Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
_cezar_

#401 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by _cezar_ »

since1921 wrote:pitanje za milion maraka:

kako se zvao prijeratni psiholog zaposlen u fk sarajevo?

da nije onaj radovan, prezime mu sa k nesto?
Šibicar

#402 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by Šibicar »

PITARKA_SA wrote:
Prowler wrote:
Šibicar wrote:ma ustvari bezidejno se raspravljati sa vama kad ste zadrti evo vam nesto sto nemozete nikad osporiti JADOVI NASTALI STE OD NAS(hajde siguran sam da ce se naci sad neki ultra ineligentni pitar da kaze da to nije istina)hahahahahahah
Sad cu da kopiram post koje je napisao jedan clan sarajevo-x.com foruma, i svaka mu cast na tome.

Neko kaze da je ZeljA prezivio 2 svjetski rat.A sta je imao prezivljavati? Zeljeznicar nije bio fudbalski klub u pravom smislu nego sportsko drustvo zeljeznicara,skretnicara i ostale vesele zeljeznicarske bratije.Zeljeznicar nije odigrao NIJEDNU SLUZBENU UTAKMICU DO 1946,NIJE SE TAKMICIO U NIJEDNOM RANGU NI LIGI U KRALJEVINI JUGOSLAVIJI NI NDH.
Igrao je samo prijateljske meceve sa sebi slicnim drustvima.Da, igrao je meceve i sa pravim fudbalskim klubovima kao Napredkom i Slavijom.Kako je igrao sa njima najbolje govori omjer sa Slavijom 0 0 27 za povremenog jugoslovenskog regionalnog ligasa Slaviju,naravno. Pitanje,zasto se taj skor ne vodi danas u omjerima ta dva tima?Odgovor:zato sto su utakmice izmedju pravog fudbalskoga kluba Slavije i sportskog drustva Zeljeznicar bile i samo mogle biti prijateljske.
Da zavrsimo to poglavlje do 45 sa jos ovim podatkom da je te 46 godine,osnovan F.C.S da onda kao i sada predstavlja cast i ponos grada i drzave.Ta uloga nije mogla pripasti jednom od stotinu beznacajnih sportkih drustava tipa Zeljeznicar bez ikakvog fudbalskog renomea.Tu se srecemo sa jos jednom lazi koju skretnicari iznose cesto a to su da su njihovi igraci tada dovedeni u Sarajevo,sto je notorna glupost,vecina igraca je dosla iz Slavije i poluprofesionalnog Napredka.

Poglavlje drugo...Jugo-liga.Sarajevo je od 46 pa do rata provelo 3 godine u drugoj ligi,zadnji put cini mi se 57.Zeljeznicar je pola tog perioda proveo u drugoj ligi a igrao je nekoliko sezona i u regionalnoj ligi.(nemam trenutno tacne podatke) ali se radi o najmanje 15 sezona u drugoj i regionalnim ligama.Da to ilustrujem iznjecu i ovaj podatak;
Zbirna tabela prve lige u prvenstvima od 1946-1970
1 Crvena zvezda 596 323 141 132 1178-676 787
7 Sarajevo 526 195 126 205 762-811 516
10 Zeljeznicar 364 140 86 138 522-526 360

Ako neko zbroji bodove Zeljeznicara,vidjece da fali 6. Zasto? Pa oduzeti im zbog namjestanja rezultata(ma nee bi to plavi vitezovi,postenje je to,Zeljeznicar-Zmaj od Bosne 4-4)
Jedan prelijep pokazatelj snage i odnosa koji bi svaki sarajlija trebao u svakom postu prikazivati je ovaj;Zeljeznicar do te 1970 ima odigranih 154 u drugoj jugoslovenskoj ligi dok Sarajevo ima samo 18 utakmica u tom rangu.
U jugoslovenskoj ligi Sarajevo ima 2 titule ,2 finala kupa,mnogo bolji rejting i oko 200 odigranih prvoligaskih utakmica vise.
I na kraju Sarajevo ima u bosanskoj premijer ligi 2 titule i 4 kupa.FCS se nije nikad borio za opstanak i dozivljavao rezultate kao Zmaj od Bosne-Zeljeznicar 12-1 i Jedinstvo-Zeljenicar 9-0.
Toliko o istoriji.Sad ste vi na redu...

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
SVE JE RECENO.APSOLUTNO SVE.

ooooooooooooo viiiiiiiiiiii presvijetli,najveci,najmocniji,najorganizovaniji,najelegantniji,najfunkcionalniji,najjaci...sve naj klube odgovorite mi na pitanje kako da tako premocan klub i takav ponos i dika uzme kompletnu postavu od tako "malog" i "nikakvog" Zelje koji se nije nigdje takmicio i kojeg su svi derali po 10:0??????Sta ce vam ti igraci koji nikog nisu mogli pobjediti??Zna li neko?Ili vam je svima maca pojela jezicine koje su uvijek spremne za provociranje?Ima li neko intelektualno nadmocan u odnosu na druge u toj vasoj grupi da mi odgovori na to???????? ja cekam :roll:
Last edited by Šibicar on 18/04/2008 23:33, edited 1 time in total.
Enrico

#403 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by Enrico »

pudlica wrote:e sad sam uvjeren u sigurnu pobijedu sarajeva,evo primjer kkborac rekao bosna ce i 3 put pasti u boriku,ma rastavice bosnu pa izgubise,vi se 10 stranica napisali zeljo ce uzet 15:0 i to vec govori da cete izjaniti 15:0
Toliko pravopisnih grešaka na tako malom prostoru - fenomen. :)

PS Neće biti 15:0 već 4:1, ali to nije toliko bitno, vi ste najbolji! :thumbup:
since1921
Location: Navijati za Sarajevo stvar je geografije a za ZELJU stvar filozofije

#404 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by since1921 »

http://www.index.hr/sport/clanak/pomocn ... 83380.aspx

ovako to rade komsije a kod nas poslije ovog

Image

naravno nista
amarpitar

#405 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by amarpitar »

Pogledajte novu stranicu o najboljem bh. klubu!

http://fksinfo.com
pudlica

#406 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by pudlica »

aj sto imam najbolju oficijalnu stranicu kluba nego sad i fksinfo pa stvarno dokle vise
Enrico

#407 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by Enrico »

pudlica wrote:aj sto imam najbolju oficijalnu stranicu kluba nego sad i fksinfo pa stvarno dokle vise
Jest. Što se interneta tiče, najjači ste. :thumbup:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#408 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by -LIBERO- »

BocaJuniors wrote:
DicaTM wrote:http://fksinfo.com/
jer para ne, jer para nema... jer para ne, jer para nema nema nema nema ... :)

klub je sljedeći, insallah :) raspali se dabogda :D
Ups.... http://www.fksinfo.com :D
Ado_Sarajevo

#409 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by Ado_Sarajevo »

Image

Image

Image

Image

Image

Malo edukacije nije na odmet, covjek je sve rekao sto se tice navijackih skupina ex-yu
Šibicar

#410 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by Šibicar »

Prowler wrote:
Šibicar wrote:
Sad definitivno vise nisam u nedoumici da li si retardiran ili zadrt ocito da je to ovo prvo(komentar ti je genijalan kó da ga je Homer Simpson napisó). :wink: A vidim da i nemas argumente na to,kako da od tako "jadnog" kluba kao sto je Zeljo vi uzmete kompletnu postavu? hahahahha saberi se malisa i dodji sebi ocito da si neki balavac sa kojim se ne isplati drzati konverzacija.

Ne želim da dobijem ban radi jednog provokatora. Sve sam ti rekao onim postom koji ti je izvadio ocigledno zivac. Pozz :D
Sviju mi te ne provociram samo trazim odgovor na kratko i jasno pitanje na koje,ocito,nemas odgovor vec se furas na ono "iz Zelje nijedan igrac nije presao u fks" hahahha jok eto nego su isparili sami.Neke stvari se ne treba stiditi priznati,jebaji ga,znam da je tesko i da istina boli ali to je tako i sta god da napises ne mozes promjeniti ;-) ...uzivaj vozdra
since1921

#411 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by since1921 »

The 51st State wrote:
since1921 wrote: gulp gulp
Normalno da je udba ponos grada, valjalo je ocistiti grad od naci saradnika, doduse nisu bas bili temeljiti pa ostavise vas koji ste im prevozili naftu i provijant za front.
kad vec glumis dezurnog moralistu na forumu mogao si onda bar obratit paznju i na ovaj post
Šibicar

#412 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by Šibicar »

since1921 wrote:
The 51st State wrote:
since1921 wrote: gulp gulp
Normalno da je udba ponos grada, valjalo je ocistiti grad od naci saradnika, doduse nisu bas bili temeljiti pa ostavise vas koji ste im prevozili naftu i provijant za front.
kad vec glumis dezurnog moralistu na forumu mogao si onda bar obratit paznju i na ovaj post
Opa ovo nesto novo nisam znao da im je taj neki Radovan bio psiholog a koji je to Radovan buraz??Jel onaj koji mislim da jeste :shock:
since1921

#413 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by since1921 »

to je taj :x
ma koliko mi sutjeli o tome

nego hoce li se pikat regularno postignuti golovi sutra to mene brine

Image
pOZz

#414 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by pOZz »

A hoće li se sutra dijeliti zasluženi crveni kartoni ?

I valjda se nećete valjati od 11' minute ;-)
Mobile_Disco

#415 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by Mobile_Disco »

Zaustavite Stilica i Dialibu.. i pobjeda je vasa.. A ako u Sarajevu bude igrao Zeka.. mozete se nadati pobjedi.. cudo je sta taj covjek radi u tim godinama.. :thumbup:
LSD

#416 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by LSD »

Mobile_Disco wrote:Zaustavite Stilica i Dialibu.. i pobjeda je vasa.. A ako u Sarajevu bude igrao Zeka.. mozete se nadati pobjedi.. cudo je sta taj covjek radi u tim godinama.. :thumbup:
hah...vidi ovog latentnog pitara :mrgreen: ...to ti iz iskustva govoris koga treba zaustaviti,jelde :mrgreen: ...ko biva kad nismo mogli mi zaustaviti Stilica i Dialibu nek ih bar zaustave pitari :lol: ...e nece moci,Buba je nezaustavljiv-doslovno :razz:
Mobile_Disco

#417 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by Mobile_Disco »

LSD wrote:
Mobile_Disco wrote:Zaustavite Stilica i Dialibu.. i pobjeda je vasa.. A ako u Sarajevu bude igrao Zeka.. mozete se nadati pobjedi.. cudo je sta taj covjek radi u tim godinama.. :thumbup:
hah...vidi ovog latentnog pitara :mrgreen: ...to ti iz iskustva govoris koga treba zaustaviti,jelde :mrgreen: ...ko biva kad nismo mogli mi zaustaviti Stilica i Dialibu nek ih bar zaustave pitari :lol: ...e nece moci,Buba je nezaustavljiv-doslovno :razz:
Jedina 2 ugraca koja vrijede.. to je sve sto sam sopmenuo.. :oops:
LSD

#418 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by LSD »

Mobile_Disco wrote:
LSD wrote:
Jedina 2 ugraca koja vrijede.. to je sve sto sam sopmenuo.. :oops:
Za vas dovoljna samo 2 igraca :mrgreen: :wink:
pOZz

#419 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by pOZz »

U revanšu je morao Zuka da igra štopera, pa se zbog toga ono doogodilo.

Medjutim, sutra Miloš i Nino zaustavljaju sve 8-) 8-) 8-)

:thumbup:
LSD

#420 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by LSD »

pOZz wrote:

Aha,svakako :mrgreen: ...ti ocito neces da prihvatis realnost i cinjenice...Dialibu ne mozete zaustaviti...ne moze nikako...kosi se sa zakonima prirode :mrgreen:
pOZz

#421 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by pOZz »

LSD wrote:
pOZz wrote:

Aha,svakako :mrgreen: ...ti ocito neces da prihvatis realnost i cinjenice...Dialibu ne mozete zaustaviti...ne moze nikako...kosi se sa zakonima prirode :mrgreen:
Vidjećemo to sutra (večeras :zoka: ) ;)
LSD

#422 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by LSD »

veca_sa wrote:dijaliba je toliko brz da ga nece vidjeti ni milos ni nino a kamo li ti sa tribine :D :D :D
Dajte Zuku da se igramooo :mrgreen:
Mobile_Disco

#423 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by Mobile_Disco »

Jedina 2 "igraca" koja su valja kod Zelje protiv Celika su.. igraci sa istim prezimenom.. SUDIJA.. ali razlicitim imenima.. LINIJSKIM I GLAVNI :D Ja sam ubjedjen da ce Sarajevo pobjediti.. jer Zeljo po meni nije nista pokazao osim ovu dvojicu koju sam spomenuo i Stilic i Dialiba :D
Nadam se da ce biti dobra tekma.. i da sudije nece zajebat stvar :roll:
LSD

#424 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by LSD »

Mobile_Disco wrote:Jedina 2 "igraca" koja su valja kod Zelje protiv Celika su.. igraci sa istim prezimenom.. SUDIJA.. ali razlicitim imenima.. LINIJSKIM I GLAVNI :D Ja sam ubjedjen da ce Sarajevo pobjediti.. jer Zeljo po meni nije nista pokazao osim ovu dvojicu koju sam spomenuo i Stilic i Dialiba :D
Nadam se da ce biti dobra tekma.. i da sudije nece zajebat stvar :roll:
Ma dobro jarane...mi smo vas ohladili i sa vama zavrsili :mrgreen: ...sad se okrecemo derbiju...a ti se i dalje ubjedjuj u pobjedu pitara,razumijem te...kad ne moze moj tim pobjediti nek pobjedi pitarluk,jelde :mrgreen: ...e jos da je pitarima zaustaviti Stilica i Dialibu svima bi dobro bilo :lol: ...lakse bi i vi nekako podnijeli onaj poraz :lol: ...ali hajd ti to objasni Dialibi :lol: :mrgreen: ..on svoje pa svoje :mrgreen:
fosil

#425 Re: Sarajevo-Zeljeznicar - 19.04.08.

Post by fosil »

since1921 wrote:pitanje za milion maraka:

kako se zvao prijeratni psiholog zaposlen u fk sarajevo?

Kao i vas ratni, koliko se sjecam na vasem stadionu su mu vijorile zastave a na nasem nisu. Od sad kad ujedas ujedaj za vrat, a ne ko ker za nogu.

Sad me mozete rahat banovati.
Post Reply