113 milijona zarade (sucur elhamdulila) i ope pljuvaci pljuju a tolke pare donjeli ovom narodu i onda se nadze neko koce iovaj uspijeh popljuvati al taki smo ljudi daje bilo i 113 milijardi ope bi malo bilo gladnim ocimastakasa wrote:Interesuje me kako stoje. 113 miliona je fina cifra
BH TELEKOM - Naucite kako se otima
-
hizo ramidovic
#401 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
- Dozer
#402 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
Hizo...ziv bio...pisi normalno. Oci me zabolise dok desifrujem sta si naskrab'o

- muha_sa
#403 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
Dozer wrote:Hizo...ziv bio...pisi normalno. Oci me zabolise dok desifrujem sta si naskrab'o![]()
![]()
- stakasa
#404 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
Moze to jos 6 -7 godina, ne znam sto se je Mustafa ovoliko zadoDozer wrote:Ali, 2013. je bila 119, a 2012. 129 miliona. Za dvije godine je, znaci, zabiljezen minus od 17 milioncica.
Ove godine, s obzirom na trend pada, ali i rapidan odlazak korisnika, bice dobro ako budu na 100.
- rovac13
#405 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
Naprotiv meni se cini da on njih malo zezamuha_sa wrote:veze taj hizo nemavidiš da brani ove ublehaše
- Dozer
#406 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
Zar ima jos neko ko nije naucio da je Hizo zajebant i sarkasticar? 
- djigibau
#407 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
Dozer potpuno te podrzavam u svemu sto ovdje pises i iznosis, samo steta sto je malo takvih ljudi u ovoj nasoj jadnoj zemlji.
- O'zone
- Globalni moderator
#408 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
Onom koji ZNAdjigibau wrote:Dozer potpuno te podrzavam u svemu sto ovdje pises i iznosis, samo steta sto je malo takvih ljudi u ovoj nasoj jadnoj zemlji.
-
channel10
#409 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
Prije svega, svaka ti cast na ovolikom postuMustafapasa wrote:@chanel10: ti se nakacio mComplete pa makar, a ja ti govorim da te niko ne tjera da uzmes taj paket već da uzmes NoLimit i da ga kompariraš sa MojMix paketima, pa da vidimo šta će se desiti. Ja sam komparirao podobro i ovako stoji situacija, pa DOBRO SVI PROCITAJTE I DA SE NA OVU TEMATIKU VISE NE VRACAMO, te da se zna vise sta m:tel a sta Telecom nudi!
Primjer za analizu:
trenutno korišteni paket Midi30+200% gdje korisnik ima prosječnu mjesečnu fakturu od cca 47KM. Dakle, korisnik negdje između paketa 30 i 50KM. Korisnik mjesečno ima oko 300 uspostava poziva, oko 3,5h živog razgovora, sa prosječnim trajanjem razgovora od 47 sekundi, te mjesečno pošalje oko 160 SMS poruka.
U NoLimit M paketu, ovaj korisnik bi po postojećim potrošačkim navikama potrošio oko cca max 300 uspostava poziva, što računam kao da je razgovarao 300 minuta (jer mu je prosjek trajanja dužine razgovora 47 sekundi) i neka je imao još toliko minuta živog razgovora radi obračunske jedinice 60sec - što je oko 10h od raspoloživih 25h koliko ima uključeno u NoLimitM paket+SMS poruke neograničeno+mobilni internet 1GB!
Sada zamisli da ovaj korisnik kaže, "dobro, prelazim u m:tel na MojMix40 i svi moji BH Telecom prijatelji koje pozivam prelaze u isti m:tel, daj da vidim koliko ce me ove moje komunikativne navike kostati u m:telu UNUTAR MREZE?"
MojMix40 = 60+500+2GB – korisnik surfer: u ovoj kombinaciji imam manjak od 240 uspostava poziva (60ukljućeno u paket a korisnik ih pravi mjesečno oko 300), što po gore spomenutom istom kriterijumu je zapravo 240 minuta manje, te na ovo dodaj onih 300 koje su dodatni razgovor radi obračunske jedinice i vidjet ćeš da sam u manjku zapravo oko 500minuta na mjesečnom nivou. Sada otvori Cjenovnik i vidi koliko bi to koštalo i onda tu razliku dodaj na cijenu aparata kojeg plaćaš u m:telu npr 1KM i da vidimo šta ćeš dobiti. Evo da ti pomognem:
SONY T3:
m:tel na 24 mjeseca: 249KM + cijena za 500minuta (oko 80KM mjesečnox24mjeseca=1920KM)
BH Telecom na 24 mjeseca: 255,25KM + svi preostali benefiti NoLimitM paketa tipa 15h razgovora, neograničen SMS i eto nek platim 10KM dokup 1GB mobilnog interneta opet dobijam mnogo više nego u m:telu.
MojMix40 = 200+100+1GB - korisnik pričavac: u ovoj kombinaciji imam manjak od 100 uspostava poziva (200ukljućeno u paket, a korisnik ih pravi mjesečno oko 300), što po gore spomenutom istom kriterijumu je zapravo 100 minuta manje, te na ovo dodaj onih 300 koje su dodatni razgovor radi obračunske jedinice i vidjet ćeš da sam u manjku zapravo oko 400minuta na mjesečnom nivou. Sada otvori Cjenovnik i vidi koliko bi to koštalo i onda tu razliku dodaj na cijenu aparata kojeg plaćaš u m:telu npr 1KM i da vidimo šta ćeš dobiti. Evo da ti pomognem:
SONY T3:
m:tel na 24 mjeseca: 249KM + cijena za 500minuta (oko 60KM mjesečnox24mjeseca=1620KM) + 60SMS poruka jer korisnik mjesečno šalje 160 sms poruka
BH Telecom na 24 mjeseca: 255,25KM + svi preostali benefiti NoLimitM paketa tipa 15h razgovora, neograničen SMS itd.
ZAKLJUCAK: m:tel te mami jeftinom cijenom uređaja da bi postao korisnik a to ti poslije kroz tvoje komunikativne navike dobro naplati. Nudi ti opciju "placanja na rate" sto nije ni bilu benefita koji telefom nudi. m:tel te ako hoces placati na rate uslovljava pa kaze: moras biti korisnik 24 mjeseca da bi mogao placati uredjaj na 12 rata + 30% cijene telefona placas u prvoj rati a ostatak na 11 rata.
Uporedi to sa mogucnoscu placanja na 12 ili 24 jednake rate!
toliko od mene i nadam se da sam bio sasvim jasan
Sto se tice mcomplete paketa, zakacio sam se jer ima iste uslove i istu cijenu kao mojmix na Mtel-u. Dalje, odabrani paket od 70 KM + pdv je zbog toga sto mjesecno trosim 55-60 KM na paketu midi 30! Znaci to je jedini razlog usporedbe ta dva paketa. Mislim da sam pravilno odabrao jer im je obracunska jedinica ista pa se na osnovu toga i trebaju usporedjivati.
Dalje, mojmix 70 se jedino moze usporedjivati sa nolimit paketom L koji kosta 70KM ( ili tu negdje ) jer im je skoro ista mjesecna pretplata. Posto meni istice ugovor sa BHT, a uz to mi je potreban i novi telefon, upravo trazim najbolju ponudu na trzistu. Sony Z3 compact je odabrani telefon ili mozda sa nekoliko mozda sony Z3. Odbija me velicina ovog drugog, a i ovaj prvi mi je dosta ljepsi i prakticniji. Eh sad, posto ovog prvog nema u BHT, ja bih vjerovatno pristao i na ovaj drugi i tu dolazimo do kljucne stvari.
Sony Z3 compact u Mtelu na tarifi mojmix 70 kosta 1KM ( znam da ne mozes vjerovati ), a BHT ga ni dan danas nema. Da mi je vidjeti lika koji odredjuje koji ce se telefoni nabaviti, ja bih mu spomenik podigao. Nabavio Z3, a sigurno je mogao nabaviti i compact ( jer ih je mtel u isto vrijeme nabavio ), ali eto nehljeb je od danasnjeg dana ubacio u ponudu Z2
Izvrsenom usporedbom mojmix 70 paketa i nolimit L( 70 km ) pri kupovini navedenih telefona dolazimo do toga da telefon sony Z3 kupljen na 24 mjeseca preko paketa nolimit 70 kosta cca 1100KM ( mjesecna rata 38 KM )
Znaci da rezimiramo i podvucemo crtu. Mojmix 70 + pdv + sony z3 compact= mjesecna pretplata cca 82KM + kod prve rate placas za telefon 1KM
Nolimit 70KM + sony Z3= mjesecna pretplata 70KM + 38 KM mjesecno za telefon ( puta 24 rate ) + pdv za telefon uz prvi racun cca 155KM
Ovdje cu dodati puno realniju usporedbu sa paketom mcomplete gdje dobijes manje 100 minuta mjesecno nego u Mtelu i mjesecnu ratu za telefon cca 15KM + cca 60 KM pdv-a za telefon koji ce placa prvim racunom.
PS.Mojmix paket u mtelu sam sastavljas gdje imas pravo potrositi svih 500 minuta prema svim mrezama i gdje dobijes pravo na odabir tri najbroja iz bilo koje mreze sa kojima pricas 0,06 KM/min ( isto kao sto sad placam najbroj u paketu midi 30 ). Uz sve to im je sad bila akcija prijenosa broja gdje su nudili 20 posto manji mjesecni racun u narednih 12 mjeseci za one koji prenesu broj u njihovu mrezu!
Eto toliko do mene.
Last edited by channel10 on 01/04/2015 13:34, edited 1 time in total.
- Office_Kontrol
#410 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
Kad bi vam telekom dao sve džaba, podijelio džaba telefone, televizije, auta, stanove,... opet bi govorili da je mtel bolji samo zato što je sprski (strani). Bošnjaci su proklet narod, treba nas atomskom sve poravnjati. Još da se desi stotinu genocida, pameti doći nećemo. Kad smo takvi i treba da nas kolju, svaka im čast i neka nastave gdje su stali. Sve in halalim.
- Dozer
#411 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
Ovdje je glavni problem sto ovi majmuni na vlasti jednostavno - ne znaju.
Da su odmah poceli pravit sistem i drzavu kako treba, bez ovih etno-nacional-vjerskih idiotluka, danas, 20 godina poslije, imali bismo funkcionalnu drzavu, sa mozda 15-ak % nezaposlenih, i nikoga ne bi ni zanimalo ko je na vlasti i oni na vlasti bi mogli raditi sta hoce, a da ih niko ziv nista ne pita.
Ovako, imaju stalnu narodnu giljotinu nad glavom, a ona ce prije ili kasnije pasti.
Da su odmah poceli pravit sistem i drzavu kako treba, bez ovih etno-nacional-vjerskih idiotluka, danas, 20 godina poslije, imali bismo funkcionalnu drzavu, sa mozda 15-ak % nezaposlenih, i nikoga ne bi ni zanimalo ko je na vlasti i oni na vlasti bi mogli raditi sta hoce, a da ih niko ziv nista ne pita.
Ovako, imaju stalnu narodnu giljotinu nad glavom, a ona ce prije ili kasnije pasti.
-
channel10
#412 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
Da te malo ispravim. Nisu Bosnjaci proklet narod, nego samo nepismen narod.Office_Kontrol wrote:Kad bi vam telekom dao sve džaba, podijelio džaba telefone, televizije, auta, stanove,... opet bi govorili da je mtel bolji samo zato što je sprski (strani). Bošnjaci su proklet narod, treba nas atomskom sve poravnjati. Još da se desi stotinu genocida, pameti doći nećemo. Kad smo takvi i treba da nas kolju, svaka im čast i neka nastave gdje su stali. Sve in halalim.
Last edited by channel10 on 01/04/2015 14:03, edited 2 times in total.
- uglavnomja
#413 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
jah
kae bosnjak (po zvanju i zanimanju bosnjak) na bosnjackim budetskim telekomskim jaslama da ostatak bosnjaka treba da zivi od bosnjastva i bosnjacke have ... i usput placa bosnjackoj firmi preskupu, ali BOSNJACKU uslugu, da bi tamo neki bosnjacki nivoi zivjeli kao arapski seici
kae bosnjak (po zvanju i zanimanju bosnjak) na bosnjackim budetskim telekomskim jaslama da ostatak bosnjaka treba da zivi od bosnjastva i bosnjacke have ... i usput placa bosnjackoj firmi preskupu, ali BOSNJACKU uslugu, da bi tamo neki bosnjacki nivoi zivjeli kao arapski seici
- Office_Kontrol
#414 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
Ako ti tip-feler smatraš dokazom (ne)pismenosti, idi ubij se.channel10 wrote:Da te malo ispravim. Nisu Bosnjaci proklet narod, nego samo nepismen narod.Office_Kontrol wrote:Kad bi vam telekom dao sve džaba, podijelio džaba telefone, televizije, auta, stanove,... opet bi govorili da je mtel bolji samo zato što je sprski (strani). Bošnjaci su proklet narod, treba nas atomskom sve poravnjati. Još da se desi stotinu genocida, pameti doći nećemo. Kad smo takvi i treba da nas kolju, svaka im čast i neka nastave gdje su stali. Sve in halalim.
Vidis koliko si bistar, sve si rekao ovom drugim boldom. Ja im ne halalim i vratit cu im prvom prilikom i istom mjerom.
To zašto se dešavaju tip-feleri kriva je isključivo administracija foruma koja godinu dana nije u stanju da osposobi Tapatalk pa ubadam preko mobilnog Chrome-a ko hajvan. To je dokaz da nismo samo prokleti već i lijeni i nesposobni.
Last edited by Office_Kontrol on 01/04/2015 13:50, edited 1 time in total.
-
channel10
#415 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
.Office_Kontrol wrote:Ako ti tip-feler smatraš dokazom (ne)pismenosti, idi ubij se.channel10 wrote:Da te malo ispravim. Nisu Bosnjaci proklet narod, nego samo nepismen narod.Office_Kontrol wrote:Kad bi vam telekom dao sve džaba, podijelio džaba telefone, televizije, auta, stanove,... opet bi govorili da je mtel bolji samo zato što je sprski (strani). Bošnjaci su proklet narod, treba nas atomskom sve poravnjati. Još da se desi stotinu genocida, pameti doći nećemo. Kad smo takvi i treba da nas kolju, svaka im čast i neka nastave gdje su stali. Sve in halalim.
.
Last edited by channel10 on 01/04/2015 14:04, edited 2 times in total.
-
fantabox
#416 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
Jah!Office_Kontrol wrote:Kad bi vam telekom dao sve džaba, podijelio džaba telefone, televizije, auta, stanove,... opet bi govorili da je mtel bolji samo zato što je sprski (strani). Bošnjaci su proklet narod, treba nas atomskom sve poravnjati. Još da se desi stotinu genocida, pameti doći nećemo. Kad smo takvi i treba da nas kolju, svaka im čast i neka nastave gdje su stali. Sve in halalim.
- Office_Kontrol
#417 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
Preletio sam "preko" posta i nisam dobro pročitao na prvu. Sorrychannel10 wrote: Vidis bolan i ne bio da ovaj tvoj post ide u prilog mojoj tvrdnji iz citiranog posta.
Mislio sam da si jedan od onih koji se hvataju pravopisa i gramatike kad god im nešta ne odgovara i izvlače se na taj način.
-
Mustafapasa
#418 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
@dozer: Kako ti znas gdje ja radim i da li radim u Telecomu i ako radim na cijoj sam strani i kakav sam radnik? Zar ne mislis da u Telecomu nema nista pozitivno i dobro i da toga ima vise u odnosu na ono sto je lose? Vjerujem i siguran sam da ima. Drugo, ja ne branim kriminal, ni nista sto je negativno jer mi je to po vjeri zabranjeno samo kazem da je Telecom zlatna koka ove drzve po raznim segmentima i da svi mi trebamo svojim djelima i akcijama (jesu li to reklamacije, savjetodavni tekstovi na forumima koje sirugno neko cita, pruzanje prilike i dr,.) uraditi ono sto je do nas da se stanje popravi.
Trece, isto misljenje imam i za Elektroprivredu, vodovod i sl., dakle trebamo cijeniti nase. Pod ovim nasim ne mislim Bosnjacki BH Telecom vec svih gradjana BiH. Nedavno je izmjenjena direktorska/sefovska/nadzorna struktura u Telecomu, dajmo tim ljudima podrsku i priliku jer mozda su bas oni ti koji ce donijeti nesto novo na ovom trzistu. Gore sam postao odlicnu analizu i komparaciju MojMix sa NoLimitM paketom, niko se nije javio jer je 100% tacna pa makar da je pohvali jer je istinita. Ne, ne trebamo to raditi jer je to BH Telecom paket koji je dobar! Evo danas u ponudi novi MojaTV Paketi sa 25mbps brzinama - sta je reci!!!!
Trece, isto misljenje imam i za Elektroprivredu, vodovod i sl., dakle trebamo cijeniti nase. Pod ovim nasim ne mislim Bosnjacki BH Telecom vec svih gradjana BiH. Nedavno je izmjenjena direktorska/sefovska/nadzorna struktura u Telecomu, dajmo tim ljudima podrsku i priliku jer mozda su bas oni ti koji ce donijeti nesto novo na ovom trzistu. Gore sam postao odlicnu analizu i komparaciju MojMix sa NoLimitM paketom, niko se nije javio jer je 100% tacna pa makar da je pohvali jer je istinita. Ne, ne trebamo to raditi jer je to BH Telecom paket koji je dobar! Evo danas u ponudi novi MojaTV Paketi sa 25mbps brzinama - sta je reci!!!!
- Dozer
#419 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
@Mustafapasa
Drug moj...bojim se da nisi najbolje shvatio poentu mojih postova... A, iskreno, nemam ni volje ni namjere pojasnjavati...
S druge strane, moje i tvoje "gradjansko" i "za sve gradjane" se vjerovatno razlikuju, jer si i sam rekao na cijoj si strani, ali nejse...
Drug moj...bojim se da nisi najbolje shvatio poentu mojih postova... A, iskreno, nemam ni volje ni namjere pojasnjavati...
S druge strane, moje i tvoje "gradjansko" i "za sve gradjane" se vjerovatno razlikuju, jer si i sam rekao na cijoj si strani, ali nejse...
Last edited by Dozer on 01/04/2015 14:02, edited 1 time in total.
-
channel10
#420 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
Ma preletio sam i ja da ti pravo kazem. Nemam obicaj ovako prema nekom reagovati i bilo mi je krivo, ali posto si ti ovako odgovorio, ondaOffice_Kontrol wrote:Preletio sam "preko" posta i nisam dobro pročitao na prvu. Sorrychannel10 wrote: Vidis bolan i ne bio da ovaj tvoj post ide u prilog mojoj tvrdnji iz citiranog posta.![]()
Mislio sam da si jedan od onih koji se hvataju pravopisa i gramatike kad god im nešta ne odgovara i izvlače se na taj način.
Sto se tice Bosnjaka, eto pokazali su nam kako se radi na primjeru BHT. Jos uvijek su jaki, ali dosta su pali u zadnje 2-3 godine. Dokle je doslo da moram ici negdje drugo jer nisu u stanju dati slicnu ( ne istu i bolju) ponudu. Kad ih jos onaj seljo ( novi premijer FBIH-a ) bude rasprodavao po kafama po bijelom svijetu, tek tada ce biti frka, guzva, panika u firmi.
Rezime, ista stranka ih vodila, ista ih unistava i unistit ce ih i za kraj. Ista stranka ce ih i dati na milost i nemilost nekom strancu. Nema sta, stranka im je svjetski sampion!
- uglavnomja
#421 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
Mustafapasa wrote:@dozer: Kako ti znas gdje ja radim i da li radim u Telecomu i ako radim na cijoj sam strani i kakav sam radnik? Zar ne mislis da u Telecomu nema nista pozitivno i dobro i da toga ima vise u odnosu na ono sto je lose? Vjerujem i siguran sam da ima. Drugo, ja ne branim kriminal, ni nista sto je negativno jer mi je to po vjeri zabranjeno samo kazem da je Telecom zlatna koka ove drzve po raznim segmentima i da svi mi trebamo svojim djelima i akcijama (jesu li to reklamacije, savjetodavni tekstovi na forumima koje sirugno neko cita, pruzanje prilike i dr,.) uraditi ono sto je do nas da se stanje popravi.
upotrijebio si pravu rijec, ali ocito ne znas sta to znaci
zlatna koka, krava muzara ... ne daju korist DRZAVI, kako ti gore navodis, nego fino kolega tzv. sidarta obajsnio, samo tom trecem levelu privilegovanih i onim iznad njih.
-
channel10
#422 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
Eno ti gore u postu pise sve u vezi nolimit paketa. Ako ti stvarno mislis da su nolimit paketi namjenjen svim ljudima u ovoj drzavi, onda stvarnoMustafapasa wrote:@dozer: Kako ti znas gdje ja radim i da li radim u Telecomu i ako radim na cijoj sam strani i kakav sam radnik? Zar ne mislis da u Telecomu nema nista pozitivno i dobro i da toga ima vise u odnosu na ono sto je lose? Vjerujem i siguran sam da ima. Drugo, ja ne branim kriminal, ni nista sto je negativno jer mi je to po vjeri zabranjeno samo kazem da je Telecom zlatna koka ove drzve po raznim segmentima i da svi mi trebamo svojim djelima i akcijama (jesu li to reklamacije, savjetodavni tekstovi na forumima koje sirugno neko cita, pruzanje prilike i dr,.) uraditi ono sto je do nas da se stanje popravi.
Najeftiniji paket 46KM i ti to nazivas dobrim u zemlji gdje je 40 posto ljudi nezaposleno, drugih 40 posto jedva prezivljava, ostatak koliko toliko normlano zivi. Nolimit paketi su nista drugo do medju paketi M paketa + nesto malo gratisa minuta.
- Dozer
#423 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
NoLimit paketi su samo za poslovne ljude koji puno koriste mobitel, jer se samo njima to moze isplatiti.
- Office_Kontrol
#424 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
Haj ne lupaj. No limit je za fizička lica, poslovni korisnici NE MOGU izabrati pomenuti paket. Informiši se prije nego što izvališ glupost.Dozer wrote:NoLimit paketi su samo za poslovne ljude koji puno koriste mobitel, jer se samo njima to moze isplatiti.
-
StupskaBitanga
#425 Re: BH TELEKOM - Naucite kako se otima
manje od stoDozer wrote:Ali, 2013. je bila 119, a 2012. 129 miliona. Za dvije godine je, znaci, zabiljezen minus od 17 milioncica.
Ove godine, s obzirom na trend pada, ali i rapidan odlazak korisnika, bice dobro ako budu na 100.