Čip tuning - da ili ne?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
hostapler

#401 Re: Čip tuning - da ili ne?

Post by hostapler »

Halo, zavidnici, covjek ima prosjek na Ringu 180 km/h.
Umjesto da budete pocastvovani jer na forumu imamo čovjeka koji Ring vozi za 7min vi se sprdate ovdje.
Rekord Ringa je 6:47 i postavio ga je profi vozač sa Porsche GT2 RS od 700 KS sa prosjekom od 184 km/h Zamislite koliki je on uspjeh ostvario.
Mali korak za secerka,ali veliki za Bosance :bih:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#402 Re: Čip tuning - da ili ne?

Post by bitanga_sa_otesa »

evo i moj jedan od 3 koja posjedujem ,lagano je tjuniran,samo mama mi ne da da idem na autobahn,ako hoces mozemo na crtu kod televizije :lol:
ponesi 1000 E
Image
sekerbay

#403 Re: Čip tuning - da ili ne?

Post by sekerbay »

Isto auto samo na originalnim 19 cola felgama.
Crne su brabusov monoblock f, liquid titanium, 20 cola.

Image

Rekord ringa je 6:11, 13, nemaču pojma.
Ev još jedna informacija.
20 km autoputa ispod 5 min.
Ring 7:40
Kod vas:
Babice-poljice-brana na jezeru Modrac za 6 il 7.
Bujrum, doći i provjerit.
Začas se obogatiti.
bitanga_sa_otesa

#404 Re: Čip tuning - da ili ne?

evo ih sva 3
Image
plavi je za svaki dan,zeleni je trkaci,i skroz desno je oldtimer za suncane vikende .
hostapler

#405 Re: Čip tuning - da ili ne?

Post by hostapler »

Forumasi, nemojte se trzati, nije ovo Stefan Bellof.
On je zijanio u Spa prije 33 god. :D
Throttle

#406 Re: Čip tuning - da ili ne?

Post by Throttle »

@bitanga:
Imam ja sliku kad si bio na Ringu sa trkaćim, 3:52 vrijeme, peglana mapa, optimiziran i sve to :lol:
Image
bitanga_sa_otesa

#407 Re: Čip tuning - da ili ne?

nisam ja bio na ringu nikad,daleko mi je to,ja samo kroz kruzne treniram,svakako niko ne vozi unutrasnjom :-D
p.s. nisam zut
Throttle

#408 Re: Čip tuning - da ili ne?

Post by Throttle »

E onda sam se zaj., zakleo bih se da je tvoje auto :lol:
amar1994

#409 Re: Čip tuning - da ili ne?

Post by amar1994 »

Jebla ga e klasa i trke , cuj limuzina od 2t i trke , to samo na balkanu mozes cut :lol: :run:

Ljudi godinama prave motor , sasiju , vjesanje , kocnice i aero kit , oni sa chipom misle da je to to :-)
Last edited by amar1994 on 11/03/2018 09:39, edited 2 times in total.
bitanga_sa_otesa

#410 Re: Čip tuning - da ili ne?

eto mojih auta na slici iznad,nemam ja para za ove bentlije,samo istocni blok bajo moj...koja su to kola bolja od moskvica?
sekerbay

#411 Re: Čip tuning - da ili ne?

Post by sekerbay »

amar1994 wrote:Jebla ga e klasa i trke , cuj limuzina od 2t i trke , to samo na balkanu mozes cut :lol: :run:
To ostavi sebi za kuću, vjerujem da ćeš naći nekoga za počastiti.
Za trke možete birat, 170 kg ili oko 1400 kg :)

Otes, nijesam te zaboravio. Biće reklame za tvoj ćip.
:lol: :lol:
rocco_siffredi

#412 Re: Čip tuning - da ili ne?

Post by rocco_siffredi »

Može li Frankfurt-Koln za 45min?
amar1994

#413 Re: Čip tuning - da ili ne?

Post by amar1994 »

Moze sa a380 , al chipovan :thumbup:
bitanga_sa_otesa

#414 Re: Čip tuning - da ili ne?

sekerbay wrote:
Otes, nijesam te zaboravio. Biće reklame za tvoj ćip.
:lol: :lol:
vazi ,hvala ti sto mislis na mene ,ubaci i neku svoju sliku u prirodnoj velicini da okacim u hodnik,ipak si mi ti idol...
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#415 Re: Čip tuning - da ili ne?

Post by konektovan »

sekerbay wrote:Isto auto samo na originalnim 19 cola felgama.
Crne su brabusov monoblock f, liquid titanium, 20 cola.

Image

Rekord ringa je 6:11, 13, nemaču pojma.
Kod vas:
Začas se obogatiti.
Ko drzi taj rekord??? To je neki nezvanicni rekord, il' su ga zaboravili unijeti u bazu.
6:47 mensecini porsche 911 gt2 jetrenutni rekorder.
Išao je i mclaren p1 Lm 6:43, ali nisu sigurni da je road legal. :mrgreen:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#416 Re: Čip tuning - da ili ne?

Post by mali_milojica »

To je rekord Stefana Bellofa sa trkaćim Porscheom u kvalifikacijama za 1000km Ringa.
Zvanični rekord sa trke je 6:25. Također Stefan Bellof.
2god poslije poginuo na trci u Spa.
Rekord za regularna auta drži GT2 RS
sekerbay

#417 Re: Čip tuning - da ili ne?

Post by sekerbay »

konektovan wrote:Ko drzi taj rekord???
Toliko o tvom znanju a dostupno je svima.
Ev recimo tvoj pajdo. Iako je i on pogriješio u jednome.
bitanga_sa_otesa wrote:vazi ,hvala ti sto mislis na mene ,ubaci i neku svoju sliku u prirodnoj velicini da okacim u hodnik,
Dok uradim. Trebam li bit u odijelu u kojem sam vozio trke :lol:
Nego, nadam se da te nisam osrsmotio :oops:
Plan je bio da se ide do 330, al me zeznu kušurina koja se spustila :sad:
Znam da je ovo što sam sliko malo plus mutno, al nek ima barem za arhive :oops:

Image
Start Dakle obecavajuci. 3 min kasnije kiša. Il sam uletio u dio gdje pada.

Image
Tresla se ruka, al se vidi da je bilo oko 280 :oops:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#418 Re: Čip tuning - da ili ne?

Post by konektovan »

Allah te nagradio, bas si nas obradovao ovim slikama. :thumbup: :mrgreen:
Samo jedno pitanje, je li haram voziti ovako brzo???? :mrgreen:
rocco_siffredi

#419 Re: Čip tuning - da ili ne?

Post by rocco_siffredi »

Ove bolide kao da isti Qrac pravi. Mirzet,emko,ovaj secerko,sve isti genetski kod :lol:
hostapler

#420 Re: Čip tuning - da ili ne?

Post by hostapler »

:lol:
bitanga_sa_otesa

#421 Re: Čip tuning - da ili ne?

rocco_siffredi wrote:Ove bolide kao da isti Qrac pravi. Mirzet,emko,ovaj secerko,sve isti genetski kod :lol:
pa isti je to lik :lol: zaboravio si hellhammera
sekerbay

#422 Re: Čip tuning - da ili ne?

Post by sekerbay »

konektovan wrote:bas si nas obradovao ovim slikama
Nikakav problem. Uvijek sam tu za tako finu raju.
konektovan wrote:Samo jedno pitanje
Nemoj se ba ograničavat.
Mosa triput felek protiv zavidnika i urokljivih očiju :lol: :lol: :lol:
basicm

#423 Re: Čip tuning - da ili ne?

Post by basicm »

Dzaba mecka, dzab stan...
drndalo

#424 Re: Čip tuning - da ili ne?

Post by drndalo »

sekerbay wrote:
drndalo wrote:Mozes li zamisliti sto bi mu tisucu KS valjalo na Karauli? I njenim predugackim pravcima
De onako iskreno, ako vjeruješ u Boga, zakuni se u njega, a ako ne, uzmi ono što ti je sveto i reci jesi li ikada sjeo u slično auto a kamoli vozio.
Sve što vidim je teški amaterizam koji je opet rezultat situacije u kojoj se pojedinac nalazi.
Nemam se potrebu kleti nikim i nicim... Najjace sto sam vozio je bio MB E400 i fina je zajebancija na tjerati na sluzbeni put autobahn-om sa prosjekom 220... Vec na Deutchlandring-u koji se koristi za svakodnevni saobracaj nastaju problemi koji se bez ASR/ESP tesko mogu drzati pod kontrolom, osim ako ne vozis lagano kruzajuci...Iole ostriji pokusaj "ceranja" pravi potencijalni problem podupravljanja na zavojitoj cesti, sto je nepredvidljivije od preupravljanja...

Najbrze sto sam vozio je imalo samo 200 KS... Doduse, i 550 kg min. dozvoljene tezine, sa sve vozacem... Vjeruj, to je puno adrenalinskije iskustvo od ovih tvojih gay-friendly polu-koznih sjedista... Malo ko voli vise taj osjecaj od mene, pa opet ne peglam ljude slikama svojih fantazmi...
sekerbay wrote:
Kod vas:
Začas se obogatiti.
Iz navedenog mi je sve jasno, ne moras dalje... Iako sam na momente imao sumnju da se radi mozda o ipak normalnom insanu, sada vidim da se ne radi ni o Nissan-u, a kamoli insanu... Time dokazujes, sta ? Da si vozio na autobahnu bez ogranicenja ? Pa Clio dCi tu moze voziti 15 km za 5 min ...? Razika u cijeni ? 6x ? Molim te lijeci svoje komplekse gore, pa ako koga osim sebe ubijes, da si bas svabu ili turcina ubio, a ne kod nas nak'u sirotinju oko Lukavca, Sija, Kalesije ili tu negdje... Sto se te opklade tice na Karauli, ne leti previse pred rudu, moraces kupovati i cetvrtog AMG-a... Sa tim autom na toj cesti bi kruzao 60-80 kako gore spomenuh, ili bi zavrsio omotan oko neke omorike uz cestu...

Imas, uzivas? Uzivaj... Nemas, sanjas ? Sanjaj, nije zabranjeno... Kada s druge strane pocnes prozivati ljude koji su stisli pa stali na crtu sa drugima, u uporedivim uslovima, a ti nisi, onda to vise govori o tebi... Zasto kad vec imas para ne nabavis jednu F-3 sa Mercedesovim motorom, sa cijelim timom se dovuces na Balkan, na svim trkama sviju otreses k'o sline, i sa peharima ides kuci, slikas se na Hayat-u, itd...?

Ovako se samo dovodis u ravan barem 20-ak ljudi koji su se na brdski trkama u BiH pojavljivali sa svojim "zvjerima", da ostale "Hote i Nevene i Fadile" otresu kao sline, i pokazu im gdje im je mjesto... Ni jedan se nije pojavio 2x... Svima je isto da su nestali netragom nakon 1 trke, gdje su ih navedeni "levati" nekad i sa Yugama, u njihovim Nordshleife bolidima ostavljali 1 minut razlike na 5 km duzine uzbrdske staze... Pokusaj izracunati koliko je to u %...

I ono sto sam ja naucio za svog zivota, te pracenja trka, nikada KS sama po sebi ne moze biti zamjena za upravljivost (osim na 402m, ali zato to nisu trke nego vasar), jer ako nemas upravljivost da ga ti vozis gdje ti hoces, nego on tebe vozi gdje ono ide samo po sebi, nema tu dugotrajne srece, a ni auta... 2-3 puta sreca, spretnost i slucajnost mogu pomoci, vec 4x srece vise nema, ali olupine ima...

E sad, sa ovom mislju te molim da se vratis na ono sto navedoh, 200 KS u 550 kg, ili 750 KS u 1.7 tona...?

I jedan i drugi imaju svoje prednosti, prvi je trkac, drugi je drkac... Ovaj drugi doduse mozda ponekad i pokupi nesto da iz stupnja "drkac" predje u "hebac"... Ali ovo zadnje se moze i sa Yugom postici...

Puno sretnih turiranja i cheranja ti zelim...
Me_again

#425 Re: Čip tuning - da ili ne?

Post by Me_again »

drndalo wrote:
sekerbay wrote:
drndalo wrote:Mozes li zamisliti sto bi mu tisucu KS valjalo na Karauli? I njenim predugackim pravcima
De onako iskreno, ako vjeruješ u Boga, zakuni se u njega, a ako ne, uzmi ono što ti je sveto i reci jesi li ikada sjeo u slično auto a kamoli vozio.
Sve što vidim je teški amaterizam koji je opet rezultat situacije u kojoj se pojedinac nalazi.
Nemam se potrebu kleti nikim i nicim... Najjace sto sam vozio je bio MB E400 i fina je zajebancija na tjerati na sluzbeni put autobahn-om sa prosjekom 220... Vec na Deutchlandring-u koji se koristi za svakodnevni saobracaj nastaju problemi koji se bez ASR/ESP tesko mogu drzati pod kontrolom, osim ako ne vozis lagano kruzajuci...Iole ostriji pokusaj "ceranja" pravi potencijalni problem podupravljanja na zavojitoj cesti, sto je nepredvidljivije od preupravljanja...

Najbrze sto sam vozio je imalo samo 200 KS... Doduse, i 550 kg min. dozvoljene tezine, sa sve vozacem... Vjeruj, to je puno adrenalinskije iskustvo od ovih tvojih gay-friendly polu-koznih sjedista... Malo ko voli vise taj osjecaj od mene, pa opet ne peglam ljude slikama svojih fantazmi...
sekerbay wrote:
Kod vas:
Začas se obogatiti.
Iz navedenog mi je sve jasno, ne moras dalje... Iako sam na momente imao sumnju da se radi mozda o ipak normalnom insanu, sada vidim da se ne radi ni o Nissan-u, a kamoli insanu... Time dokazujes, sta ? Da si vozio na autobahnu bez ogranicenja ? Pa Clio dCi tu moze voziti 15 km za 5 min ...? Razika u cijeni ? 6x ? Molim te lijeci svoje komplekse gore, pa ako koga osim sebe ubijes, da si bas svabu ili turcina ubio, a ne kod nas nak'u sirotinju oko Lukavca, Sija, Kalesije ili tu negdje... Sto se te opklade tice na Karauli, ne leti previse pred rudu, moraces kupovati i cetvrtog AMG-a... Sa tim autom na toj cesti bi kruzao 60-80 kako gore spomenuh, ili bi zavrsio omotan oko neke omorike uz cestu...

Imas, uzivas? Uzivaj... Nemas, sanjas ? Sanjaj, nije zabranjeno... Kada s druge strane pocnes prozivati ljude koji su stisli pa stali na crtu sa drugima, u uporedivim uslovima, a ti nisi, onda to vise govori o tebi... Zasto kad vec imas para ne nabavis jednu F-3 sa Mercedesovim motorom, sa cijelim timom se dovuces na Balkan, na svim trkama sviju otreses k'o sline, i sa peharima ides kuci, slikas se na Hayat-u, itd...?

Ovako se samo dovodis u ravan barem 20-ak ljudi koji su se na brdski trkama u BiH pojavljivali sa svojim "zvjerima", da ostale "Hote i Nevene i Fadile" otresu kao sline, i pokazu im gdje im je mjesto... Ni jedan se nije pojavio 2x... Svima je isto da su nestali netragom nakon 1 trke, gdje su ih navedeni "levati" nekad i sa Yugama, u njihovim Nordshleife bolidima ostavljali 1 minut razlike na 5 km duzine uzbrdske staze... Pokusaj izracunati koliko je to u %...

I ono sto sam ja naucio za svog zivota, te pracenja trka, nikada KS sama po sebi ne moze biti zamjena za upravljivost (osim na 402m, ali zato to nisu trke nego vasar), jer ako nemas upravljivost da ga ti vozis gdje ti hoces, nego on tebe vozi gdje ono ide samo po sebi, nema tu dugotrajne srece, a ni auta... 2-3 puta sreca, spretnost i slucajnost mogu pomoci, vec 4x srece vise nema, ali olupine ima...

E sad, sa ovom mislju te molim da se vratis na ono sto navedoh, 200 KS u 550 kg, ili 750 KS u 1.7 tona...?

I jedan i drugi imaju svoje prednosti, prvi je trkac, drugi je drkac... Ovaj drugi doduse mozda ponekad i pokupi nesto da iz stupnja "drkac" predje u "hebac"... Ali ovo zadnje se moze i sa Yugom postici...

Puno sretnih turiranja i cheranja ti zelim...[/quote

:thumbup:

Htio bih ovim putem pozdraviti moderaciju koja je svojim velikim trudom pobrisala moje i ine komentare bez ikakvih najava i opravdanja, ali o tome trebamo uskoro razgovarati sa vlasnicima ovog portala. Toliko o forumu, slobodi mišljenja i tzv demokraciji. Sve je ovo za racku.
Da li to neki učesnici šupljih diskusija koji su pri tome još šupljiji imaju nekakve protektorate pa mogu diktirati ovdje šta će biti objavljeno a šta ne ?
Ako je tako........ ne želim da prijetim....ali ....
Server down----
Locked