivotinja na ulici i stavljanje njihovih slika situaciju nece napraviti boljom. treba se truditi raditi ono sto ce ovu temu napraviti nepotrebnom. ista ona recenica koja je data jednom velikom profesoru: "ti si svoj posao uradio dobro onda kada si sebe napravio nepotrebnim..."
Cholina_Lokica

#422 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Cholina_Lokica »

Cholina_Lokica wrote: Image

Image

info na 061/201-135
curica, Luna, je smjestena privremeno, bit ce kad dodje vrijeme za to vakcinisana, a kasnije i sterilisana, samo joj jos treba stalni vlasnik :)
I

#423 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by I »

I wrote:Image

Ova ženkica je prije 20-ak dana spašena sa -15 stepeni. Bila je u jako lošem stanju, ali se sada oporavila i traži dom. Veterinarski je obrađena i naučena je na higijenu. Veoma je umiljata i poslušna. 'Ko god bi je uzeo usrećio bio se s njom. Ja bih je rado zadržala, ali već imam psa i zbog obaveza se ne mogu brinuti za 2 psa.
Postoji li ikakva mogućnost da je neko barem privremeno uzme dok joj ne nadjemo neki trajni smjestaj jer je ja zbog obaveza više ne mogu zadržati. Hranu i sve ostalo bi ja finansirala.
I

#424 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by I »

I baš da niko nema???? Ja ću je uskoro morati vratiti na ulicu, a bojim se da tamo neće preživjeti :(
old_drummer

#425 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by old_drummer »

Veceras sam u Vogosci na stanici, kod Aspeka vidjela jednog prelijepog psa. Potpuno bijel. Lutalica je, ali je nevjerovatno druzeljubiv, cist i cak nije ni neuhranjen koliko oni jadni inace budu :( Nazalost, cekala sam autobus i nisam mogla uraditi nista vise od ovoga - staviti na forum i nadati se da ce neko ko zivi blizu otici i pogledati ga, i da ce ga eventualno neko i udomiti. S njim je tu jos 3-4 malih, on je isto mali, ali je veci od ostalih.

Meni je stvarno zao sto ga nisam mogla uzeti, ali nadam se da ce se naci neko :) Zao mi je sto nisam ni slikala, ali je bio mrak, a telefon mi nije za slikanja po mraku :sad:

Eh eto, javite ako uradite sta po ovom pitanju :bih:
Post Reply