Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
aldinjo

#39501 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by aldinjo »

Naslovnica wrote: 03/02/2021 20:18
aldinjo wrote: 03/02/2021 19:49
Naslovnica wrote: 03/02/2021 15:39
Može li suvislije pitanje, ovo prethodno baš i nije jasno?
Kakvo suvislije pitanje? Kod nas u BiH je već bio treći val. Je li ti sad jasnije?
Pa nisam bas siguran da je bio treci talas.
Nisi siguran? Ja koliko se sjećam prvi je počeo u martu prošle godine, drugi u drugoj polovini juna prošle godine, a treći polovinom oktobra prošle godine.
Nekome je možda sve ovo jedan val?
Van Halen

#39502 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Van Halen »

Naslovnica wrote: 03/02/2021 18:36
ja71 wrote: 03/02/2021 18:21
aldinjo wrote: 03/02/2021 14:49 Gdje treći val?
1. Mini Val početkom 1918
2. Val sredinom 1918
3. Val početkom 1918
Na onoj slici iznad se jasno vide 3 vala, pa mi nije jasno da li me pita za tu sliku ili za trenutnu situaciju.
Zar mi nismo vec imali 3 vala
Trappist

#39503 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

Igrac Barcelone 25 puta bio pozitivan na covid tokom 4 sedmice bez ikakvih simptoma :D dobri ovi testovi nema sta :izet:
Bluemore

#39504 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/belg ... RosEIBjKf8
u nekim zemljama sada ne preporucuju za starije od 55 a u nekim 65 - valjda zavisi od drzave :-) :-) :-) :-)
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#39505 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Challenger_ »

Ako se ne varam broj zaraženih opada već danima.
swanfilter

#39506 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by swanfilter »

U Slo su treci val prognozirali za Januar mjesec, nis posebno se nije desilo.

Valjda ne bude kao i na pocetku, Feb-Mart mjesec i ponovo da kraja Maja ...
cvrčak_na_hedonizmu

#39507 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Za pocetak bi se ljudi, kada vec mediji nece - sokatno, trebali poceti zanimati o tome na koliko ciklusa/aplifikacija su podesene masine koje obradjuju PCR testove. Zapravo je genijalna fora, Nabijes cikluse na 35+ ili 40+ i imas dramatican rast "zarazenih", smanjis broj ciklusa na 20-25 i imas opadanje broja "zarazenih". To i gluho bilo razdvajanje pozitivnih, lazno pozitivnih, asimptomatskih, retestiranih, laksih i tezih klinickih slika bi pomoglo u razumijevanju desavanja.

Ali avaj......niko to jos uvijek nije uradio, pretesko za uciniti, zapravo nemoguce, jer da je moguce to bi vec neko uradio, zar ne :D
Tesla Edison

#39508 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

Odradio sistemtski, komplet me ispregledali.

Zdravlje odlično - sadašnjost.

Upala pluća i antitjela - prošlost.

Da nisam radio sistematski, ne bih nikad ni znao. Niti sam imao temperaturu, niti sam jednom kahnuo. Miris, okus, sve radilo i radi i sada.

Bio u kontaktku sa ukućanima, roditelji 70+, niko bolestan nije bio. Supruga, dijete također.

Sad me neko treba ubijediti i :izet: u mozak da će nas mrtve kupiti bagerima po cesti ako se zarazimo. Jašta.

Da me udarilo auto u momentu kad sam bio pozitivan, rekli bi da sam umro od korone.
Trappist

#39509 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 03/02/2021 23:38 Za pocetak bi se ljudi, kada vec mediji nece - sokatno, trebali poceti zanimati o tome na koliko ciklusa/aplifikacija su podesene masine koje obradjuju PCR testove. Zapravo je genijalna fora, Nabijes cikluse na 35+ ili 40+ i imas dramatican rast "zarazenih", smanjis broj ciklusa na 20-25 i imas opadanje broja "zarazenih". To i gluho bilo razdvajanje pozitivnih, lazno pozitivnih, asimptomatskih, retestiranih, laksih i tezih klinickih slika bi pomoglo u razumijevanju desavanja.

Ali avaj......niko to jos uvijek nije uradio, pretesko za uciniti, zapravo nemoguce, jer da je moguce to bi vec neko uradio, zar ne :D
https://www.theportugalnews.com/news/20 ... dges/56962
"The PCR test “is unable to determine, beyond reasonable doubt, that a positive result corresponds, in fact, to the infection of a person by the SARS-CoV-2 virus”, said the Lisbon Court of Appeal."

Neki turisti prekrsili neke mjere jer je jedan od njih kao bio pozitivan, pa je valjda radio opet test i bio negativan, ali opet popusio kaznu. Otisao na sud i evo sta je sud odlucio.
escobar__

#39510 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by escobar__ »

Imali su moji roditelji COVID (antitijela jako visoka), a ja kako sam bio u kontaktu s njima završio u izolaciji (u istoj kući). Njihova antitijela otišla u tačku (srednje teška slika bila, i dan danas kubure s nekim od simptoma ali je "zlatni standard" negativan), ja uopće nemam antitijela niti sam imao simptome bolesti.

Ista kuća, ista hrana, sve... 😁
Lao Ce

#39511 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Lao Ce »

TESLA_EDISON wrote: 04/02/2021 08:34 Odradio sistemtski, komplet me ispregledali.

Da nisam radio sistematski, ne bih nikad ni znao. Niti sam imao temperaturu, niti sam jednom kahnuo. Miris, okus, sve radilo i radi i sada.

Bio u kontaktku sa ukućanima, roditelji 70+, niko bolestan nije bio. Supruga, dijete također.

Sad me neko treba ubijediti i :izet: u mozak da će nas mrtve kupiti bagerima po cesti ako se zarazimo. Jašta.

Da me udarilo auto u momentu kad sam bio pozitivan, rekli bi da sam umro od korone.
Tako je brate, koristi svoj mozak i ne dozvoli da covid teoretičari, mediji i svi ostali koji su dio ovog projekta manipulišu tobom. Svoje oči i pamet u svoje ruke.
Trappist

#39512 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

https://www.index.hr/vijesti/clanak/u-i ... 51881.aspx
"U Istri osam novih slučajeva, manji pritisak na bolnice zbog korone.
NOVIH osam slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je u Istri u posljednja 24 sata, nakon što je ispitano 257 uzoraka briseva na covid-19, a sve je manji pritisak na bolnicu gdje je trenutno na liječenju 21 osoba. "

:run:
Medobrundo25

#39513 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Medobrundo25 »

Trappist wrote: 04/02/2021 10:05 https://www.index.hr/vijesti/clanak/u-i ... 51881.aspx
"U Istri osam novih slučajeva, manji pritisak na bolnice zbog korone.
NOVIH osam slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je u Istri u posljednja 24 sata, nakon što je ispitano 257 uzoraka briseva na covid-19, a sve je manji pritisak na bolnicu gdje je trenutno na liječenju 21 osoba. "

:run:

:izet: :izet: :izet: :izet: :roll: :roll: :roll:
Trappist

#39514 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... j-15047910
"Traži se objašnjenje galopirajuće epidemije: Slovenci istražuju širi li se novi, slovenski soj"
- "Kad pokušate sve, a rezultata nema, znanstveni je um sklon širem razmišljanju. Tako se, između ostaloga, spomenuo i možda novi, slovenski soj"

Ma dajte vise :lol: :lol: :lol:
Industrialyzer

#39515 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Industrialyzer »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 03/02/2021 23:38 Za pocetak bi se ljudi, kada vec mediji nece - sokatno, trebali poceti zanimati o tome na koliko ciklusa/aplifikacija su podesene masine koje obradjuju PCR testove. Zapravo je genijalna fora, Nabijes cikluse na 35+ ili 40+ i imas dramatican rast "zarazenih", smanjis broj ciklusa na 20-25 i imas opadanje broja "zarazenih". To i gluho bilo razdvajanje pozitivnih, lazno pozitivnih, asimptomatskih, retestiranih, laksih i tezih klinickih slika bi pomoglo u razumijevanju desavanja.

Oj Alija, za sve si ovo ti kriv :shock:

Zar je moguce da smo ovako bahata i neobrazovana nacija?!

Ma jeste, i ja pitam gluposti.
Iker C

#39516 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Iker C »

Masina za analizu PCR testova :lol:
emmir1

#39517 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by emmir1 »

TESLA_EDISON wrote: 04/02/2021 08:34 Odradio sistemtski, komplet me ispregledali.

Kako ko.

Moja tetka, inače osoba dobrog zdravlja.

Prije 10 tak dana dobila malo temp i osjećaj grebanja u grlu.
3 dana poslije zbog teškog disanja smještamo je na podhrastove.

Stavili je odmah na kisik, par dana je bila stabilno i onda opet pogoršanje.

Juče smo joj klanjali dzenazu
BadBoy

#39518 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

emmir1 wrote: 04/02/2021 11:26

Kako ko.

Moja tetka, inače osoba dobrog zdravlja.

Prije 10 tak dana dobila malo temp i osjećaj grebanja u grlu.
3 dana poslije zbog teškog disanja smještamo je na podhrastove.

Stavili je odmah na kisik, par dana je bila stabilno i onda opet pogoršanje.

Juče smo joj klanjali dzenazu
Al ne razumiješ, boli njega briga on je dobro prošao. Svako za sebe, kako vole reći ovdje.
zubi

#39519 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

BadBoy wrote: 04/02/2021 11:44 Al ne razumiješ, boli njega briga on je dobro prošao. Svako za sebe, kako vole reći ovdje.
Ma njegovo iskustvo je univerzalno, kako on, tako će svi... fino je poentirao:

Pametnom dosta...
adsubzero

#39520 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by adsubzero »

zubi wrote: 04/02/2021 12:08
BadBoy wrote: 04/02/2021 11:44 Al ne razumiješ, boli njega briga on je dobro prošao. Svako za sebe, kako vole reći ovdje.
Ma njegovo iskustvo je univerzalno, kako on, tako će svi... fino je poentirao:

Pametnom dosta...
Ma naravno, vrhunac intelekta gdje na osnovu svog licnog iskustva daje generalni zakljucak.
cvrčak_na_hedonizmu

#39521 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Industrialyzer wrote: 04/02/2021 10:18

Oj Alija, za sve si ovo ti kriv :shock:

Zar je moguce da smo ovako bahata i neobrazovana nacija?!

Ma jeste, i ja pitam gluposti.
Jedini ko je bahat si ti, skrati malo jezicinu, nismo skupa ovce cuvali. Takav nacin ophodjenja ostavis za svoje ukucane, ako te neko uopste trpi i tolerise.
ja71

#39522 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ja71 »

Jednom prosisas kroz debelo crveno na semaforu, uspije ti, i kontas da ce svaki put biti tako
:sax:
biglebovski

#39523 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

WHO: Utjecaj pandemije na karcinome ne može se nazvati slabijim imenom od katastrofe

https://www.index.hr/vijesti/clanak/who ... 51911.aspx

UTJECAJ pandemije covida-19 na liječenje raka je "katastrofalno", objavila je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) za Europu, koja je rekla da je došlo do prekida u onkološkim uslugama u trećini zemalja europske zone.

"Utjecaj pandemije na karcinome u regiji ne može se nazvati slabijim imenom od katastrofe", rekao je direktor WHO-a za Europu Hans Kluge, prigodom Svjetskog dana borbe protiv raka.

Među 53 zemlje koju obuhvaća WHO za Europu, u koje pripada i nekoliko zemalja središnje Azije, jedna od tri zemlje djelomično je ili u potpunosti prekinula usluge za onkološke pacijente zbog mobilizacije protiv pandemije koronavirusa ili restrikcija putovanja.

"U nekim zemljama došlo je i do nedostatka lijekova za rak, a mnoge imaju značajno smanjenje novodijagnosticiranih slučajeva karcinoma, čak i najbogatije zemlje", rekao je Kluge u priopćenju, naglašavajući kako je došlo do dodatnog pogoršanja nejednakosti zbog ekonomske krize.

U Nizozemskoj i Belgiji, za vrijeme prvog zatvaranja u proljeće 2020. broj novih slučajeva karcinoma pao je za 30 do 40 posto, u Kirgistanu za 90 posto u travnju prošle godine, rekao je taj dužnosnik UN-a.

Prema predviđanjima WHO-a, u Velikoj Britaniji kašnjenja u dijagnostici i liječenju mogla bi povećati smrtnost od raka debelog crijeva za 15 posto a dojki za 9 posto u sljedećih pet godina.

Image
laik1981

#39524 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

biglebovski wrote: 04/02/2021 12:52 WHO: Utjecaj pandemije na karcinome ne može se nazvati slabijim imenom od katastrofe

https://www.index.hr/vijesti/clanak/who ... 51911.aspx

UTJECAJ pandemije covida-19 na liječenje raka je "katastrofalno", objavila je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) za Europu, koja je rekla da je došlo do prekida u onkološkim uslugama u trećini zemalja europske zone.

"Utjecaj pandemije na karcinome u regiji ne može se nazvati slabijim imenom od katastrofe", rekao je direktor WHO-a za Europu Hans Kluge, prigodom Svjetskog dana borbe protiv raka.

Među 53 zemlje koju obuhvaća WHO za Europu, u koje pripada i nekoliko zemalja središnje Azije, jedna od tri zemlje djelomično je ili u potpunosti prekinula usluge za onkološke pacijente zbog mobilizacije protiv pandemije koronavirusa ili restrikcija putovanja.

"U nekim zemljama došlo je i do nedostatka lijekova za rak, a mnoge imaju značajno smanjenje novodijagnosticiranih slučajeva karcinoma, čak i najbogatije zemlje", rekao je Kluge u priopćenju, naglašavajući kako je došlo do dodatnog pogoršanja nejednakosti zbog ekonomske krize.

U Nizozemskoj i Belgiji, za vrijeme prvog zatvaranja u proljeće 2020. broj novih slučajeva karcinoma pao je za 30 do 40 posto, u Kirgistanu za 90 posto u travnju prošle godine, rekao je taj dužnosnik UN-a.

Prema predviđanjima WHO-a, u Velikoj Britaniji kašnjenja u dijagnostici i liječenju mogla bi povećati smrtnost od raka debelog crijeva za 15 posto a dojki za 9 posto u sljedećih pet godina.

Image
Sve su to nebitni slucajevi.. Oni mogu cekati.. Ne ubija rak tako brzo.. Pa virus kruzi i sta mislis da se ti ljudi zaraze.. Neka se strpe do boljih vremena, neka piju caj.. Treba da te bude sramota sto si i postavio ovaj clanak i pokusavas da relativiziras opasnost od virusa.. Ocito ti nedostaje empatije i solidarnosti. Pa vidis li ti viskove smrtnosti sirom Evrope? Sta mislis koliko veci viskovi bi bili da su ljudi imali pristup zdravstvenim ustanovama i da im je omoguceno lijecenje? Puna podrska za mjere i protokole, pogotovo u zdravstvenim sistemima.. Zdravstveni sistemi se moraju zastiti po svaku cijenu da ne bi doslo do pucanja istih..
spinel_

#39525 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

Lijek za rak svakako ne postoji, a za ovo sranje od gripe ti i ne treba lijek.
Locked