Kako je koja vojska naisla trazili su samo da im se hrana da.
Sto nije isto kao u doba UNPROFOR-a, USAID-a TIP 500.
slažem se ali šta ćemo sa onim četnicimakoji su danas izjednačeni u srbiji sa partizanima a u ww2 bili na strani hitlera,to je paradoks koji malo ko može suvislo objasnitiIZVANZEMALJAC wrote:NEZNAM JA VIŠE ZAŠTO SE TREBA STALNO PONAVLJATI KO JE BIO NA SAVEZNIČKOJ A KO NA AGRESORSKOJ STRANI I KO JE POČINIJO VIŠE ZLOČINA.
I KOMUNISTI SU PRAVILI SRANJE A ZNA SE ŠTA SU RADILI ČETNICI I USTAŠE NA EKSKURZIJI SIGURNO NISU BILI.
FRANCUZI SU ODMA POSLJE RATA SREDILI SVE SVOJE KOLABORATORE PA DANAS NIKO U TOJ DEMOKRATSKOJ I EVROPSKOJ ZEMLJI NE PITA KO JIH JE POBIJO I ŠTO.
NISU FRANCUZI JEDINI AL ET KAO PRIMJER.
piskerernest wrote:slažem se ali šta ćemo sa onim četnicimakoji su danas izjednačeni u srbiji sa partizanima a u ww2 bili na strani hitlera,to je paradoks koji malo ko može suvislo objasnitiIZVANZEMALJAC wrote:NEZNAM JA VIŠE ZAŠTO SE TREBA STALNO PONAVLJATI KO JE BIO NA SAVEZNIČKOJ A KO NA AGRESORSKOJ STRANI I KO JE POČINIJO VIŠE ZLOČINA.
I KOMUNISTI SU PRAVILI SRANJE A ZNA SE ŠTA SU RADILI ČETNICI I USTAŠE NA EKSKURZIJI SIGURNO NISU BILI.
FRANCUZI SU ODMA POSLJE RATA SREDILI SVE SVOJE KOLABORATORE PA DANAS NIKO U TOJ DEMOKRATSKOJ I EVROPSKOJ ZEMLJI NE PITA KO JIH JE POBIJO I ŠTO.
piskerernest (citat):
IZVANZEMALJAC (citat):
NEZNAM JA VIŠE ZAŠTO SE TREBA STALNO PONAVLJATI KO JE BIO NA SAVEZNIČKOJ A KO NA AGRESORSKOJ STRANI I KO JE POČINIJO VIŠE ZLOČINA.
slažem se ali šta ćemo sa onim četnicimakoji su danas izjednačeni u srbiji sa partizanima a u ww2 bili na strani hitlera,to je paradoks koji malo ko može suvislo objasniti
Zar nije bilo cetnika i u BiH? Pa handzar divizija pa ustase ili domobranioci? Koji "kriminalci tamo vode glavnu rijec"?Dobro ali to sto se desava u Srbiji je druga prica.
Tamo jos uvijek kriminalci vode glavnu rijec.
Po gledaj post iznad. Rjec je bila o SrbijiPosten covjek wrote:piskerernest (citat):
IZVANZEMALJAC (citat):
NEZNAM JA VIŠE ZAŠTO SE TREBA STALNO PONAVLJATI KO JE BIO NA SAVEZNIČKOJ A KO NA AGRESORSKOJ STRANI I KO JE POČINIJO VIŠE ZLOČINA.
slažem se ali šta ćemo sa onim četnicimakoji su danas izjednačeni u srbiji sa partizanima a u ww2 bili na strani hitlera,to je paradoks koji malo ko može suvislo objasnitiZar nije bilo cetnika i u BiH? Pa handzar divizija pa ustase ili domobranioci? Koji "kriminalci tamo vode glavnu rijec"?Dobro ali to sto se desava u Srbiji je druga prica.
Tamo jos uvijek kriminalci vode glavnu rijec.
To oni znaju. Jedan od razloga je što je komunizam ateističko uređenje pa su samim tim vjerske lidere proganjali. a ima ih još...bosank_a wrote:A zasto su ih cinili?El_comadante wrote:Partizani su činili zločine samo se nije smjelo javno pričati/pisati o istim
El_comadante wrote:To oni znaju. Jedan od razloga je što je komunizam ateističko uređenje pa su samim tim vjerske lidere proganjali. a ima ih još...bosank_a wrote:A zasto su ih cinili?El_comadante wrote:Partizani su činili zločine samo se nije smjelo javno pričati/pisati o istim
pa sta se ti javljas. a blajburg šta je to bilo. Ef. Spahić šta je to bilo. itd da ne nabrajambosank_a wrote:Gdje si ti ucio istorijuEl_comadante wrote:To oni znaju. Jedan od razloga je što je komunizam ateističko uređenje pa su samim tim vjerske lidere proganjali. a ima ih još...bosank_a wrote: A zasto su ih cinili?Ovo je nevjerovatno.
Dobro, samo jedno pitanje - u 2.svijetskom ratu od moguce par strana koje su se borile na nasim prostorima koju ti podrzavas?El_comadante wrote:pa sta se ti javljas. a blajburg šta je to bilo. Ef. Spahić šta je to bilo. itd da ne nabrajambosank_a wrote:Gdje si ti ucio istorijuEl_comadante wrote: To oni znaju. Jedan od razloga je što je komunizam ateističko uređenje pa su samim tim vjerske lidere proganjali. a ima ih još...Ovo je nevjerovatno.
Ja podržavam Muslimansku miliciju koja je bila u sastavu NDH.bosank_a wrote:Dobro, samo jedno pitanje - u 2.svijetskom ratu od moguce par strana koje su se borile na nasim prostorima koju ti podrzavas?El_comadante wrote:pa sta se ti javljas. a blajburg šta je to bilo. Ef. Spahić šta je to bilo. itd da ne nabrajambosank_a wrote: Gdje si ti ucio istorijuOvo je nevjerovatno.
El_comadante wrote:Ja podržavam Muslimansku miliciju koja je bila u sastavu NDH.bosank_a wrote:Dobro, samo jedno pitanje - u 2.svijetskom ratu od moguce par strana koje su se borile na nasim prostorima koju ti podrzavas?El_comadante wrote: pa sta se ti javljas. a blajburg šta je to bilo. Ef. Spahić šta je to bilo. itd da ne nabrajam
dobro da si reko da znamo i evidentiramoEl_comadante wrote:Ja podržavam Muslimansku miliciju koja je bila u sastavu NDH.bosank_a wrote:Dobro, samo jedno pitanje - u 2.svijetskom ratu od moguce par strana koje su se borile na nasim prostorima koju ti podrzavas?El_comadante wrote: pa sta se ti javljas. a blajburg šta je to bilo. Ef. Spahić šta je to bilo. itd da ne nabrajam
Genocid u Srebrenici je obezbjedio 10 godina (do sad) vladavine Srba u tom gradu ???seln wrote:Ne odobravam nikakve zlocine i pausalno ubijanje zarobljenika, bez obzira o kome se radi. Tito jeste znao o tome, mozda je i direktno naredio....medjutim, to nam je osiguralo 45 godina mira i prosperiteta. Moralno je upitno, nema sumnje....ali, nekako ne mogu sebe da natjeram na zaljenje.
A partizani su napravili genocid pa pravis paralelu izmedju njih i cetnika?komadinamujo wrote:Genocid u Srebrenici je obezbjedio 10 godina (do sad) vladavine Srba u tom gradu ???seln wrote:Ne odobravam nikakve zlocine i pausalno ubijanje zarobljenika, bez obzira o kome se radi. Tito jeste znao o tome, mozda je i direktno naredio....medjutim, to nam je osiguralo 45 godina mira i prosperiteta. Moralno je upitno, nema sumnje....ali, nekako ne mogu sebe da natjeram na zaljenje.
Sad zamisli jednog Srbina da kaže:
Jeste desilo se to, i to je bio zločin, i ja ne odobravam zločine... ali nam je to omogućilo 10 godina mira i prosperiteta...
Ružno zvući... Jelde!!!
Odlična analogija, Mujo.komadinamujo wrote:Genocid u Srebrenici je obezbjedio 10 godina (do sad) vladavine Srba u tom gradu ???seln wrote:Ne odobravam nikakve zlocine i pausalno ubijanje zarobljenika, bez obzira o kome se radi. Tito jeste znao o tome, mozda je i direktno naredio....medjutim, to nam je osiguralo 45 godina mira i prosperiteta. Moralno je upitno, nema sumnje....ali, nekako ne mogu sebe da natjeram na zaljenje.
Sad zamisli jednog Srbina da kaže:
Jeste desilo se to, i to je bio zločin, i ja ne odobravam zločine... ali nam je to omogućilo 10 godina mira i prosperiteta...
Ružno zvući... Jelde!!!