za ove u uniformama i sa kokardama oko sarajeva, koji ne zavrse u zatvoru, zivjet ce, mogu raditi sta zele, ali ja za sebe znam da cu ih prezirati i mog merhameta, blago receno, nece vidjet.cyprus wrote:Apsolutno se slažem... Za koga sudski organi kažu da je ratni zločinac neka bude kažnjen... Ali šta sa onima ostalim?visocicaguy wrote:to neka utvrde sudski organi. ja znam da za mene tu ima elemenata da nikome sa tih snimaka ja ne bih pomogao kad bi mu za lijeka trebalocyprus wrote:Da li onda ima elemenata za krivično gonjenje svih njih pred sudom za ratne zločine?
Oni su ubijali Sarajevo
-
visocicaguy
#401 Re: Oni su ubijali Sarajevo
Last edited by visocicaguy on 12/02/2013 00:14, edited 1 time in total.
- and
#402 Re: Oni su ubijali Sarajevo
ostali su ovi što preko vlade i raznih organizacija javno pomažu optužene i osuđene zločince? http://www.krupljani.ba/vijesti-iz-bih/ ... tne-zloinecyprus wrote:Apsolutno se slažem... Za koga sudski organi kažu da je ratni zločinac neka bude kažnjen... Ali šta sa onima ostalim?visocicaguy wrote:to neka utvrde sudski organi. ja znam da za mene tu ima elemenata da nikome sa tih snimaka ja ne bih pomogao kad bi mu za lijeka trebalocyprus wrote:Da li onda ima elemenata za krivično gonjenje svih njih pred sudom za ratne zločine?
http://www.starmo.ba/hrecegovinas/item/ ... 8Dine.html
-
Stagolee
#403 Re: Oni su ubijali Sarajevo
visocicaguy wrote:a gdje je pecat? nemojmo se ljudi zajebavat... morate shvatiti da u bosni nema suzivota ako se stvari ne iznesu na cistac. srbi moraju da se odvoje od cetnicke ideologije i da je osude. dok se to ne desi, ovdje mira nece biti.alanskoda wrote:hamza mogu i ja reci da si ti golubu zgnjecio jaja a ne hanka pa se ti vadi.
I ti si tu da pomogneš, poguraš taj proces?
-
alanskoda
#404 Re: Oni su ubijali Sarajevo
jarane nisi ti sav svoj.GandalfSivi wrote:Nevjerovatno, ali fakat nevjerovatno. Jebo mater, stomak mi se okrece. Prvo, pade dobar snijeg da se mnogi otkriju na ovom forumu. Drugo, nakon cetiri godine opsade, 17 godina poslijeratnog perioda, stotina presuda domacih I medjunarodnih sudova, meni ne pada na pamet da objasnjavam ikome ko je zrtva, a ko zlocinac. Dalje, pojave se ponekad ovi "nasi cetnici" koji velicaju Cacu. Jebo vas on sve redom, zlocinac koji je bacio ljagu na odista svijetlu borbu branioca Sarajeva, koji se nisu (a to agresora najvise boli) nikada dijelili po nacionalnoj pripadnosti. Dalje, izjednacavanje I ovaj levat koji spominje pojedinacna ubitstva. Prvi sam koji ce to usuditi, ali majstore, jesi ti normalan da postavis pojedinacne incidente i cetiri godine sistematskog ubijanja u istu recenicu??? Dalje, ovi sto brane komsije sto su otisli jer su "svi morali otici". Pa jebem im ja mater, sto i meni ne rekose da idem, odrasli smo zajedno, nego odose, ne u Australiju nego na Trebevic, da pucaju po meni. Ko bi meni bolan naredio da pucam na nekoga s kim sam odrastao? Jebem ti i narod i vodje i paranoje, ono ljudsko ce uvijek biti jace u meni. Na kraju i prica o ovima koji nisu cinili zlocine, nego su "samo" podrzavali politiku i naredbodavce istih. I vama isto jebem mater, popusili ste ga, izgubili, zato mrs u lijepu picku materinu gdje god hocete, nemojte meni dolaziti u Sarajevo da radite do pet ili da izadjete navece u civilizaciju, sve sa pricom "ko nas bre zavadi" pa onda opet kuci da se dojite pricama o "muslimanskim zlocinima i vekovmom prvu na osvetu". I samo za kraj, veliki naklon svim braniocima Sarajeva, kao i onima koji su opstali u gradu kroz cetiri najduze godine, bez obzira na vjeru i naciju...
-
alidedo
#405 Re: Oni su ubijali Sarajevo
ima tu logike,ko u 150.000 "protjeranih"srba iz Sarajevacyprus wrote:Pa neka elementarna logika kaže da stanovnik Bosne i Hercegovine ne može biti agresor na Bosnu i Hercegovinu, osim ako nije član vojske neke strane države... A VRS nije bila vojska neke strane države, već pobunjenička paravojska u Bosni i Hercegovini...OpusDei wrote:Znaci dotle smo dosliCetnici nisu bili agresori i Senad Hadzifejzovic i Risto Djogo su isto
A samo vam trebao sat vremena
- cyprus
#406 Re: Oni su ubijali Sarajevo
Naravno, kontriram gdje god ima prostora za to... Na temama gdje bi se složio sa većinom diskutanata obično ne pišem, jer nije zanimljivo...OpusDei wrote:Za Cypruse zaista nemam komentar, ti si (vjerujem) i sam priznao da volis da kontriras.
- cyprus
#407 Re: Oni su ubijali Sarajevo
Samo oni ostali?and wrote:ostali su ovi što preko vlade i raznih organizacija javno pomažu optužene i osuđene zločince? http://www.krupljani.ba/vijesti-iz-bih/ ... tne-zloinecyprus wrote:Apsolutno se slažem... Za koga sudski organi kažu da je ratni zločinac neka bude kažnjen... Ali šta sa onima ostalim?
-
visocicaguy
#408 Re: Oni su ubijali Sarajevo
Da.Stagolee wrote:visocicaguy wrote:a gdje je pecat? nemojmo se ljudi zajebavat... morate shvatiti da u bosni nema suzivota ako se stvari ne iznesu na cistac. srbi moraju da se odvoje od cetnicke ideologije i da je osude. dok se to ne desi, ovdje mira nece biti.alanskoda wrote:hamza mogu i ja reci da si ti golubu zgnjecio jaja a ne hanka pa se ti vadi.![]()
I ti si tu da pomogneš, poguraš taj proces?
-
ikota
#409 Re: Oni su ubijali Sarajevo
ovaj alanskoda je garant neki srbin iz sarajeva koji sad živi u kanadi i ne može da se pomiri s tim da sarajevo nije CAPAJEBO,e jbg,jaro
-
OpusDei
#410 Re: Oni su ubijali Sarajevo
Pa dobro. A sta je, po tebi, bila opsada Sarajeva ako ne agresija?cyprus wrote:Naravno, kontriram gdje god ima prostora za to... Na temama gdje bi se složio sa većinom diskutanata obično ne pišem, jer nije zanimljivo...OpusDei wrote:Za Cypruse zaista nemam komentar, ti si (vjerujem) i sam priznao da volis da kontriras.
- and
#411 Re: Oni su ubijali Sarajevo
a odakle su te paravojne jedinice dobivale plate,penzije ?cyprus wrote:Pa neka elementarna logika kaže da stanovnik Bosne i Hercegovine ne može biti agresor na Bosnu i Hercegovinu, osim ako nije član vojske neke strane države... A VRS nije bila vojska neke strane države, već pobunjenička paravojska u Bosni i Hercegovini...OpusDei wrote:Znaci dotle smo dosliCetnici nisu bili agresori i Senad Hadzifejzovic i Risto Djogo su isto
-
alanskoda
#412 Re: Oni su ubijali Sarajevo
cyprus wrote:Naravno, kontriram gdje god ima prostora za to... Na temama gdje bi se složio sa većinom diskutanata obično ne pišem, jer nije zanimljivo...OpusDei wrote:Za Cypruse zaista nemam komentar, ti si (vjerujem) i sam priznao da volis da kontriras.
cyprus djaba argumenti, djaba sve. evo ja sam imao par prijatelja srba prije rata. ni sa jednim nisam u kontaktu jer znam da su bili tamo. ali sad da im slike stavljam po netu nije mi ni na kraj pameti. daleko im kuca od moje sto se tice suzivota ali ja nisam taj da sudim i osudjujem.
-
varijabilni
#413 Re: Oni su ubijali Sarajevo
Ne. Došli smo dotle da se optužuje djevojka koja nije imala ni punih 18 godina u vrijeme pada sRebrenice. Došli smo dotle da se veličaju notorni koljači, da se prijeti, da se tvrdi kako treba otežavavati život svakome za koga se sumnja da je bio u VRS, ustvari svakom Srbinu. Ako se tako napada maloljetna djevojka šta se tek onda misli o punoljetnim muškarcima? Jer ako nije pucao na grad, bio je u kuhinji, ako nije ni to onda je bar dao krv za srpske borce, ako nije ni to onda što nije ostao u gradu, ako nije ni to onda je petokolonaš.OpusDei wrote:Znaci dotle smo dosliCetnici nisu bili agresori i Senad Hadzifejzovic i Risto Djogo su isto
I sve to 20 godina nakon rata.
-
alanskoda
#414 Re: Oni su ubijali Sarajevo
ikota wrote:ovaj alanskoda je garant neki srbin iz sarajeva koji sad živi u kanadi i ne može da se pomiri s tim da sarajevo nije CAPAJEBO,e jbg,jaro
jarane ti i ja se kladimo, pa da vadimo vojne knjizice. u jedno 3000€.
- and
#415 Re: Oni su ubijali Sarajevo
oni su ogromnavećina,u vlasti i podržavaju ovu vlast i politikucyprus wrote:Samo oni ostali?and wrote:ostali su ovi što preko vlade i raznih organizacija javno pomažu optužene i osuđene zločince? http://www.krupljani.ba/vijesti-iz-bih/ ... tne-zloinecyprus wrote:Apsolutno se slažem... Za koga sudski organi kažu da je ratni zločinac neka bude kažnjen... Ali šta sa onima ostalim?
- GandalfSivi
#416 Re: Oni su ubijali Sarajevo
Fala kurcu da za tebe nisam normalan. Pokusavas me uvjeriti da sam kriv sto sam prezivio te jebene cetiri godine i sto ne zelim da zaboravim da su cetnici (da, cetnici, nisu bili jebeni vanzemaljci) pucali svaki dan na mene, onda za takve kao ti mi je cast da ne budem normalan.alanskoda wrote:jarane nisi ti sav svoj.GandalfSivi wrote:Nevjerovatno, ali fakat nevjerovatno. Jebo mater, stomak mi se okrece. Prvo, pade dobar snijeg da se mnogi otkriju na ovom forumu. Drugo, nakon cetiri godine opsade, 17 godina poslijeratnog perioda, stotina presuda domacih I medjunarodnih sudova, meni ne pada na pamet da objasnjavam ikome ko je zrtva, a ko zlocinac. Dalje, pojave se ponekad ovi "nasi cetnici" koji velicaju Cacu. Jebo vas on sve redom, zlocinac koji je bacio ljagu na odista svijetlu borbu branioca Sarajeva, koji se nisu (a to agresora najvise boli) nikada dijelili po nacionalnoj pripadnosti. Dalje, izjednacavanje I ovaj levat koji spominje pojedinacna ubitstva. Prvi sam koji ce to usuditi, ali majstore, jesi ti normalan da postavis pojedinacne incidente i cetiri godine sistematskog ubijanja u istu recenicu??? Dalje, ovi sto brane komsije sto su otisli jer su "svi morali otici". Pa jebem im ja mater, sto i meni ne rekose da idem, odrasli smo zajedno, nego odose, ne u Australiju nego na Trebevic, da pucaju po meni. Ko bi meni bolan naredio da pucam na nekoga s kim sam odrastao? Jebem ti i narod i vodje i paranoje, ono ljudsko ce uvijek biti jace u meni. Na kraju i prica o ovima koji nisu cinili zlocine, nego su "samo" podrzavali politiku i naredbodavce istih. I vama isto jebem mater, popusili ste ga, izgubili, zato mrs u lijepu picku materinu gdje god hocete, nemojte meni dolaziti u Sarajevo da radite do pet ili da izadjete navece u civilizaciju, sve sa pricom "ko nas bre zavadi" pa onda opet kuci da se dojite pricama o "muslimanskim zlocinima i vekovmom prvu na osvetu". I samo za kraj, veliki naklon svim braniocima Sarajeva, kao i onima koji su opstali u gradu kroz cetiri najduze godine, bez obzira na vjeru i naciju...
-
ikota
#417 Re: Oni su ubijali Sarajevo
mozda si bio borac ABIH?alanskoda wrote:ikota wrote:ovaj alanskoda je garant neki srbin iz sarajeva koji sad živi u kanadi i ne može da se pomiri s tim da sarajevo nije CAPAJEBO,e jbg,jaro
jarane ti i ja se kladimo, pa da vadimo vojne knjizice. u jedno 3000€.
-
Stagolee
#418 Re: Oni su ubijali Sarajevo
To ti možeš naivnima prodati. Ti samo tražiš priliku za osvetu i ništa drugo. Takoreći, išteš drugo poluvreme i zbog takvih je i ideja suživota čak i opstanka države u opasnosti.visocicaguy wrote:Da.Stagolee wrote: I ti si tu da pomogneš, poguraš taj proces?
-
visocicaguy
#419 Re: Oni su ubijali Sarajevo
JESMO LI DOSLI DOTLE DA SE BRANE ONI KOJI SU RADILI OVO???? mir, mir, mir, niko nije kriv!?varijabilni wrote:Ne. Došli smo dotle da se optužuje djevojka koja nije imala ni punih 18 godina u vrijeme pada sRebrenice. Došli smo dotle da se veličaju notorni koljači, da se prijeti, da se tvrdi kako treba otežavavati život svakome za koga se sumnja da je bio u VRS, ustvari svakom Srbinu. Ako se tako napada maloljetna djevojka šta se tek onda misli o punoljetnim muškarcima? Jer ako nije pucao na grad, bio je u kuhinji, ako nije ni to onda je bar dao krv za srpske borce, ako nije ni to onda što nije ostao u gradu, ako nije ni to onda je petokolonaš.OpusDei wrote:Znaci dotle smo dosliCetnici nisu bili agresori i Senad Hadzifejzovic i Risto Djogo su isto
I sve to 20 godina nakon rata.

- cyprus
#420 Re: Oni su ubijali Sarajevo
Opsada je opsada... Agresija po meni nije, jer grad u opsadi nisu držale ni trupe SRJ, ni Hrvatske, ni Zimbabvea, već trupe pobunjene Republike Srpske... Istina one su obilato pomagane od strane SRJ, ali to je nešto drugo...OpusDei wrote:Pa dobro. A sta je, po tebi, bila opsada Sarajeva ako ne agresija?cyprus wrote:Naravno, kontriram gdje god ima prostora za to... Na temama gdje bi se složio sa većinom diskutanata obično ne pišem, jer nije zanimljivo...OpusDei wrote:Za Cypruse zaista nemam komentar, ti si (vjerujem) i sam priznao da volis da kontriras.
-
OpusDei
#421 Re: Oni su ubijali Sarajevo
Pusti ga. 'vamo se predstavlja kao covjek koji (citiram) "nije taj da sudi i osudjuje", a na temi "Noz" je napisao 3-4 postova o ""poturicama koji su isti kao suradnici nacista".GandalfSivi wrote: Fala kurcu da za tebe nisam normalan. Pokusavas me uvjeriti da sam kriv sto sam prezivio te jebene cetiri godine i sto ne zelim da zaboravim da su cetnici (da, cetnici, nisu bili jebeni vanzemaljci) pucali svaki dan na mene, onda za takve kao ti mi je cast da ne budem normalan.
-
someone_
-
alanskoda
#423 Re: Oni su ubijali Sarajevo
nisu pucali samo po tebi. ali ja ne pisem svasta po netu.OpusDei wrote:Pusti ga. 'vamo se predstavlja kao covjek koji (citiram) "nije taj da sudi i osudjuje", a na temi "Noz" je napisao 3-4 postova o ""poturicama koji su isti kao suradnici nacista".GandalfSivi wrote: Fala kurcu da za tebe nisam normalan. Pokusavas me uvjeriti da sam kriv sto sam prezivio te jebene cetiri godine i sto ne zelim da zaboravim da su cetnici (da, cetnici, nisu bili jebeni vanzemaljci) pucali svaki dan na mene, onda za takve kao ti mi je cast da ne budem normalan.
- cyprus
#424 Re: Oni su ubijali Sarajevo
Da, znam. Većina stanovnika ove države su nacionalisti. Na tu bolesti nisu imuni ni Srbi, čak štaviše, kod Srba je ta bolest i najteža... I šta sad... Ogradit Sarajevo, da nam četalji ne mogu ulazit i vozat se s nama u troli, ulazit u iste šoping centre, šetat se istim ulicama ko i mi?and wrote:oni su ogromnavećina,u vlasti i podržavaju ovu vlast i politiku
Last edited by cyprus on 12/02/2013 00:25, edited 1 time in total.
-
visocicaguy
#425 Re: Oni su ubijali Sarajevo
to ti meni tako odgovaras na ono sto sam rekao da se srbi moraju ograditi od cetnicke ideologije? je li to ti branis tu ideologiju? ti ne osudjujes cetnistvo? uslovljavas opstanak drzave opstankom cetnistva? parade svakog 12. jula u srebrenici?Stagolee wrote:To ti možeš naivnima prodati. Ti samo tražiš priliku za osvetu i ništa drugo. Takoreći, išteš drugo poluvreme i zbog takvih je i ideja suživota čak i opstanka države u opasnosti.visocicaguy wrote:Da.Stagolee wrote: I ti si tu da pomogneš, poguraš taj proces?