sekerbay wrote:drndalo wrote:Mozes li zamisliti sto bi mu tisucu KS valjalo na Karauli? I njenim predugackim pravcima
De onako iskreno, ako vjeruješ u Boga, zakuni se u njega, a ako ne, uzmi ono što ti je sveto i reci jesi li ikada sjeo u slično auto a kamoli vozio.
Sve što vidim je teški amaterizam koji je opet rezultat situacije u kojoj se pojedinac nalazi.
Nemam se potrebu kleti nikim i nicim... Najjace sto sam vozio je bio MB E400 i fina je zajebancija na tjerati na sluzbeni put autobahn-om sa prosjekom 220... Vec na Deutchlandring-u koji se koristi za svakodnevni saobracaj nastaju problemi koji se bez ASR/ESP tesko mogu drzati pod kontrolom, osim ako ne vozis lagano kruzajuci...Iole ostriji pokusaj "ceranja" pravi potencijalni problem podupravljanja na zavojitoj cesti, sto je nepredvidljivije od preupravljanja...
Najbrze sto sam vozio je imalo samo 200 KS... Doduse, i 550 kg min. dozvoljene tezine, sa sve vozacem... Vjeruj, to je puno adrenalinskije iskustvo od ovih tvojih gay-friendly polu-koznih sjedista... Malo ko voli vise taj osjecaj od mene, pa opet ne peglam ljude slikama svojih fantazmi...
sekerbay wrote:
Ev još jedna informacija.
20 km autoputa ispod 5 min.
Ring 7:40
Kod vas:
Babice-poljice-brana na jezeru Modrac za 6 il 7.
Bujrum, doći i provjerit.
Začas se obogatiti.
Iz navedenog mi je sve jasno, ne moras dalje... Iako sam na momente imao sumnju da se radi mozda o ipak normalnom insanu, sada vidim da se ne radi ni o Nissan-u, a kamoli insanu... Time dokazujes, sta ? Da si vozio na autobahnu bez ogranicenja ? Pa Clio dCi tu moze voziti 15 km za 5 min ...? Razika u cijeni ? 6x ? Molim te lijeci svoje komplekse gore, pa ako koga osim sebe ubijes, da si bas svabu ili turcina ubio, a ne kod nas nak'u sirotinju oko Lukavca, Sija, Kalesije ili tu negdje... Sto se te opklade tice na Karauli, ne leti previse pred rudu, moraces kupovati i cetvrtog AMG-a... Sa tim autom na toj cesti bi kruzao 60-80 kako gore spomenuh, ili bi zavrsio omotan oko neke omorike uz cestu...
Imas, uzivas? Uzivaj... Nemas, sanjas ? Sanjaj, nije zabranjeno... Kada s druge strane pocnes prozivati ljude koji su stisli pa stali na crtu sa drugima, u uporedivim uslovima, a ti nisi, onda to vise govori o tebi... Zasto kad vec imas para ne nabavis jednu F-3 sa Mercedesovim motorom, sa cijelim timom se dovuces na Balkan, na svim trkama sviju otreses k'o sline, i sa peharima ides kuci, slikas se na Hayat-u, itd...?
Ovako se samo dovodis u ravan barem 20-ak ljudi koji su se na brdski trkama u BiH pojavljivali sa svojim "zvjerima", da ostale "Hote i Nevene i Fadile" otresu kao sline, i pokazu im gdje im je mjesto... Ni jedan se nije pojavio 2x... Svima je isto da su nestali netragom nakon 1 trke, gdje su ih navedeni "levati" nekad i sa Yugama, u njihovim Nordshleife bolidima ostavljali 1 minut razlike na 5 km duzine uzbrdske staze... Pokusaj izracunati koliko je to u %...
I ono sto sam ja naucio za svog zivota, te pracenja trka, nikada KS sama po sebi ne moze biti zamjena za upravljivost (osim na 402m, ali zato to nisu trke nego vasar), jer ako nemas upravljivost da ga ti vozis gdje ti hoces, nego on tebe vozi gdje ono ide samo po sebi, nema tu dugotrajne srece, a ni auta... 2-3 puta sreca, spretnost i slucajnost mogu pomoci, vec 4x srece vise nema, ali olupine ima...
E sad, sa ovom mislju te molim da se vratis na ono sto navedoh, 200 KS u 550 kg, ili 750 KS u 1.7 tona...?
I jedan i drugi imaju svoje prednosti, prvi je trkac, drugi je drkac... Ovaj drugi doduse mozda ponekad i pokupi nesto da iz stupnja "drkac" predje u "hebac"... Ali ovo zadnje se moze i sa Yugom postici...
Puno sretnih turiranja i cheranja ti zelim...