zenit dozic wrote:Cherry-Cherry wrote:I na ovoj temi kukanje, plakanje i kmečanje kako su nas pobili. Kako vam ne dosadi toliko plačipičkariti? Kad god se nema šta reći, odmah krene help Bosnia, pobili nas, genocid, Srebrenica, kme, kme... Jeste li svjesni koliko ste jadni?
Uvijek i iznova ponavljat i potencirat.
Da se zna ko je kakav i da se ne zaboravi i vise nikad ne ponovi.

Naravno,nikada zaboraviti ,a ne mogu i da hocu.Nekada bi volio da mogu zaboraviti.Spominjete jevreje,ok.Sta su jevreji radili 25 godina poslije rata,kako i koliko su investirali u obrazovanje,biznis...Vrte pola planete.Sta se ovde radi?Obrazovanje se obara na najnizu mogucu tacku,tacku gluposti i poslusnosti.Njima pametni ne trebaju,trebaju im glupi.Bacis mu naku kosku ili vijest ,oni se glodju oko nje po mjesec dok ovi pljackaju.Kad oglodju jednu baci drugu.Ima vazda nesta,il dodik,il zahiragic,il satro neka afera...Konstanta je 20 godina dizanje tenzija,ne smije biti tiho i mirno,da ljudi rade a omladina uci.Skolovana omladina je opasna.Kvalitetno skolovana.Zato sprijeci ih.Nafaka,sadaka,pasce s neba,mi smo to zasluzili.Pomozite,bubreg,jetra,krov nad glavom,brasno,tramvaj,invalidnina,boracka primanja 20 godina poslije rata a sve ruke i noge na broju,daj svega,daj prava al nemoj obaveza,kmee reko milorad ovo,kmee sebija uradila ono,kmee dragan ima vilu...Vazda nako kmeee i daj,pomozi...Fuj.Uci,radi,trudi se,bori se,zivi kao covjek.Putuj,uci,vidi svijeta i drugih kultura,nauci nesto iz toga.Jok,glavno je istaci ko je veci ustasa,balija il cetnik,ko ce ga vise suknuti ovom drugom,ko ce koga vise uvrijediti.Bolesno,mi smo pravo bolesno drustvo.I da,dok je vjera u prvom planu,prije drzave,obrazovanja,dok god je vjerska opredjeljenost i ime bitnija od strucnosti,nikada nam bolje nece biti.Bio sam ovde i odnijeli su me odavde,izlijecili,vratio sam se prije 13 godina i na sto tema ovog foruma sam uvijek bio zagovornik povratka i zivota u bih.Moze se,mora moci,sve se moze kad se hoce blablabla...Sve se vise ujedam za jezik,sve sam vise sjebaniji.Kolicina gluposti i zaostalosti za svim normalnim je nevjerovatna.Svakim danom sve smo gluplji i jadniji.Ode sve u 3 picke materine.Mislim,ja mogu.Ja cu se snaci,necu nigdje da idem,al gdje djecu dovedoh, sve se vise pitam.Umjesto da uce i rade,razvijaju se i doprinose drustvu...Hoce li i oni slijedecih 20 godina pricati o tome sta sa dzumom,treba li biti svinjetine u ponudi ili ne,kad je dino doso tobe i jel sarajevo gdje je nekad bilo,treba li paketic ili ne,deda mraz,vjeronauka,jel bolji obrezan il neobrezan,jel marko cetnik il je janko ustasa,arap kupio kucu,dodik pjevo pjesmu...? Hoce li raditi za ulojene i nepismene kretene s trbuhom do zuba i ljubavnicom mladjom od njihove cerke,a allaha uredno u svakoj recenici spomene.Mi smo dno dna.Gdje god je red,rad ,disciplina i obrazovanje u prvom planu,tu se i bolje zivi.Gdje god je vjera u prvom planu i ispred ovog pobrojanog ,tu srece nema.Niti ce biti.Potpuno je nebitno sad to sto sam ja cafir,kako me vole zvati.To vidi i svaki normalan i iole obrazovan covjek koji je bar malo svijeta vidio.