Je l' se zahebavas s nama il' si stvarno toliko nepismen
Komšiluk i njihove nebuloze
-
BJB
#401 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Hizo, ubaci koju tacku i zarez tako ti Boga..

-
hizo ramidovic
#402 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
eto vidis cimti covijek rekne istinu odmase fatas zaneke zareze tacke atako idrugiBJB wrote:Hizo, ubaci koju tacku i zarez tako ti Boga..
Je l' se zahebavas s nama il' si stvarno toliko nepismen![]()
![]()
- kockica_kockica
#403 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Ja placam oko 12 KM za jednog clana i sve gledam gdje je dugme da se otvori pod i osvane mi bazen jer nema sanse da trosim toliko vode...

- berenice
#404 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Jes vala! A i ova cijela tema... Koliko stranica o komsijama - bolest - tema na forumu hej! Brate, jad i cemer kad nemas s kim ljudski otracati uzivo konu, neg na forum doslo... Oj joj jojhizo ramidovic wrote:pastoti trosis tolko vode gospodzo kodase kupa te svake sedmice pasad kukas kakoti dodze velik racun manje trosi manjeces placat aoklen tito znades kolko komsia ima clanova akoje reko dahin ima dvoe ondahin ima dvoe ni je tvoe dati provijeravas kolkohin ima tvoeje dato platis ida manje trosis ida nepricas naglas usvom stanu kolkije tudzi racun jerto ni je kulturno nipo kucnom redu ato stomuje rodzo sredijo padavi placate zanjega toje njegova stvar akoje vama kriv stovi nema te nikoga davam nesta srediBJB wrote:Jos jedna nebuloza iz mog komsiluka...Imam komsinicu iznad nasheg stana koja je preradoznala, do te mjere da sjedi na balkonu, prisluskuje i prepricava stagod da cuje u nasem stanu.
Uglavnom, jutros nam dodje racun za vodu 48.30KM, ne, nemamo bazen, samo nas je troje u stanu. I mi smo kukali i vrlo glasno komentarisali kako nije fer da nas troje placamo gotovo 50KM za vodu a komsija pored ,ciji rodjak radi u komunalnom, je prijavio 2 clana (on, supruga i dvoje djece koja zive tu i imaju preko 20 godina i sin koji dolazi tu da mu se opere ves). Rodjak mu je ugradio jedan vodomjer umjesto dva i sad mi svi na istom satu placamo nasu vodu+ sta njegova porodica potrosi.
UGlavnom mi smo kukali i komentarisali, a ona prije nekih pola sata posalje posinka, kojeg je najurila iz stana nakon oceve smrti, da se svadja s nama jer smo pricali o njima i njihovom racunu.
Prvo sam se osjecala glupo jier se moram nekome pravdati sto pricam u svom stanuu o svom racunu, a zatim sam bila bjesna otkud joj hrabrost da nas prisluskuje i jos mi posalje nekoga na vrata..Ludjakinja.![]()
![]()
![]()
![]()
- kockica_kockica
#405 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Jest vala imas pravo... odoh u Muhinu kafanu i sad cu popiti jednu ljutu u to ime...berenice wrote:
Jes vala! A i ova cijela tema... Koliko stranica o komsijama - bolest - tema na forumu hej! Brate, jad i cemer kad nemas s kim ljudski otracati uzivo konu, neg na forum doslo... Oj joj joj
- berenice
#406 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Ja te trazila. Nisi bila tu, ljazlivicekockica_kockica wrote:Jest vala imas pravo... odoh u Muhinu kafanu i sad cu popiti jednu ljutu u to ime...berenice wrote:
Jes vala! A i ova cijela tema... Koliko stranica o komsijama - bolest - tema na forumu hej! Brate, jad i cemer kad nemas s kim ljudski otracati uzivo konu, neg na forum doslo... Oj joj jojda se saberem
- berenice
#407 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Reko da popijemo po po jednu i ja. Mucno na bilo koju temu da zavirim. Da se razbistri bih voljela htjela zeljela
-
Nepass
#408 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Izgleda moj komsiluk zlatan, niko nikog ne podnosi i klonimo se jedni drugih
-
shandrprcSA
#409 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
kod mene se ni muha (ne onaj iz kafane
) ne cuje 
-
The BEN10
#410 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Ne mogu vjerovati, sve kontam ložiš raju. Ovo ne može biti istina.BJB wrote:Jos jedna nebuloza iz mog komsiluka...Imam komsinicu iznad nasheg stana koja je preradoznala, do te mjere da sjedi na balkonu, prisluskuje i prepricava stagod da cuje u nasem stanu.
Uglavnom, jutros nam dodje racun za vodu 48.30KM, ne, nemamo bazen, samo nas je troje u stanu. I mi smo kukali i vrlo glasno komentarisali kako nije fer da nas troje placamo gotovo 50KM za vodu a komsija pored ,ciji rodjak radi u komunalnom, je prijavio 2 clana (on, supruga i dvoje djece koja zive tu i imaju preko 20 godina i sin koji dolazi tu da mu se opere ves). Rodjak mu je ugradio jedan vodomjer umjesto dva i sad mi svi na istom satu placamo nasu vodu+ sta njegova porodica potrosi.
UGlavnom mi smo kukali i komentarisali, a ona prije nekih pola sata posalje posinka, kojeg je najurila iz stana nakon oceve smrti, da se svadja s nama jer smo pricali o njima i njihovom racunu.
Prvo sam se osjecala glupo jer se moram nekome pravdati sto pricam u svom stanuu o svom racunu, a zatim sam bila bjesna otkud joj hrabrost da nas prisluskuje i jos mi posalje nekoga na vrata..Ludjakinja.
- esmasaric
#411 Re: RE: Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Nažalost ima par takvih slučajeva. Ja u zgradi pored imam baku koja čitav dan provede na balkonu gledajući ili prisluškujući komšije iznad.The BEN10 wrote:Ne mogu vjerovati, sve kontam ložiš raju. Ovo ne može biti istina.BJB wrote:Jos jedna nebuloza iz mog komsiluka...Imam komsinicu iznad nasheg stana koja je preradoznala, do te mjere da sjedi na balkonu, prisluskuje i prepricava stagod da cuje u nasem stanu.
Prvo sam se osjecala glupo jer se moram nekome pravdati sto pricam u svom stanuu o svom racunu, a zatim sam bila bjesna otkud joj hrabrost da nas prisluskuje i jos mi posalje nekoga na vrata..Ludjakinja.![]()
U našem hodniku je vešeraj. Meni je to tri puta gore. [emoji22]
-
Hakiz
#412 Re: RE: Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Mah, to je prevaziđeno. Sada gledaju na TV-u preko kamera koje su na ulaze zgrada postavili iz kablovskih televizija.esmasaric wrote:Nažalost ima par takvih slučajeva. Ja u zgradi pored imam baku koja čitav dan provede na balkonu gledajući ili prisluškujući komšije iznad.The BEN10 wrote:Ne mogu vjerovati, sve kontam ložiš raju. Ovo ne može biti istina.BJB wrote:Jos jedna nebuloza iz mog komsiluka...Imam komsinicu iznad nasheg stana koja je preradoznala, do te mjere da sjedi na balkonu, prisluskuje i prepricava stagod da cuje u nasem stanu.
Prvo sam se osjecala glupo jer se moram nekome pravdati sto pricam u svom stanuu o svom racunu, a zatim sam bila bjesna otkud joj hrabrost da nas prisluskuje i jos mi posalje nekoga na vrata..Ludjakinja.![]()
U našem hodniku je vešeraj. Meni je to tri puta gore. [emoji22]
-
BJB
#413 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
@esmasaric & BEN10, matere mi zavidim ljudima koji slusaju kresanje svaku noc, da ovu iznad neko hoce kresnuti pa da sjase s moje grbace..
Veseraj, nista novo..Stanarke sa sprata, znaci prisluskivacica i jos jedna su od svog hodnika napravile skladiste starih stvari, cipelari, nekakve korpe, svega tu ima (iskreno zaboli me djon), pa jedna od njih postavi strik u hodnik na donjem spratu, sto mi ne smeta zato sto je ulazni hodnik u zgradu bas prostran..
Veseraj, nista novo..Stanarke sa sprata, znaci prisluskivacica i jos jedna su od svog hodnika napravile skladiste starih stvari, cipelari, nekakve korpe, svega tu ima (iskreno zaboli me djon), pa jedna od njih postavi strik u hodnik na donjem spratu, sto mi ne smeta zato sto je ulazni hodnik u zgradu bas prostran..
-
almir90
#414 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Komšinice, šta ima kod mene danas? 
- Toffee karamela
#415 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
almir90 wrote:Komšinice, šta ima kod mene danas?

- duminjo
#416 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Ispod mene dva stana, dvije babe jedva zive. Niti cuju niti se cuju. Kad ih sretnem ispitamo se fino, ja njih za zdravlje, one mene za porodicu I svako sebi.
Pored kona, cujem njenu bravu svaki peti Dan kad ulazi ili izlazi negdje. Ako se sretnemo u mjesec Dana, cao-cao.
Sa druge strane bracni par i dvoje djece, kako kazu "zivi se ne cuju". Ne znam kako im uspjeva. Kad sretnem coeka upitamo se kako je komsija, sve OK I svako sebi.
Iznad ukupno 15-ak ljudi I sa svima srdacno I ljubazno dobar Dan - dobar dan.
Ispred ulaza IMA nekog drveca. U godini, kad par puta sabahom ustanem, cujem I pticice
Nekad je stvarno dosadno I nemam nikakvu potrebu bjezati iz grada da bih pobjego od guzve I galame.
Mozda se nesto I desava a ja propustam. Uglavnom Sam vani (jebiga, Mora se raditi). Kuci prespavam, ustanem, popijem kafu na balkonu I opet vani. I je li glupo ako na balkonu nekad pijem kafu bez majice?
Mozda me vidi par stanova preko puta iz zgrade, 30-ak metara udaljene. Nista strasno, mislim, al mi bas godi tako jutarnja dzezva.
Pored kona, cujem njenu bravu svaki peti Dan kad ulazi ili izlazi negdje. Ako se sretnemo u mjesec Dana, cao-cao.
Sa druge strane bracni par i dvoje djece, kako kazu "zivi se ne cuju". Ne znam kako im uspjeva. Kad sretnem coeka upitamo se kako je komsija, sve OK I svako sebi.
Iznad ukupno 15-ak ljudi I sa svima srdacno I ljubazno dobar Dan - dobar dan.
Ispred ulaza IMA nekog drveca. U godini, kad par puta sabahom ustanem, cujem I pticice
Nekad je stvarno dosadno I nemam nikakvu potrebu bjezati iz grada da bih pobjego od guzve I galame.
Mozda se nesto I desava a ja propustam. Uglavnom Sam vani (jebiga, Mora se raditi). Kuci prespavam, ustanem, popijem kafu na balkonu I opet vani. I je li glupo ako na balkonu nekad pijem kafu bez majice?
- bleee_sa
#417 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Ja otkako sam jebo mater radi bacanja hljeba s prozora na auto ni s kim u haustoru ne pričam 
- BarbaDue
#418 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
I ja sam im neki dan iz dvorišta jebo sve živo, par puta nalazim ogriske jabuke ili kruške na šajbi!!! Hrpa seljaka.bleee_sa wrote:Ja otkako sam jebo mater radi bacanja hljeba s prozora na auto ni s kim u haustoru ne pričam
-
The BEN10
#419 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Pa dobro, zavisi kakva ti je tapiserija.duminjo wrote:Mozda se nesto I desava a ja propustam. Uglavnom Sam vani (jebiga, Mora se raditi). Kuci prespavam, ustanem, popijem kafu na balkonu I opet vani. I je li glupo ako na balkonu nekad pijem kafu bez majice?Mozda me vidi par stanova preko puta iz zgrade, 30-ak metara udaljene. Nista strasno, mislim, al mi bas godi tako jutarnja dzezva.
BarbaDue wrote:I ja sam im neki dan iz dvorišta jebo sve živo, par puta nalazim ogriske jabuke ili kruške na šajbi!!! Hrpa seljaka.bleee_sa wrote:Ja otkako sam jebo mater radi bacanja hljeba s prozora na auto ni s kim u haustoru ne pričam
Ccccccccc, sve se ibretim čega sve nema. Hvala Bogu, kod mene je odličan komšiluk!
- bleee_sa
#420 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Hrane hamse golubove, merhametli valjda šta li 
- kockica_kockica
#421 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Ja bila tamo... vidim Muha i ostali raspredaju o sisama... odem odmah...berenice wrote:Reko da popijemo po po jednu i ja. Mucno na bilo koju temu da zavirim. Da se razbistri bih voljela htjela zeljela
-
Eborg
#422 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Ma u principu je sve to isto. Meni više smeta što mi od komšijine nape kroz moju smrde kobasice i prženo meso nego što luđačka familija mamlaza koja nikad neće da odgovori na pozdrav nekada zvuči kao da se kolju tupim kašikama. Kona iznad ima novog dečka ali nije luđak kao prethodni koji je jednom hladno žagao 2 h 30 min (gledao sam na sat, majke mi). Žao mi što nisam čestitao momku sutradan.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#423 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Valjal nam cemu ta zajednicka kona?Eborg wrote:Ma u principu je sve to isto. Meni više smeta što mi od komšijine nape kroz moju smrde kobasice i prženo meso nego što luđačka familija mamlaza koja nikad neće da odgovori na pozdrav nekada zvuči kao da se kolju tupim kašikama. Kona iznad ima novog dečka ali nije luđak kao prethodni koji je jednom hladno žagao 2 h 30 min (gledao sam na sat, majke mi). Žao mi što nisam čestitao momku sutradan.
- JanuaryJones
#424 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Meni kona iznad redovno istrese stolnjak sa ostacima jufke, krompira, sira, mesa (nakon razvijanja pite) ili na balkon ili na klupicu od prozora a njen muž mi je jednom prilikom (kad je farbao svoj balkon) serbez zasuo čist veš bijelom farbom. Ne kontaju ljudi da neko živi ispod njih, šta li?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#425 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Ista stvar sa komsijama iznad. Kad ne trce djeca ganjajuci cuku koji pocesto laje ili zavija, tad lupaju vratima ili se mamin novi muz dere na njih. O istresanju stoljnjaka da ne pricam.JanuaryJones wrote:Meni kona iznad redovno istrese stolnjak sa ostacima jufke, krompira, sira, mesa (nakon razvijanja pite) ili na balkon ili na klupicu od prozora a njen muž mi je jednom prilikom (kad je farbao svoj balkon) serbez zasuo čist veš bijelom farbom. Ne kontaju ljudi da neko živi ispod njih, šta li?
Doduse smire se nakon zvucnog signala sa radijatora
Razmisljam katkad da im heknem petardu na balkon