Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Sociolog

#401 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by Sociolog »

ovi novci idu za LOBIJI, stvaranja Herc Bosne...nek kaze Čović ovim tajkunima, ako zelite imati, dajte 30-40 miliona, moram potkupiti glasove Sda... nek da svakom Sda papku, seljaku 30-40 miliona, svaki bi pristao na podjelu Mostara,..za pocetak, pa svoj kanal.... oticemo predaleko, i preširoko, sigurno sam uvjeren da se ogromna količina ovog novca daje za LOBIRANJE i potkupljivanje Sda Prvaka, za postepeno stvaranje Herceg Bosne...jer njima se žuri, na godišnjem nivou, gube 12000-15000 Hrvata-katolika, to su službeni podaci Biskupija
sarajevo999999

#402 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by sarajevo999999 »

Jedino sto nije u redu je sto u kladarama nema slotova vockica. Ihhhh plantazu lubenica pomnozi sa sljivama u jokeru na stake 4. I jos da 13ku da lupas.
Kladionica ima i dobrih strana, recimo prekjuce sam se uvalio na bingu 70, na kraju mi dalo 30 i ja sretan kuci... Dobio 30 maruna nit oro nit kopo.
Inace, postoji sistem gdje mozes biti dobar ali zahtijeva ogroman kapital i vrijeme.
Kad smo kod kladionica, pamtim recimo listic lion-xxx fali mi kec za puno para, lion vodi na poluvremenu 1-0 i ja odem da se osiguram i za x i uplatim pare i svoje i tudje. Zavrsi 1-2.
Ili recimo, uhvatio sam se jedno vece kako tjesim nepoznatog starca koji grca u suzama, kaze radi ko smecar i pokazuje mi na dlanu nesto malo zutih, mozda marku i po. Kaze to mu ostalo od plate danas je dig'o a ima cetvero djece.
Ili recimo rulet kad su uveli u derbiju otisao jer imam sistem duplanja, suh hljeb jeo dvadeset tri dana.
fortaleza

#403 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by fortaleza »

sarajevo999999 wrote:Jedino sto nije u redu je sto u kladarama nema slotova vockica. Ihhhh plantazu lubenica pomnozi sa sljivama u jokeru na stake 4. I jos da 13ku da lupas.
Kladionica ima i dobrih strana, recimo prekjuce sam se uvalio na bingu 70, na kraju mi dalo 30 i ja sretan kuci... Dobio 30 maruna nit oro nit kopo.
Inace, postoji sistem gdje mozes biti dobar ali zahtijeva ogroman kapital i vrijeme.
Kad smo kod kladionica, pamtim recimo listic lion-xxx fali mi kec za puno para, lion vodi na poluvremenu 1-0 i ja odem da se osiguram i za x i uplatim pare i svoje i tudje. Zavrsi 1-2.
Ili recimo, uhvatio sam se jedno vece kako tjesim nepoznatog starca koji grca u suzama, kaze radi ko smecar i pokazuje mi na dlanu nesto malo zutih, mozda marku i po. Kaze to mu ostalo od plate danas je dig'o a ima cetvero djece.
Ili recimo rulet kad su uveli u derbiju otisao jer imam sistem duplanja, suh hljeb jeo dvadeset tri dana.
Ovo je problem s razmišljanjem kladosa, barem po meni...

Ej, iskoristio si svoje resurse, došao do kladare, izabirao random brojeve, ulagao novac, trošio vrijeme sjedeći u zadimljenoj prostoriji i gledao u ekran s programski generiranim brojevima.
Normalno da je dobra stvar izići iz objekta u plusu, al koliko je to realno i konstantno? Tih 30 je kladionica uložila u tebe i čeka te drugi put da ih povrati. Ta momentalna sreća je precjenjena, kažu statistika i vjerojatnost. :D

A još ispada da nisi "oro nit kopo za njih". Kladionica nije kopala za njih, niti za onih prvih tvojih 70 KM gubitka.

Nadam se da trolaš. :mrgreen:
Last edited by fortaleza on 28/03/2016 09:26, edited 1 time in total.
KB9

#404 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by KB9 »

kladionica je daaaleko bolja, normalnija i realnija od binga
Tomahawk11
Globalni moderator

#405 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by Tomahawk11 »

Dok covjek trosi svoju lovu, to je i nekako.....ono, glupo jeste, jer ima se u sta trositi i bez kladionice, ali pravi problemi nastaju kad se ljudi pocnu zaduzivati. Ono s vadjenjem i to....e, tad se pogotovo okrene sve protiv kockara i onda je down potpuno. Dok sam igrao, rekao sam sebi: ''tu crtu neces nikad preci''. I nisam.

Ovi slucajevi suh hljeb, sitna djeca, suze....jbg, skontas se na kraju sta ti je prioritet, ako imas imalo mozga, je li to da jedes, djecu nahranis ili je adrenalinska bitka sa masinom.
supercali

#406 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by supercali »

Sve te igre su dobre dok covjek zna graanicu i kad odustati
Ja sedmicno dam na kladionicu i ponekad na binngo do 10 maraka i to jevto
Ako dobijem dobro je i mozda jos 10 dam al preko toga ne idem i znaci ja za mjesec max mogu dati 40 maraka i to je to i to jevrecimo kao ekvivalent kao kad bi pusio a ne pusim
Zsto mi je to prihvatljivo
Sve ostalo je pohlepa da bi dosao do velikih para bez rada a kad se zavale pssovanje kukanje itd

I kladionica klasicna je najbolji vid te zabave jer sam biras parove
animals

#407 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by animals »

Sociolog wrote:ovi novci idu za LOBIJI, stvaranja Herc Bosne...nek kaze Čović ovim tajkunima, ako zelite imati, dajte 30-40 miliona, moram potkupiti glasove Sda... nek da svakom Sda papku, seljaku 30-40 miliona, svaki bi pristao na podjelu Mostara,..za pocetak, pa svoj kanal.... oticemo predaleko, i preširoko, sigurno sam uvjeren da se ogromna količina ovog novca daje za LOBIRANJE i potkupljivanje Sda Prvaka, za postepeno stvaranje Herceg Bosne...jer njima se žuri, na godišnjem nivou, gube 12000-15000 Hrvata-katolika, to su službeni podaci Biskupija
Zar nemaju Bosnjaci svoji kladionica..
I to je najveci problem u razmisljanju, covjeka iz Bosne..
sve se mjeri time,ko to drzi, nas ili njihov.
a svjedno je izgubio ti kod njihovog ili svog, isto ti se pise...
supercali

#408 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by supercali »

animals wrote:
Sociolog wrote:ovi novci idu za LOBIJI, stvaranja Herc Bosne...nek kaze Čović ovim tajkunima, ako zelite imati, dajte 30-40 miliona, moram potkupiti glasove Sda... nek da svakom Sda papku, seljaku 30-40 miliona, svaki bi pristao na podjelu Mostara,..za pocetak, pa svoj kanal.... oticemo predaleko, i preširoko, sigurno sam uvjeren da se ogromna količina ovog novca daje za LOBIRANJE i potkupljivanje Sda Prvaka, za postepeno stvaranje Herceg Bosne...jer njima se žuri, na godišnjem nivou, gube 12000-15000 Hrvata-katolika, to su službeni podaci Biskupija
Zar nemaju Bosnjaci svoji kladionica..
2-3 kladionice nisu iz hercegovine bar im nije sjediste dole
Lutrija i cini mi se sport plus su u sa i neka je u travniku cini mi se
Tomahawk11
Globalni moderator

#409 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by Tomahawk11 »

animals wrote: Zar nemaju Bosnjaci svoji kladionica..
Pa u pravu si za gubljenje....ide iz dzepa svakako....
Ono sto je problem (cije god da su kladionice, jer imamo i ove sto dolaze s druge strane Drine), to je da drzava mora udariti dobar porez na igre na srecu.
A to se samo onako prica, daa je u stvarnosti tako, niko ne bi usao u kladionice. Tako da.... :run:
Henry Chinaski

#410 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by Henry Chinaski »

Za svaku ovakvu temu postoji jedno rješenje: OBRAZOVANJE!!!
Polupismena država, polupismena logika, polupismene stranke na vlasti, polupismene vođe, polupismena rješenja i tako dalje.

Kad je nekom suđeno da bude jeban, njemu same gaće spadaju...
animals

#411 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by animals »

Tomahawk11 wrote:
Ono sto je problem (cije god da su kladionice, jer imamo i ove sto dolaze s druge strane Drine), to je da drzava mora udariti dobar porez na igre na srecu.
A to se samo onako prica, daa je u stvarnosti tako, niko ne bi usao u kladionice. Tako da.... :run:
Normalno bi trebala drzava da uzima barem 50 % , od kladionica..
vani, nema poreza na sumu koju ti dobijes, ako si dobio 100 eura, onda ti se toliko isplati..
Tomahawk11
Globalni moderator

#412 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by Tomahawk11 »

Kod nas su se ovi dosjetili....prvo naplate od uloga, pa onda i od dobitka :D :mrgreen:
Jos malo ce uvesti kakve akcize :lol: :lol:
animals

#413 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by animals »

Tomahawk11 wrote:Kod nas su se ovi dosjetili....prvo naplate od uloga, pa onda i od dobitka :D :mrgreen:
To im je lopovska drzava dopustila..
supercali

#414 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by supercali »

Henry Chinaski wrote:Za svaku ovakvu temu postoji jedno rješenje: OBRAZOVANJE!!!
Polupismena država, polupismena logika, polupismene stranke na vlasti, polupismene vođe, polupismena rješenja i tako dalje.

Kad je nekom suđeno da bude jeban, njemu same gaće spadaju...
nema ovo veze sa obrazovanjem
supercali

#415 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by supercali »

animals wrote:
Tomahawk11 wrote:
Normalno bi trebala drzava da uzima barem 50 % , od kladionica..
vani, nema poreza na sumu koju ti dobijes, ako si dobio 100 eura, onda ti se toliko isplati..
i vani se itekako odbije od sume naravno ako pricamo o offline dobicima
porez na dobit svuda imas u svijetu osim onih kukovih djevicanskih i tih poreznih rajeva
sarajevo999999

#416 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by sarajevo999999 »

Tomahawk11 wrote:Kod nas su se ovi dosjetili....prvo naplate od uloga, pa onda i od dobitka :D :mrgreen:
Stop nametima igara na srecu!
animals

#417 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by animals »

supercali wrote: i vani se itekako odbije od sume naravno ako pricamo o offline dobicima
porez na dobit svuda imas u svijetu osim onih kukovih djevicanskih i tih poreznih rajeva
Ne znam, ali ja ako uplatim 10 eura, i ako je kranji koficijent,25,60..
dobijes tacno 250, 6 eura..
medvjed23

#418 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by medvjed23 »

nisam siguran da obrazovanje ima puno veze sa poročnošću.. može ono promijeniti brojni odnos između boema i "običnih" propalica, al ne i ukupan broj poročnih ljudi..
supercali

#419 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by supercali »

animals wrote:
supercali wrote: i vani se itekako odbije od sume naravno ako pricamo o offline dobicima
da ali ako uplatis online
i ovdje kad odigras preko neta dobijas citav iznos jer taj dio nije uredjen u zakonima drzava jer ne moze tebe oporezovati kao npr mene koji se kladim iz bangladesa batu koji se kladi iz francuske ili nekog tamo iz amerike jer nisu kod svih isti porezi na dobit

pa kod nas je jedno vrijeme bilo da je u sarajevu bio porez 20% ostali kantoni 15% a distrikt 10%
pa su raja donosila licne od raje iz drugih kantona pa naplacivali 5% vise nego da su sa svojom licnom dosli
animals

#420 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by animals »

supercali wrote:
animals wrote:
da ali ako uplatis online
i ovdje kad odigras preko neta dobijas citav iznos jer taj dio nije uredjen u zakonima drzava jer ne moze tebe oporezovati kao npr mene koji se kladim iz bangladesa batu koji se kladi iz francuske ili nekog tamo iz amerike jer nisu kod svih isti porezi na dobit

pa kod nas je jedno vrijeme bilo da je u sarajevu bio porez 20% ostali kantoni 15% a distrikt 10%
pa su raja donosila licne od raje iz drugih kantona pa naplacivali 5% vise nego da su sa svojom licnom dosli
Ne, i u kladionicama, cak i u nekim dobijas 15 % vise, ako odigras vise od 5 parova..
i akoimas karticu..ne igras online, nego u kladionici, na automatu..
u nekim zavisno od broja odigrani parova dobijes procenat..
supercali

#421 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by supercali »

animals wrote:
To im je lopovska drzava dopustila..
nije to drzava dopustila nego je drzava to uradila bas zato da sebe zastiti
prije si imao porez na dobit koji privatne kladionice nisu prikazivale tj uplacivale drzavi osim lutrije i jos jedne ne mogu se sjetiti koje
uz korupciju te si listice mogao prikazati kao da ne postoje nikako i da niko nije dobio
sada ima situaciju da od svake uplate ide 5% u drzavnu blagajnu bez obzira na dobitke koliko ih je ostvareno
teoretski prije si mogao sakriti sve dobitne listice preko 100 i da nista ne uplacuje u budzet a sada ne moze ni teoretski biti da niko nije uplatio pola marke u toku dana ili mjeseca svejedno
supercali

#422 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by supercali »

animals wrote:
Ne, i u kladionicama, cak i u nekim dobijas 15 % vise, ako odigras vise od 5 parova..
to je onda varanje drzave od strane kladionice kao sto su i do sada radile kladionice tipa premier derby i sl da ne placaju porez
to sa bonusima je druga prica
a to 15% i sl je samo bonus na odigravanje vise parova gdje ti smanjuje mogucnost dobitka
niko ti ne daje bonus do 3-4 para gdje je i najveca mogucnost dobiti za relativno male pare
zato ces u skoro svakoj kladionici za odigranih 18 i vise parova dobiti bonus u obliku kvote 2
mogucnost dobitka tog listica je ...... racunaj ako mozes sracunati
animals

#423 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by animals »

supercali wrote:
animals wrote:
to je onda varanje drzave od strane kladionice kao sto su i do sada radile kladionice tipa premier derby i sl da ne placaju porez
a to 15% i sl je samo bonus na odigravanje vise parova gdje ti smanjuje mogucnost dobitka
niko ti ne daje bonus do 3-4 para gdje je i najveca mogucnost dobiti za relativno male pare
zato ces u skoro svakoj kladionici za odigranih 18 i vise parova dobiti bonus u obliku kvote 2
Nije varanje, sad sam citao..
isto kladionice moraju platiti 5%, na svaki listic uplaceni, i to je to..
kladionice su vec platile porez, a ne kao u Bosni, da moraju jos i igraci..
to je dvostruko oporezivanje..
supercali

#424 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by supercali »

animals wrote:
supercali wrote:
animals wrote:
Nije varanje, sad sam citao..
isto kladionice moraju platiti 5%, na svaki listic uplaceni, i to je to..
kladionice su vec platile porez, a ne kao u Bosni, da moraju jos i igraci..
to je dvostruko oporezivanje..
varanje je nego sta
nije to dvostruko oporezivanje
nemoj mjesati 5% od uplacenog i 10% na dobitku
to su 2 razlicita poreza
ovaj prvi je u biti porez na promet ili pdv uzmi kako hoces a drugi je na dobitak koji se placa svuda u svijetu opet ako izuzmemo porezni raj tipa karibe i sl otocne drzave

u ovom slucaju 5% kladionica vara tebe u biti jer bi oni trebali uzeti to na sebe a ne da ti kao igrac placas to
i to u biti danas rade sve kladionice u bih
ovo sa 10% nema nikakve veze sa kladionicama nego s tobom kao gradjaninom koji placas porez na dobit jer si stekao neku vrijednost i na tu vrijednost moras platiti porez jer si bogatiji za neku cifru
sto vise imas placas vise poreza i to je to
izjednacavanje stanovnistva itd itd da ne idemo daleko od teme
animals

#425 Re: Bolest zvana KLADIONICA - 3200 uplatnih mjesta na 3 miliona ljudi - REKORDERI.

Post by animals »

Ne razumijes..
ako ja uzmem dvije kvote, od 3..
3puta 3 = 9..ja cu u svakoj kladionici u Austriji, dobiti na 10 eura uplaceni, 90,isplaceno..
Post Reply