Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Iris31

#401 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Iris31 »

House-a
Grey's Anatomy

A od domaćih mi je odlična Na terapiji sa izvrsnim Mikijem Manojlovićem, samo nikako da upratim kojim danima i u koliko sati ide, jer je hvatam kad stignem. Odlična je i preporučujem :thumbup:
Hummingbird

#402 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Hummingbird »

Coupling :thumbup:
The IT Crowd (Odlicne britanske serije) :thumbup:

Cougar Town - opustajuce, sa dosta dobrih fora :thumbup:

How I Met Your Mother
Scrubs
30 Rock
The Big Bang Theory
Two and a Half Men

Wire
Oz :thumbup:
Weeds
True Blood
House (al' ne mogu se ni ja nakaniti da pogledam 6. sezonu...)
baxul

#403 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by baxul »

Breaking Bad

Ukratko:
Profesor Hemije nakon što sazna da ima rak, usljed finansijskih problema, odlučuje se sa svojim bivšim učenikom utalit da počnu kuhat meth.

Može se poredit sa Weeds u dosta segmenata samo je ovde priča malo tmurnija, droga je malo teža, situacija u porodici malo sjebanija, sex je malo siroviji (nema ga mnogo), soundtrack je tu negdje, gluma tu negdje. Ovo je najbolje ove godine što sam otkrio, iako su snimljene već 3 sezone. Po mom mišljenju ne bi se trebalo propustit. User Rating na IMDB je: 9.0/10; 118 votes. Eeee da, jako bitno... glavnu ulogu igra (profesor) Bryan Cranston - tata iz Malcolm in the Middle.

Image

torrent site sa svim epizodama

PS
ako neko prati weedse evo torrent za pre air prve epizode šeste sezone. (na TV se vraća 15 Augusta)
Last edited by baxul on 05/08/2010 00:02, edited 1 time in total.
citroen

#404 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by citroen »

Allo'Allo ...gledao milion puta,ali sa starom engleskom skolom humora niko ne moze definitivno,pa je sad refreshujem preko Pink-a BH
Babsy

#405 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Babsy »

Sunrise00

#406 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Sunrise00 »

4. sezona bbt tek u septembru :shock: cekam k'o ozeblo sunce :D
Animal

#407 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Animal »

U zadnjih desetak godina pregledao sam puno serija pa evo mojih favorita od najbolje pa do onih manje dobrih:

1. ROME- ko voli istoriju starog Rima i općenitio staru istoriju ovo je serija za njega.. Serija ne obiluje skupocjenom produkcijom, scenama borbe i sl. ali na najvjerodostojniji nacin prikazuje Rim u to doba, a povrh svega je bazirana na istinitim događajima i pokriva period građanskog rata u Rimu (svrgavanje Cezara, dolazak Augustusa na vlast, rat protiv Marka Antonija i Kleopatre itd.). Serija obiluje seksom (koji se pravo dobro uklapa u cijeli priču) i djelomično nasiljem..

2. BATTLESTAR GALACTICA - Za sve ljubitelje SF serija koja se ne propušta. Ljudi su od početka imali scenarij i prekinuli su seriju kada su realno mogli napraviti još 2-3 sezone.. Držali su se originalne priče i učinili da ovo postane jedna od najboljih SF serija ikada.

3. Treće mjesto dijeli nekoliko serija:

HOUSE MD - Vjerovatno već znate o čemu se radi..

24 - Najnapetija serija ikada.. Pregledao sam sve sezone, ukljucujuci 8. koja je bila i kraj serije.. Jack Bauer je lik i pol ali se serija ne bazira samo na njemu. Naprotiv, glavni likovi su često predsjednici, razni vladini ljudi, uposlenici tzv. CTU (counter terrorist unit) itd.. Ne želim da otkrivam puno, ali mi se sviđa što scenaristi nisu bili milosrdni prema raznim bitnim likovima.. Negativna strana je to što se većina priča iz svake sezone ustvari i ne može zamisliti u stvarnom životu.

SPARTACUS - Prikazuje život gladijatora u starom Rimu. Puna je nasilja i seksa. Poprilično je brutalna pa vjerujem da je ne bi mogao gledati baš svako..

4. NIP / TUCK - dvojica ludih plastičnih hirurga.. serija vjerovatno predstavlja ekstreme u njihovoj branši, ali je jako interesantna..

5. BOSTON LEGAL - veoma interesantna advokatska serija.. uklopili su humor i puno interesantnih likova.. Ipak, nije tako plitka kao nekad Ally Mc'Beal (ako sam ovo dobro napisao)..

6. PRISON BREAK - Nekada bila hit, a na kraju su toliko zakomplikovali da nikad nisam pogledao kraj (vidi se da su na silu zadnju sezonu uradili, pohlepa za parama je uradila svoje).

Naravno tu je legendarni Star Trek, mada za takvu seriju morate biti fan..

Ostale koje su vrijedne spomena su: Fringe, The 4400, Lost (mada je kasnije serija postala limunada, slicno kao sam PB - pohlepa za parama je oduzila seriju i pokvarila pricu) itd..

U skorije vrijeme planiram poceti gledati Dextera..
InstruktorRonjenja

#408 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by InstruktorRonjenja »

eastbound and down...HBO
Image

Ovo je odlicno...
jexy

#409 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by jexy »

od komedija, definitivo najbolja je How I Met Your Mother, zatim:
The Big Bang Theory
The IT Crowd
Moji favoriti takodjer, samo obrnutim redosljedom :-D
elSaik

#410 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by elSaik »

Stavio da se skida ova Eastbound and down. Nema puno epizoda (svega 6 + neki extra) a i kritike su odlične pa ću pogledati. :)

@Animal - Dexter je odličan i nećeš se sigurno pokajati. :thumbup:

Vidim da ti na spisku fali The Wire, pa preporučujem i nju. :thumbup:
tranquil

#411 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by tranquil »

Animal wrote:U zadnjih desetak godina pregledao sam puno serija pa evo mojih favorita od najbolje pa do onih manje dobrih:

1. ROME- ko voli istoriju starog Rima i općenitio staru istoriju ovo je serija za njega.. Serija ne obiluje skupocjenom produkcijom, scenama borbe i sl. ali na najvjerodostojniji nacin prikazuje Rim u to doba, a povrh svega je bazirana na istinitim događajima i pokriva period građanskog rata u Rimu (svrgavanje Cezara, dolazak Augustusa na vlast, rat protiv Marka Antonija i Kleopatre itd.). Serija obiluje seksom (koji se pravo dobro uklapa u cijeli priču) i djelomično nasiljem..

2. BATTLESTAR GALACTICA - Za sve ljubitelje SF serija koja se ne propušta. Ljudi su od početka imali scenarij i prekinuli su seriju kada su realno mogli napraviti još 2-3 sezone.. Držali su se originalne priče i učinili da ovo postane jedna od najboljih SF serija ikada.
E svaka čast, post kao da sam ja pisao, to su i meni dvije najjače dramske serije ikada. Evo vidi moja dva jedina posta (do sada) na ovoj temi:

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 5#p2778595
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 7#p2811127

(vezano za ovu sliku na drugom linku, korištena je za promociju zadnje sezone BSG - vidio sam da je poslije Lost takođe iskoristio motiv "posljednje večere" za promo svoje zadnje sezone :-) )

Za ove ostale koje si nabrojao, većina me nije baš impresionirala, npr. "Nip Tuck" sam već imao osjećaj da sam pregledao u genijalnim "Six Feet Under", a u "24" ga stvarno pretjeraju sa obratima i ako propustiš par epizoda, možeš komotno prestati gledati seriju jer se sve promijenilo, zadnji put kada si gledao Bauer se marisao sa braćom Arapima, tri epizode poslije je već u kineskoj ambasadi i "dijeli pravdu" i "iznuđuje informacije" - ogromni obrati, situacije kada pozitivac postaje negativac i obratno, kao i brzo mijenjanje fokusa, sve to me potsjeća na prilično loš "Alias" (odustao), slične "Heroje" (odustao) i "Prison Break" pred kraj. Eh da, od serija koje si nabrojao do kraja sam uspio odgledati jedino Prison Break i tu se opet slažem s tobom - odlično je krenulo, pred kraj je već postalo tegobno. Nisam zadovoljan završetkom, dvije prvonavedene serije bi mogle biti primjer na kojem treba učiti kako ne samo završiti, nego i kompletno zaokružiti seriju.

E Spartacusa nisam nikako gledao, a sigurno hoću.
stachu

#412 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by stachu »

Animal wrote:U zadnjih desetak godina pregledao sam puno serija pa evo mojih favorita od najbolje pa do onih manje dobrih:

3. Treće mjesto dijeli nekoliko serija:

HOUSE MD - Vjerovatno već znate o čemu se radi..

24 - Najnapetija serija ikada.. Pregledao sam sve sezone, ukljucujuci 8. koja je bila i kraj serije.. Jack Bauer je lik i pol ali se serija ne bazira samo na njemu. Naprotiv, glavni likovi su često predsjednici, razni vladini ljudi, uposlenici tzv. CTU (counter terrorist unit) itd.. Ne želim da otkrivam puno, ali mi se sviđa što scenaristi nisu bili milosrdni prema raznim bitnim likovima.. Negativna strana je to što se većina priča iz svake sezone ustvari i ne može zamisliti u stvarnom životu.

SPARTACUS - Prikazuje život gladijatora u starom Rimu. Puna je nasilja i seksa. Poprilično je brutalna pa vjerujem da je ne bi mogao gledati baš svako..

4. NIP / TUCK - dvojica ludih plastičnih hirurga.. serija vjerovatno predstavlja ekstreme u njihovoj branši, ali je jako interesantna..

5. BOSTON LEGAL - veoma interesantna advokatska serija.. uklopili su humor i puno interesantnih likova.. Ipak, nije tako plitka kao nekad Ally Mc'Beal (ako sam ovo dobro napisao)..

6. PRISON BREAK - Nekada bila hit, a na kraju su toliko zakomplikovali da nikad nisam pogledao kraj (vidi se da su na silu zadnju sezonu uradili, pohlepa za parama je uradila svoje).

Naravno tu je legendarni Star Trek, mada za takvu seriju morate biti fan..

Ostale koje su vrijedne spomena su: Fringe, The 4400, Lost (mada je kasnije serija postala limunada, slicno kao sam PB - pohlepa za parama je oduzila seriju i pokvarila pricu) itd..

U skorije vrijeme planiram poceti gledati Dextera..
Ne dirajte mi 24... :D :D :D
Babsy

#413 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Babsy »

Men je spartacus bla.. niš posebno, odustala sam nakon nekoliko epizoda.. previše izdrkavanja efektima u odnosu na samu priču.
swirl

#414 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by swirl »

Ne znam je li iko stavljao ovaj link http://www.free-tv-video-online.info/internet/ , ovdje imaju sve moguce serije, mislim i filmovi
Animal

#415 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Animal »

@tranquil - drago mi je što ima još raje kojima se sviđa Rome. Super je tvoj osvrt na tu seriju.. Ja nisam stigao spomenuti obicne vojnike, koji i jesu "duša" ove serije.. Serija me toliko dojmila da sam po zavrsteku gledanja imao samo jedan cilj a to je odlazak u Rim :) Nakon dugo vremena trazenja najbolje i najeftinije opcije i to sam cudo vidio, i tek onda ti bude kompletna slika starog Rima i svega sto je to carstvo nekada bilo..

Što se tiče 24, ja sam je gledao uvijek epizodu za epizodom tako da ne znam kako je kada propustis nekoliko epizoda.. Mislim da je i dobra strana serije što se radnja odvija brzo, uvijek te drži "prikovanim" za tv i ne popušta napetost.

Spartacus je čista komercijalizacija gladijatora (ne mislim na film nego na borce gladijatore).. Bez obzira na to ipak ima dosta tacnih hitorijskih detalja, npr. kako su se ophodili prema gladijatorima, na koji nacin su bili ubijani, kako su mogli izboriti svoju slobodu i sl.. Ni sam nisam znao da je to sve istina dok nam to vodič u Coloseumu nije pojasnio :) Mislim da ce ti se svidjeti..
apreusi

#416 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by apreusi »

ne znam je li spomentuta Darling family

"dirty sexy maney"

baxul

#417 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by baxul »

Futurama se ponovo snima. Dakle šesta sezona već ima 8 epizoda.

Image

torrent site sa svim epizodama 6te sezone
Phosphorus

#418 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Phosphorus »

Image

:thumbup:
tranquil

#419 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by tranquil »

joj Futurama je dobra.
BuckScrotum wrote:Image

:thumbup:
:x <== Crveni smajli zavisti

:lol:
vee-jay

#420 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by vee-jay »

ima li iko link za IT Crowd S1 und S2?
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 09/04/2015 07:35, edited 1 time in total.
HomeArt

#422 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by HomeArt »

dzemmo wrote:
vee-jay wrote:ima li iko link za IT Crowd S1 und S2?
http://mostlyseries.blogspot.com/2007/10/it-crowd.html
Pregledao sam sve 4 sezone za 2 dana, serija je genijalna šteta što nema više :(
vee-jay

#423 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by vee-jay »

dzemmo wrote:
vee-jay wrote:ima li iko link za IT Crowd S1 und S2?
http://mostlyseries.blogspot.com/2007/10/it-crowd.html
superica, hvala :thumbup:
tranquil

#424 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by tranquil »

Kad smo već kod IT crowd, neko možda ima domaće titlove za zadnju epizodu S4?
alibaba_i_30_godina

#425 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by alibaba_i_30_godina »

Redovno pratim seriju True Blood, drugacija je od ostalih. 8)
Post Reply