Problemi s svekrvom

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
vazi

#401 Re: Problemi s svekrvom

Post by vazi »

Keiko wrote:
vazi wrote:
@keiko, izvini, ako nije indiskretno, imate li djece?
Imamo. Jedno, koje je prezivahno da bi ga svekrva ikad pricuvala sat-dva a kamoli duze. Jel' zbog toga pitanje?
da, mislila sam da dijete tj unuce ucini te odnose korektnijim....

ja sam punica , nisam svekrva pa ne znam..

a citajuci vas, mogu misliti kako mojim zetovima smetaju nasi watsapp, fb, sms i sl :lol:
Sephora

#402 Re: Problemi s svekrvom

Post by Sephora »

vazi wrote:
Keiko wrote:
vazi wrote:
Imamo. Jedno, koje je prezivahno da bi ga svekrva ikad pricuvala sat-dva a kamoli duze. Jel' zbog toga pitanje?

a citajuci vas, mogu misliti kako mojim zetovima smetaju nasi watsapp, fb, sms i sl :lol:
Vazi... Normalne stvari ne bi trebale nikome da smetaju, pa i bilo koja vrsta komunikacije .. Između roditelja i djece...
vazi

#403 Re: Problemi s svekrvom

Post by vazi »

nadam se @sephi :thumbup:
Keiko

#404 Re: Problemi s svekrvom

Post by Keiko »

vazi wrote:
Keiko wrote:
vazi wrote:

Ne mora znacit'. Kao majka i buduća svekrva, ja se samo nadam da neću biti svekrva kojoj ni jedna djevojka / žena nije dovoljno dobra za njenog sina i da neću očekivati da moj sin oženi djevojku koja je u svemu mladja verzija mene. Ovo se isto odnosi na punce i punice.

Iako tema nije o meni, moju svekrvu zanima sta svi drugi rade, besmislena masovna okupljanja, svakodnevni odlasci u crkvu i kritikovanje svega modernog. Ova zadnja rečenica je moje fino pakovanje situacije ali eto, snahe i zetovi koje pretjerano ne zanimaju iste stvari kao nju po njoj 'sigurno imaju neku bolest ili problem'.

Na kraju krajeva, smatram da je zajednica najgore rješenje, da je u smislu odnosa prema snahama / zetovima / svekrvama / punicama neka umjerena sredina najbolji put. Ako je moja majka spremna suzdržati svoje mišljenje o odnosu mene i muža, ne petlja se u odgoj našeg djeteta, ne kritikuje kako raspolažemo novcem koji smo sami zaradili, šta jedemo, kako nam je uređen dom, s' kim se družimo i još milijun stvari, ne vidim zašto bi njegova majka imala pravo da se petlja u navedeno bez da smo trazili njihovo misljenje ili savjet.. U zajednici je ovo daleko teze izvodljivo, vjerovatnije nemoguće, jer mladi bračni nije 'na svom' već je u dužničkom odnosu prema njegovim ili njenim roditeljima.

Ako se vi @Vazi čujete s' Vašom kćerkom pet puta dnevno zato što ste tako obje navikle, i u tome je ne nagovarate da se hipotetski ovako ili onako osveti mužu koji nije pokosio travu jer je gledao utakmicu, ne vidim u čemu je problem.
Matzan

#405 Re: Problemi s svekrvom

Post by Matzan »

Postoji kosmička pravda pa ove snahe koje uspiju mlakonju izolovati od ostatka svijeta i same postanu svekrve. Obično se tada namjere na jos veću zmiju od sebe pa iskišu sve ono što su i pomislile a ne samo uradile ženi koja je u njihovim očima kriva što je živa.
dobar osjecaj

#406 Re: Problemi s svekrvom

Post by dobar osjecaj »

Postoji kosmicki izraz "preseravanje".
Matzan

#407 Re: Problemi s svekrvom

Post by Matzan »

dobar osjecaj wrote:Postoji kosmicki izraz "preseravanje".

To ti friško sa časova kulture?
dobar osjecaj

#408 Re: Problemi s svekrvom

Post by dobar osjecaj »

Matzan wrote:

Cas pokvarenih ploca. Bez dana samostalnog ili bracnog zivota ploca bljuca o zivotu koji nikad nije zivjela. Kosmicka pravda i zamalo kineski macak :)
Matzan

#409 Re: Problemi s svekrvom

Post by Matzan »

dobar osjecaj wrote:
Matzan wrote:

Cas pokvarenih ploca. Bez dana samostalnog ili bracnog zivota ploca bljuca o zivotu koji nikad nije zivjela. Kosmicka pravda i zamalo kineski macak :)

U nedostatku argumenata najčešće se žene na ovom forumu bave profiliranjem forumaša koji im ne idu niz dlaku.
Jadno.
Sephora

#410 Re: Problemi s svekrvom

Post by Sephora »

vazi wrote:nadam se @sephi :thumbup:
Kad se prica o punicama, uvjek se prisjetim ovog filma.... :pisnula: Ako nekad prilika ti se pruzi pogledaj ga... :lol: :lol:

http://www.allocine.fr/video/player_gen ... 12259.html
vazi

#411 Re: Problemi s svekrvom

Post by vazi »

Sephora wrote:
vazi wrote:nadam se @sephi :thumbup:
Kad se prica o punicama, uvjek se prisjetim ovog filma.... :pisnula: Ako nekad prilika ti se pruzi pogledaj ga... :lol: :lol:

http://www.allocine.fr/video/player_gen ... 12259.html
cula sam i vidjela reklame i promocije ali nisam film, pogledam mozda za week :thumbup:
vazi

#412 Re: Problemi s svekrvom

Post by vazi »

@keiko, razumijem, kompleksni su to odnosi...

licno pokusavam da se ne petljam vec diskretno "poticem" na nesto :lol:
Post Reply