zzzzz...zzzzz wrote:Vidim koja si i ti sorta kad posjecujes ovakve stranice.Macuser wrote:Kako Islam vide u svijetu:
http://www.faithfreedom.org/gallery.htm

zzzzz...zzzzz wrote:Vidim koja si i ti sorta kad posjecujes ovakve stranice.Macuser wrote:Kako Islam vide u svijetu:

Jadan je onda svijet, treba dici ruke od njega ako ce ovakve stranice biti mjerilo javnog mjenja.Macuser wrote:Opet se namece misljenje i donosi sud. Nisu to sajtovi koje posjecujem, ali ovo je image koji Islam ima u zapadnom svijetu i blago receno, zabrinjavajuci je.zzzzz wrote:Vidim koja si i ti sorta kad posjecujes ovakve stranice.Macuser wrote:Kako Islam vide u svijetu:
nisu u pravu zzzzz...zzzzz wrote: Jadan je onda svijet, treba dici ruke od njega ako ce ovakve stranice biti mjerilo javnog mjenja.
Mozda da i ja postiram Main Kampf i predstavim to kao sliku Jevreja u svijetu.
Ja pricam o ovoj stranici koju doticni/a postira ovdje kao mjerilo za sliku muslimana u svijetu, to je u ravni sa Hicinim najpoznatijim djelom.danas wrote:nisu u pravu zzzzz...zzzzz wrote: Jadan je onda svijet, treba dici ruke od njega ako ce ovakve stranice biti mjerilo javnog mjenja.
ne trebas postirati Main Kampf; to je laz i neistina. ali zato, ako zelis, otvori drugu temu i slobodno okaci slike izaelskih vojnika kako pucaju na palestinsku djecu i ruse palestinska naselja. jer to je cinjenica. kao sto je cinjenica da su neki od prikazanih demonstranata nosili plakate sa porukama nasilja, i kao sto je cinjenica da su popaljene ambasade. to nije propaganda protiv islama, to je cinjenica.
posjetio sam stranicu i nisam vidio da je ijedna slika fotomontaza.sto bi ahmed rekao,sami stvaraju takvu sliku o islamu i onda se cude zasto ih se tako gledazzzzz wrote:Ja pricam o ovoj stranici koju doticni/a postira ovdje kao mjerilo za sliku muslimana u svijetu, to je u ravni sa Hicinim najpoznatijim djelom.danas wrote:nisu u pravu zzzzz...zzzzz wrote: Jadan je onda svijet, treba dici ruke od njega ako ce ovakve stranice biti mjerilo javnog mjenja.
ne trebas postirati Main Kampf; to je laz i neistina. ali zato, ako zelis, otvori drugu temu i slobodno okaci slike izaelskih vojnika kako pucaju na palestinsku djecu i ruse palestinska naselja. jer to je cinjenica. kao sto je cinjenica da su neki od prikazanih demonstranata nosili plakate sa porukama nasilja, i kao sto je cinjenica da su popaljene ambasade. to nije propaganda protiv islama, to je cinjenica.
Sad bi taj neko kao trebao da bude partner za dijalog...
To je znaci nasa realnost...suti ako si slabiji da ne bi bio divljac za odstrijel.Macuser wrote:Bosanski muslimani nemaju veze sa svime ovim i treba se ograditi. Inace smo divljac za odstrijel. A ti, zzzzzz, bolje se probudi.
Pa dobro, sta sada da placemo zbog toga? Znas li kakav image ima krscanstvo u muslimanksom svijetu? Mislim da ne treba crtati. Predrasude kod ljudi je tesko razbiti.Macuser wrote:Opet se namece misljenje i donosi sud. Nisu to sajtovi koje posjecujem, ali ovo je image koji Islam ima u zapadnom svijetu i blago receno, zabrinjavajuci je.zzzzz wrote:Vidim koja si i ti sorta kad posjecujes ovakve stranice.Macuser wrote:Kako Islam vide u svijetu:
ja znam da je danska primila veliki broj bosanaca.zzzzz wrote:To je znaci nasa realnost...suti ako si slabiji da ne bi bio divljac za odstrijel.Macuser wrote:Bosanski muslimani nemaju veze sa svime ovim i treba se ograditi. Inace smo divljac za odstrijel. A ti, zzzzzz, bolje se probudi.
Upravo sam to htio cuti od tebe, dijalog je supljak a pobjednik pise istoriju.
Interesuje me koliko znate o Danskoj, jesu li karikature jedini problem sa tom zemljom ili mozda to sto smo nakon 39' prvi put dobili drustvo koje gazi velikim koracima ka fasizmu. Treba li i o tome da sutim da ne bi bio za odstrijel
nije ovo mjerilo za sliku muslimana u svijetu, niposto... ali sta da radimo sa cinjenicom da svijet, nazalost, obilaze slike bicevanja i obezglavljavanja zena u avganistanu; slike nasilnih protesta pracene rusenjem i paljevinama; a sad stizu i vijesti o mrtvima... sta cemo sa tim? ima li islam bolje lice da pokaze? ja se nadam da ima, ali gdje je?zzzzz wrote: Ja pricam o ovoj stranici koju doticni/a postira ovdje kao mjerilo za sliku muslimana u svijetu, to je u ravni sa Hicinim najpoznatijim djelom.
Sad bi taj neko kao trebao da bude partner za dijalog...
Izvini ali ti onda moram reci da si priglup ako ne znas da prepoznas (ili ne zelis) umobolnu propagandutaxi_driver wrote:
posjetio sam stranicu i nisam vidio da je ijedna slika fotomontaza.sto bi ahmed rekao,sami stvaraju takvu sliku o islamu i onda se cude zasto ih se tako gleda
propaganda?znaci ono je sve laz na onim slikama?ako jeste onda izvini ja sam pogrijesio.zzzzz wrote:Izvini ali ti onda moram reci da si priglup ako ne znas da prepoznas (ili ne zelis) umobolnu propagandutaxi_driver wrote:
posjetio sam stranicu i nisam vidio da je ijedna slika fotomontaza.sto bi ahmed rekao,sami stvaraju takvu sliku o islamu i onda se cude zasto ih se tako gleda
oprosti, ne znam govorimo li o istim slikama...zzzzz wrote:Ma bezveze mi je naglabati i odgovarati na povrsne komentare.
Na ovoj stranici npr. se prikazuje masakr nad neduznim Indijcima koji su prije toga srusili dzamiju golim rukama a tada su se vracali sa proslave svog rusilackog pohoda.
Naravno da nisam nasao slike iz Indije kad je nakon toga zivih spaljeno 5000 muslimana za koje ni dan danas niko nije odgovarao...vjerovatno im je tada zakocio aparat.

Ja u klin ti u plocu, hebe se meni za Bliski Istok mi smo samo tada dosli na red i mozda cemo opet. Jedne godine Indijci, druge Iracani a svi sute kontaju nemoj talasat pa mozda i nece.Macuser wrote:Ne kontas, ne dopire to do tebe...Vidis, kada je multietnicko Sarajevo bilo bombardovano (gdje sam izgubio majku, dva ujaka i nekoliko prijatelja) svijet se nije pomaknuo da to sprijeci. Sutra se, mozda, opet zarati, ali ovaj put ce imati odrijesene ruke i alibi: borili smo se protiv terorizma. Ja imam porodicu, kcerku, i uopste me ne interesuje da nas zbog mahnitih Arapa svrstavaju sve u istu vrecu. Ako se tebi gine, a ti fino put pod noge, pa na Bliski Istok.
ma ja tigovorim o stranici, njen smisao postojanja je da crni sve kojima je Islam religija a vade se iz konteksta najekstremniji slucajevi. Takvih ce uvijek biti i sta sad???danas wrote:oprosti, ne znam govorimo li o istim slikama...zzzzz wrote:Ma bezveze mi je naglabati i odgovarati na povrsne komentare.
Na ovoj stranici npr. se prikazuje masakr nad neduznim Indijcima koji su prije toga srusili dzamiju golim rukama a tada su se vracali sa proslave svog rusilackog pohoda.
Naravno da nisam nasao slike iz Indije kad je nakon toga zivih spaljeno 5000 muslimana za koje ni dan danas niko nije odgovarao...vjerovatno im je tada zakocio aparat.
ja sam samo ovlas pogledala stranicu, i govorim konkretno o slikama sa ovih demonstracija protiv karikatura jer je to tema ove diskusije.
pa ne moras da prihvatis, niti ja ovdje zagovaram tezu da je ovo jedina slika islama... ali cinjenica je da su to istinite slike. i da ja zelim da ih vidim -- jer pokazuju odredjeni segment drustva i bez obzira koliko se meni taj segment ne dopada, on je tu. sta rjesavamo skrivanjem?zzzzz wrote: ma ja tigovorim o stranici, njen smisao postojanja je da crni sve kojima je Islam religija a vade se iz konteksta najekstremniji slucajevi. Takvih ce uvijek biti i sta sad???
Ne kontam sto nisu neonacisti u gro planu kad pricaju o Danskoj...meni je jasno samo ne kontam kako tebi nije jasno.
Ne zelim uopste da prihvatam diskusiju o muslimanima generalno na osnovu fotografija koje si postirala. Jeftina propaganda na osnovu koje ja mogu ocrniti sve i jedan naron na planeti...
Meni je stalo da BiH udje u Evropsku Uniju, da se izgradi konacno autoput, da se imaju normalni odnosi sa susjednim drzavama i da mi dijete ne sazna nikada sta je rat. Ti pricas o oruzju, naoruzavanju i slicno. Bori se sa pamecu i znanjem, polozaj se uspostavlja ekonomskim napretkom i diplomatijom.zzzzz wrote: Ja u klin ti u plocu, hebe se meni za Bliski Istok mi smo samo tada dosli na red i mozda cemo opet. Jedne godine Indijci, druge Iracani a svi sute kontaju nemoj talasat pa mozda i nece.
Naivno koliko i ono "da nismo izazivali Karadzica mozda bi nas postedili"