Oni su ubijali Sarajevo

Post Reply
visocicaguy

#401 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by visocicaguy »

cyprus wrote:
visocicaguy wrote:
cyprus wrote:Da li onda ima elemenata za krivično gonjenje svih njih pred sudom za ratne zločine?
to neka utvrde sudski organi. ja znam da za mene tu ima elemenata da nikome sa tih snimaka ja ne bih pomogao kad bi mu za lijeka trebalo
Apsolutno se slažem... Za koga sudski organi kažu da je ratni zločinac neka bude kažnjen... Ali šta sa onima ostalim?
za ove u uniformama i sa kokardama oko sarajeva, koji ne zavrse u zatvoru, zivjet ce, mogu raditi sta zele, ali ja za sebe znam da cu ih prezirati i mog merhameta, blago receno, nece vidjet.
Last edited by visocicaguy on 12/02/2013 00:14, edited 1 time in total.
and

#402 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by and »

cyprus wrote:
visocicaguy wrote:
cyprus wrote:Da li onda ima elemenata za krivično gonjenje svih njih pred sudom za ratne zločine?
to neka utvrde sudski organi. ja znam da za mene tu ima elemenata da nikome sa tih snimaka ja ne bih pomogao kad bi mu za lijeka trebalo
Apsolutno se slažem... Za koga sudski organi kažu da je ratni zločinac neka bude kažnjen... Ali šta sa onima ostalim?
ostali su ovi što preko vlade i raznih organizacija javno pomažu optužene i osuđene zločince? http://www.krupljani.ba/vijesti-iz-bih/ ... tne-zloine
http://www.starmo.ba/hrecegovinas/item/ ... 8Dine.html
Stagolee

#403 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by Stagolee »

visocicaguy wrote:
alanskoda wrote:hamza mogu i ja reci da si ti golubu zgnjecio jaja a ne hanka pa se ti vadi.
a gdje je pecat? nemojmo se ljudi zajebavat... morate shvatiti da u bosni nema suzivota ako se stvari ne iznesu na cistac. srbi moraju da se odvoje od cetnicke ideologije i da je osude. dok se to ne desi, ovdje mira nece biti.
:lol:

I ti si tu da pomogneš, poguraš taj proces?
alanskoda

#404 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by alanskoda »

GandalfSivi wrote:Nevjerovatno, ali fakat nevjerovatno. Jebo mater, stomak mi se okrece. Prvo, pade dobar snijeg da se mnogi otkriju na ovom forumu. Drugo, nakon cetiri godine opsade, 17 godina poslijeratnog perioda, stotina presuda domacih I medjunarodnih sudova, meni ne pada na pamet da objasnjavam ikome ko je zrtva, a ko zlocinac. Dalje, pojave se ponekad ovi "nasi cetnici" koji velicaju Cacu. Jebo vas on sve redom, zlocinac koji je bacio ljagu na odista svijetlu borbu branioca Sarajeva, koji se nisu (a to agresora najvise boli) nikada dijelili po nacionalnoj pripadnosti. Dalje, izjednacavanje I ovaj levat koji spominje pojedinacna ubitstva. Prvi sam koji ce to usuditi, ali majstore, jesi ti normalan da postavis pojedinacne incidente i cetiri godine sistematskog ubijanja u istu recenicu??? Dalje, ovi sto brane komsije sto su otisli jer su "svi morali otici". Pa jebem im ja mater, sto i meni ne rekose da idem, odrasli smo zajedno, nego odose, ne u Australiju nego na Trebevic, da pucaju po meni. Ko bi meni bolan naredio da pucam na nekoga s kim sam odrastao? Jebem ti i narod i vodje i paranoje, ono ljudsko ce uvijek biti jace u meni. Na kraju i prica o ovima koji nisu cinili zlocine, nego su "samo" podrzavali politiku i naredbodavce istih. I vama isto jebem mater, popusili ste ga, izgubili, zato mrs u lijepu picku materinu gdje god hocete, nemojte meni dolaziti u Sarajevo da radite do pet ili da izadjete navece u civilizaciju, sve sa pricom "ko nas bre zavadi" pa onda opet kuci da se dojite pricama o "muslimanskim zlocinima i vekovmom prvu na osvetu". I samo za kraj, veliki naklon svim braniocima Sarajeva, kao i onima koji su opstali u gradu kroz cetiri najduze godine, bez obzira na vjeru i naciju...
jarane nisi ti sav svoj.
alidedo

#405 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by alidedo »

cyprus wrote:
OpusDei wrote:Znaci dotle smo dosli :D Cetnici nisu bili agresori i Senad Hadzifejzovic i Risto Djogo su isto :D A samo vam trebao sat vremena :D
Pa neka elementarna logika kaže da stanovnik Bosne i Hercegovine ne može biti agresor na Bosnu i Hercegovinu, osim ako nije član vojske neke strane države... A VRS nije bila vojska neke strane države, već pobunjenička paravojska u Bosni i Hercegovini...
ima tu logike,ko u 150.000 "protjeranih"srba iz Sarajeva
cyprus

#406 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by cyprus »

OpusDei wrote:Za Cypruse zaista nemam komentar, ti si (vjerujem) i sam priznao da volis da kontriras.
Naravno, kontriram gdje god ima prostora za to... Na temama gdje bi se složio sa većinom diskutanata obično ne pišem, jer nije zanimljivo...
cyprus

#407 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by cyprus »

and wrote:
cyprus wrote:Apsolutno se slažem... Za koga sudski organi kažu da je ratni zločinac neka bude kažnjen... Ali šta sa onima ostalim?
ostali su ovi što preko vlade i raznih organizacija javno pomažu optužene i osuđene zločince? http://www.krupljani.ba/vijesti-iz-bih/ ... tne-zloine
Samo oni ostali?
visocicaguy

#408 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by visocicaguy »

Stagolee wrote:
visocicaguy wrote:
alanskoda wrote:hamza mogu i ja reci da si ti golubu zgnjecio jaja a ne hanka pa se ti vadi.
a gdje je pecat? nemojmo se ljudi zajebavat... morate shvatiti da u bosni nema suzivota ako se stvari ne iznesu na cistac. srbi moraju da se odvoje od cetnicke ideologije i da je osude. dok se to ne desi, ovdje mira nece biti.
:lol:

I ti si tu da pomogneš, poguraš taj proces?
Da.
ikota

#409 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by ikota »

ovaj alanskoda je garant neki srbin iz sarajeva koji sad živi u kanadi i ne može da se pomiri s tim da sarajevo nije CAPAJEBO,e jbg,jaro
OpusDei

#410 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by OpusDei »

cyprus wrote:
OpusDei wrote:Za Cypruse zaista nemam komentar, ti si (vjerujem) i sam priznao da volis da kontriras.
Naravno, kontriram gdje god ima prostora za to... Na temama gdje bi se složio sa većinom diskutanata obično ne pišem, jer nije zanimljivo...
Pa dobro. A sta je, po tebi, bila opsada Sarajeva ako ne agresija?
and

#411 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by and »

cyprus wrote:
OpusDei wrote:Znaci dotle smo dosli :D Cetnici nisu bili agresori i Senad Hadzifejzovic i Risto Djogo su isto :D A samo vam trebao sat vremena :D
Pa neka elementarna logika kaže da stanovnik Bosne i Hercegovine ne može biti agresor na Bosnu i Hercegovinu, osim ako nije član vojske neke strane države... A VRS nije bila vojska neke strane države, već pobunjenička paravojska u Bosni i Hercegovini...
a odakle su te paravojne jedinice dobivale plate,penzije ?
alanskoda

#412 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by alanskoda »

cyprus wrote:

cyprus djaba argumenti, djaba sve. evo ja sam imao par prijatelja srba prije rata. ni sa jednim nisam u kontaktu jer znam da su bili tamo. ali sad da im slike stavljam po netu nije mi ni na kraj pameti. daleko im kuca od moje sto se tice suzivota ali ja nisam taj da sudim i osudjujem.
varijabilni

#413 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by varijabilni »

Ne. Došli smo dotle da se optužuje djevojka koja nije imala ni punih 18 godina u vrijeme pada sRebrenice. Došli smo dotle da se veličaju notorni koljači, da se prijeti, da se tvrdi kako treba otežavavati život svakome za koga se sumnja da je bio u VRS, ustvari svakom Srbinu. Ako se tako napada maloljetna djevojka šta se tek onda misli o punoljetnim muškarcima? Jer ako nije pucao na grad, bio je u kuhinji, ako nije ni to onda je bar dao krv za srpske borce, ako nije ni to onda što nije ostao u gradu, ako nije ni to onda je petokolonaš.
I sve to 20 godina nakon rata.
alanskoda

#414 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by alanskoda »

ikota wrote:ovaj alanskoda je garant neki srbin iz sarajeva koji sad živi u kanadi i ne može da se pomiri s tim da sarajevo nije CAPAJEBO,e jbg,jaro

jarane ti i ja se kladimo, pa da vadimo vojne knjizice. u jedno 3000€.
and

#415 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by and »

cyprus wrote:
and wrote:
cyprus wrote:Apsolutno se slažem... Za koga sudski organi kažu da je ratni zločinac neka bude kažnjen... Ali šta sa onima ostalim?
Samo oni ostali?
oni su ogromnavećina,u vlasti i podržavaju ovu vlast i politiku
GandalfSivi

#416 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by GandalfSivi »

alanskoda wrote:
GandalfSivi wrote:Nevjerovatno, ali fakat nevjerovatno. Jebo mater, stomak mi se okrece. Prvo, pade dobar snijeg da se mnogi otkriju na ovom forumu. Drugo, nakon cetiri godine opsade, 17 godina poslijeratnog perioda, stotina presuda domacih I medjunarodnih sudova, meni ne pada na pamet da objasnjavam ikome ko je zrtva, a ko zlocinac. Dalje, pojave se ponekad ovi "nasi cetnici" koji velicaju Cacu. Jebo vas on sve redom, zlocinac koji je bacio ljagu na odista svijetlu borbu branioca Sarajeva, koji se nisu (a to agresora najvise boli) nikada dijelili po nacionalnoj pripadnosti. Dalje, izjednacavanje I ovaj levat koji spominje pojedinacna ubitstva. Prvi sam koji ce to usuditi, ali majstore, jesi ti normalan da postavis pojedinacne incidente i cetiri godine sistematskog ubijanja u istu recenicu??? Dalje, ovi sto brane komsije sto su otisli jer su "svi morali otici". Pa jebem im ja mater, sto i meni ne rekose da idem, odrasli smo zajedno, nego odose, ne u Australiju nego na Trebevic, da pucaju po meni. Ko bi meni bolan naredio da pucam na nekoga s kim sam odrastao? Jebem ti i narod i vodje i paranoje, ono ljudsko ce uvijek biti jace u meni. Na kraju i prica o ovima koji nisu cinili zlocine, nego su "samo" podrzavali politiku i naredbodavce istih. I vama isto jebem mater, popusili ste ga, izgubili, zato mrs u lijepu picku materinu gdje god hocete, nemojte meni dolaziti u Sarajevo da radite do pet ili da izadjete navece u civilizaciju, sve sa pricom "ko nas bre zavadi" pa onda opet kuci da se dojite pricama o "muslimanskim zlocinima i vekovmom prvu na osvetu". I samo za kraj, veliki naklon svim braniocima Sarajeva, kao i onima koji su opstali u gradu kroz cetiri najduze godine, bez obzira na vjeru i naciju...
jarane nisi ti sav svoj.
Fala kurcu da za tebe nisam normalan. Pokusavas me uvjeriti da sam kriv sto sam prezivio te jebene cetiri godine i sto ne zelim da zaboravim da su cetnici (da, cetnici, nisu bili jebeni vanzemaljci) pucali svaki dan na mene, onda za takve kao ti mi je cast da ne budem normalan.
ikota

#417 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by ikota »

alanskoda wrote:
ikota wrote:ovaj alanskoda je garant neki srbin iz sarajeva koji sad živi u kanadi i ne može da se pomiri s tim da sarajevo nije CAPAJEBO,e jbg,jaro

jarane ti i ja se kladimo, pa da vadimo vojne knjizice. u jedno 3000€.
mozda si bio borac ABIH?
Stagolee

#418 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by Stagolee »

visocicaguy wrote:
Stagolee wrote: I ti si tu da pomogneš, poguraš taj proces?
Da.
To ti možeš naivnima prodati. Ti samo tražiš priliku za osvetu i ništa drugo. Takoreći, išteš drugo poluvreme i zbog takvih je i ideja suživota čak i opstanka države u opasnosti.
visocicaguy

#419 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by visocicaguy »

varijabilni wrote:
Ne. Došli smo dotle da se optužuje djevojka koja nije imala ni punih 18 godina u vrijeme pada sRebrenice. Došli smo dotle da se veličaju notorni koljači, da se prijeti, da se tvrdi kako treba otežavavati život svakome za koga se sumnja da je bio u VRS, ustvari svakom Srbinu. Ako se tako napada maloljetna djevojka šta se tek onda misli o punoljetnim muškarcima? Jer ako nije pucao na grad, bio je u kuhinji, ako nije ni to onda je bar dao krv za srpske borce, ako nije ni to onda što nije ostao u gradu, ako nije ni to onda je petokolonaš.
I sve to 20 godina nakon rata.
JESMO LI DOSLI DOTLE DA SE BRANE ONI KOJI SU RADILI OVO???? mir, mir, mir, niko nije kriv!?

Image
cyprus

#420 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by cyprus »

OpusDei wrote:
cyprus wrote:
Pa dobro. A sta je, po tebi, bila opsada Sarajeva ako ne agresija?
Opsada je opsada... Agresija po meni nije, jer grad u opsadi nisu držale ni trupe SRJ, ni Hrvatske, ni Zimbabvea, već trupe pobunjene Republike Srpske... Istina one su obilato pomagane od strane SRJ, ali to je nešto drugo...
OpusDei

#421 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by OpusDei »

GandalfSivi wrote: Fala kurcu da za tebe nisam normalan. Pokusavas me uvjeriti da sam kriv sto sam prezivio te jebene cetiri godine i sto ne zelim da zaboravim da su cetnici (da, cetnici, nisu bili jebeni vanzemaljci) pucali svaki dan na mene, onda za takve kao ti mi je cast da ne budem normalan.
Pusti ga. 'vamo se predstavlja kao covjek koji (citiram) "nije taj da sudi i osudjuje", a na temi "Noz" je napisao 3-4 postova o ""poturicama koji su isti kao suradnici nacista".
someone_

#422 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by someone_ »

jalijas74 wrote:
Nekako s proljeća wrote:Grbavica-VRS
Image
Image

Image
Evo sta je problem ovjde? Molim da mi neko objasni.
alanskoda

#423 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by alanskoda »

OpusDei wrote:
GandalfSivi wrote: Fala kurcu da za tebe nisam normalan. Pokusavas me uvjeriti da sam kriv sto sam prezivio te jebene cetiri godine i sto ne zelim da zaboravim da su cetnici (da, cetnici, nisu bili jebeni vanzemaljci) pucali svaki dan na mene, onda za takve kao ti mi je cast da ne budem normalan.
Pusti ga. 'vamo se predstavlja kao covjek koji (citiram) "nije taj da sudi i osudjuje", a na temi "Noz" je napisao 3-4 postova o ""poturicama koji su isti kao suradnici nacista".
nisu pucali samo po tebi. ali ja ne pisem svasta po netu.
cyprus

#424 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by cyprus »

and wrote:oni su ogromnavećina,u vlasti i podržavaju ovu vlast i politiku
Da, znam. Većina stanovnika ove države su nacionalisti. Na tu bolesti nisu imuni ni Srbi, čak štaviše, kod Srba je ta bolest i najteža... I šta sad... Ogradit Sarajevo, da nam četalji ne mogu ulazit i vozat se s nama u troli, ulazit u iste šoping centre, šetat se istim ulicama ko i mi?
Last edited by cyprus on 12/02/2013 00:25, edited 1 time in total.
visocicaguy

#425 Re: Oni su ubijali Sarajevo

Post by visocicaguy »

Stagolee wrote:
visocicaguy wrote:
Stagolee wrote: I ti si tu da pomogneš, poguraš taj proces?
Da.
To ti možeš naivnima prodati. Ti samo tražiš priliku za osvetu i ništa drugo. Takoreći, išteš drugo poluvreme i zbog takvih je i ideja suživota čak i opstanka države u opasnosti.
to ti meni tako odgovaras na ono sto sam rekao da se srbi moraju ograditi od cetnicke ideologije? je li to ti branis tu ideologiju? ti ne osudjujes cetnistvo? uslovljavas opstanak drzave opstankom cetnistva? parade svakog 12. jula u srebrenici?
Post Reply