Spor oko prikazivanja lika Muhammeda a.s.

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Fair Life

Post by Fair Life »

zzzzz wrote:
Macuser wrote:Kako Islam vide u svijetu:
http://www.faithfreedom.org/gallery.htm
Vidim koja si i ti sorta kad posjecujes ovakve stranice.
zzzzz...

Image
zzzzz

Post by zzzzz »

Macuser wrote:
zzzzz wrote:
Opet se namece misljenje i donosi sud. Nisu to sajtovi koje posjecujem, ali ovo je image koji Islam ima u zapadnom svijetu i blago receno, zabrinjavajuci je.
Jadan je onda svijet, treba dici ruke od njega ako ce ovakve stranice biti mjerilo javnog mjenja.
Mozda da i ja postiram Main Kampf i predstavim to kao sliku Jevreja u svijetu.

Samo jedno se moze izvuci iz svega ovog, oruzje i samo oruzje za buducnost nase djece. Dialog je ubleha, zvaka za naivne...pobjednici pisu istoriju
Macuser

Post by Macuser »

zzzzz wrote:Samo jedno se moze izvuci iz svega ovog, oruzje i samo oruzje za buducnost nase djece. Dialog je ubleha, zvaka za naivne...pobjednici pisu istoriju
Hitler je nesto slicno rekao...
danas

Post by danas »

zzzzz wrote: Jadan je onda svijet, treba dici ruke od njega ako ce ovakve stranice biti mjerilo javnog mjenja.
nisu u pravu zzzzz...

ne trebas postirati Main Kampf; to je laz i neistina. ali zato, ako zelis, otvori drugu temu i slobodno okaci slike izaelskih vojnika kako pucaju na palestinsku djecu i ruse palestinska naselja. jer to je cinjenica. kao sto je cinjenica da su neki od prikazanih demonstranata nosili plakate sa porukama nasilja, i kao sto je cinjenica da su popaljene ambasade. to nije propaganda protiv islama, to je cinjenica.
musa_2004

Post by musa_2004 »

X
Last edited by musa_2004 on 22/11/2011 12:05, edited 1 time in total.
zzzzz

Post by zzzzz »

danas wrote:
zzzzz wrote: Jadan je onda svijet, treba dici ruke od njega ako ce ovakve stranice biti mjerilo javnog mjenja.
nisu u pravu zzzzz...

ne trebas postirati Main Kampf; to je laz i neistina. ali zato, ako zelis, otvori drugu temu i slobodno okaci slike izaelskih vojnika kako pucaju na palestinsku djecu i ruse palestinska naselja. jer to je cinjenica. kao sto je cinjenica da su neki od prikazanih demonstranata nosili plakate sa porukama nasilja, i kao sto je cinjenica da su popaljene ambasade. to nije propaganda protiv islama, to je cinjenica.
Ja pricam o ovoj stranici koju doticni/a postira ovdje kao mjerilo za sliku muslimana u svijetu, to je u ravni sa Hicinim najpoznatijim djelom.

Sad bi taj neko kao trebao da bude partner za dijalog...
Macuser

Post by Macuser »

Bosanski muslimani nemaju veze sa svime ovim i treba se ograditi. Inace smo divljac za odstrijel. A ti, zzzzzz, bolje se probudi.
taxi_driver

Post by taxi_driver »

zzzzz wrote:
danas wrote:
nisu u pravu zzzzz...

Ja pricam o ovoj stranici koju doticni/a postira ovdje kao mjerilo za sliku muslimana u svijetu, to je u ravni sa Hicinim najpoznatijim djelom.

posjetio sam stranicu i nisam vidio da je ijedna slika fotomontaza.sto bi ahmed rekao,sami stvaraju takvu sliku o islamu i onda se cude zasto ih se tako gleda
zzzzz

Post by zzzzz »

Macuser wrote:Bosanski muslimani nemaju veze sa svime ovim i treba se ograditi. Inace smo divljac za odstrijel. A ti, zzzzzz, bolje se probudi.
To je znaci nasa realnost...suti ako si slabiji da ne bi bio divljac za odstrijel.
Upravo sam to htio cuti od tebe, dijalog je supljak a pobjednik pise istoriju.

Interesuje me koliko znate o Danskoj, jesu li karikature jedini problem sa tom zemljom ili mozda to sto smo nakon 39' prvi put dobili drustvo koje gazi velikim koracima ka fasizmu. Treba li i o tome da sutim da ne bi bio za odstrijel
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Macuser wrote:
zzzzz wrote:
Opet se namece misljenje i donosi sud. Nisu to sajtovi koje posjecujem, ali ovo je image koji Islam ima u zapadnom svijetu i blago receno, zabrinjavajuci je.
Pa dobro, sta sada da placemo zbog toga? Znas li kakav image ima krscanstvo u muslimanksom svijetu? Mislim da ne treba crtati. Predrasude kod ljudi je tesko razbiti.
taxi_driver

Post by taxi_driver »

zzzzz wrote:
Macuser wrote:Bosanski muslimani nemaju veze sa svime ovim i treba se ograditi. Inace smo divljac za odstrijel. A ti, zzzzzz, bolje se probudi.
To je znaci nasa realnost...suti ako si slabiji da ne bi bio divljac za odstrijel.
Upravo sam to htio cuti od tebe, dijalog je supljak a pobjednik pise istoriju.

Interesuje me koliko znate o Danskoj, jesu li karikature jedini problem sa tom zemljom ili mozda to sto smo nakon 39' prvi put dobili drustvo koje gazi velikim koracima ka fasizmu. Treba li i o tome da sutim da ne bi bio za odstrijel
ja znam da je danska primila veliki broj bosanaca.
danas

Post by danas »

zzzzz wrote: Ja pricam o ovoj stranici koju doticni/a postira ovdje kao mjerilo za sliku muslimana u svijetu, to je u ravni sa Hicinim najpoznatijim djelom.

nije ovo mjerilo za sliku muslimana u svijetu, niposto... ali sta da radimo sa cinjenicom da svijet, nazalost, obilaze slike bicevanja i obezglavljavanja zena u avganistanu; slike nasilnih protesta pracene rusenjem i paljevinama; a sad stizu i vijesti o mrtvima... sta cemo sa tim? ima li islam bolje lice da pokaze? ja se nadam da ima, ali gdje je?

PS da ne bude zabune, isto vazi i za druge -- recimo, za nasilnu i katastrofalnu USA intervenciju u iraku... koja je znatno podrila sliku amerike u svijetu (sa pravom), bas kao sto i ove slike podrivaju sliku muslimana u svijetu.

a dodacu jos nesto; nije mozda vezano, ali eto, reci cu... u USA je zadnjih godina izaslo dosta filmova i TV serija i kojima su zlocinci (pa cak i teroristi) bili srbi... pa cu reci i tebi isto sto sam rekla par srba ovdje kad su mi poceli kukati kako ih eto, jadne, ni krive ni duzne, "svijet demonizuje": pa onda se potrudite da "svijetu" ne dajete povoda da vas vidi tako, vec da vas vidi drugacije (ako vec mislite da ste drugaciji).

ovo vazi za sve "ugrozene" koji nista drugo ne rade doli kukaju kako ih svijet nepravedno ocrnjuje; od amerike i njene politke, pa do izreala, pa do arapskih muslimana, pa do manjih grupa i pojedinaca... koji se izgleda rijetko pogledaju u ogledalo ali ipak non-stop kukumacu i protestvuju o statusu svog imidza; kako ih se ne shvata; kako su oni ovo ili ono... od ovog foruma :D pa nadalje...
musa_2004

Post by musa_2004 »

X
Last edited by musa_2004 on 22/11/2011 12:04, edited 1 time in total.
zzzzz

Post by zzzzz »

taxi_driver wrote:
posjetio sam stranicu i nisam vidio da je ijedna slika fotomontaza.sto bi ahmed rekao,sami stvaraju takvu sliku o islamu i onda se cude zasto ih se tako gleda
Izvini ali ti onda moram reci da si priglup ako ne znas da prepoznas (ili ne zelis) umobolnu propagandu
Macuser

Post by Macuser »

Ne kontas, ne dopire to do tebe...Vidis, kada je multietnicko Sarajevo bilo bombardovano (gdje sam izgubio majku, dva ujaka i nekoliko prijatelja) svijet se nije pomaknuo da to sprijeci. Sutra se, mozda, opet zarati, ali ovaj put ce imati odrijesene ruke i alibi: borili smo se protiv terorizma. Ja imam porodicu, kcerku, i uopste me ne interesuje da nas zbog mahnitih Arapa svrstavaju sve u istu vrecu. Ako se tebi gine, a ti fino put pod noge, pa na Bliski Istok.
danas

Post by danas »

zzzzz wrote: Izvini ali ti onda moram reci da si priglup ako ne znas da prepoznas (ili ne zelis) umobolnu propagandu
naljepse te molim da mi objasnis kako je to umobolna propaganda ako su slike istinite?
taxi_driver

Post by taxi_driver »

zzzzz wrote:
taxi_driver wrote:
Izvini ali ti onda moram reci da si priglup ako ne znas da prepoznas (ili ne zelis) umobolnu propagandu
propaganda?znaci ono je sve laz na onim slikama?ako jeste onda izvini ja sam pogrijesio.
zzzzz

Post by zzzzz »

Ma bezveze mi je naglabati i odgovarati na povrsne komentare.

Na ovoj stranici npr. se prikazuje masakr nad neduznim Indijcima koji su prije toga srusili dzamiju golim rukama a tada su se vracali sa proslave svog rusilackog pohoda.
Naravno da nisam nasao slike iz Indije kad je nakon toga zivih spaljeno 5000 muslimana za koje ni dan danas niko nije odgovarao...vjerovatno im je tada zakocio aparat.
danas

Post by danas »

zzzzz wrote:Ma bezveze mi je naglabati i odgovarati na povrsne komentare.

Na ovoj stranici npr. se prikazuje masakr nad neduznim Indijcima koji su prije toga srusili dzamiju golim rukama a tada su se vracali sa proslave svog rusilackog pohoda.
Naravno da nisam nasao slike iz Indije kad je nakon toga zivih spaljeno 5000 muslimana za koje ni dan danas niko nije odgovarao...vjerovatno im je tada zakocio aparat.
oprosti, ne znam govorimo li o istim slikama...
ja sam samo ovlas pogledala stranicu, i govorim konkretno o slikama sa ovih demonstracija protiv karikatura jer je to tema ove diskusije.

http://www.faithfreedom.org/Gallery/29.htm
http://www.faithfreedom.org/Gallery/30.htm
http://www.faithfreedom.org/Gallery/31.htm

evo par slika -- ne znam da je iko prije toga zapalio dzamiju, da je iko ikoga ubio prije toga... ali znam da citam...

Image

Image
zzzzz

Post by zzzzz »

Macuser wrote:Ne kontas, ne dopire to do tebe...Vidis, kada je multietnicko Sarajevo bilo bombardovano (gdje sam izgubio majku, dva ujaka i nekoliko prijatelja) svijet se nije pomaknuo da to sprijeci. Sutra se, mozda, opet zarati, ali ovaj put ce imati odrijesene ruke i alibi: borili smo se protiv terorizma. Ja imam porodicu, kcerku, i uopste me ne interesuje da nas zbog mahnitih Arapa svrstavaju sve u istu vrecu. Ako se tebi gine, a ti fino put pod noge, pa na Bliski Istok.
Ja u klin ti u plocu, hebe se meni za Bliski Istok mi smo samo tada dosli na red i mozda cemo opet. Jedne godine Indijci, druge Iracani a svi sute kontaju nemoj talasat pa mozda i nece.

Naivno koliko i ono "da nismo izazivali Karadzica mozda bi nas postedili"
zzzzz

Post by zzzzz »

danas wrote:
zzzzz wrote:Ma bezveze mi je naglabati i odgovarati na povrsne komentare.

oprosti, ne znam govorimo li o istim slikama...
ja sam samo ovlas pogledala stranicu, i govorim konkretno o slikama sa ovih demonstracija protiv karikatura jer je to tema ove diskusije.
ma ja tigovorim o stranici, njen smisao postojanja je da crni sve kojima je Islam religija a vade se iz konteksta najekstremniji slucajevi. Takvih ce uvijek biti i sta sad???
Ne kontam sto nisu neonacisti u gro planu kad pricaju o Danskoj...meni je jasno samo ne kontam kako tebi nije jasno.

Ne zelim uopste da prihvatam diskusiju o muslimanima generalno na osnovu fotografija koje si postirala. Jeftina propaganda na osnovu koje ja mogu ocrniti sve i jedan narod na planeti...
danas

Post by danas »

zzzzz wrote: ma ja tigovorim o stranici, njen smisao postojanja je da crni sve kojima je Islam religija a vade se iz konteksta najekstremniji slucajevi. Takvih ce uvijek biti i sta sad???
Ne kontam sto nisu neonacisti u gro planu kad pricaju o Danskoj...meni je jasno samo ne kontam kako tebi nije jasno.

Ne zelim uopste da prihvatam diskusiju o muslimanima generalno na osnovu fotografija koje si postirala. Jeftina propaganda na osnovu koje ja mogu ocrniti sve i jedan naron na planeti...
pa ne moras da prihvatis, niti ja ovdje zagovaram tezu da je ovo jedina slika islama... ali cinjenica je da su to istinite slike. i da ja zelim da ih vidim -- jer pokazuju odredjeni segment drustva i bez obzira koliko se meni taj segment ne dopada, on je tu. sta rjesavamo skrivanjem?

bas kao sto zelim da vidim i slike danskih neonacista; kao sto zelim da vidim slike americkih zlocina u iraku; slike iz abu-ghraiba; slike cetnika sa ravne gore; slike izrelskih vojnika kako ruse naselja; slike indijaca kako pale dzamije i sikaniraju svoju kastu "nedodirljivih; sliku segregacije iz juzne afrike... da li te slike predstavljaju SVE gradjane ovih drzava ili SVE clanove ovih naroda -- NE! ali oni su tu, i ja zelim da ih vidim. i ne treba ih sakrivati samo zato sto se ti ili donald rumsfeld ili gavrilo :D osjecate neugodno kad ih vidite jer pripadate istoj grupi kao i pocinioci na slikama.

ja bih da pojasnim jos jednu stvar: na niti napadam niti branim muslimane; amerikance; srbe; indijce; izraelce; arape.... ja branim (uvijek) samo i jedino svoje principe. koji nekad zakace jedne a nekad druge; nekad zakace "moje" a nekad zakace "one anamo"... :D dok neki brane samo i iskljucivo amerikace; muslimane; srbe; jevreje... kontas li razliku?

pozdrav!
avicena

Post by avicena »

Da li je Sunce krivo za smrad kada svojom toplinom obuhvati i g***o?

Mnogi se obradovaše ovoj stranici pa leti Netom:

http://www.24casa.com/forum/read.php?3, ... 1#msg-7031
Macuser

Post by Macuser »

zzzzz wrote: Ja u klin ti u plocu, hebe se meni za Bliski Istok mi smo samo tada dosli na red i mozda cemo opet. Jedne godine Indijci, druge Iracani a svi sute kontaju nemoj talasat pa mozda i nece.

Naivno koliko i ono "da nismo izazivali Karadzica mozda bi nas postedili"
Meni je stalo da BiH udje u Evropsku Uniju, da se izgradi konacno autoput, da se imaju normalni odnosi sa susjednim drzavama i da mi dijete ne sazna nikada sta je rat. Ti pricas o oruzju, naoruzavanju i slicno. Bori se sa pamecu i znanjem, polozaj se uspostavlja ekonomskim napretkom i diplomatijom.
Post Reply