Grey's Anatomy
A od domaćih mi je odlična Na terapiji sa izvrsnim Mikijem Manojlovićem, samo nikako da upratim kojim danima i u koliko sati ide, jer je hvatam kad stignem. Odlična je i preporučujem
Moderator: _BataZiv_0809

Moji favoriti takodjer, samo obrnutim redosljedomod komedija, definitivo najbolja je How I Met Your Mother, zatim:
The Big Bang Theory
The IT Crowd
E svaka čast, post kao da sam ja pisao, to su i meni dvije najjače dramske serije ikada. Evo vidi moja dva jedina posta (do sada) na ovoj temi:Animal wrote:U zadnjih desetak godina pregledao sam puno serija pa evo mojih favorita od najbolje pa do onih manje dobrih:
1. ROME- ko voli istoriju starog Rima i općenitio staru istoriju ovo je serija za njega.. Serija ne obiluje skupocjenom produkcijom, scenama borbe i sl. ali na najvjerodostojniji nacin prikazuje Rim u to doba, a povrh svega je bazirana na istinitim događajima i pokriva period građanskog rata u Rimu (svrgavanje Cezara, dolazak Augustusa na vlast, rat protiv Marka Antonija i Kleopatre itd.). Serija obiluje seksom (koji se pravo dobro uklapa u cijeli priču) i djelomično nasiljem..
2. BATTLESTAR GALACTICA - Za sve ljubitelje SF serija koja se ne propušta. Ljudi su od početka imali scenarij i prekinuli su seriju kada su realno mogli napraviti još 2-3 sezone.. Držali su se originalne priče i učinili da ovo postane jedna od najboljih SF serija ikada.
Ne dirajte mi 24...Animal wrote:U zadnjih desetak godina pregledao sam puno serija pa evo mojih favorita od najbolje pa do onih manje dobrih:
1. ROME- ko voli istoriju starog Rima i općenitio staru istoriju ovo je serija za njega.. Serija ne obiluje skupocjenom produkcijom, scenama borbe i sl. ali na najvjerodostojniji nacin prikazuje Rim u to doba, a povrh svega je bazirana na istinitim događajima i pokriva period građanskog rata u Rimu (svrgavanje Cezara, dolazak Augustusa na vlast, rat protiv Marka Antonija i Kleopatre itd.). Serija obiluje seksom (koji se pravo dobro uklapa u cijeli priču) i djelomično nasiljem..
2. BATTLESTAR GALACTICA - Za sve ljubitelje SF serija koja se ne propušta. Ljudi su od početka imali scenarij i prekinuli su seriju kada su realno mogli napraviti još 2-3 sezone.. Držali su se originalne priče i učinili da ovo postane jedna od najboljih SF serija ikada.
3. Treće mjesto dijeli nekoliko serija:
HOUSE MD - Vjerovatno već znate o čemu se radi..
24 - Najnapetija serija ikada.. Pregledao sam sve sezone, ukljucujuci 8. koja je bila i kraj serije.. Jack Bauer je lik i pol ali se serija ne bazira samo na njemu. Naprotiv, glavni likovi su često predsjednici, razni vladini ljudi, uposlenici tzv. CTU (counter terrorist unit) itd.. Ne želim da otkrivam puno, ali mi se sviđa što scenaristi nisu bili milosrdni prema raznim bitnim likovima.. Negativna strana je to što se većina priča iz svake sezone ustvari i ne može zamisliti u stvarnom životu.
SPARTACUS - Prikazuje život gladijatora u starom Rimu. Puna je nasilja i seksa. Poprilično je brutalna pa vjerujem da je ne bi mogao gledati baš svako..
4. NIP / TUCK - dvojica ludih plastičnih hirurga.. serija vjerovatno predstavlja ekstreme u njihovoj branši, ali je jako interesantna..
5. BOSTON LEGAL - veoma interesantna advokatska serija.. uklopili su humor i puno interesantnih likova.. Ipak, nije tako plitka kao nekad Ally Mc'Beal (ako sam ovo dobro napisao)..
6. PRISON BREAK - Nekada bila hit, a na kraju su toliko zakomplikovali da nikad nisam pogledao kraj (vidi se da su na silu zadnju sezonu uradili, pohlepa za parama je uradila svoje).
Naravno tu je legendarni Star Trek, mada za takvu seriju morate biti fan..
Ostale koje su vrijedne spomena su: Fringe, The 4400, Lost (mada je kasnije serija postala limunada, slicno kao sam PB - pohlepa za parama je oduzila seriju i pokvarila pricu) itd..
U skorije vrijeme planiram poceti gledati Dextera..

Pregledao sam sve 4 sezone za 2 dana, serija je genijalna šteta što nema višedzemmo wrote:http://mostlyseries.blogspot.com/2007/10/it-crowd.htmlvee-jay wrote:ima li iko link za IT Crowd S1 und S2?
superica, hvaladzemmo wrote:http://mostlyseries.blogspot.com/2007/10/it-crowd.htmlvee-jay wrote:ima li iko link za IT Crowd S1 und S2?