vazi wrote:Keiko wrote:vazi wrote:
@keiko, izvini, ako nije indiskretno, imate li djece?
Imamo. Jedno, koje je prezivahno da bi ga svekrva ikad pricuvala sat-dva a kamoli duze. Jel' zbog toga pitanje?
da, mislila sam da dijete tj unuce ucini te odnose korektnijim....
ja sam punica , nisam svekrva pa ne znam..
a citajuci vas, mogu misliti kako mojim zetovima smetaju nasi watsapp, fb, sms i sl

Ne mora znacit'. Kao majka i buduća svekrva, ja se samo nadam da neću biti svekrva kojoj ni jedna djevojka / žena nije dovoljno dobra za njenog sina i da neću očekivati da moj sin oženi djevojku koja je u svemu mladja verzija mene. Ovo se isto odnosi na punce i punice.
Iako tema nije o meni, moju svekrvu zanima sta svi drugi rade, besmislena masovna okupljanja, svakodnevni odlasci u crkvu i kritikovanje svega modernog. Ova zadnja rečenica je moje fino pakovanje situacije ali eto, snahe i zetovi koje pretjerano ne zanimaju iste stvari kao nju po njoj 'sigurno imaju neku bolest ili problem'.
Na kraju krajeva, smatram da je zajednica najgore rješenje, da je u smislu odnosa prema snahama / zetovima / svekrvama / punicama neka umjerena sredina najbolji put. Ako je moja majka spremna suzdržati svoje mišljenje o odnosu mene i muža, ne petlja se u odgoj našeg djeteta, ne kritikuje kako raspolažemo novcem koji smo sami zaradili, šta jedemo, kako nam je uređen dom, s' kim se družimo i još milijun stvari, ne vidim zašto bi njegova majka imala pravo da se petlja u navedeno bez da smo trazili njihovo misljenje ili savjet.. U zajednici je ovo daleko teze izvodljivo, vjerovatnije nemoguće, jer mladi bračni nije 'na svom' već je u dužničkom odnosu prema njegovim ili njenim roditeljima.
Ako se vi @Vazi čujete s' Vašom kćerkom pet puta dnevno zato što ste tako obje navikle, i u tome je ne nagovarate da se hipotetski ovako ili onako osveti mužu koji nije pokosio travu jer je gledao utakmicu, ne vidim u čemu je problem.