Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
north

#39826 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by north »

@Kemo, ne brini, ne bi tu trebalo biti problema...Oruč govori italijanki i engleski... par godina poslije rata je živio u Rimu i radio sa mlađim selekcijama Rome, ali neće da se o tome priča, ne želi da se eksponira....engleski je usavršio na kursevima - MAX CENTAR u Štrosi :oops:
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#39827 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by bordo gandalf »

north wrote:@Kemo, ne brini, ne bi tu trebalo biti problema...Oruč govori italijanki i engleski... par godina poslije rata je živio u Rimu i radio sa mlađim selekcijama Rome, ali neće da se o tome priča, ne želi da se eksponira....engleski je usavršio na kursevima - MAX CENTAR u Štrosi :oops:
Bezze pare trosio u dzamiji Kralja Fahda besplatno ga mog'o usavrsiti :D
north

#39828 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by north »

bordo gandalf wrote:
north wrote:@Kemo, ne brini, ne bi tu trebalo biti problema...Oruč govori italijanki i engleski... par godina poslije rata je živio u Rimu i radio sa mlađim selekcijama Rome, ali neće da se o tome priča, ne želi da se eksponira....engleski je usavršio na kursevima - MAX CENTAR u Štrosi :oops:
Bezze pare trosio u dzamiji Kralja Fahda besplatno ga mog'o usavrsiti :D
Budala, kako to nije znao....ispravka krivog navoda samog sebe, nije max nego MARX i mjesto je kralja Tomislava, viđala ga raja sa cambridge udžbenicima :oops:
Butmiran

#39829 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Butmiran »

http://www.tuttomercatoweb.com/altre-no ... pro-506017

Tekst sa talijanskog portala.

Prevod s google translatea

Simone Venturi, in the field, was the expression of fighter, gladiator. Novara remembers with pleasure, the same is true for other squares mesh dressed in his career. He hung up his boots, he sat on the bench of the youth of Livorno, a choice which culminated with the bench in the Spring until last June. Now in the scouting department labronico, as collected by Tuttomercatoweb.com good performance on the bench of the Tuscan baby would certainly not be forgotten. In the Pro League, many have his name on the notebook for any sequences already in the present. Eye, however, because there is also the FK Sarajevo ready to make him sign a contract: Bosnian club, vying for the Champions League preliminaries, Venturi would try to rush the decisive ...

Uglavnom naši spremni da mu ponude ugovor da nas vodi po ovom.
north

#39830 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by north »

Evo ja do sada nikad nisam pisao o nekim mahalaškim informacijama, to me užasava :oops: , ovo sam sad na brzinu uspio sa sms-om provjeriti sa jednim svojom krticom koji je uvijek na izvoru informacija i 99% sitaucija je do sada lik unaprijed pogađao.... neki preliminarni kontakti su uspostavljeni, vjerovatno mailovima ili tako nešto, ali ne još uživo i to je jako daleko od realizacije..tako da vjerovatno ništa od toga....realnije mi je ako se bude tražio trener, da će to neko biti iz regije....ali dobro nije pošteno da se traži trener pored živog Husrefa, lik je još uvijek trener, koliko god sam za njegov odlazak, da prvo vidimo je li definitivno odlazi, pa onda o mogućim nasljednicima..
Butmiran

#39831 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Butmiran »

north wrote:Evo ja do sada nikad nisam pisao o nekim mahalaškim informacijama, to me užasava :oops: , ovo sam sad na brzinu uspio sa sms-om provjeriti sa jednim svojom krticom koji je uvijek na izvoru informacija i 99% sitaucija je do sada lik unaprijed pogađao.... neki preliminarni kontakti su uspostavljeni, vjerovatno mailovima ili tako nešto, ali ne još uživo i to je jako daleko od realizacije..tako da vjerovatno ništa od toga....realnije mi je ako se bude tražio trener, da će to neko biti iz regije....ali dobro nije pošteno da se traži trener pored živog Husrefa, lik je još uvijek trener, koliko god sam za njegov odlazak, da prvo vidimo je li definitivno odlazi, pa onda o mogućim nasljednicima..
Sudeći po svemu ja mislim da Husref više neće biti trener.
Mračajski proto

#39832 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Mračajski proto »

Logično da neće, treba mu dati neku drugu funkciju u Klubu i to je to. E, čuj da neki Talijan bude nama trener. Dat ćemo masne pare za njegovu platu, a on će praviti pitu od čega?
Last edited by Mračajski proto on 29/11/2013 23:49, edited 1 time in total.
Butmiran

#39833 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Butmiran »

Mračajski proto wrote:Logično da neće, treba mu dati neku drugu funkciju u Klubu i to je to.
Ovo se slažem definitivno.

Ukoliko se ne varam, na konkursu za sportskog direktora je bilo i nekih prijava iz inostranstva. Nekako me raduje kad vidim to, pa sad i ove špekulacije oko Italijana za trenera. Mislim ne mora doći, i ne zna niko kakav je trener ali je lijepo da se neki strani ljudi povezuju sa FK Sarajevom. Jebi ga valjda je i to neki znak da se dobro radi.
north

#39834 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by north »

wannabe_ultra wrote:Ne treba mi neki zabarski internet portal da znam da se dobro radi u upravi, ali se na treninzima slabo radi a pogotovo na utakmicama :D

cinjenica je da nasi igrace najbolje rade u kafanama, tu daju 100% tj igraju srcem.
Pa šta to onda govori? Da treba trener koji će to posložiti i šibati igrači koji krše klupsku disciplinu opijajući se, pušeći i karajući u sitne sate...pa je li toliki problem reći Travančiću ili bilo kome drugom ako još jedno završi u kafani kad ne treba ili ga se vidi iza 11 da lomi po gradu, da će igrati narednu tekmu, ali na istoku ili zapadu, i ako opet isto to ponovi da mu ide 50% od plate.....pa ponovi još jednom, nikakav problem prijatelju, dođi ujutru da potpišeš raskid ugovora i da vidimo ko je slijedeći...pa mora se bandi stati u kraj, to se može, samo treba znati kako odreagovati i stati jednom u kraj tim amaterskim ponašanjima...takvih trenera i koji još znaju spremiti ekipu nema kod nas, zato se i treba tražiti neko s vana...
Logovan

#39835 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Mračajski proto wrote:Logično da neće, treba mu dati neku drugu funkciju u Klubu i to je to. E, čuj da neki Talijan bude nama trener. Dat ćemo masne pare za njegovu platu, a on će praviti pitu od čega?
Ovako će i biti, nekako sam siguran.
PrdeKokos

#39836 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by PrdeKokos »

Samo stranca da ne razumije kad 'sujemo.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#39837 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Pitar sa Kariba »

Kakvi smo bili, i na sta smo licili ne mogu da ne budem nezadovoljan kako smo zavrsili. Nadam se da ce zimska pauza proteci onako kako se svi nadamo. Odmorimo se, zasluzli smo. :D
north

#39838 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by north »

Baš tako....sa toliko kikseva, loših igara, pa realno jesmo li gledali više od dvije utakmice od preko 20 odigranih računajući i kup, sa koje smo otišli zadovoljni i biti drugi na -2 i još nakon dugo vremena i u kupu smo, ovaj rezultat je glupo zvuči imajući u vidu i dobar raspored, ali dobar :skoljka:

Lijepa pauza, dobro će doći za srce i živce....igrači neka idu na odmor, ima ih koji bi trebali da se ne vraćaju nakon njega, ali se nadam da za ljude koji vode klub nema odmora, oni bi već u ponedjeljak trebali zasukati rukave i ko nikad do sada upregnuti...znaju što im je činiti...
Kemal Malovčić

#39839 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Kemal Malovčić »

Nemanja + najmanje provjerenih igrača --- samo nebo je granica.
Kemal Malovčić

#39840 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Kemal Malovčić »

Savjet za usrefa.

Daklem, hefe, uzmeš na markalama kilu limuna i trista grama bijela luka, sve to na sitno isjeckaš, što sitnije to bolje, prokuhaš litar i po vode, kad otpočmu balomčići da se formiraju na površi vode, limun i luk tutneš u tu vodu, onda na blagoj vatri 15-17 minuta sve to miješaš, kasnije skineš, procijediš, i tečnos tutneš u tegle (one što se kisele paprike u nji turaju), i svako jutro idući 21 dan (tolko treba ploči da se primi) piješ po po deca, onda ohaneš des-petnes dana, pa jope.

Bićeš ba bolji od trapatonija, vjeruj kemi malovčiću hemuliju.
MHAB

#39841 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by MHAB »

Hvala Bogu da završi i ova jesen. Da malo i mi odmorimo. Teška patnja još od kako su počele utakmice u Euro kupu ljetos. Valjda će se do proljeća sve posložiti u klubu što čekamo godinama, počevši od Tana i finansijske stabilizacije, preko ekipe do trening kampa u Butmiru. Valjda će i nas ako Bog da na proljeće ogrijati sunce napokon. Vrijeme je i da mi jednom u svojoj istoriji osvojimo duplu krunu. Nada posljednja umire...
Zatamnjena stakla

#39842 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Zatamnjena stakla »

:lol:
Mračajski proto

#39843 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Mračajski proto »

Imamo novog Mahira Karića!
SmokingMan

#39844 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by SmokingMan »

Prije da će ovo biti kakav šalabajzer,nego kakav ozbiljan trener,ni slike nema... :lol:

A statistike mu... :lol:

Image
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#39845 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Velkoski »

Nikola Ventola viđen sa direktorom danas a ne Venturi Simone.
BegA_

#39846 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by BegA_ »

Ma nista od tog Venturija...
Svakodobro!

#39847 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Svakodobro! »

Woole Triwunovich wrote:Nikola Ventola viđen sa direktorom danas a ne Venturi Simone.
Pa taj nas komotno može pojačati igrački, sa svojih 35 'dina, da haramo ligom hahaha.
north

#39848 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by north »

BegA_ wrote:Ma nista od tog Venturija...
Ma hajde :D ....Ali sad fakat bez zajebancije mislim, iako kad je Sarajevo u pitanju vječiti sam pesimista jer činjenice zadnjih godina sve govore :oops: , mislim ako se Husref skloni da ćemo biti zadovoljni novim izborom, i da ovaj put neće biti fule...nekako imam šuhu takvu, valjda me njuh ne vara :oops: , sa pravim trenerom koji će na zimu spremiti ekipu, Bilbijom klasičnom 10-kom koja zna podvaliti loptu i praviti prevagu na sredini, za takvim igračem plačem, dobrim desnim bekom, može to daleko bolje od ovoga što smo gledali...daleko bolje...ono nije da sam euforičan gluho bilo, Sarajevo i euforija gubitnička kombinacija zadnjih godina :D , ali eto vidjećemo šta će se izdešavati...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#39849 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

North, je l' to ti znas ime?

Ja danas cuo mahalanje, na utakmici i poslije utakmice, i to raja prica o dva imena. E sada, moguce da je mahalanje, kao sto i napisah :D
north

#39850 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by north »

Ne znam, i ja samo načuo od nekih insajdera, vjerovatno je to što si i ti čuo...ništa što bi se moglo reći da je sigurica...ali vidjećemo da ne trčimo pred rudu...
Locked