Djes' ba?mona wrote:
sarajevska berza
Moderator: anex
-
pinostratuss
da li neko koristi E trading? koliko vremena prodje dok date nalog i dok akcije budu zaista kupljene? (pod pretpostavkom da kupovna cijena lezi iznad prosjecnog kursa na berzi)
-
kub lajkan
Ako zelis kupiti/prodati ono sto se trenutno nudi/trazi po cijeni za koju se nudi/trazi, nalog se realizuje za 3-4 minute.pinostratuss wrote:da li neko koristi E trading? koliko vremena prodje dok date nalog i dok akcije budu zaista kupljene? (pod pretpostavkom da kupovna cijena lezi iznad prosjecnog kursa na berzi)
Last edited by kub lajkan on 25/06/2007 23:39, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
ima, al se ne trguje, sto je vrijedilo prodat, prodalo se, a ostatak ceka bolje dane pred kraj godine...
- Alfons Kauders
i jucer je cini mi se bilo preko 6...Marco-x wrote:6,5 mio KM prometa danas na SASE. Hoćemo li opet UP...![]()
- Alfons Kauders
nazalost nisam uletio u strujumona wrote:ranije nego očekivao, ali je počelo.
ja sam u ENPSR i SEISR...pa da vidimo
-
CHICAGO
#421 oko STOCK MARKETA...
Vozdra raja... trebalo mi je oko sat vremena da procitam SVE postove na ovu temu i skont'o sam da je VRLO OCIGLEDNO da jedno 90% raje investira u berzu koristeci metodu "seat of pants" (ono u fazonu "imam predosjecaj da ce Hidrogradnja otici gore za 20%)...
neki ljudi prave fine pare na berzi ali treba znati investirati... na internetu mozete naci sve formule za tehnicku analizu - i onda sa malo boljim znanjem Excel-a mozete sami sebi napraviti sve moguce "alate" za poprilicno pouzdanu tehnicku analizu.... NPR. MACD, Williams %, DMI, spora i brza stokastika, RSI i tako dalje...
broj DVA: MORATE KORISTITI STOPOVE!!!! ne mozete, jednostavno NE MOZETE govoriti kako "ne biste sada prodali npr. "Hidrogranju" taman pala na 2km po akciji"... to je GLUPA strategija i samo ce vas dovesti do bankrota... kada novac (kojeg podrazumjevam da ste tesko stekli), ulozite na berzu onda sami sebi zadajte granicu na koju ce te "izaci" ako stvari ne krenu po dobru.... inace cesto ce te se zateci u situaciji da vam se saldo topi svakodnevno dok vi postajete sve nervozniji i nervozniji....
mene je 2000 godine, Nasdaq kostao preko 150000 dolara, razmisljajuci upravo ovako kako sam opisao gore...
vec sada sa nekih 15 god iskustva na stock marketu, mogu da kazem da poprilicno znam sta radim... moje zanimanje je "day trader"
prosla su vremena kada su se novci pravili bukvalno "u sta bilo da ulozis"...
ovo sada je zajebana igra i treba uloziti vremena i truda da bi se napravio novac...
hajd sada sretno i pamet u glavu!!!!!!!
neki ljudi prave fine pare na berzi ali treba znati investirati... na internetu mozete naci sve formule za tehnicku analizu - i onda sa malo boljim znanjem Excel-a mozete sami sebi napraviti sve moguce "alate" za poprilicno pouzdanu tehnicku analizu.... NPR. MACD, Williams %, DMI, spora i brza stokastika, RSI i tako dalje...
broj DVA: MORATE KORISTITI STOPOVE!!!! ne mozete, jednostavno NE MOZETE govoriti kako "ne biste sada prodali npr. "Hidrogranju" taman pala na 2km po akciji"... to je GLUPA strategija i samo ce vas dovesti do bankrota... kada novac (kojeg podrazumjevam da ste tesko stekli), ulozite na berzu onda sami sebi zadajte granicu na koju ce te "izaci" ako stvari ne krenu po dobru.... inace cesto ce te se zateci u situaciji da vam se saldo topi svakodnevno dok vi postajete sve nervozniji i nervozniji....
mene je 2000 godine, Nasdaq kostao preko 150000 dolara, razmisljajuci upravo ovako kako sam opisao gore...
vec sada sa nekih 15 god iskustva na stock marketu, mogu da kazem da poprilicno znam sta radim... moje zanimanje je "day trader"
prosla su vremena kada su se novci pravili bukvalno "u sta bilo da ulozis"...
ovo sada je zajebana igra i treba uloziti vremena i truda da bi se napravio novac...
hajd sada sretno i pamet u glavu!!!!!!!