Izuvanje po kućama :D

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
SaraFina

#401 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by SaraFina »

insomnia78 wrote:
SaraFina wrote:Školski primjer pokondirenog tikvaluka :lol:

Seljaci i primitivci skidaju obuću a gradska r00ja eto ne.
Druge su stvari tu pitanju. Ovi navikli po dzamijama

Aha :lol: :lol: :lol:

A ovi navikli oko štala uz goveda i perad u obući pa tako u pomoćni objekat, gdje se uz štalu kuha i objeduje ujedno.
vazi

#402 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by vazi »

insomnia78 wrote:

nisam navikla u dzamiji vec u kuci, klanjam u kuci pa da mogu pustekijicu svugdje prostrijeti i abdestli nonicama prohodati :izet:
animals

#403 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by animals »

vazi wrote:
insomnia78 wrote:

nisam navikla u dzamiji vec u kuci, klanjam u kuci pa da mogu pustekijicu svugdje prostrijeti i abdestli nonicama prohodati :izet:
Kad smo vec kod klanjanja i molitve..
nikad necu razumijeti smisao klanjanja i stalne molitve..
cista manipulacija ljudima u ona doba..
ali ne razumijem svrhu u danasnja doba..
drag_gost

#404 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by drag_gost »

muha_sa wrote: upravo razmišljam :D
djetinjstvo i mladost u kuci provedoh i nikad nam niko nije u obuci ulazio, a nikad obucu pred vratima držali nismo.
hejbet godina živim u zgradi i ne vidim ni pred jednim vratima ni komad obuce a sve i jednom komšiji niko ne hoda u obuci po stanu

zato pitam gdje su te gomile obuce pred vratima
Jedino gdje sam vidjao te gomile obuce pred vratima je bilo u siromasnim selima i naseljima diljem BiH. Ja ne trpim da mi neko hoda po kuci, stanu, spavacoj sobi u obuci. Vjerovatno je nekad ispisao/la se u BBI i hodao/la po mokraci oko wc solje i onda da brisem pod za svakim gostom koji mi dodje? Jer djeca kao djeca, igrace se na tom parketu pa ce prstice u usta.. Izuj se, cekace te papuce, pa sto se mene tice mozes i zvijezdu praviti prilikom ulaska u kucu. A obidjoh cijelu Europu, uzduz i poprijeko, svugdje se ljudi i izuvaju i ulaze u obuci.
vazi

#405 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by vazi »

animals wrote:
vazi wrote:
insomnia78 wrote: Druge su stvari tu pitanju. Ovi navikli po dzamijama
Kad smo vec kod klanjanja i molitve..
nikad necu razumijeti smisao klanjanja i stalne molitve..
cista manipulacija ljudima u ona doba..
ali ne razumijem svrhu u danasnja doba..
pa nije svakom ni dato da sve razumije :)

neko nesto, neko nesto :lol:
insomnia78

#406 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by insomnia78 »

vazi wrote:
insomnia78 wrote:

Salim se bona
SaraFina

#407 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by SaraFina »

U Beču djeca u školama idu u papučama. I to ne samo mala, nego gimnazijalci i srednjoškolci.
Na svim jezicima svijeta postoji riječ koja označava "kućne papuče" i u elitnim prodavnicama ćeš ih pronaći.
I sad pripadnici pokondirenog tikvaluka tvrde da to nije kultura nego seljakluk :D

Zemljo!
animals

#408 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by animals »

vazi wrote:

Ma znam..ima nas i vaki, ima nas i naki..
kako god ..
ne valjamo..
Kal El

#409 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by Kal El »

Nikad ne bih hodao s obućom u kući, jedino ako se nešto radi pa se ionako prlja (selidba, krečenje itd.)

Jednostavno ne kontam kako ljudi mogu hodati s obućom po kući ili čak tuđoj kući, pape su totalno druga priča.

Kako se bolan možete osjećati udobno sa nošenje obuće u kući jbt...
supercali

#410 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by supercali »

jeza u ledja wrote:
zijancer wrote:šefice, ako je riječ o japancima radi se o vrelim kupkama..u slučaju kućnih kupki to su minijaturne kade u kojima možeš sjediti s koljenima privučenim na prsa (obično nisu veće). vjerovatno nešto nije bilo u redu, nije bilo tuša? mora da je neki interesantan razlog :mrgreen:
ne poznajem ih, zadivljuju me, pa čitam i gledam šta god stignem..
najfascinantnija stvar je u vezi ..hm neću dalje :mrgreen:
Imaju tuseve i kade, regularno, samo je sve malecko i ko da si u kabini broda :D.

Obicno je procedura skontati kako fercera pustanje vode u vodokotlicu jer ima jedno dvaes gumbica i to svaki jebeni kotlic razlicit tacno se takmice ko ce vise "gadgets" da napravi (tako je u svemu, ali WC solje su poseban slucaj :-) ).

Al pazi jednu stvar, ovo vizavi price kako su izuzetno cisti i to. Za jednu takvu naciju, razocaralo me da u mnogim javnim WCima (javna mjesta, restorani, itd) fali jebeni sapun. Ili ga uopste nema, ili ga nisu nadopunili (ako je tecni). Izadjes onako usran i upisan ( :D ) i nema jebenog sapuna. Ne znam u cemu je fora? :roll:
I druga stvar, sto se tice Japana i javne cistoce - Japan ima problem sa nedostatkom kanti za smece. I to ono BAS nema kanti. Valja bas potraziti da bi nasao. Raja znaju nosit u kesama smece, ako su nesto pojeli ili popili (a hvala bogu kod njih sve upakovano do maksimuma). Uglavnom, nije bas najcistije ko sto se misli (a i tesko moze biti super cisto kad u tako gusto naseljenim gradovima). (Ovaj problem sa kantama je radi terorista, kad je ono bilo, u 90im, ona sekta i to, mrsko mi trazit ime, Aun Sunrikyo, tako nesto, stavljali nekakve bombe/otrove u kante).
Takodje, u restoranima, mislim cisto je, ali nije bas ono vau. Sve one supice ili rezanci, kod njih je normalno da se to srce. Sad zamisli pun restoran dubke, svi srcu, i ne da imam problem sa srkanjem, ali one supe i rezanci, sosovi i to, prsce jebiga po stolu i okolo, jos sa onim stapicima. Naravno to se ocisti, ali ne mozes ti to bas ocistit da bude cakum-pakum dok ne sjedne sljedeci gost. Plus sto se regularno pusi u zatvorenom, u restoranima...ali dobro, to je Bosancima normalno. :D :roll:
Naravno, sad ovako generalno - naravno da je jako cisto.... za svjetski standard. :oops: Ali su malo previse opsjednuti vise formom nego sustinom.

Inace, moje skoro pa prvo iskustvo u japanskom javnom WCu je moglo zavrsit u bolnici, jer sam pri izlasku tako jako lupio glavom u betonski okvir vrata da sam pao onako na plocice haman pa polusvjestan. Mogao sam tako zaglavit satima u WCu, niko ne bi znao. A jos nema sapuna. :D Inace je to problem sa niskim stropovima i vratima za bilo kog malo viseg, pa dok se covjek navikne. :-)

I da se vratim na temu, tacno je ovo sa papama za WC, sto si spominjao, mada nisam u stvari nikome bio bas gost u kuci (sto je isto rijetkost - da ljudi dolaze drugima u goste kuci, jer zive u malim stanovima).

PS: Moram nesto jos samo dodati o Japanu - fascinira me opsjednutost Bosanaca Japancima. I to bas ono opsjednutost. Sve najbolje dolazi iz Japana, njihova kultura, tradicija, etika, radne navike, cistoca. Imam tacno osjecaj da Bosanci smatraju Japance dijametralno suprotnim od njih samih, sto se tice svega onog loseg sto mislimo sami o sebi. Mislim dosta finih stvari stoji sto se tice Japanaca, i ja ih gotivim i moze se dosta nauciti od njih, ali se bogami pretjeruje dobro. Imaju i oni problema zescih, i jos da rade po nekim pitanjima.
Sori na offu, malo sam se uzivio u pricu o Japancima. :D
Jesi bio u japanu?
animals

#411 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by animals »

SaraFina wrote:U Beču djeca u školama idu u papučama. I to ne samo mala, nego gimnazijalci i srednjoškolci.
Na svim jezicima svijeta postoji riječ koja označava "kućne papuče" i u elitnim prodavnicama ćeš ih pronaći.
I sad pripadnici pokondirenog tikvaluka tvrde da to nije kultura nego seljakluk :D

Zemljo!
To si u pravu..
odem u skolu po malu od brata, kad pred ucionicom hrpa obuce..
sva djeca u papucama...nisam ni znao za to..
u vrticima isto..
u skolama za starije ne izuvaju se..
valjda da je djeci lakse, jer ih obuca zamara..
SaraFina

#412 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by SaraFina »

vazi wrote:
Insomnia, ide ti dijete u obdaniśte u kućnim papučama ili nebitno papučama - obući koju koristi u objektu?
U školama u čemu su djeca?
vazi

#413 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by vazi »

animals wrote:
vazi wrote:

Ma znam..ima nas i vaki, ima nas i naki..
kako god ..
ne valjamo..
bogami , kako god - valjamo :thumbup:

sarolikost nas medjusobno obogacuje panticu :izet: :thumbup:

kidam na desno :run:
SaraFina

#414 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by SaraFina »

animals wrote:
SaraFina wrote:U Beču djeca u školama idu u papučama. I to ne samo mala, nego gimnazijalci i srednjoškolci.

Zemljo!
To si u pravu..
u vrticima isto..

Izuvaju se i gimnazijalci i općenito srednjoškolci. Obaveza je od 1.10. Jer u 9 mjesecu sve je skraćeno obično i rasporedi se tek prave.
vazi

#415 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by vazi »

SaraFina wrote:
vazi wrote:
Insomnia, ide ti dijete u obdaniśte u kućnim papučama ili nebitno papučama - obući koju koristi u objektu?
da tagiram kad stignem da se javim , da ne zaboravim :lol:

insomnia, opricaj im a ja se veceras bum nadovezala sa mojim iskustvom :)

caoooos, fino popodne, grehota sjedit u kuci :run:
Edin H.

#416 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by Edin H. »

animals wrote:

Zemljo!
To si u pravu..
u vrticima isto..
Kradu li se cipele? :D
insomnia78

#417 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by insomnia78 »

SaraFina wrote:
vazi wrote:
U svojoj obuci. Doduae kod mene djete ide u katolicki koledz pa je mozda do toga :lol:
animals

#418 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by animals »

Edin H. wrote:
animals wrote:

Zemljo!
To si u pravu..
u vrticima isto..
Ne...
nije ovo Kambodza.. :D
SaraFina

#419 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by SaraFina »

insomnia78 wrote:
SaraFina wrote:
U svojoj obuci. Doduae kod mene djete ide u katolicki koledz pa je mozda do toga :lol:
Ja sam išla u katoličku privatnu školu, pa sam se izuvala. Dobro gdje si ti i to tvoje selo, gdje Beč :lol:
Edin H.

#420 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by Edin H. »

animals wrote:
Edin H. wrote:
Ne...
nije ovo Kambodza.. :D
Cinjenica je onda da je Austrija blatnjava kad djeca moraju skidati cipele. :oops:
moonca

#421 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by moonca »

Edin H. wrote:
animals wrote:

Zemljo!
To si u pravu..
u vrticima isto..
:lol: Ne mogu vjerovati da se izuvaju. :shock: Ko ce odoliti :babinsin: tenisicama da ih ostavi na -izvolite.

Sta je ce biti kada odrastu ,moraju raditi u cipelama ili mozda nece morati ???

U nekoliko elitnih dizajnerskim shopovima - prodavacice nisu mogle imati sandale da im se vide prsti niti biti bez carapa.
U nekim su sada popustili -zbog problema naci prodavace, pa im dozvole -- ali ikreno , ruzno izgleda kada vidite prodavacicu sa 'cukjljavim' prstima.
SaraFina

#422 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by SaraFina »

animals wrote:

Zemljo!
To si u pravu..
u vrticima isto..

U starijim školama gardarobe su na hodnicima ispred učionica i imaju obično ona vrata koja se razvlače u " haromniku".
U novim školama gardarobe su u prizemlju školi i roditelji godišnje plaćaju korištenje većeg sandučića za gardarobu.
spreca

#423 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by spreca »

Seljak kad useli u zgradu i obuje kundure .....vise ga iz zgrde i iz kundura nemozes istjerati a pogotovu iz kundura ni kad spava :mrgreen:
SaraFina

#424 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by SaraFina »

moonca wrote:
Edin H. wrote:
:lol: Ne mogu vjerovati da se izuvaju. :shock: Ko ce odoliti :babinsin: tenisicama da ih ostavi na -izvolite.

Sta je ce biti kada odrastu ,moraju raditi u cipelama ili mozda nece morati ???

U nekoliko elitnih dizajnerskim shopovima - prodavacice nisu mogle imati sandale da im se vide prsti niti biti bez carapa.
U nekim su sada popustili -zbog problema naci prodavace, pa im dozvole -- ali ikreno , ruzno izgleda kada vidite prodavacicu sa 'cukjljavim' prstima.

Izuvaju se itekako. Ljudi i na posao nose udobniju obuću i preobuvaju se u biroima. Ne hodaju u papama ali baletanke i cipele s nekom nižom petom imam uvjek pri ruci. Što je tebi čudno?
SaraFina

#425 Re: Izuvanje po kućama :D

Post by SaraFina »

spreca wrote:Seljak kad useli u zgradu i obuje kundure .....vise ga iz zgrde i iz kundura nemozes istjerati a pogotovu iz kundura ni kad spava :mrgreen:

Kad se to za asfalt zalijepi moj spreča :D

Ne možeš odlijepiti kran da dovučeš :)
Post Reply