505sCrtom wrote:savethis wrote:
Većina njih slijedi samo pretpostavke; ali pretpostavke nimalo nisu od koristi Istini; Allah uistinu dobro zna ono što oni rade. (10:36)
pa 99% onoga sto je cackalica ovdje zalijepio se bazira samo na predpostavkama i spekulacijama.
pogledaj moja pitanja njemu, par stranica unazad. bog kaze "sve zivo", ovaj to pretpostavlja, da je bog mislio samo na ovozemaljski zivot. bog opise proces oplodnje, izostavi bitne dijelove tog procesa, ovaj na to kaze, nije on to izostavio jer negdje drugo spominje zensku zutu tecnost... da se ne ponavljam. ako ti zelis vidjeti dokaz, vidjet ces ga u svemu. bez obzira kojeg boga izaberes (ili naslijedis). pitanje je, a sta ako su kontraverze dokaz obicnog sarlatanstva a nikako postojanje (tog odredjenog) boga? tvoji dokazi su za mene bezvrijedni ako ih ne mozes staviti na test. tvrdnja da mene bog nije preodredio da vidim te dokaze su pateticne koliko i ponudjeni "dokazi".
Samo ću se malo osvrnuti jer odustajem trošiti energiju na forumu.
Lično ja ne poznajem detaljno arapski jezik; lupam ako kažem jer ne znam tačno taj podatak brojčano da arapski ima 1 milion riječi a bosanski 200 hiljada;
uglavnom razlika je velika!
Znači da je araspki jezik znatno precizan kada nešto opisuje! (zato i kažemo
prijevod značenja ajeta ili Kitaba)
Kur'an je Objava, a praksa Kur'ana od strane Muhammeda neka je nad njim Allahov mir i spas, je sunnet. Sunnet je također Objava. Objavu je Allah Uzvišeni obavezao čuvati, tako da je dostupna i nama kao prije nas ljudima.
Konkretno mene, to konkretno pitanje o tome ,,sve živo,, trenutno nije baš jasno kada se uzima u obzir i svijet džinna. Ali smatram da poznajem ljude koji mi mogu dati
razumski prihvatljiv odgovor. Na um mi trenutno dolazi misao da u vazduhu postoji H. E sad, lično ti ja to ne mogu odgovoriti sad, ALI to ne znači da neko drugi ne zna!
Koji su hemijski elementi u džinnima, koja je njihova ovisnost o vodi i dr.
Mi smo stvoreni od zemlje, ali bez vode bi bili kao tako reći gomila zemlje.
Što se tiče preodređenja, eeee, itekako je i tebe Allah predodredio, samo što ti ili drugi to poriču TJ. neće da priznaju te dokaze. Čak i kada se uvjere neki, opet zanegiraju Istinu. Zato i kažemo kafiri - oni koji pokrivaju istinu; ili je poriču!