Mislis, zasto tebi na twiteru ne izlazi nesto tako dosadno poput borbe za porodiljski dopust?JohnnyS wrote: ↑23/08/2026 12:00Ako su to površinski razlozi zašto neka od ovih grupacija za ljudska prava stavlja sigurnu kuću za žene JK Rowling na crnu listu jer ne prima muškarce koji misle da su žene?dale cooper wrote: ↑23/08/2026 11:16Ma pusti ba Veljače, plaće žena u WNBA, wc za transrodne odobe. To su površinski razlozi za koje likovi kao što su johnny, dječar šibicar, trubaChmoljo wrote: ↑22/08/2026 23:19
Ha nemoj zajebavati kufere, nije bas tako. Mnogi su karijere izgradili na profesionalnoj uvrijedjenosti. Mislim da znas na sta je johnny mislio...
Na jelene veljace kojoj je svaki bojeli muskarac sovinista na poziciji moci.
Ako ces konkretno, ja svoj udio i feminizmu dajem prvo od svoje kuce. Ucestvujem u odgoju svoje djece koliko i moja zena, ravnopravno dijelimo poslove, trudim se da ja poklopim neke novcane obaveze koje moramo odraditi, tipa kredita, rezija, a njoj dajem mogucnkst da moze novac rasporedjovati i za svoje potrebe bez da me mora pitati moze li kupiti sebi nesto sto zensku treba da bi se bolje i ljepse osjecala.
Konkretno u posljednjem slucaju rezultat je takav da sad vise ona pazi na dinar engo ja, koji ne razmisljajuci potrosim na nju ili djecu.
Hocu rec zdravorazumski pristup od druge strane cesto iznjedri pozitivnu iskonsku reakciju, i taj odnos moze napredovati.
Ima ona zajebancija sa bill burrom, theres no reason to hit a woman.![]()
Pogledaj ako nisi. Sumira dosta te narative, i daje malo drugaciju percepciju.
i slični znaju da će zakačiti gomilu ljudi jer tobože ovakvo "pretjerivanje" tjera i normalne ljude od ove tematike. Dok za svo to vrijeme konzervativci i Trumpova administracija rade na ozbiljnjim pokušajima roll backa i onih osnovnih teško stečenih prava što žena, što LGBTQ populacije, a da o sustavnom rasizmu koji se i danas dan nastavlja sprovoditi neometano da i ne govorimo. Tako da im ne dam ni jednog jebenog pedlja čak ni kod ovih tema koje su kao "pretjerivanje".
Ko traži da su WNBA, non-binary zahodi i Pride mjeseci u fokusu, ja ili te grupe i udruge?
Dok se tu borimo za par uistinu transrodnih osoba i nešto više psihički poremećenih, zanemaruju se problemi za puno više uistinu ugroženih skupina ljudi.
Zašto se sve te silne udruge ne bore za poštivanje da poslodavac ne smije pitati na razgovoru za posao planira li žena rađati?
Zašto se ne zabrani odustajanje od nasljedstva sestara u korist braće?
Zašto se ne uvede ravnopravni porodiljni dopust i za očeve?
Zašto se nevjenčanim homoseksualnim partnerima ne da pravo na nasljedstvo i ostala prava koja imaju heteroseksualni partneri?
To su problemi, a transrodna maskota je karikatura i to treba i naglašavati i ismijavati i rugati se i njoj i svima koji nađu opravdanje za nju. I to neumorno. Ja da sam žena više bi me vrijeđale valjda transrodne žene nego šovinisti kakav sam ja u očima raznih forumskih boraca za socijalnu pravdu.
O rasizmu stvarno nemam namjeru pričati, to je vaš problem u dalekim svijetu, mi, ko što rekoh, ne moramo slaviti Kwanze, dovoljno ne podnosimo i crne i bijele da nam se ne može pripisati kako smo rasisti
Bukvalno izbacujes najvece gluposti koje se mogu naci na netu i time opravdavas more i more svojih bahatih postova u kojim omalovazavas teznje ili sposobnosti cijelih grupa ljudi.