SDP

fosna2014

#39976 Re: SDP

Post by fosna2014 »

wolf07 wrote:Čak i da je Alija ostavio stranku ili državu svom sinu do sad se to moglo hiljadu puta okrenuti jer je čovjek umro još 2003! Dakle, prošlo je od Alijine smrti do danas skoro punih 12 godina! Bilo je sijaset nekakvih unutrastranačkih, lokalnih i općih izbora. Jbg, ipak ovo nije Sjev.Korejama koliko pojedini to pokušavali prikazati baš tako. Država BiH, sa svim svojim dobrim i lošim stranama (a uvijek prvo vidimo ono loše), je u velikoj mjeri u političkom smislu i Alijino djelo. Kakva je - takva je, vjerujem da bi bila puno bolja da je on imao više vlasti u njoj nego što objektivno jeste, ali trebalo je zadovoljiti i apetite HDZ-a i SDS-a. Pa opet, bez obzira na sve to, BiH je do danas duže živjela nakon Alijine smrti nego Titova Jugoslavija nakon njegove smrti! Zapitate li se ikadu kako je moguće takvo šta? Kad je Tito umro trebalo je par godina da oni koji su rasturili njegovo djelo počnu dizati glave, s druge strane Alija je za života muku mučio s otvorenim neprijateljima države u Predsjedništvu, parlamentu, vladi...

Ali na stranu sve to, stvarno bih volio čuti kako i čime se pravda ta teorija "zlatnih kašika" kad se zna da da to nije Alijina izjava, naprotiv! Valjda je elementarna ljudska obaveza da se prema riječima drugih ljudi odnosimo ovako ili onako tek ako znamo da je taj neko te riječi zaista i izgovorio! Ne, ovdje je bitno da neko svoj animozitet prema Aliji hrani nepostojećom izjavom jer se takva izjava uklapa u njegovu percepciju toga šta je i ko je Alija Izetbegović. Da nije žalosno bilo bi smiješno, jer ja zaista ne znam ni za jedan sličan slučaj u svijetu politike!

Alija je ogledalo politike SDA i zbog toga sva negativnost prema njemu. A znamo sta je SDA. Ne znam sto se cudis. On je stvorio kopile zvano SDA.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#39977 Re: SDP

Post by -LIBERO- »

Zlatne kasike ili ne, nebitno je. Sta ste se uhvatili, i kriticari, i vi branioci, te izjave, ili 'izjave'.

Da li je spominjao prosperitet drzave, uporedjujuci nas sa Svicarskom? Da li je ostavio, uspostavio, feudalni sistem vladavine, bliskim mu porodicama, familiji...begovima po odredjenim regijama. Jeste.
Sta je uradio za zivota na uspostabi moralnih vrjednosti? Pravne drzave? Etike zakonitosti u drzavi po vertikali? Sem besjeda po minderima, i lafo skrivanja iza vjerskih nacela, koje btw.nije u najvecoj mjeri uspio (da li je i htio, pitanje je?) uspostaviti.

Alija Izetbegovic je bio kalibar predsjednika mjesne zajednice, eventualno nekog mesdzida. I to je svojim ponadanjem, politivkom i ekonomskom logikom, i dokazao.

Neofeudaslizam, je ono sto je uspostavio Alija, i SDA pod njegovom direktnom palicom, a kasnije je ovo samo dodatna mutaciha te prvobitne izvedbe.

Nemojmo se praviti naivni. I taj kvazi romantizam kada se pominje on je meni karikaturan. Ali hajde, samo opaslite po bajkama, velicanju lika i djela..itd. K'o i svaki drugi kult licnosti, i politika-politicka opcija zasnovana ( i) na tome.
Chmoljo wrote:e dobro je, sad više nemam loše mišljenje o Aliji.

:-)
E pa Cmoljo, to efektno u jednoj recenici napisa. Ja komplikujem, valjda sam takav lik :mrgreen:
zunazu

#39978 Re: SDP

Post by zunazu »

Lazović i Nikšić šuplji ko đevđir. Ostali se mogu podržati.
Better Man

#39979 Re: SDP

Post by Better Man »

It_is_a_Leclerc wrote:
Irfan Cengic
5 sata(i) ·

Na kafi sa Krstom Stjepanovićem prvim Generalnim sekretarom naše partije nakon što je promijenila ime iz SKBiH u SDP. Tada je Krsto bio izabran kao najmlađi Generalni sekretar u partiji. Veliki zadovoljstvo mi je bilo poslušati savjete od ovog čovjeka koji je prilikom svog izbora rekao da jedva čeka da doživi da na ovu poziciju dođe neko još mlađi nego kada je on postao najmlađi Generalni sekretar partije.
"Moderna" ljevica u BiH i dalje suze roni za komunizmom koji je izrodio političke progone i nebrojena zlodjela i nepravdu u Jugoslaviji.
Ja bih sad da se vrati komunizam iz biviše države, jer smo tada barem živjeli ko ljudi,a ne ovo danas gdje na Vladaju polupismeni kriminalci koje biraju takvi kao ti.
It_is_a_Leclerc

#39980 Re: SDP

Post by It_is_a_Leclerc »

Better Man wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Irfan Cengic
5 sata(i) ·

Na kafi sa Krstom Stjepanovićem prvim Generalnim sekretarom naše partije nakon što je promijenila ime iz SKBiH u SDP. Tada je Krsto bio izabran kao najmlađi Generalni sekretar u partiji. Veliki zadovoljstvo mi je bilo poslušati savjete od ovog čovjeka koji je prilikom svog izbora rekao da jedva čeka da doživi da na ovu poziciju dođe neko još mlađi nego kada je on postao najmlađi Generalni sekretar partije.
"Moderna" ljevica u BiH i dalje suze roni za komunizmom koji je izrodio političke progone i nebrojena zlodjela i nepravdu u Jugoslaviji.
Ja bih sad da se vrati komunizam iz biviše države, jer smo tada barem živjeli ko ljudi,a ne ovo danas gdje na Vladaju polupismeni kriminalci koje biraju takvi kao ti.
Jeste. Zna se ko su oni koji su "živjeli kao ljudi", a ko su oni kojima je imovina otimana, roditelji zatvarani po golim otocima i centralnim zatvorima, džamije rušene, intelektualci zatvarani i likvidirani...
Better Man

#39981 Re: SDP

Post by Better Man »

It_is_a_Leclerc wrote:
Jeste. Zna se ko su oni koji su "živjeli kao ljudi", a ko su oni kojima je imovina otimana, roditelji zatvarani po golim otocima i centralnim zatvorima, džamije rušene, intelektualci zatvarani i likvidirani...
Smiješan si. Ako je iko štitio vjerske objekte, onda je to nekadašnja država i njeno rukovodstvo. Dakle lažeš za rušenje vjerskih objekata. Ja ne znam ni jednog intelektualca koji časno radio svoj posao i nije rušio državu da je bio zatvaran, a kamo li likvidiran. Kao ljudi su živjeli svi oni koji nisu radili protiv države i koji su sve što imaju časno stekli. Danas ti obični ljudi su na ivici bjede, jer su na vlast došli nepismeni idioti i kriminalci, koje biraju također nepismeni kao što si ti. Dok nam je ljudi poput tebe ova zemlja nikad neće krenuti naprijed, jer ti i slični tebi glasaju za kriminalce i lopove i održavaju ih sve ove godine na vlasti.
fosna2014

#39982 Re: SDP

Post by fosna2014 »

Better Man wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Smiješan si. Ako je iko štitio vjerske objekte, onda je to nekadašnja država i njeno rukovodstvo. Dakle lažeš za rušenje vjerskih objekata. Ja ne znam ni jednog intelektualca koji časno radio svoj posao i nije rušio državu da je bio zatvaran, a kamo li likvidiran. Kao ljudi su živjeli svi oni koji nisu radili protiv države i koji su sve što imaju časno stekli. Danas ti obični ljudi su na ivici bjede, jer su na vlast došli nepismeni idioti i kriminalci, koje biraju također nepismeni kao što si ti. Dok nam je ljudi poput tebe ova zemlja nikad neće krenuti naprijed, jer ti i slični tebi glasaju za kriminalce i lopove i održavaju ih sve ove godine na vlasti.
Moj pradjed je bio poznati Imam u Krajini i vlada ga slala u doskolovanje u Kairo. Covjek se bavio vjerom i moralom ljudi, a ne politikom.
It_is_a_Leclerc

#39983 Re: SDP

Post by It_is_a_Leclerc »

Better Man wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Džamiju u Vlasenici su srušili partizani, džamiju u Tuzli "zatvorili" partizani, džamiju u Zagrebu "zatvorila"država.

Baš me zanima kako je to jedan Alija Nametak rušio državu ?! Vjerovatno time što je pisao o zlu koje su četnici počinili nad muslimanima u Bosni, pa je brzo postao neprijatelj broj jedan, dok su intelektualci koji su u svojstvu ambasadora akreditive predavali Adolfu Hitleru, neometano izmišljali priče o "nabijanju Srba na kolac", za koje će ceh platiti Bošnjaci Podrinja kojih 50 godina kasnije. U Jugoslaviji su progonjeni svi oni koji su mislili svojom, a ne partijskom glavom. "Radili protiv države" je enkritptika jugooficira opijenih rakijom po kojekakvim birooima i komitetima koji su, kad god su pronašli kakvog čovjeka da očima primjećuje šta se dešava, upravo tom frazom inkriminirali ljude.

Jugoslovenski komunizam je bio mekši nego drugdje, no ne možemo i ne smijemo ignorisati činjenicu da je komunizam, kao ideologija, donio jednako (ili čak više) smrti na planeti nego nacizam i fašizam. Jugoslovenski komunizam je odgojio i odškolovao ljude, vojna lica, koja su izvršila zla genocida i ratnog zločina...

I umjesto da se taj period brže-bolje posprema u fioke sa odbačenim, propalim i prevaziđenim ideologijama, pojedinci, nažalost uglavnom sa bošnjačkim imenima, još uvijek cmizdre nad slikom "maršala" i zaključcima SKJ. Srećom, biologija i zdrav razum rade protiv takvih.
fosna2014

#39984 Re: SDP

Post by fosna2014 »

It_is_a_Leclerc wrote:
Better Man wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Džamiju u Vlasenici su srušili partizani, džamiju u Tuzli "zatvorili" partizani, džamiju u Zagrebu "zatvorila"država.

Baš me zanima kako je to jedan Alija Nametak rušio državu ?! Vjerovatno time što je pisao o zlu koje su četnici počinili nad muslimanima u Bosni, pa je brzo postao neprijatelj broj jedan, dok su intelektualci koji su u svojstvu ambasadora akreditive predavali Adolfu Hitleru, neometano izmišljali priče o "nabijanju Srba na kolac", za koje će ceh platiti Bošnjaci Podrinja kojih 50 godina kasnije. U Jugoslaviji su progonjeni svi oni koji su mislili svojom, a ne partijskom glavom. "Radili protiv države" je enkritptika jugooficira opijenih rakijom po kojekakvim birooima i komitetima koji su, kad god su pronašli kakvog čovjeka da očima primjećuje šta se dešava, upravo tom frazom inkriminirali ljude.

Jugoslovenski komunizam je bio mekši nego drugdje, no ne možemo i ne smijemo ignorisati činjenicu da je komunizam, kao ideologija, donio jednako (ili čak više) smrti na planeti nego nacizam i fašizam. Jugoslovenski komunizam je odgojio i odškolovao ljude, vojna lica, koja su izvršila zla genocida i ratnog zločina...

I umjesto da se taj period brže-bolje posprema u fioke sa odbačenim, propalim i prevaziđenim ideologijama, pojedinci, nažalost uglavnom sa bošnjačkim imenima, još uvijek cmizdre nad slikom "maršala" i zaključcima SKJ. Srećom, biologija i zdrav razum rade protiv takvih.
A sto ne napises sta je drzava uradila za vjeru, vjernike, bogomolje itd.?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#39985 Re: SDP

Post by Chmoljo »

molim Vas vratite se na kolosijek.

tema je SDP.

i lobiranje za Imamovića.

:oops:
General War

#39986 Re: SDP

Post by General War »

It_is_a_Leclerc wrote:
Cekaj cekaj cekaj...kakvu su to dzamiju u tuzli zatvorili partizani ???
johntra

#39987 Re: SDP

Post by johntra »

zunazu wrote:

Lazović i Nikšić šuplji ko đevđir. Ostali se mogu podržati.
zato je Đikić bio najbolji.... :lol:

:run:
zapartiju

#39988 Re: SDP

Post by zapartiju »

Jedino Jasmin Imamović može spasiti SDP. Sa Nikšićem je isto kao sa Lagumdžijom. Apelujem na sve članove da razmisle i ako su istinski socijaldemokrati nek glasaju za Jasmina Imamovića.
General War

#39989 Re: SDP

Post by General War »

zapartiju wrote:Jedino Jasmin Imamović može spasiti SDP. Sa Nikšićem je isto kao sa Lagumdžijom. Apelujem na sve članove da razmisle i ako su istinski socijaldemokrati nek glasaju za Jasmina Imamovića.
Image
The BEN10

#39990 Re: SDP

Post by The BEN10 »

Pudaric mašta o davanju instrukcija direktorima. Kao što su i dosad radili. :-)
JThomas

#39991 Re: SDP

Post by JThomas »

pa to je smisao političkog organizovanja uopšte kod nas.
Teniser

#39992 Re: SDP

Post by Teniser »

Pojedinci su nebitni ma o kome se radilo,ono što je nama potrebno je ovo.
https://www.facebook.com/pages/Ujedinje ... 8622382071
General War

#39993 Re: SDP

Post by General War »

Teniser wrote:Pojedinci su nebitni ma o kome se radilo,ono što je nama potrebno je ovo.
https://www.facebook.com/pages/Ujedinje ... 8622382071
Mozda "vama" to treba...

... a "NAMA" treba (posto vam se stranackim botovima mora nacrtati i naslikati):

-Image

-Image

-Image

-Image

-Image
Better Man

#39994 Re: SDP

Post by Better Man »

zapartiju wrote:Jedino Jasmin Imamović može spasiti SDP. Sa Nikšićem je isto kao sa Lagumdžijom. Apelujem na sve članove da razmisle i ako su istinski socijaldemokrati nek glasaju za Jasmina Imamovića.
Ako si istinski socijaldemokrata onda ćeš pozvati Imamovića da povuće kanidaturu i podrži Emira Đikića, jedinu osobu koja može izvesti SDP iz blata u koje ga je uvalio Lagumdžija i njegovi poltroni.
zduhac

#39995 Re: SDP

Post by zduhac »

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#39996 Re: SDP

Post by Truba »

sudeći prema događajima iz fojnice
SDP uopće ne stoji loše
je li fojnica iznimka ili je riječ o nekom fojnički popularnom liku pa SDP nema veze s time :?
zapartiju

#39997 Re: SDP

Post by zapartiju »

Black swan wrote:sudeći prema događajima iz fojnice
SDP uopće ne stoji loše
je li fojnica iznimka ili je riječ o nekom fojnički popularnom liku pa SDP nema veze s time :?
Nije SDP kao partija nikad stajala loše nego je njen vrh na čelu sa Lagumdžijom i Hadžićem otjerao i najvjernije socijaldemokrate od sebe.

http://forum.klix.ba/zasto-je-propala-d ... 38320.html
The BEN10

#39998 Re: SDP

Post by The BEN10 »

-LIBERO- wrote:Sta je (Alija I.) uradio za zivota na uspostabi moralnih vrjednosti?

A kmečite protiv vjeronauke!? :roll:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#39999 Re: SDP

Post by -LIBERO- »

The BEN10 wrote:
-LIBERO- wrote:Sta je (Alija I.) uradio za zivota na uspostabi moralnih vrjednosti?

Nikada vise vjeronauke, religijskih nacela, bildanja te price...od obdanista do viseg nivoa, a isto tako, nikad vise nemorala, lopovluka, bluda. Zakljuci sam, ja ti crtati necu. :thumbup:
The BEN10

#40000 Re: SDP

Post by The BEN10 »

-LIBERO- wrote:
The BEN10 wrote:

Nikada vise vjeronauke, religijskih nacela, bildanja te price...od obdanista do viseg nivoa, a isto tako, nikad vise nemorala, lopovluka, bluda. Zakljuci sam, ja ti crtati necu. :thumbup:
Pitanje je gdje bi bili da je uopšte nema. ;-)
Post Reply