Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
jeza u ledja

#39501 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by jeza u ledja »

todd_smith wrote: Da, ali sta on zeli nazad? To je nesto sto se presutilo.

Boli mene briga za Cardif i sta je on ZA njih ucinio kada pogledao sta IM je ucinio.

Da li je tebi vaznija titula i uspjeh protiv Rudara, Travnika i slicno od integriteta i korijena kluba?
Buraz, da ti probam nesto objasniti.
Vecini ovakvih ljudi poput Tana fudbalski timovi su razonoda, ne finansijska investicija, barem ne na direktan nacin. Vecina takvih klubova jedva pravi profit, ako i to. Posjedovanje kluba je nesto poput posjedovanja umjetnina, vise pitanje prestiza medju bogatasima. Veca im je vrijednost poslovnih veza, tipa koga ce dovesti u svecanu lozu, nego direktan finasnijski dobitak od prodaje ulaznica, tv prava, itd, ali to je nemjerljivo, isto kao sto se ne moze izmjeriti vrijednost recimo otvorenja neke izlozbe slika. Mozda to zvuci nepojmljivo ali pare koje se vrte oko fudbala su mnogo manje nego pare koje se vrte u industrijama ili trgovini kojom se ovi biznismeni bave. To je dakle kad su u pitanju vrhunski klubovi.
Sto se tice Tana i Sarajeva, vjeruj mi, iznosi o kojima se govori su tako mali za takve ljude da je to uopste nama nepojmljivo. Ovo su cak manji iznosi od novaca koji se redovno izdvajaju u dobrotvorne svrhe od strane ovakvih ljudi. Znaci doslovce - baksis, ko tebi kafu kupit haman, ili eto recimo nove hlace. I sad ti skontaj, znaci ulog je nikakav, a potencijni dobitak, kakav takav, a cisto zbog broja talenata sa nasih prostora, moze biti visestruko veci. (i ovo isto nije suplja, po broju igraca sa nasih prostora u Evropi ex-yu je ubjedljivo prva , procentualno u omjeru na broj stanovnika, to s jedne, a s druge strane jedni od najeftinijih prostora za ulaganje).
To su dakle neke haj recimo cinjenice.
No moje licno misljenje je da ovo Tan radi vise kao humanitarni prilog, ili radi nekih svojih prijatelja. Vise puta je izjavio nesto u stilu Malezija-Bosna prijatelji, Mahatir je bio veliki prijatelj Bosne, ja volim Bosnu , itd. Mislim, malo je to mozda depresivno da je ovo njemu ne ulaganje vec davanje sadake, ali jebavat ga kad si toliko siromasan daj sta das.

A te neke price i zamisli Tan ce nam uzeti nesto, pokrasti ili slicno...to je tragikomicno.
todd_smith

#39502 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by todd_smith »

Ne govorim ja o kradji ili da ce on od nas neke milijarde izvuci. Iskreno receno zalibo mene za njega, ali klub mi je vazniji.

Nista ja nemam protiv toga da se ulaze, daj Boze i da jos 3 ubaci miliona, jer znam da je njemu to baksis. Ali isto tako, on nije dobio te milione jer se zajebavao. Sta je njemu da sada uzme klub i stavi nam pticu neku na grb? Mislim glup primjer ali znas na sta ciljam.

Ova citava prica je pocela kako on ulaze, gradi se, spasava, uzima dugove nase ALI nigdje nema zauzvrat namjerava to i to ili zeli to i to, i to je ono sto mene brine.
Red Wolf

#39503 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Red Wolf »

todd_smith wrote:Ne govorim ja o kradji ili da ce on od nas neke milijarde izvuci. Iskreno receno zalibo mene za njega, ali klub mi je vazniji.

Nista ja nemam protiv toga da se ulaze, daj Boze i da jos 3 ubaci miliona, jer znam da je njemu to baksis. Ali isto tako, on nije dobio te milione jer se zajebavao. Sta je njemu da sada uzme klub i stavi nam pticu neku na grb? Mislim glup primjer ali znas na sta ciljam.

Ova citava prica je pocela kako on ulaze, gradi se, spasava, uzima dugove nase ALI nigdje nema zauzvrat namjerava to i to ili zeli to i to, i to je ono sto mene brine.
GRB I IME SU ZASTICENI,tako da niko ne moze mjenjati nista!!
Muhamed Đakmić

#39504 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Muhamed Đakmić »

Red Wolf wrote:
todd_smith wrote:Ne govorim ja o kradji ili da ce on od nas neke milijarde izvuci. Iskreno receno zalibo mene za njega, ali klub mi je vazniji.

A čime su to konkretno zaštićeni?

Mislim, normalno da neće mijenjati, nije lud, mijenjanje u Cardiffu ima neku skroz drugu podlogu, ali hipotetički, da hoće da mijenja, šta bi ga to spriječilo?
Red Wolf

#39505 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Red Wolf »

Muhamed Đakmić wrote:
Red Wolf wrote:

A čime su to konkretno zaštićeni?

Mislim, normalno da neće mijenjati, nije lud, mijenjanje u Cardiffu ima neku skroz drugu podlogu, ali hipotetički, da hoće da mijenja, šta bi ga to spriječilo?
Konkretno u sudu,zakonski,protiv nelegalnog koristenja i izmjene-promjene,to je uradjeno davno kada je fahro pokusao na mala vrata doduse stihijski progurati uz ime kluba i firmu,to je bio uslov ulaska u klub sa kapitalom,a ovo drugo je zbog pijacarskog lobija,ja mislim da su to odradili benjo i BP 1946
Muhamed Đakmić

#39506 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Muhamed Đakmić »

Pa ako on dobije većinsko vlasništvo u klubu, on može mijenjati statut bez problema, samim time i otkloniti tu odredbu.
Red Wolf

#39507 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Red Wolf »

Muhamed Đakmić wrote:Pa ako on dobije većinsko vlasništvo u klubu, on može mijenjati statut bez problema, samim time i otkloniti tu odredbu.
Reci da se salis :shock:
Muhamed Đakmić

#39508 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Muhamed Đakmić »

Red Wolf wrote:
Muhamed Đakmić wrote:Pa ako on dobije većinsko vlasništvo u klubu, on može mijenjati statut bez problema, samim time i otkloniti tu odredbu.
Pa objasni ti zašto ne bi mogao?
Red Wolf

#39509 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Red Wolf »

Muhamed Đakmić wrote:
Red Wolf wrote:
Pa objasni ti zašto ne bi mogao?
Zato sto to mora odobriti SKUPSTINA KLUBA,kako je PP skinuo ljiljan sa grba,on predlozio skupstini i ona usvojila promjenu,nazalost
Last edited by Red Wolf on 04/11/2013 21:25, edited 1 time in total.
Muhamed Đakmić

#39510 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Muhamed Đakmić »

Pa ko bi je sačinjavao u slučaju da on kupi sve uloge? :D

30 000 maraka, jedan glas, je l' tako?

A on bi imao većinu uloga.
Red Wolf

#39511 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Red Wolf »

Muhamed Đakmić wrote:Pa ko bi je sačinjavao u slučaju da on kupi sve uloge? :D

30 000 maraka, jedan glas, je l' tako?

A on bi imao većinu uloga.
jebiga nebitno,bice kanarinac na grbu
Muhamed Đakmić

#39512 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Muhamed Đakmić »

Ma neće biti, ime i grb je sve što Sarajevo ima, zato ne vjerujem da će se on sa tim zezati :D
Red Wolf

#39513 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Red Wolf »

Muhamed Đakmić wrote:Ma neće biti, ime i grb je sve što Sarajevo ima, zato ne vjerujem da će se on sa tim zezati :D
nije tacno,ima i NAVIJACE,sa kojima se nije zajebavati kad su ime i grb u pitanju,e to je tacno
internazionale

#39514 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by internazionale »

internazionale wrote:EDIT: O komsijama mozete na drugoj temi, o sumnjivim utakmicama takodje, ovde se drzite Sarajeva! Zahvaljujem.
mozes li me uputiti na kojoj temi se moze napisati ono sto si obrisao
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#39515 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Velkoski »

Red Wolf wrote:
Muhamed Đakmić wrote:Ma neće biti, ime i grb je sve što Sarajevo ima, zato ne vjerujem da će se on sa tim zezati :D
nije tacno,ima i NAVIJACE,sa kojima se nije zajebavati kad su ime i grb u pitanju,e to je tacno
Brate, on ako kupi klub kao klub može da radi šta mu je qrcu ćejf, to je sasvim logično.

Može da promijeni statut ako mu se mijenja na kraju krajeva, ali u slučaju da to uradi ne bi imao klub uopšte, jedina vrijedna stvar kod nas je brand a to podrazumijeva i grb i boje, inače bi mu bilo bolje da kupi Olimpic.
jeza u ledja

#39516 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by jeza u ledja »

Tako bi nam bilo sa svakim ulagacem, zar ne? A ja bi radije ovoga, nego nekog tipa sto spomenuse Fahro, Gracic ili neko slican.
JOSEF K

#39517 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by JOSEF K »

Sve informacije oko Tana u posljednje vrijeme dolaze preko Avaza, inicijativu oko dugova pokreće Ustamujić - SBB... Malo mi to čudno :?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#39518 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Nema to nikakve direktne povezanosti. Ustamujic je u upravi Zeljeznicara, i momak ocito pokusava rijestiti te zakonske reguzlative ne direktno, i samo, zbog Sarajeva, vec i zbog kluba u cijoj je upravi, kao i sporta u ovoj zemlju uopste.
Dr. Kuca

#39519 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dr. Kuca »

Cuj navijace, nas 2 milje redovnih :lol: :lol: . Mislim, ako coek kupi klub moze promjenit sve iz korjena. Moze stadion da zakupi pa promjeni u vincent tan, doda pticu na grb, cvjece, maleziju itd. Moze sta mu je kurcu cejf.
Red Wolf

#39520 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Red Wolf »

Dr. Kuca wrote:Cuj navijace, nas 2 milje redovnih :lol: :lol: . Mislim, ako coek kupi klub moze promjenit sve iz korjena. Moze stadion da zakupi pa promjeni u vincent tan, doda pticu na grb, cvjece, maleziju itd. Moze sta mu je kurcu cejf.
Moze al u curku,grb i ime su ZASTICENI NA SUDU,ono slovo R kontas,e sad mozda bi i nasao budale(ali nevjerujem) koji bi mu dozvolili-aminovali da to mjenja,ali u sustini ako si dosao da mjenjas grb i ime,ko te ebe razligu,nema od tog nista,i nevidim kakve 2 milje(toliko dolazi radi dna od igre) na stadion,ima nas puno puno vise ali su u fazi hibernacije(sva godisnja doba)ne vjerujem bas da bi bile samo te 2 milje kad bi se dirao grb i ime,al nebitno
EdinŠopović

#39521 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by EdinŠopović »

Cardiff fans hold Tan protest

http://www.express.co.uk/sport/football ... an-protest

Tan's decision to change the club's colours from their traditional blue to red also remains unpopular with some supporters, and that issue was the central point of the protest, held in the Canton Stand following the final whistle, with one banner reading "Blue then - Blue now - Blue forever", while another read "Tan out".

Before the game, a message on Facebook from Bluebirds Unite, a fans' group opposed to the rebrand, read: "After the final whistle, like-minded fans are encouraged to walk to the Canton Stand and stay there to chant pro-blue/anti-Tan chants.

"We need to make ourselves known to Vincent Tan.
JOINT_1921
Vozim: odlično

#39522 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by JOINT_1921 »

http://www.index.hr/sport/clanak/hoce-l ... 09810.aspx

Image

P.S. Ne sikiram se ja za vas, nego onako... :D
Dr. Kuca

#39523 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dr. Kuca »

Red Wolf wrote:
Dr. Kuca wrote:Cuj navijace, nas 2 milje redovnih :lol: :lol: . Mislim, ako coek kupi klub moze promjenit sve iz korjena. Moze stadion da zakupi pa promjeni u vincent tan, doda pticu na grb, cvjece, maleziju itd. Moze sta mu je kurcu cejf.
Moze al u curku,grb i ime su ZASTICENI NA SUDU,ono slovo R kontas,e sad mozda bi i nasao budale(ali nevjerujem) koji bi mu dozvolili-aminovali da to mjenja,ali u sustini ako si dosao da mjenjas grb i ime,ko te ebe razligu,nema od tog nista,i nevidim kakve 2 milje(toliko dolazi radi dna od igre) na stadion,ima nas puno puno vise ali su u fazi hibernacije(sva godisnja doba)ne vjerujem bas da bi bile samo te 2 milje kad bi se dirao grb i ime,al nebitno
A cardiff nije imo zasticeno?
Dr. Kuca

#39524 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dr. Kuca »

JOINT_1921 wrote:http://www.index.hr/sport/clanak/hoce-l ... 09810.aspx

Image

P.S. Ne sikiram se ja za vas, nego onako... :D

Kako napacen clanak ovog jadnog novinara :lol: :lol: .
hopcup

#39525 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by hopcup »

Red Wolf wrote:
a cardifov grb nije bio zaštićen? kao, tanka legislativa u UK? :D
Locked