since1921 wrote:pitanje za milion maraka:
kako se zvao prijeratni psiholog zaposlen u fk sarajevo?
da nije onaj radovan, prezime mu sa k nesto?
Moderators: Charuga, Tomahawk11
PITARKA_SA wrote:SVE JE RECENO.APSOLUTNO SVE.Prowler wrote:Sad cu da kopiram post koje je napisao jedan clan sarajevo-x.com foruma, i svaka mu cast na tome.Šibicar wrote:ma ustvari bezidejno se raspravljati sa vama kad ste zadrti evo vam nesto sto nemozete nikad osporiti JADOVI NASTALI STE OD NAS(hajde siguran sam da ce se naci sad neki ultra ineligentni pitar da kaze da to nije istina)hahahahahahah
Neko kaze da je ZeljA prezivio 2 svjetski rat.A sta je imao prezivljavati? Zeljeznicar nije bio fudbalski klub u pravom smislu nego sportsko drustvo zeljeznicara,skretnicara i ostale vesele zeljeznicarske bratije.Zeljeznicar nije odigrao NIJEDNU SLUZBENU UTAKMICU DO 1946,NIJE SE TAKMICIO U NIJEDNOM RANGU NI LIGI U KRALJEVINI JUGOSLAVIJI NI NDH.
Igrao je samo prijateljske meceve sa sebi slicnim drustvima.Da, igrao je meceve i sa pravim fudbalskim klubovima kao Napredkom i Slavijom.Kako je igrao sa njima najbolje govori omjer sa Slavijom 0 0 27 za povremenog jugoslovenskog regionalnog ligasa Slaviju,naravno. Pitanje,zasto se taj skor ne vodi danas u omjerima ta dva tima?Odgovor:zato sto su utakmice izmedju pravog fudbalskoga kluba Slavije i sportskog drustva Zeljeznicar bile i samo mogle biti prijateljske.
Da zavrsimo to poglavlje do 45 sa jos ovim podatkom da je te 46 godine,osnovan F.C.S da onda kao i sada predstavlja cast i ponos grada i drzave.Ta uloga nije mogla pripasti jednom od stotinu beznacajnih sportkih drustava tipa Zeljeznicar bez ikakvog fudbalskog renomea.Tu se srecemo sa jos jednom lazi koju skretnicari iznose cesto a to su da su njihovi igraci tada dovedeni u Sarajevo,sto je notorna glupost,vecina igraca je dosla iz Slavije i poluprofesionalnog Napredka.
Poglavlje drugo...Jugo-liga.Sarajevo je od 46 pa do rata provelo 3 godine u drugoj ligi,zadnji put cini mi se 57.Zeljeznicar je pola tog perioda proveo u drugoj ligi a igrao je nekoliko sezona i u regionalnoj ligi.(nemam trenutno tacne podatke) ali se radi o najmanje 15 sezona u drugoj i regionalnim ligama.Da to ilustrujem iznjecu i ovaj podatak;
Zbirna tabela prve lige u prvenstvima od 1946-1970
1 Crvena zvezda 596 323 141 132 1178-676 787
7 Sarajevo 526 195 126 205 762-811 516
10 Zeljeznicar 364 140 86 138 522-526 360
Ako neko zbroji bodove Zeljeznicara,vidjece da fali 6. Zasto? Pa oduzeti im zbog namjestanja rezultata(ma nee bi to plavi vitezovi,postenje je to,Zeljeznicar-Zmaj od Bosne 4-4)
Jedan prelijep pokazatelj snage i odnosa koji bi svaki sarajlija trebao u svakom postu prikazivati je ovaj;Zeljeznicar do te 1970 ima odigranih 154 u drugoj jugoslovenskoj ligi dok Sarajevo ima samo 18 utakmica u tom rangu.
U jugoslovenskoj ligi Sarajevo ima 2 titule ,2 finala kupa,mnogo bolji rejting i oko 200 odigranih prvoligaskih utakmica vise.
I na kraju Sarajevo ima u bosanskoj premijer ligi 2 titule i 4 kupa.FCS se nije nikad borio za opstanak i dozivljavao rezultate kao Zmaj od Bosne-Zeljeznicar 12-1 i Jedinstvo-Zeljenicar 9-0.
Toliko o istoriji.Sad ste vi na redu...
![]()
![]()
![]()
![]()
Toliko pravopisnih grešaka na tako malom prostoru - fenomen.pudlica wrote:e sad sam uvjeren u sigurnu pobijedu sarajeva,evo primjer kkborac rekao bosna ce i 3 put pasti u boriku,ma rastavice bosnu pa izgubise,vi se 10 stranica napisali zeljo ce uzet 15:0 i to vec govori da cete izjaniti 15:0

Jest. Što se interneta tiče, najjači ste.pudlica wrote:aj sto imam najbolju oficijalnu stranicu kluba nego sad i fksinfo pa stvarno dokle vise
Ups.... http://www.fksinfo.comBocaJuniors wrote:jer para ne, jer para nema... jer para ne, jer para nema nema nema nema ...DicaTM wrote:http://fksinfo.com/
klub je sljedeći, insallahraspali se dabogda

Sviju mi te ne provociram samo trazim odgovor na kratko i jasno pitanje na koje,ocito,nemas odgovor vec se furas na ono "iz Zelje nijedan igrac nije presao u fks" hahahha jok eto nego su isparili sami.Neke stvari se ne treba stiditi priznati,jebaji ga,znam da je tesko i da istina boli ali to je tako i sta god da napises ne mozes promjenitiProwler wrote:Šibicar wrote:
Sad definitivno vise nisam u nedoumici da li si retardiran ili zadrt ocito da je to ovo prvo(komentar ti je genijalan kó da ga je Homer Simpson napisó).A vidim da i nemas argumente na to,kako da od tako "jadnog" kluba kao sto je Zeljo vi uzmete kompletnu postavu? hahahahha saberi se malisa i dodji sebi ocito da si neki balavac sa kojim se ne isplati drzati konverzacija.
Ne želim da dobijem ban radi jednog provokatora. Sve sam ti rekao onim postom koji ti je izvadio ocigledno zivac. Pozz
kad vec glumis dezurnog moralistu na forumu mogao si onda bar obratit paznju i na ovaj postThe 51st State wrote:Normalno da je udba ponos grada, valjalo je ocistiti grad od naci saradnika, doduse nisu bas bili temeljiti pa ostavise vas koji ste im prevozili naftu i provijant za front.since1921 wrote: gulp gulp
Opa ovo nesto novo nisam znao da im je taj neki Radovan bio psiholog a koji je to Radovan buraz??Jel onaj koji mislim da jestesince1921 wrote:kad vec glumis dezurnog moralistu na forumu mogao si onda bar obratit paznju i na ovaj postThe 51st State wrote:Normalno da je udba ponos grada, valjalo je ocistiti grad od naci saradnika, doduse nisu bas bili temeljiti pa ostavise vas koji ste im prevozili naftu i provijant za front.since1921 wrote: gulp gulp

hah...vidi ovog latentnog pitaraMobile_Disco wrote:Zaustavite Stilica i Dialibu.. i pobjeda je vasa.. A ako u Sarajevu bude igrao Zeka.. mozete se nadati pobjedi.. cudo je sta taj covjek radi u tim godinama..
Jedina 2 ugraca koja vrijede.. to je sve sto sam sopmenuo..LSD wrote:hah...vidi ovog latentnog pitaraMobile_Disco wrote:Zaustavite Stilica i Dialibu.. i pobjeda je vasa.. A ako u Sarajevu bude igrao Zeka.. mozete se nadati pobjedi.. cudo je sta taj covjek radi u tim godinama.....to ti iz iskustva govoris koga treba zaustaviti,jelde
...ko biva kad nismo mogli mi zaustaviti Stilica i Dialibu nek ih bar zaustave pitari
...e nece moci,Buba je nezaustavljiv-doslovno
Za vas dovoljna samo 2 igracaMobile_Disco wrote:Jedina 2 ugraca koja vrijede.. to je sve sto sam sopmenuo..LSD wrote:hah...vidi ovog latentnog pitaraMobile_Disco wrote:Zaustavite Stilica i Dialibu.. i pobjeda je vasa.. A ako u Sarajevu bude igrao Zeka.. mozete se nadati pobjedi.. cudo je sta taj covjek radi u tim godinama.....to ti iz iskustva govoris koga treba zaustaviti,jelde
...ko biva kad nismo mogli mi zaustaviti Stilica i Dialibu nek ih bar zaustave pitari
...e nece moci,Buba je nezaustavljiv-doslovno
U revanšu je morao Zuka da igra štopera, pa se zbog toga ono doogodilo.Mobile_Disco wrote:Zaustavite Stilica i Dialibu.. i pobjeda je vasa.. A ako u Sarajevu bude igrao Zeka.. mozete se nadati pobjedi.. cudo je sta taj covjek radi u tim godinama..
Aha,svakakopOZz wrote:U revanšu je morao Zuka da igra štopera, pa se zbog toga ono doogodilo.Mobile_Disco wrote:Zaustavite Stilica i Dialibu.. i pobjeda je vasa.. A ako u Sarajevu bude igrao Zeka.. mozete se nadati pobjedi.. cudo je sta taj covjek radi u tim godinama..
Medjutim, sutra Miloš i Nino zaustavljaju sve![]()
![]()
![]()
Vidjećemo to sutra (večerasLSD wrote:Aha,svakakopOZz wrote:U revanšu je morao Zuka da igra štopera, pa se zbog toga ono doogodilo.Mobile_Disco wrote:Zaustavite Stilica i Dialibu.. i pobjeda je vasa.. A ako u Sarajevu bude igrao Zeka.. mozete se nadati pobjedi.. cudo je sta taj covjek radi u tim godinama..
Medjutim, sutra Miloš i Nino zaustavljaju sve![]()
![]()
![]()
...ti ocito neces da prihvatis realnost i cinjenice...Dialibu ne mozete zaustaviti...ne moze nikako...kosi se sa zakonima prirode
Dajte Zuku da se igramoooveca_sa wrote:dijaliba je toliko brz da ga nece vidjeti ni milos ni nino a kamo li ti sa tribine![]()
![]()
Ma dobro jarane...mi smo vas ohladili i sa vama zavrsiliMobile_Disco wrote:Jedina 2 "igraca" koja su valja kod Zelje protiv Celika su.. igraci sa istim prezimenom.. SUDIJA.. ali razlicitim imenima.. LINIJSKIM I GLAVNIJa sam ubjedjen da ce Sarajevo pobjediti.. jer Zeljo po meni nije nista pokazao osim ovu dvojicu koju sam spomenuo i Stilic i Dialiba
![]()
Nadam se da ce biti dobra tekma.. i da sudije nece zajebat stvar