Nemoj,posvadjacemo se.hadzinicasa wrote:kad smo vec kod toga ljepsa moja srednja Dalmacija od tvog Peljesca.HAVANA wrote:Pa naravno.Svako zna sta moze,zna,u cemu uziva...Neka tako i zivi.Sta ja imam nekom govore drzati.
sve je bolje.
eto.
Je li ovo sansa ili rub ponora ?
- HAVANA
#401 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?
- fakat
#402 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?
Uporedjujete tesko uporedive stvari. Neke stvari su ljepse u BiH, a druge vani. Neki problemi su veci u BiH nego vani. Plus, ljudi imaju razlicite prioritete, nije zivot samo plata. Meni je plaho drago ako neko dobro zivi u BiH. Par stvari ce mi zauvijek nedostajati. Samo vise taj Jadran, sjo haman udaviste sa njim...uguglajte ljudi Aruba ili Havaji.
- HAVANA
#403 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?
Guglo svasta,bio na dosta mjesta...Na kraju,sa godinama,sve me vise vuce mjesto na kojem sam proplivao i gdje svaki kamen ima pricu.Moju.Sad i moje djece.fakat wrote:Uporedjujete tesko uporedive stvari. Neke stvari su ljepse u BiH, a druge vani. Neki problemi su veci u BiH nego vani. Plus, ljudi imaju razlicite prioritete, nije zivot samo plata. Meni je plaho drago ako neko dobro zivi u BiH. Par stvari ce mi zauvijek nedostajati. Samo vise taj Jadran, sjo haman udaviste sa njim...uguglajte ljudi Aruba ili Havaji.
- hadzinicasa
#404 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?
jes' jel' bolje 9 mjeseci tamo, a 3 u Sa/gdje drugoHAVANA wrote:Nemoj,posvadjacemo se.hadzinicasa wrote:kad smo vec kod toga ljepsa moja srednja Dalmacija od tvog Peljesca.HAVANA wrote:Pa naravno.Svako zna sta moze,zna,u cemu uziva...Neka tako i zivi.Sta ja imam nekom govore drzati.
sve je bolje.
eto.
Niko kubik betona nije izlio tamo,a ja to volim...
Mada volim ja i tu tvoju srednju.
ili 8 mjeseci tamo a 4 u Sa/gdje drugo
kad odemo u peMziju....
ima krv da pa'ne.
- HAVANA
#405 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?
Najbolje ko moj tata.7 tamo,5 vamo.A ja slusam tatu.hadzinicasa wrote:jes' jel' bolje 9 mjeseci tamo, a 3 u Sa/gdje drugoHAVANA wrote:Nemoj,posvadjacemo se.hadzinicasa wrote: kad smo vec kod toga ljepsa moja srednja Dalmacija od tvog Peljesca.
sve je bolje.
eto.
Niko kubik betona nije izlio tamo,a ja to volim...
Mada volim ja i tu tvoju srednju.
kad odemo u peMziju....
ima krv da pa'ne.
-
moonca
#406 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?
Respekt,fakat wrote:Uporedjujete tesko uporedive stvari. Neke stvari su ljepse u BiH, a druge vani. Neki problemi su veci u BiH nego vani. Plus, ljudi imaju razlicite prioritete, nije zivot samo plata. Meni je plaho drago ako neko dobro zivi u BiH. Par stvari ce mi zauvijek nedostajati. Samo vise taj Jadran, sjo haman udaviste sa njim...uguglajte ljudi Aruba ili Havaji.
Sticajem okolnosti zivim na proglasenom , jednom od najpozeljnijem mjestu za zivjeti- obala je -- svejedno mislim da je Jadran interesantniji i ljepsi za aktivniji odmor.
- hadzinicasa
#407 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?
moja mati 10 tamo, 2 u SaHAVANA wrote:Najbolje ko moj tata.7 tamo,5 vamo.A ja slusam tatu.hadzinicasa wrote:
jes' jel' bolje 9 mjeseci tamo, a 3 u Sa/gdje drugo
kad odemo u peMziju....
ima krv da pa'ne.
-
detroit-mercy
#408 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?
Jebe ga samo sto je sezona jako kratka.moonca wrote:Respekt,fakat wrote:Uporedjujete tesko uporedive stvari. Neke stvari su ljepse u BiH, a druge vani. Neki problemi su veci u BiH nego vani. Plus, ljudi imaju razlicite prioritete, nije zivot samo plata. Meni je plaho drago ako neko dobro zivi u BiH. Par stvari ce mi zauvijek nedostajati. Samo vise taj Jadran, sjo haman udaviste sa njim...uguglajte ljudi Aruba ili Havaji.
Sticajem okolnosti zivim na proglasenom , jednom od najpozeljnijem mjestu za zivjeti- obala je -- svejedno mislim da je Jadran interesantniji i ljepsi za aktivniji odmor.
-
moonca
#409 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?
Kod mene sezona od novmbra do maja .Taman vrijeme za otici na Jadran- maj do polovine okt.... kad bi se moglo.detroit-mercy wrote:Jebe ga samo sto je sezona jako kratka.moonca wrote:Respekt,fakat wrote:Uporedjujete tesko uporedive stvari. Neke stvari su ljepse u BiH, a druge vani. Neki problemi su veci u BiH nego vani. Plus, ljudi imaju razlicite prioritete, nije zivot samo plata. Meni je plaho drago ako neko dobro zivi u BiH. Par stvari ce mi zauvijek nedostajati. Samo vise taj Jadran, sjo haman udaviste sa njim...uguglajte ljudi Aruba ili Havaji.
-
Bodkin
#410 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?
Naravno. Npr ljude sa kojima odrastao u cijeli zivot ih znas osim ako nisi otisao u dijasporu mlad ili rodjen gore.HAVANA wrote:Zato imam druge koje vani nisam mogao imati,kupiti...I tako mozemo do sutra ...Bodkin wrote:Glupa je i to prica. Znam ljude koji rade za 4-5 milja za domace firme ili strane preko neta koji su u it-u. Uzeli stanove kakve vani ne mozes za 10-15 godina rada. Zive kao kraljevi naravno sa sarajevskim ogranicenjima. Mozes imati milion, neke stvari u sarajevu nemas i ne mozes ih kupiti/naci
Elem to su dvije realne prednosti/mane. A ovo ko moze koliko puta na more su gluposti totalne
-
detroit-mercy
#411 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?
juzna polulopta?moonca wrote:Kod mene sezona od novmbra do maja .Taman vrijeme za otici na Jadran- maj do polovine okt.... kad bi se moglo.detroit-mercy wrote:Jebe ga samo sto je sezona jako kratka.moonca wrote:
Respekt,
- HAVANA
#412 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?
Moj 82 godine,vozi motor,kupa se,zasvira,nacuga se...Lijekove nikakve ne pije.Kad ovde dodje,u ovu divnu klimu,ko da ga neko bejzbol palicom opali po glavi u hadzicima.hadzinicasa wrote:moja mati 10 tamo, 2 u SaHAVANA wrote:Najbolje ko moj tata.7 tamo,5 vamo.A ja slusam tatu.hadzinicasa wrote:
jes' jel' bolje 9 mjeseci tamo, a 3 u Sa/gdje drugo
kad odemo u peMziju....
ima krv da pa'ne.
-
moonca
#413 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?
detroit-mercy wrote:juzna polulopta?moonca wrote:Kod mene sezona od novmbra do maja .Taman vrijeme za otici na Jadran- maj do polovine okt.... kad bi se moglo.detroit-mercy wrote: Jebe ga samo sto je sezona jako kratka.
Jug lijepe nam nove nase.
-
Fudo387
#414 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?
Mocvara.moonca wrote:Respekt,fakat wrote:Uporedjujete tesko uporedive stvari. Neke stvari su ljepse u BiH, a druge vani. Neki problemi su veci u BiH nego vani. Plus, ljudi imaju razlicite prioritete, nije zivot samo plata. Meni je plaho drago ako neko dobro zivi u BiH. Par stvari ce mi zauvijek nedostajati. Samo vise taj Jadran, sjo haman udaviste sa njim...uguglajte ljudi Aruba ili Havaji.
-
moonca
#415 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?
Zasto zimu provodi u Bosni?HAVANA wrote:Moj 82 godine,vozi motor,kupa se,zasvira,nacuga se...Lijekove nikakve ne pije.Kad ovde dodje,u ovu divnu klimu,ko da ga neko bejzbol palicom opali po glavi u hadzicima.hadzinicasa wrote:moja mati 10 tamo, 2 u SaHAVANA wrote: Najbolje ko moj tata.7 tamo,5 vamo.A ja slusam tatu.
Momentalno hasta,pritisak,cirkulacija,prehlada...
- HAVANA
#416 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?
Dofu,surfas li?
-
moonca
#417 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?
Fudo387 wrote:Mocvara.moonca wrote:Respekt,fakat wrote:Uporedjujete tesko uporedive stvari. Neke stvari su ljepse u BiH, a druge vani. Neki problemi su veci u BiH nego vani. Plus, ljudi imaju razlicite prioritete, nije zivot samo plata. Meni je plaho drago ako neko dobro zivi u BiH. Par stvari ce mi zauvijek nedostajati. Samo vise taj Jadran, sjo haman udaviste sa njim...uguglajte ljudi Aruba ili Havaji.
Sredjena
- HAVANA
#418 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?
E jbg,mora i ovog rahatluka osjetit.Dole je depresivnije zimi.Ovde zivlje,ima se oko cega nervirati.moonca wrote:Zasto zimu provodi u Bosni?HAVANA wrote:Moj 82 godine,vozi motor,kupa se,zasvira,nacuga se...Lijekove nikakve ne pije.Kad ovde dodje,u ovu divnu klimu,ko da ga neko bejzbol palicom opali po glavi u hadzicima.hadzinicasa wrote: moja mati 10 tamo, 2 u Sa
Momentalno hasta,pritisak,cirkulacija,prehlada...
-
Fudo387
#419 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?
Normala, po kaucu.HAVANA wrote:Dofu,surfas li?
Jarane ja u ovu vodurinu ovdje ne ulazim, nema kakvog akrapa u njoj nema. Dok kazes keks naka te luda ajkula spuca...bizi.
Bazen, napune ga morskom vodom i nastimaju valove.
- HAVANA
#420 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?
Fudo387 wrote:Normala, po kaucu.HAVANA wrote:Dofu,surfas li?![]()
Jarane ja u ovu vodurinu ovdje ne ulazim, nema kakvog akrapa u njoj nema. Dok kazes keks naka te luda ajkula spuca...bizi.
Bazen, napune ga morskom vodom i nastimaju valove.
-
moonca
#421 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?
Svasta , opasnije su ti bakterije u bazenu.
- HAVANA
#422 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?
Pa ja bi umro do sada.Svaki dan sam u sauni i na bazenu. 
-
Fudo387
#423 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?
Nema bakterija, ima ona sisata sto ti doda pivu i namigne.moonca wrote:![]()
Sve bakcile ubija.
-
moonca
#424 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?
Kad si srecko - sve ti ideHAVANA wrote:Pa ja bi umro do sada.Svaki dan sam u sauni i na bazenu.
- HAVANA
#425 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?
Kod mene nema sisate.Fudo387 wrote:Nema bakterija, ima ona sisata sto ti doda pivu i namigne.moonca wrote:![]()
Sve bakcile ubija.