Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
zijancer

#401 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by zijancer »

ja sam stvaRno idiot :-)
nikako ne kuzim te genijalne prednosti konkurencijE, evo ima 8 godina nikako da se prepadnu jedni drugih i pocnu spustati cijene
a izuzetak sa taxistima je rezultat iskljucivo INATA :P

zasto bi smanjivali cijene( citati: bili jedni drugima konkurencija)?, zajedno su jaci
norah

#402 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by norah »

Bila sam danas u BBI. Puno manje ljudi nego prosli put kada sam bila. Kafici gotovo prazni, oni konobari zvjeraju okolo nece li im ko sjesti. Ljudi samo setaju i obilaze radnje. Malo ko da sta kupuje, osim onu jeftinu bizuteriju i ostale dzidze. Mislim da ce neke radnje definitivno propasti jer su im cijene zara. Npr. one Furla tasne koje kostaju od 600 KM pa navise. Pa, ko ce to da kupi. Ima jos par preskupih radnji. Vremenom ce ih zamjeniti Teranova, Tally Weijl, Frenchy i sl.
Irm@

#403 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by Irm@ »

norah wrote:Bila sam danas u BBI. Puno manje ljudi nego prosli put kada sam bila. Kafici gotovo prazni, oni konobari zvjeraju okolo nece li im ko sjesti. Ljudi samo setaju i obilaze radnje. Malo ko da sta kupuje, osim onu jeftinu bizuteriju i ostale dzidze. Mislim da ce neke radnje definitivno propasti jer su im cijene zara. Npr. one Furla tasne koje kostaju od 600 KM pa navise. Pa, ko ce to da kupi. Ima jos par preskupih radnji. Vremenom ce ih zamjeniti Teranova, Tally Weijl, Frenchy i sl.
ma da... i ja sam bash danas komentirala kako rijetko ko nosi kesu...ali mislim da ce Torte i to sto je ljepse vrijeme sve bolje raditi...steta sto je onako mal prostor...
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#404 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by dr.gog »

@dobrovoljac,
trajno isključen sa foruma.
zgembo_sa

#405 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by zgembo_sa »

Jedan001 wrote:BBI: Mladim parovima zabranjeno ljubljenje!?
SARAJEVO - Kao što je to Pincom.info prvi objavio, u nedavno otvorenom sarajevskom BBI centru zabranjena je prodaja alkohola i svinjetine, kao i sportsko klađenje.
No, kako se doznaje iz uvodnika novog broja sarajevskog tjednika "Slobodna Bosna".
- Navodno, smjerni trgovci i hostese upozoravaju zaljubljene parove da se suzdrže i od držanja za ruke i sličnih oblika perverzija sve dok se u ljubavno-potrošačkoj ekstazi nalaze u tom hramu "liberalnog kapitaliznma", stoji među ostalom u uvodniku kojeg potpisuje Senad Avdić.
Inače, autor analizira fenomen "islamizacije" Sarajeva čiji je spomenik, po njemu, BBI centar.

pocelo je izgleda i uslo na velika vrata... jos malo ce citav grad ovakav biti pod seriatskom policijom daleko mu moja kuca bila...
stvarno degutantno i fuuuuj
:run:
Ne lupajte bezveze. Ovo nije istina 100%. Bio sam vec nekoliko puta u BBI-u i svaki put sam vidio parove koji se drze za ruke, grle, ljube. Nikoga niko nije opominjao. Ne padajte na ustasku propagandu!
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#406 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by mIRCerka »

norah wrote:Bila sam danas u BBI. Puno manje ljudi nego prosli put kada sam bila. Kafici gotovo prazni, oni konobari zvjeraju okolo nece li im ko sjesti. Ljudi samo setaju i obilaze radnje. Malo ko da sta kupuje, osim onu jeftinu bizuteriju i ostale dzidze. Mislim da ce neke radnje definitivno propasti jer su im cijene zara. Npr. one Furla tasne koje kostaju od 600 KM pa navise. Pa, ko ce to da kupi. Ima jos par preskupih radnji. Vremenom ce ih zamjeniti Teranova, Tally Weijl, Frenchy i sl.
jeiiiiiiiiiiiiii

i molim te ne barkchi mi u dzidze... :D vise dobrih dzidza na istom mjestu odavno ne vidjeh :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju

#407 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by Truba »

Irm@ wrote:ja sam danas na 4 spratu krenula u wc (ja mislim da se kuca po hali poznaje pa tako i soping centar) iako mrzim ici u bilo koji javni wc... i kako ja ne pratim one znakove... zalutam u mesdzid... ja sam stvarno mislila da se ljudi na forumu zezaju da ima mesdzid ali ima :-D :D
i taaako :-D :D
inace wc... ok ne smrdi cisto je hvala Bogu...

wc je ok za sada :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: dok neelix i ja ne počnemo redovno tamo vršiti dumping cijena :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Truba

#408 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by Truba »

zgembo_sa wrote:
SARAJEVO - Kao što je to Pincom.info prvi objavio, u nedavno otvorenom sarajevskom BBI centru zabranjena je prodaja alkohola i svinjetine, kao i sportsko klađenje.
No, kako se doznaje iz uvodnika novog broja sarajevskog tjednika "Slobodna Bosna".
- Navodno, smjerni trgovci i hostese upozoravaju zaljubljene parove da se suzdrže i od držanja za ruke i sličnih oblika perverzija sve dok se u ljubavno-potrošačkoj ekstazi nalaze u tom hramu "liberalnog kapitaliznma", stoji među ostalom u uvodniku kojeg potpisuje Senad Avdić.
Inače, autor analizira fenomen "islamizacije" Sarajeva čiji je spomenik, po njemu, BBI centar.

pocelo je izgleda i uslo na velika vrata... jos malo ce citav grad ovakav biti pod seriatskom policijom daleko mu moja kuca bila...
Ne lupajte bezveze. Ovo nije istina 100%. Bio sam vec nekoliko puta u BBI-u i svaki put sam vidio parove koji se drze za ruke, grle, ljube. Nikoga niko nije opominjao. Ne padajte na ustasku propagandu!

ajmo ja i ti tamo da se ljubimo pa da vidimo onda tu kako kažeš "ustašku" propagandu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Truba

#409 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by Truba »

ja ne znam jesu li ti moderni bizmismeni toliko odlijepili
da nisu u kontaktu s realnošću

da ljudi nemaju para kao prije a ne mogu čitavu zgradu na osnovu onih 10% bogataša održavati... :roll:
zgembo_sa

#410 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by zgembo_sa »

komi wrote:
zgembo_sa wrote:

ajmo ja i ti tamo da se ljubimo pa da vidimo onda tu kako kažeš "ustašku" propagandu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Sto se toga tice ista ti je situacija na cijelom Balkanu. Ali sto se tice normalnih poljubaca izmedju momka i djevojke, drzanja za ruke, to ti niko ne brani u BBI-u.
neprilagodjena

#411 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by neprilagodjena »

Ima li nesto sto u tom BBI centru nije zabranjeno??
black

#412 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by black »

zgembo_sa wrote: Ne lupajte bezveze. Ovo nije istina 100%. Bio sam vec nekoliko puta u BBI-u i svaki put sam vidio parove koji se drze za ruke, grle, ljube. Nikoga niko nije opominjao. Ne padajte na ustasku propagandu!
naravno da nije istina, pa dovoljno je viditi ko plasira ovakve vijesti, namjera je ocigledna, zanimljivo je kako raja lahko nasjedne na ovakve nebuloze
zgembo_sa

#413 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by zgembo_sa »

black wrote:
zgembo_sa wrote: Ne lupajte bezveze. Ovo nije istina 100%. Bio sam vec nekoliko puta u BBI-u i svaki put sam vidio parove koji se drze za ruke, grle, ljube. Nikoga niko nije opominjao. Ne padajte na ustasku propagandu!
naravno da nije istina, pa dovoljno je viditi ko plasira ovakve vijesti, namjera je ocigledna, zanimljivo je kako raja lahko nasjedne na ovakve nebuloze
Tacno, stvarno je zalosno kako su ljudi koji ovdje zive poceli da se hrane propagandom fasisoidnih i kvislinskih medija. Ako nas nisu potukli oruzjem u toku agresije, sad nas vrlo uspjesno gaze propagandom. To ti je neko prokletstvo naseg naroda...
Truba

#414 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by Truba »

ja danas bio :D prazno poluprazno
one na gornjem spratu su sjebali
pogotovo ona ko kafe knjiznica

kafici su OK
springfild prazan i za 10 20 maraka skuplji od onog pored siti paba

ostalo nisam gledao... radnje poluprzane... raja ne nosa kese ... restoran OK pizza izgleda OK kao i oni zvrkovi

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
JThomas

#415 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by JThomas »

to će sve propasti k'o žeton jako, jako brzo.

iz jednog vrlo jednostavnog SUŠTINSKOG razloga - narod generalno jedva ima za hranu i režije, a ne da redovno daje 3 km za kafu ili 300 km za pantalone.
konrad

#416 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by konrad »

Zao mi ipak Sarajke. Meni nije nikada bila ruzna. Bio lijep prostor okolo, disalo nekako.
Inace svi ovi novi trzni centri ce da dozive propast, pogotovu ovi u centru, ukratko mala bara, a puno krokodila.
Ici ce se sve vise na periferiju gdje je zemljiste jeftinije i tako ce da se setaju montazni prostori, po potrebi,
luksuz i vizuelna impresija ce da odu u drugi plan.
Sve u svemu zali Boze para, niko ne otvara nikakve fabrike, katastrofa.
ljubav_aha

#417 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by ljubav_aha »

neko je spomenuo teranova,imam dvije majice,boja jos uvijek ista,ma nepoderive su :thumbup:
mayab

#418 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by mayab »

Ova je tema zrela za katanca :-)
kinu

#419 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by kinu »

Ne kontam ovoliku diskusiju oko nečega što je svugdje normalno, samo kod nas nije.
Nisam iz Sarajeva ali juče sam bio u BBI centru i ne znam šta ljudima toliko smeta, glamur jeste , cijene su boli glava činjenica ( kupio sam pele za 155KM :D ) i kako neko reče istovario se u čistom i mirisnom WC-u. Gledao sam samo ono što me interesuje , niko me nije vukao za rukav i prijetio mi da ne smijem jesti krmetinu niti me je natjerao da klanjam džumu , jeo sam 100x hamburger u Mc Donaldsu i na papiru piše 100% piletina ili 100% govedina , ali to je McD i oni na to imaju pravo :D , Gavrilović Lijanović ....................nude pileće proizvode i na njima piše 100% bez svinjetine :-) .
Ljudi pa Sarajevo je glavni grad zar ovakve radnje nisu potrebne????? :( pare će tamo trošiti onaj ko ima u ostalom zašto naša briga za investitora to je njegov problem. :-)
Ne smetaju nam saloni Poršea, Audija, WW-a ......... da li prosječan Bosanac može kupiti ovo auto????
Ne kontam stvarno šta je toliko loše u ovom centru , kome se ne sviđa ima pijacu ,FIS , Robot............ :-)

Ljubomore i zavisti nikad nestati u našem narodu, hajmo u kafić popićemo jedno pet kafa , ispuniti listić kladionice za markicu , i kukati kako nam je teško jer nema posla , da sjediš a da ti neko daje platu :D, htjeli smo demokratiju i kapitalizam i imamo ga :D
karanana

#420 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by karanana »

nedovrseno. radi jedan lift u koji nema sanse da udjes jer je mali i stalno je guzva. u stepenistima kad se penjes iz garaze puno nekakve prasine i smeca, shute i razbijenih plocica. Niski plafoni. Ventilacija 0 bodova, disat se ne moze, ja nisam nigdje ni vidio ventilacione otvore. tek sam dosao daha kad sam se vratio na nivo 0 pored izlaza..
ali ima i dobrih stvari. restorani izgledaju ok, ne ulazeci u cijene, ima i ok radnji.

eh kenjaru moram isprobati.
kinu

#421 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by kinu »

@karanana
u pravu si za lift, a i stepenice nisu dobro odrađene, moraš stalno kružit umjesto da prelaziš sa jednih na druge, al jbg. vjerovatno nisu mogli drugačije izvest, a kenjaru probaj prava je :-D
stochar

#422 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by stochar »

kinu wrote:Ne kontam ovoliku diskusiju oko nečega što je svugdje normalno, samo kod nas nije.
Nisam iz Sarajeva ali juče sam bio u BBI centru i ne znam šta ljudima toliko smeta, glamur jeste , cijene su boli glava činjenica ( kupio sam pele za 155KM :D ) i kako neko reče istovario se u čistom i mirisnom WC-u. Gledao sam samo ono što me interesuje , niko me nije vukao za rukav i prijetio mi da ne smijem jesti krmetinu niti me je natjerao da klanjam džumu , jeo sam 100x hamburger u Mc Donaldsu i na papiru piše 100% piletina ili 100% govedina , ali to je McD i oni na to imaju pravo :D , Gavrilović Lijanović ....................nude pileće proizvode i na njima piše 100% bez svinjetine :-) .
Ljudi pa Sarajevo je glavni grad zar ovakve radnje nisu potrebne?????
eh, to si fino rekao. ljudi istaknuli na proizvodima 100% piletina i to je to, nije nista zabranjeno niti se nudi iskljucivo svinjetina.

zar nije bezze da u jednom evropskom gradu imas prodavnicu sa zabranama? zasto bi nekome smetalo da u prodavnici ima kupiti alkohola i svinjetine? prodje pored nje, ne kupi je, i to je to... bio sam u Konzumu, i fino proizvodi za svinjetinom jasno obiljezeni i odvojeni, i ko nece, ne mora uzeti, ko hoce uzima, i svi sretni. isto je i sa alkoholom. i isto je cak i u hrvatskoj u mnogim prodavnicama.

mislim da je apsurdno da investitor namece svoja pravila u centru jednog glavnog grada. valjda su gradske vlasti te koje odredjuju kakav ce im biti karakter grada. mozda uopste prodavnice u ovom centru ne bi ni nudile svinjetinu ako bi vidjeli da nemaju ekonomski interes, ali apsurdno je unaprijed nesto zabraniti i onda reci kako to ne pokazuje da Sarajevo nije otvoren kosmopolitski grad. ovo je 'centar u centru', i, da sam ja stranac koji prvi put dolazi u ovaj grad, kad bi mi rekli da ne mogu tu kupiti pivo i sunku, to bi mi sigurno bio prvi dojam o gradu...
clav

#423 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by clav »

stochar wrote: eh, to si fino rekao. ljudi istaknuli na proizvodima 100% piletina i to je to, nije nista zabranjeno niti se nudi iskljucivo svinjetina.

zar nije bezze da u jednom evropskom gradu imas prodavnicu sa zabranama? zasto bi nekome smetalo da u prodavnici ima kupiti alkohola i svinjetine? prodje pored nje, ne kupi je, i to je to... bio sam u Konzumu, i fino proizvodi za svinjetinom jasno obiljezeni i odvojeni, i ko nece, ne mora uzeti, ko hoce uzima, i svi sretni. isto je i sa alkoholom. i isto je cak i u hrvatskoj u mnogim prodavnicama.

mislim da je apsurdno da investitor namece svoja pravila u centru jednog glavnog grada. valjda su gradske vlasti te koje odredjuju kakav ce im biti karakter grada. mozda uopste prodavnice u ovom centru ne bi ni nudile svinjetinu ako bi vidjeli da nemaju ekonomski interes, ali apsurdno je unaprijed nesto zabraniti i onda reci kako to ne pokazuje da Sarajevo nije otvoren kosmopolitski grad. ovo je 'centar u centru', i, da sam ja stranac koji prvi put dolazi u ovaj grad, kad bi mi rekli da ne mogu tu kupiti pivo i sunku, to bi mi sigurno bio prvi dojam o gradu...
here we go again.....
Sarajevo nije otvoren kosmopolitski grad po mnogo cemu, a ovaj jadni BBI je samo jedan svjeziji potsjetnik na to. Zasto je toliko tesko gradjanima kosmopolitama prihvatiti da neko u skladu sa svojim religijskim uvjerenjima ne zeli prodavati nesto?(hint: nisu gradjani kozmopolite)
Da si ti stranac i kozmopolita primjetio bi valjda i Korner pub ni 20m udaljen ili malo dalje prodavnicu zestokog alkoholnog pica. Primjetio bi da te niko ni puskom ni toljagom ne goni iz bibiaja u dzamiju da klanjas, niti ti trazi uvjerenje od IZ da si podoban da tu ostavis neciju mjesecnu zaradu.

Sta bi rekli tek gradjani kozmopolite da neko u centru grada napravi restoran gdje ce se morati skidati cipele pri ulazu, ili cak sjediti na tabureima? Ili otvori, ne dogodilo se nikada, vegetarijanski restoran ili prodavnicu gdje ne sluze i ne prodaju meso bilo koje vrste?
Nego sacekajmo malo da se otvori i ALTA, pa ce se naci neko kome ce smetati sto je investitor Amerikanac. Mozda neko u tome pronadje americki imperijalizam.
Strasan nam je ovaj liberalni pokret u Sarajevu.
*mima*

#424 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by *mima* »

Mogu li ja svojom macom uc u bibiAj?
saibaba

#425 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by saibaba »

stochar wrote:
kinu wrote:Ne kontam ovoliku diskusiju oko nečega što je svugdje normalno, samo kod nas nije.
Ljudi pa Sarajevo je glavni grad zar ovakve radnje nisu potrebne?????
eh, to si fino rekao. ljudi istaknuli na proizvodima 100% piletina i to je to, nije nista zabranjeno niti se nudi iskljucivo svinjetina.

Njihovo pravo je da u svom objektu prodaju šta hoće niko tu ne diskriminira bilo koga..
Zašto bi kosmopolitski grad kako ti kažeš uslovljavao prodavace da prodaju ono što nece..
Svinjetinu i alkohol nije zabranjeno prodavati ali nije ni zakonska obaveza ..
Locked