1/2 Hrvatska - Engleska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko prolazi dalje?

Poll ended at 11/07/2018 22:50

Hrvatska
72
37%
Engleska
121
63%

Total votes: 193

luckylaka

#401 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by luckylaka »

omar little wrote:riga mi se vec od ove teme. a tekma tek u srijedu.
Sto ce ti se rigati,ja bas uzivam.Vidis ko je ko,sta ti ko misli,kako se ljudi pretvaraju u cudovista i sl..Ako im englezi ne stanu u kraj tek ce onda belaj da bude.
Riddle

#402 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by Riddle »

Toliko penala je bilo iz razloga sto igraci jos nisu u potpunosti shvatili da je VAR prisutan. Jos uvijek instinktivno rade zabranjene stvari koje su toliko dugo radili prije VARa. Ja u buducnosti vidim puno cistiju igru, jer ce svi shvatiti da stare pizdarije ne prolaze. Pogledajte koliko je Neymar ismijan i obrukan na ovom prvenstvu, doslo je do toga da sam priznaje da nije bio penal. :lol:
cyprus

#403 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by cyprus »

Riddle wrote:Toliko penala je bilo iz razloga sto igraci jos nisu u potpunosti shvatili da je VAR prisutan. Jos uvijek instinktivno rade zabranjene stvari koje su toliko dugo radili prije VARa. Ja u buducnosti vidim puno cistiju igru, jer ce svi shvatiti da stare pizdarije ne prolaze. Pogledajte koliko je Neymar ismijan i obrukan na ovom prvenstvu, doslo je do toga da sam priznaje da nije bio penal. :lol:
Ma ja bih prije rekao da je skok u broj penala prisutan zbog toga što su se sudije sada okuražile da lakše sviraju, jer znaju da se može popraviti ako griješe... Mislim da su prije bili teži na pištaljci, jer je kod diskutabilnih situacija lakše bilo ne svirati ništa, budući da je ipak realno veća greška svirati nepostojeći penal, nego ne svirati postojeći... Vazda je veće zvono bilo na prvom, nego na drugom tipu greške...
Last edited by cyprus on 08/07/2018 22:41, edited 1 time in total.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#404 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by Challenger_ »

Šta je uspjela Hrvatska?

- Uspjela je da napravi sportski podvig decenije, da se ponovo plasira u polufinale SP i da igra utakmicu za finale sa osiguranom podrškom, ne samo svojih navijača već i domaće publike kod koje su stekli simpatije i naklonost svojom borbenošću, korektnim ponašanjem navijača i političara (predsjednica RH). Ovaj gigantski kapital - "u meču kojeg odlučuju detalji" - pred polufinale je uspio da pod znak pitanja stavi fudbaler Vida.

- Jedna vrlo nepromišljena gesta dostojna ober-glupana.

To je jasno svakom, sa zakašnjenjem i njemu, a ako iole složeniju misao, kao gore iznesenu, zbunjuje dijasporaša Fudu, zamolio bih ga da me zaobiđe sa svojim komentarima u pokušaju.
Lakat Jebić

#405 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by Lakat Jebić »

boli ba komplet planetu, uključujuć i pola Rusije, kurac i za vidu i za ukrajinu. opra na ruke jebote
Cupko_

#406 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by Cupko_ »

manijak1 wrote:
Vitezanin wrote:
Nije ustaška. Ovo je bila prva državna zastave Hrvatske nakon što se Hrvatska odvojila od Juge. Kasnije je usvojena zastava s grbom, tj. ova sadašnja.
Pojma ti ne znaš :D Ovo nikada nije bila zastava RH , već NDH
Ti si jelda naivno , mislio na ovu :?
Neće biti penala, da se vratimo loptanju.
Dobiće Vaši gospodari :D , sa 2 : 1 .
Manijače, pročitaj i nauči o tome kad već pokušavaš objasnit i dokazat :)
Pod dijelom "Povijesne hrvatske zastave" u zadnjem dijelu imaš "Zastava Republike Hrvatske, 1990.", čisto da vidiš da baš ta zastava koju si ti postavio kao zastavu NDH nije to što ti tvrdiš nego zastava Republike Hrvatske, a NDH je imala dvije zastave i obje su bile sa slovom "U" u gornjem lijevom kutu.

https://hr.wikipedia.org/wiki/Zastava_R ... e_Hrvatske
Riddle

#407 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by Riddle »

cyprus wrote:
Riddle wrote:Toliko penala je bilo iz razloga sto igraci jos nisu u potpunosti shvatili da je VAR prisutan. Jos uvijek instinktivno rade zabranjene stvari koje su toliko dugo radili prije VARa. Ja u buducnosti vidim puno cistiju igru, jer ce svi shvatiti da stare pizdarije ne prolaze. Pogledajte koliko je Neymar ismijan i obrukan na ovom prvenstvu, doslo je do toga da sam priznaje da nije bio penal. :lol:
Ma ja bih prije rekao da je skok u broj penala prisutan zbog toga što su se sudije sada okuražile da lakše sviraju, jer znaju da se može popraviti ako griješe... Mislim da su prije bili teži na pištaljci, jer je kod diskutabilnih situacija lakše bilo ne svirati ništa, budući da je ipak realno veća greška svirati nepostojeći penal, nego ne svirati postojeći... Vazda je veće zvono bilo na prvom, nego na drugom tipu greške...
Naravno, ima i ta mjesta. Manji je pritisak na sudije, a i igraci moraju dobro da paze sta rade. Obje stavke su prisutne i u konacnici ce da proizvedu cistiju igru. VAR se jos moze unaprijediti vjerovatno i dosad stvarno ne vidin nista lose u njegovoj implementaciji.
Fudo387

#408 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by Fudo387 »

:lol:
Nevjerovatno, ja mislim da bi ti se i rusi smijali.
Korisničkoime

#409 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by Korisničkoime »

cyprus wrote:Evo sad jedan post iz riznice bratstva i jedinstva :-D

Dobro, jel vi mislite da će ovima iz Širokog, Kiseljaka, Livna, Mostara i odakle već biti draže da Sarajevo bude ''na aparatima'' zbog pobjede Hrvatske (ko ovi iz Informera :oops: ) ili da se u Sarajevu također proslavi pobjeda Hrvatske? Naravno, da je ovima iz desnog spektra puno država ova prva opcija... Ova druga ih zbunjuje, pa vjerovatno i neku nelagodu malu stvara... Na taj način ovo "jebavanje Bosne" nekako gubi smisao...

A sa druge strane, normalni Hrvati će onda lakše uvidjet da i na drugoj strani ima normalnog svijeta... I lakše će nenormalne u svojim redovima ocijeniti kao nenormalne...

Al ne dajte da vas ova moja 'ko nas bre zavadi' priča smete... Samo vi po svom :-D
Lijepo ali naivno razmisljanje. Jest navijanje Sarajeva za pobjedu Hrvatske ne ide u koncept desnim nikako, remeti ga, rusi i njihovu sliku i sliku koju oni zele pokazati svojim sunarodnjacima o "onima tamo".
Ali desni u Hrvata kod nas Bosnjaka ili bilo gdje drugo u svijetu nebi bili desni da kod njih logika i razum piju vode.
Uostalom postoji koncept koji se temelji na "krvi i tlu" njega i njegovim temeljima nece poljuljati nikakvo navijanje za HR ili bilo sta drugo, navedeni koncept postoji mozda jace od stoljeca i uvezen je sa zapada na ove prostore iz istog se razgranala jedna cjela ideologija koja je izuzetno prisutna u juznim ili zapadnojuznim krajevima nase drzave. Ona kao takva ne tolerise nista osim nje same bez obzira kako se neko drugi postavio.
Njezina ideoloska premisa je iznad svega bez obzira koliko ti ja ili neko treci bio dobar.
Medjutim ono sto govori o nenormalnom stanju je takodjer i teza ako ja ne navijam za HR da imam nesto protiv Hrvatske ili Hrvata sto nemam. Jbg ne moze mi niko reci da mrzim te ljude ili da ih nevolim jer nije tako. Ako bi ja volio da vidim okrsaj Francuske i Engleske u finalu SP ne znaci da imam bilo sta protiv Hrvatske ili Hrvata to razmiljanje je apsurdno.
dale cooper

#410 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by dale cooper »

Image

:pisnuo:

Jadni Harry. :cry: Ode moral u kurac. :| :mrgreen:
Riddle

#411 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by Riddle »

Jos nesto da dodam. Ono sto ce VAR u vecem dijelu obrisati, a za cime bih mozda mogao zaliti je ona drama nakon diskutabilnih odluka. Kreacija koju ljudi pokazuju da opravdaju pizdarije svog tima ili popljuju suparnike je uvijek bila nesto sto sam volio gledati. :mrgreen:
Russki

#412 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by Russki »

channel10 wrote:
Russki wrote:ključajte temu dok nije prekasno
Sto se kljucati? Nema razloga. Neka svako na navija za koga hoce, ali neka poslije ne place :mrgreen:, sto ovo sto ono.
Il' ključaj il' hapsi ove luđake ovdje i zatvaraj ih u neku mentalnu instituciju.
manijak1

#413 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by manijak1 »

Čupko :D ti baška si daltonista :D ili te uglovi posmatranja handre.
Bijele boje prvi kvadratić , Crvene boje prvi kvadratić .
Đe je to isto ? :D
Tu je sva zajebancija :D utkana.
Nego ..... :D kakva su tvoja predviđanja , pred ovaj historijski susret :?
Hoće li Balkanci :D slomiti Ingleže?
°u°

#414 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by °u° »

Čitam da se neki engleski novinar pobunio zašto Dalić na konferenciji za štampu ne odgovora na engleskom nego na svom. Jedno fuck you asshole bi riješilo problem u sekundi. I još pride mrš u mp3 nek mu prevedu. Što je najgore oni misle da svi moraju, ne znat, nego pričat njihov.
Charuga
Globalni moderator

#415 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by Charuga »

costacurta wrote:
dječak sa šibicama wrote:Dobro, ja znam da boli i da gnjev raste zbog susjeda, ali jbg... nece biti kaznjen, igra sa Englezima, ostaje vam nada da ce nesto kiksati.
Tovaru, jesil pročitao zadnja moja 3 posta?!
Banned user for reason “Kršenje pravila foruma, vrijeđanje"
» costacurta

7 dana
dječak sa šibicama

#416 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by dječak sa šibicama »

Ne znam sto se ljudi toliko opterecuju pitanjem "moram li/trebam li navijati za Hrvatsku".

Niti je moranje niti je ikoga briga. Navijas za Zanzibar ako hoces.

Jos sedam dana i prodje i ovo kino, nakon iduce nedelje vise nikoga ovo nece zanimati. Pamtice se ucesnici, pobjednik i to je otprilike to.

Hrvatska se uspjesno izreklamirala, ovo prati pola planete, kvadratici su opet hit, malo ce se radovati odnosno raduju se, malo ce se tugovati i zivot ide dalje. Bezveze opterecenje zbog nekakvog fudbala.

I sta je Vida rekao, mogu misliti sto su se Rusi nasekirali.
sumirprimus

#417 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by sumirprimus »

manijak1 wrote:Čupko :D ti baška si daltonista :D ili te uglovi posmatranja handre.
Samo balkanac moze slomit balkanca :mrgreen:
Edin H.

#418 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by Edin H. »

dale cooper wrote:Image

Sto je to Rooney bolji of Harryja?
dale cooper

#419 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by dale cooper »

Edin H. wrote:
dale cooper wrote:Image

Ne znam, je li i on dobijao slične ponude? :D
Cupko_

#420 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by Cupko_ »

manijak1 wrote:Čupko :D ti baška si daltonista :D ili te uglovi posmatranja handre.
https://ibb.co/fdmdxT
Je*em mu miša, vidiš li da ova u sredini počinje sa bijelim? :D
A što se tiče utakmice, sigurno će biti puno ljepša i gledljivija od ovih protiv Danaca i Rusa, međutim ne bi se bunio ni da bude potpuno ista sa istim ishodom :D
Edin H.

#421 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by Edin H. »

dale cooper wrote:
Edin H. wrote:
Ne znam, je li i on dobijao slične ponude? :D
https://www.standard.co.uk/news/rooney- ... 52363.html :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#422 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by Velkoski »

imaš sve pare svijeta sa 18 godina i odeš na jebačinu s 48-godišnjom prostitukom... joj života glupog, što bi rek'o jedan stari poznanik :D
AmiĐa_Idriz

#423 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by AmiĐa_Idriz »

Danas joga na treningu Engleza, Sterling opet sjebo akciju

fat granny shagger, ur just a fat granny shagggeeeeer, faaaaaattttttt granyyyy shageeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer ur just a fat granny shageeeeeer
Edin H.

#424 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by Edin H. »

Velkoski wrote:imaš sve pare svijeta sa 18 godina i odeš na jebačinu s 48-godišnjom prostitukom... joj života glupog, što bi rek'o jedan stari poznanik :D
Wayne Rooney :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#425 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by Velkoski »

AmiĐa_Idriz wrote:Danas joga na treningu Engleza, Sterling opet sjebo akciju

fat granny shagger, ur just a fat granny shagggeeeeer, faaaaaattttttt granyyyy shageeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer ur just a fat granny shageeeeeer
Place of birth Croxteth, Liverpool, England

hehe :mrgreen:
Locked