Kad je Sarajevo igralo u Evropi.. po meni je bio bas dobar i prodoran.. eh dal' je to "blic" igrac.. a ostale tekme ga nigdje nema.. ne znam.. al po onom malo sto sam vidio nije los..LSD wrote:Koliko je ovo tacna informacija?....mislim da se igraci poput Bucana ne mogu nazvati pojacanjem.elSaik wrote:Sead Bučan, novo pojačanje, prvo u novoj sezoni...
FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Mobile_Disco
#401 Re: FK Željezničar
- strong69
#402 Re: FK Željezničar
Upravo je takav igrac. U Sarajevo stigao kao veliko pojacanje, imao par dobrih nastupa u momentima kad je cijela ekipa dobro igrala... Nazalost, ili se uklopio u sivilo koje je ocigledno ili je igrac ciji kvalitet je upitan. Mislim da je oboje. Njegova najveca prednost je brzina ali cesto zaboravi koliko je teren dug jer ne dize glavu pa mu je malo i onih 80 m...Mobile_Disco wrote:eh dal' je to "blic" igrac.. a ostale tekme ga nigdje nema.. ne znam.. al po onom malo sto sam vidio nije los..
-
elSaik
#403 Re: FK Željezničar
Ma nisu kod nas u ligi potrebni extra kvalitetni igrači. Bitno je da se fino uklopi čovjek u ekipu i ići će to. A svakako se prava pojačanja baš i ne mogu tražiti u našoj ligi. Eventualno 2-3 igrača da su neka bolja klasa, a ovo ostalo je sve da Bog sačuva...
-
emigracija
#404 Re: FK Željezničar
sejo je za nase lige pravo dobar igrac 
-
mavi
#405 Re: FK Željezničar
Darko Spalević će od iduće sezone najvjerovatnije igrati u Želji. Spalević je obavio razgovor s Krunićem, s kojim je inače veliki prijatelj. Ostaje jedino da se Željo i Slavija dogovore, pošto je Darko još jednu godinu ugovorom vezan za Slaviju.
Spalević je odličan igrač i svakako da bi bio veliko pojačanje za nas.
-
tazmania
#406 Re: FK Željezničar
Ma nemora znati igrati, dovoljno je to sto je za derbi skinuo bordo dres, bacio ga i otisao u svlacionicu, da pokupi simpatije Manijaka !!!belissima wrote:Pratite vi svi FK Sarajevo,kazete da je "pojacanje"..hi hi hi...a na desetine stranica ste napisali kako smo los tim,kako su svi klocevi,a sad vas pojacavamo...svakim danom ste sve vise smijesniji...hi hi hi
![]()
HZSA
1987
-
belissima
#407 Re: FK Željezničar
...posto grobarcic kaze da ste na 228 mjestu naj klubova u evropi,tamo procitah NK ...pa jeste li NK ili FK?...fakat odlucite vise!!!!hi hi hi hi hi hi hi hi 
- DicaTM
#408 Re: FK Željezničar
Odluči se više jesi li za bolnice ili za ludnicebelissima wrote:...posto grobarcic kaze da ste na 228 mjestu naj klubova u evropi,tamo procitah NK ...pa jeste li NK ili FK?...fakat odlucite vise!!!!hi hi hi hi hi hi hi hi
-
rivaldinho
#409 Re: FK Željezničar
Po mom mišljenju sejo je i više nego odličan igrač , što se tiče njegovih motoričkih sposobnosti sigurno bi bio jedan od najsuperiornijih, ako se uklopi u šiminu postavu može biti i više nego koristan, stvar je u tome što ko i svi voli mace i život , jer godine koje je proveo u kini očigledno mu nisu pasale, a za vrijeme dok je još kao tinejdžer igrao za olimpik sa gredićem bio je najbolji igrač olimpika koji se takmičio u premier ligi tada.
Ujedno završili smo školu zajedno , elektro u buća potoku tako da se znamo i lično, s te strane znam da mu je maca draža od lopte ko i ronaldinhu i svima nama.
Još jedna jako bitna stvar mislim da bi sa njim osim jako dobrog bočnog igrača dobili i jako motivisanog igrača protiv ljalja, nešto slično kao pelčo , jer ih je dobro popljuvao , čak i dres bacio, naravno ljalje znajući u kakvoj su sitaciji nisi ni pomislili da ga suspenduju ko mi filipovića, jer jebo obraz dok nam ima ko igrat.
Ujedno završili smo školu zajedno , elektro u buća potoku tako da se znamo i lično, s te strane znam da mu je maca draža od lopte ko i ronaldinhu i svima nama.
Još jedna jako bitna stvar mislim da bi sa njim osim jako dobrog bočnog igrača dobili i jako motivisanog igrača protiv ljalja, nešto slično kao pelčo , jer ih je dobro popljuvao , čak i dres bacio, naravno ljalje znajući u kakvoj su sitaciji nisi ni pomislili da ga suspenduju ko mi filipovića, jer jebo obraz dok nam ima ko igrat.
-
elSaik
#410 Re: FK Željezničar
Eh,... ono što znam...
Šehić sigurno neće ići, jer Klub ga ne želi dati ispod 500.000€. Bučan bi trebao doći, kao i Spalević iz Slavije. Također je najavljen dolazak Dialibinog brata, dok Dialiba neće ići za ispod 1.000.000€. Baota sigurno odlazi, a priča se da bi mogao biti doveden Mujkić iz Jedinstva, čini mi se.
Šehić sigurno neće ići, jer Klub ga ne želi dati ispod 500.000€. Bučan bi trebao doći, kao i Spalević iz Slavije. Također je najavljen dolazak Dialibinog brata, dok Dialiba neće ići za ispod 1.000.000€. Baota sigurno odlazi, a priča se da bi mogao biti doveden Mujkić iz Jedinstva, čini mi se.
-
elSaik
#411 Re: FK Željezničar
Znaš li možda koliko mu je godina?mavi wrote:Darko Spalević će od iduće sezone najvjerovatnije igrati u Želji. Spalević je obavio razgovor s Krunićem, s kojim je inače veliki prijatelj. Ostaje jedino da se Željo i Slavija dogovore, pošto je Darko još jednu godinu ugovorom vezan za Slaviju.
-
LSD
#412 Re: FK Željezničar
Da i to...a i koju poziciju igra?...jeli klasicni špic,krilo,veznjak ??elSaik wrote:Znaš li možda koliko mu je godina?mavi wrote:Darko Spalević će od iduće sezone najvjerovatnije igrati u Želji. Spalević je obavio razgovor s Krunićem, s kojim je inače veliki prijatelj. Ostaje jedino da se Željo i Slavija dogovore, pošto je Darko još jednu godinu ugovorom vezan za Slaviju.
-
elSaik
#413 Re: FK Željezničar
Mislim da je klasični kloc, ovaj, hoću reći, špic.LSD wrote:Da i to...a i koju poziciju igra?...jeli klasicni špic,krilo,veznjak ??elSaik wrote:Znaš li možda koliko mu je godina?mavi wrote:Darko Spalević će od iduće sezone najvjerovatnije igrati u Želji. Spalević je obavio razgovor s Krunićem, s kojim je inače veliki prijatelj. Ostaje jedino da se Željo i Slavija dogovore, pošto je Darko još jednu godinu ugovorom vezan za Slaviju.
-
mavi
#414 Re: FK Željezničar
Gledao sam ga više puta i mogu reći da je odličan igrač. U Slaviji igra špica ili polušpica, izvodi skoro sve slobodnjake iz kojih često daje i golove. Najbolji je strijelac lige. Prilično iskusan igrač, mislim da je 1977. godište. Mišljenja sam da nam svakako trebaju dva - tri iskusnija, ne previše stara igrača, uz koje bi ovi mlađi mogli stasati. Ranije je igrao za Zvezdu i još neke srpske klubove. Ukratko, ako ga dovedemo, biće veliko pojačanje za nas.LSD wrote:Da i to...a i koju poziciju igra?...jeli klasicni špic,krilo,veznjak ??elSaik wrote:Znaš li možda koliko mu je godina?mavi wrote:Darko Spalević će od iduće sezone najvjerovatnije igrati u Želji. Spalević je obavio razgovor s Krunićem, s kojim je inače veliki prijatelj. Ostaje jedino da se Željo i Slavija dogovore, pošto je Darko još jednu godinu ugovorom vezan za Slaviju.
Pozdrav
-
rivaldinho
#415 Re: FK Željezničar
Spalević NE SMIJE igrati u želji, a tu ću diskusiju javno pokrenuti na TM forumu, to je grozno, prvo starkelja a drugo deklarisani četalj, što je važnije od ovog prvog, fuj, ako on bude u svetom dresu ja u periodu njegovog igranja a sada očigledno i šiminog vođenja , najvjerovatnije neću posjećivati dolinu, pored naše djece da on igra, stvarno ne mogu da razumijem. ccc Bože sačuvaj i sakloni.
-
mavi
#416 Re: FK Željezničar
Ne znam, ja do sada nigdje nisam naišao na neku njegovu izjavu koja bi tuknula na četništvo. Ako je deklarisani četnik, ja ću ga prvi vrijeđati sa tribina. Ako ti imaš više informacija, molim te da ih podjeliš s nama.rivaldinho wrote:Spalević NE SMIJE igrati u želji, a tu ću diskusiju javno pokrenuti na TM forumu, to je grozno, prvo starkelja a drugo deklarisani četalj, što je važnije od ovog prvog, fuj, ako on bude u svetom dresu ja u periodu njegovog igranja a sada očigledno i šiminog vođenja , najvjerovatnije neću posjećivati dolinu, pored naše djece da on igra, stvarno ne mogu da razumijem. ccc Bože sačuvaj i sakloni.
-
TM1987
#417 Re: FK Željezničar
Javno pokreni na tm.org-u pa bi mogao dobiti banrivaldinho wrote:Spalević NE SMIJE igrati u želji, a tu ću diskusiju javno pokrenuti na TM forumu, to je grozno, prvo starkelja a drugo deklarisani četalj, što je važnije od ovog prvog, fuj, ako on bude u svetom dresu ja u periodu njegovog igranja a sada očigledno i šiminog vođenja , najvjerovatnije neću posjećivati dolinu, pored naše djece da on igra, stvarno ne mogu da razumijem. ccc Bože sačuvaj i sakloni.
Ko si ti da odlucujes ko ce igrati,a ko ne u Zelji ???
Deni pripazi sta pises
Last edited by TM1987 on 08/05/2008 19:27, edited 1 time in total.
-
elSaik
#418 Re: FK Željezničar
A eto mi kao nemamo fašista na tribini...
Ima lik 30 godina,što znači da je za vrijeme rata imao 15-18 godina, tako da... meni ne smeta.
Ima lik 30 godina,što znači da je za vrijeme rata imao 15-18 godina, tako da... meni ne smeta.
-
emigracija
#419 Re: FK Željezničar
Ma kad vam nije Aleksić smetao zasto bi Spalević 
-
LSD
#420 Re: FK Željezničar
Vala i to što kažeš...što jest-jestemigracija wrote:Ma kad vam nije Aleksić smetao zasto bi Spalević
-
rivaldinho
#421 Re: FK Željezničar
mavi wrote:Ne znam, ja do sada nigdje nisam naišao na neku njegovu izjavu koja bi tuknula na četništvo. Ako je deklarisani četnik, ja ću ga prvi vrijeđati sa tribina. Ako ti imaš više informacija, molim te da ih podjeliš s nama.rivaldinho wrote:Spalević NE SMIJE igrati u želji, a tu ću diskusiju javno pokrenuti na TM forumu, to je grozno, prvo starkelja a drugo deklarisani četalj, što je važnije od ovog prvog, fuj, ako on bude u svetom dresu ja u periodu njegovog igranja a sada očigledno i šiminog vođenja , najvjerovatnije neću posjećivati dolinu, pored naše djece da on igra, stvarno ne mogu da razumijem. ccc Bože sačuvaj i sakloni.
Izgleda da je moja greška , pa se javno izvinjavam za lažnu klevetu, nisam siguran koji od igrača da li sretko vuksanović koji je jedno vrijeme nosio dres želje je napravio neki incident nacionalističkog tipa, ali o tom po tom , sjećam se da je ćelavi trener sa strogom ekavicom imao iritirajuće izjave poslije 2 smješna penala dosuđena , kada su nas tukli sa 3 0, bješe to nekad.
Uglavnom spalević , koliko vidim solidan, sa 32 godine može al njanjama, ako na njemu mislimo budućnost gradit e.... i stojim iza toga da šimo ne treba takve igrače tražit specijalno sa te strane brda , al eto njemu na čast , neće mu to trajat dugo ne bude li rezultata a neće sa takvim načinom, strpljena za eksperimente smo davno izgubili
-
rivaldinho
#422 Re: FK Željezničar
emigracija wrote:Ma kad vam nije Aleksić smetao zasto bi Spalević
Da se pogrešno ne shvati ne smeta niko normalan , pa đorđe kember je bio i osto nekako miljenik naš, niko normalan ne smeta , moja je greška bila za spalevića pa sam se i u prethodnom postu i ispričao, što se imena tiče nije bitno ko je da dolazi iz naše škole i bitno je ako dođe sa strane da je makar mlad,željan dokazivanja i da možeš nešto i očekivat od takvog igrača, sad kad ti igrač prosječno loš da tako kažemo dodđe, onda je to po meni korak u nazad, ali eto trpimo mi i gora sranja pa ništa život ide dalje
- DicaTM
#423 Re: FK Željezničar
Rivaldinho:
Gdje si ti vidio tim u kojem igraju samo igrači iz omladinske škole, koji ne dovodi pojačanja sa strane?
I šta se svi obazirete na to odakle je ko, ako je dobar igrač meni ne smeta. I samo još jedno pitanje za rivaldinha:
Šta ti je "Šimo" skrivio?
Gdje si ti vidio tim u kojem igraju samo igrači iz omladinske škole, koji ne dovodi pojačanja sa strane?
I šta se svi obazirete na to odakle je ko, ako je dobar igrač meni ne smeta. I samo još jedno pitanje za rivaldinha:
-
rivaldinho
#424 Re: FK Željezničar
DicaTM wrote:Rivaldinho:
Gdje si ti vidio tim u kojem igraju samo igrači iz omladinske škole, koji ne dovodi pojačanja sa strane?![]()
Kukavičluk na tušnju, smatram ga direktnim krivcem što nismo uzeli kup, svidio mi se i to jako kada je došao , način razmišljanja i to , znam da nam je liga u banani i znam kako stoje stvari kad su u pitanju gostujuće utakmice, ali dati 2 -3 gola samo u gostima i njanjama uzeti bod od kada je došao smatram da ne ispunjava očekivanja, jer nemoguće je da jedno sarajevo može uzeti 10 ili više bodova vani a mi 2 , halooooo, 2 slovima DVA boda samo pa to je bruka, a u dolini mlatimo lafo sve , ne znam nisam zadovoljan , možda neki navikli na jad i bjedu pa im i ovo dobro meni nije i to je moje mišljenje, sa možemo reći jednom od 3 najbolje ekipe u drzavi salbo smo u stanju i prilika stvarat u gostima a kamo li bodove uzet.
Da ne dužim kup mu nisam oprostio, al ima i slijedeća sezona pa budemo vidjeli jesam li u pravu , daj Bože da griješim
- Vaso
#425 Re: FK Željezničar
spalevic bi mogao bito dobra investicija, mada je lani bio znatno bolji i ucinkovitiji
onda vratit bubu na krilo (ako ostane)
onda vratit bubu na krilo (ako ostane)