Vikinzi (2013– ) - Serija

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
annoy

#401 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by annoy »

irac300 wrote:
annoy wrote:
Paul F. wrote: Da, a Ragnar još ni ne zna da se je taj glupi uzurpator udružio sa potomcima njegovih neprijatelja koje je on ubio.
Malo se on previše igra osvajača, kralj bi trebao biti prisutniji u vlastitom kraljevstvu i biti svjestan šta se događa.
Meni je nepojmljivo da on ostavi svoju ženu i djecu bez ijednog muškarca sposobnog da ih brani :?
Vikinške kraljeve ne treba posmatrati kroz prizmu klasičnih kraljeva kakvi su inače bili u Evropi. Više podsjećaju na prvog među jednakima, vođu plemena, poglavice i sl. otuda i takav vid ponašanja, želja za osvajanjem, pljačkanjem, a ne sjedenjem na tronu, i izigravanjem zakonodavne vlasti.

Prosječna epizoda, iskreno i meni je nekako šupački od Ragnara da ne pomogne bivšoj, s obzirom kako ga je ona izvadila iz govana. Opet kontam, previše je opsjednut Parizom, pa samo želi odložiti sukob, jer mu u ovom momentu to ne treba, pogotovu kada čuje s kime se ovaj grof urotio, glava će mu letiti 100%.
A šta tek reći za Ecberta? Djelovao mi je kao intligentan lik, ne znam šta mu treba da izazove bijes Ragnara?! Osim ako krivicu ne svali na svoje feudalce. Zakuhalo se pošteno, jedva čekam taj pohod na Pariz, mada historijski, oni nisu osvojili grad, ali su ovi bili toliko prestravljeni kada su vidjeli vikinge da su im odmah isplatili otkupninu da ih ne diraju.
Ma samo sam htjela reći da će mu se to landranje okolo obiti o glavu. Nije on tip za sjedit na tronu, ali opet ne možeš ni baš toliko se distancirat od kraljevstva, što nije samo zemlja nego i ljudi. Čini mi se da uopće više ne doživljava svoje ljude. Floki će garant napravit neki belaj. Jer misli da su bogovi jako bijesni na njih, eto još je sad Odin jebao Ranaru ženu :D

A Ecbert ispade šupak totalni. Nadam se da će ga se Lagerta dočepati. Dobro mu je rekla, on voli samo sebe.
irac300

#402 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by irac300 »

annoy wrote:
Ma samo sam htjela reći da će mu se to landranje okolo obiti o glavu. Nije on tip za sjedit na tronu, ali opet ne možeš ni baš toliko se distancirat od kraljevstva, što nije samo zemlja nego i ljudi. Čini mi se da uopće više ne doživljava svoje ljude. Floki će garant napravit neki belaj. Jer misli da su bogovi jako bijesni na njih, eto još je sad Odin jebao Ranaru ženu :D

A Ecbert ispade šupak totalni. Nadam se da će ga se Lagerta dočepati. Dobro mu je rekla, on voli samo sebe.
Nažalost, znamo kakav ga kraj čeka. :D Al' pošto su mu sinovi još djeca, načekat' ćemo se još. :D Mislim da se preko Flokijevog lika želi samo prikazati sudar paganskog vjerovanja, običaja protiv kršćanstva. Floki mi je personifikacija vikinškog uvrnutog vjerovanja. Luckast, ali zabavan, surov, a opet drag lik.

Pohod na Pariz se desio 845. godine, a Ragnarova smrt oko 865., znači imamo mi još 20 godina Ragnarovog života ispratiti. :D
Ciprol

#403 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by Ciprol »

Nisam pratio od početka sezone, pa sam sinoć pregledao ovih 5 epizoda :mrgreen:

Meni lično, jedna od boljih serija. Jeste da se vidi loša gluma, i skroman budžet, al' odlični su :thumbup: :thumbup:
mali_balon

#404 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by mali_balon »

Ubi ga Floki ...
Capajebo

#405 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by Capajebo »

mali_balon wrote:Ubi ga Floki ...
Ovo Reborn nije za Athelstana, vec za Ragnara, vraca se ponovo u sezonu br 2. :mrgreen:
Paul F.

#406 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by Paul F. »

Floki je bio i ostao Ragnarov tajni agent. :D
Malo mi je čudno da su Horikov sin i Borgova kćerka došli. Borg je na sličan način bio namamljen.
Last edited by Paul F. on 28/03/2015 20:32, edited 2 times in total.
elmirčo

#407 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by elmirčo »

zamolio bih ako neko ima dobre torente od pete pa nadalje epizode da mi posalje u privatnoj...hvala :-D
annoy

#408 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by annoy »

ode jedan od najzanimljivijih likova :(
Juliuscezar

#409 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by Juliuscezar »

annoy wrote:ode jedan od najzanimljivijih likova :(

Bacili se na GoT malo :D
irac300

#410 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by irac300 »

Podosadna epizoda, onako iskreno. Žao mi sveštenika, al' realno, postao je totalno nebitan i suvišan lik, samo se pomijao u ovoj zadnjoj sezoni. Al' ako ništa, po zadnjoj sceni Ragnar s onim brijanjem glave će tek postati pravo zaj'ban lik. :D Ono ubistvo starca, koliko god surovo, nekako je i logično s njegove strane. U sred priprema na pohod u Pariz najmanje što mu treba je raskol među ujedinjenim Vikinzima, do kojeg bi neminovno došlo kada bi čuli da su im rođaci, prijatelji, familija izmasakrirani u Engleskoj. Ragnar se drži one, biće dana za megdana, sada je Pariz prioritet. :D
annoy

#411 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by annoy »

Meni je Athelstan bio zanimljiv jer se u njegovom liku najviše vidio sudar tih dvaju svijetova. Bila mi je jako interesantna njegova unutarnja borba između kršćanstva i paganizma. Doduše u zadnje vrijeme nije baš imao neku ulogu, ali mislila sam da planiraju nešto dobro za njega. Baš nisam bila spremna za rastanak s tim likom.

Kako odmiče sezona Ragnar mi se sve manje sviđa. Ne sviđa mi se kako je postao hladan i ravnodušan prema svemu osim osvajanju. Sad mu ni Athelstana nema. Aslaug je postala totalno nebitan lik i to mi je glupo. Više volim strastvenog Ragnara kakav je bio prije, dok je još bio s Lagerthom. Sad kao da je skrenuo.
Juliuscezar

#412 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by Juliuscezar »

Meni jaka scena kad ga ono Floki propudi i Ragnaru ispade dijete sa nogu :D
cassius

#413 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by cassius »

annoy wrote:Meni je Athelstan bio zanimljiv jer se u njegovom liku najviše vidio sudar tih dvaju svijetova. Bila mi je jako interesantna njegova unutarnja borba između kršćanstva i paganizma. Doduše u zadnje vrijeme nije baš imao neku ulogu, ali mislila sam da planiraju nešto dobro za njega. Baš nisam bila spremna za rastanak s tim likom.

Kako odmiče sezona Ragnar mi se sve manje sviđa. Ne sviđa mi se kako je postao hladan i ravnodušan prema svemu osim osvajanju. Sad mu ni Athelstana nema. Aslaug je postala totalno nebitan lik i to mi je glupo. Više volim strastvenog Ragnara kakav je bio prije, dok je još bio s Lagerthom. Sad kao da je skrenuo.
Pa nekako i logican razvoj lika.
Capajebo

#414 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by Capajebo »

annoy wrote:Meni je Athelstan bio zanimljiv jer se u njegovom liku najviše vidio sudar tih dvaju svijetova. Bila mi je jako interesantna njegova unutarnja borba između kršćanstva i paganizma. Doduše u zadnje vrijeme nije baš imao neku ulogu, ali mislila sam da planiraju nešto dobro za njega. Baš nisam bila spremna za rastanak s tim likom.

Sto bi mu kurava bila bitna O_o, mene samo cudi da nije bio novi blood eagle :mrgreen:
annoy

#415 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by annoy »

Dobro, ja sam očito tu logiku u razvoju njegovog lika potpuno propustila jer ju ne vidim :D

Meni je draži Ragnar koji mazi janje u krilu dok priča sa malim Bjornom, ili koji se tuče s Lagerthom od silne strasti :D
Capajebo

#416 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by Capajebo »

annoy wrote:Dobro, ja sam očito tu logiku u razvoju njegovog lika potpuno propustila jer ju ne vidim :D

Meni je draži Ragnar koji mazi janje u krilu dok priča sa malim Bjornom, ili koji se tuče s Lagerthom od silne strasti :D
50 shadows of gray :mrgreen:
Ova Reborn epizda je ocigledno Ragnarovo ponovno rodjenje, a ne Athelstainovo kao sto je on sam rek'o. Sad ce Ragnar da poludi :D
annoy

#417 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by annoy »

A vidi se zaokret u njegovom liku, i kontam da je on "reborn"...samo što, eto, ja stvarno ne mogu baš najbolje da to upratim. Kad je ubio onog starca baš sam se zapitala "otkud sad to?" :-)
Capajebo

#418 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by Capajebo »

annoy wrote:A vidi se zaokret u njegovom liku, i kontam da je on "reborn"...samo što, eto, ja stvarno ne mogu baš najbolje da to upratim. Kad je ubio onog starca baš sam se zapitala "otkud sad to?" :-)
To je bila cisto politicka odluka kralja. Znaci da napreduje iz dana u dan :D
annoy

#419 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by annoy »

Capajebo wrote:
annoy wrote:A vidi se zaokret u njegovom liku, i kontam da je on "reborn"...samo što, eto, ja stvarno ne mogu baš najbolje da to upratim. Kad je ubio onog starca baš sam se zapitala "otkud sad to?" :-)
Napredak, kako za koga. Ja sam idealist pa nisam bila oduševljena tim potezom :D Očekivala sam da će u osvetničkom zanosu suznih očiju istog časa otputovati u Wessex i skratiti kralja za glavu 8)

Šupački od njega je što nije Lagerthi rekao što se dogodilo jer su to uglavnom njezini ljudi, ako sam dobro skontala. Jednostavno je postao prevelik šupak za moj ukus :D
Capajebo

#420 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by Capajebo »

annoy wrote:
Capajebo wrote:
Napredak, kako za koga. Ja sam idealist pa nisam bila oduševljena tim potezom :D Očekivala sam da će u osvetničkom zanosu suznih očiju istog časa otputovati u Wessex i skratiti kralja za glavu 8)

Šupački od njega je što nije Lagerthi rekao što se dogodilo jer su to uglavnom njezini ljudi, ako sam dobro skontala. Jednostavno je postao prevelik šupak za moj ukus :D
Pa rek'o je onom covjeku, osjetit ce moj bijes i moju osvetu. Polahko ba, nista ne treba preko noci. Da je tako razmislj'o, ne bi bio tu gdje jeste sada :D
A da je rek'o Lagerthi za pokolj, rasirilo bi se dalje i njihov pohod na Pariz bi bio pod znakom pitanja. Tako da opet, jos jedna ispravna odluka iz njegove perspektive :mrgreen:
annoy

#421 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by annoy »

Capajebo wrote: Pa rek'o je onom covjeku, osjetit ce moj bijes i moju osvetu. Polahko ba, nista ne treba preko noci. Da je tako razmislj'o, ne bi bio tu gdje jeste sada :D
A da je rek'o Lagerthi za pokolj, rasirilo bi se dalje i njihov pohod na Pariz bi bio pod znakom pitanja. Tako da opet, jos jedna ispravna odluka iz njegove perspektive :mrgreen:
Ispravno je ako se slažeš da je pohod na Pariz prioritet...ja ne :evil:
Do mene je, ja uvijek padam na neke honor-bound likove :lol:
irac300

#422 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by irac300 »

Ne znam da li će pratiti historijske izvore, ali ako prate, od nekakve osvete Ragnara Ecbertu nema ništa, čo'jk je umro prirodnom smrću. :D Jedino ako naprave kakvu paljevinu, opsjedanje, otkupninu za žrtve ili sl.
ferratilis

#423 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by ferratilis »

irac300 wrote:Ne znam da li će pratiti historijske izvore, ali ako prate, od nekakve osvete Ragnara Ecbertu nema ništa, čo'jk je umro prirodnom smrću. :D Jedino ako naprave kakvu paljevinu, opsjedanje, otkupninu za žrtve ili sl.
ako je po historiji, king Aella tek treba odigrati svoju ulogu :D
irac300

#424 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by irac300 »

ferratilis wrote:
irac300 wrote:Ne znam da li će pratiti historijske izvore, ali ako prate, od nekakve osvete Ragnara Ecbertu nema ništa, čo'jk je umro prirodnom smrću. :D Jedino ako naprave kakvu paljevinu, opsjedanje, otkupninu za žrtve ili sl.
ako je po historiji, king Aella tek treba odigrati svoju ulogu :D
Pa da, samo do toga ima jos i-haaa vremena. Tek je Pariz na redu.
mali_balon

#425 Re: Vikinzi (2013– ) - Serija

Post by mali_balon »

Pa Ragnar napokon postaje pravi kralj, spletakros i okrutan jer samo su tako kraljevi opstajali u taj vakat. Samo se sjetim prva sezone i ono prvog jarla (sto ga Ragnar ubio), koji je to spletkaros bio uz pomoc Siggy
Post Reply