Ma samo sam htjela reći da će mu se to landranje okolo obiti o glavu. Nije on tip za sjedit na tronu, ali opet ne možeš ni baš toliko se distancirat od kraljevstva, što nije samo zemlja nego i ljudi. Čini mi se da uopće više ne doživljava svoje ljude. Floki će garant napravit neki belaj. Jer misli da su bogovi jako bijesni na njih, eto još je sad Odin jebao Ranaru ženuirac300 wrote:Vikinške kraljeve ne treba posmatrati kroz prizmu klasičnih kraljeva kakvi su inače bili u Evropi. Više podsjećaju na prvog među jednakima, vođu plemena, poglavice i sl. otuda i takav vid ponašanja, želja za osvajanjem, pljačkanjem, a ne sjedenjem na tronu, i izigravanjem zakonodavne vlasti.annoy wrote:Malo se on previše igra osvajača, kralj bi trebao biti prisutniji u vlastitom kraljevstvu i biti svjestan šta se događa.Paul F. wrote: Da, a Ragnar još ni ne zna da se je taj glupi uzurpator udružio sa potomcima njegovih neprijatelja koje je on ubio.
Meni je nepojmljivo da on ostavi svoju ženu i djecu bez ijednog muškarca sposobnog da ih brani
Prosječna epizoda, iskreno i meni je nekako šupački od Ragnara da ne pomogne bivšoj, s obzirom kako ga je ona izvadila iz govana. Opet kontam, previše je opsjednut Parizom, pa samo želi odložiti sukob, jer mu u ovom momentu to ne treba, pogotovu kada čuje s kime se ovaj grof urotio, glava će mu letiti 100%.
A šta tek reći za Ecberta? Djelovao mi je kao intligentan lik, ne znam šta mu treba da izazove bijes Ragnara?! Osim ako krivicu ne svali na svoje feudalce. Zakuhalo se pošteno, jedva čekam taj pohod na Pariz, mada historijski, oni nisu osvojili grad, ali su ovi bili toliko prestravljeni kada su vidjeli vikinge da su im odmah isplatili otkupninu da ih ne diraju.
A Ecbert ispade šupak totalni. Nadam se da će ga se Lagerta dočepati. Dobro mu je rekla, on voli samo sebe.