Nikoga ja ne glorifikujem nego samo govorim cinjenice koje svi ovde vide a rijetko se logiram na forum. Jadno je sto ti mislis da niko nece pogledati tvoje linkove.
sizifinho wrote:Farmakologija, Humphrey P. Rang, Poglavlje: 4, Nervni Sistem, Zavisnost od lijekova i drugih supstanci i njihova zloupotreba, str 609 - Tolerancija i zavisnost prema kanabisu (2005)
10 godina.
U drugoj koja je sesto izdanje i u kojoj nigdje ne stoji da je dio o kojem ti pricas unaprijedjen novim medicinskim saznanjima nego samo detaljima o drogama i kolicinama, sto znaci da je sve prepisano iz prethodnih izdanja starih izdanja koja se vuku od 1988 i dokaz tvojih lazi i neznanja. Ocigledno ti nisi ni procitao sta sve tu pise ili ne razumijes engleski dobro. Meni nije bilo mrsko.
Dozeru javi mi se da ti proslijedim link na ovu knjigu jer ces ti u njoj sigurno pronaci puno vise detalja i bolje to razumjeti i objasniti od mene.
Evo samo dvije tri recenice odatle.
Cannabinol CB2-receptors
are found in the immune system among other peripheral organs.
Adverse effects of marijuana, some of which
are controversial, include the following:
a. Long-term effects similar to those of cigarette smoking, including periodontal disease.
b. Exacerbation of preexisting paranoia or psychosis.
c. “Amotivational syndrome” that may be more related to user’s personality type.
d. Impairment of short-term memory and disturbances of the immune, reproductive, and thermoregulatory systems.
Mozes li nam svima pokazati gdje ovdje pise bilo sta o ovisnosti od thca?
Ovo ti je zaista strasno
Cigarete su jako ovisne, znaju to najbolje ljudi koji su probali prestati pusiti. Ali ovisnost o njima nece uzrokovati smrt.
Thc u slucaju zloupotrebe i hronicnog pretjerivanja - ce uzrokovati ovisnost, porast tolerancije, ali nece nuzno uzrokovati smrt.
Alkohol - ista prica.
Jos jednom te pozivam da nam svima das dokaze o jednom jedinom umrlom od thca za koji kazes da ovisnik ne mora
nuzno uzrokovati smrt sto znaci da je moze uzrokovati. Za milione umrlih od cigara i alkohola znamo svi.