Željko Komšić - Komšo

Locked
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#3951 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by malakh »

Novak20 wrote: 13/04/2020 23:21
Zna se i to da nije u pitanju samo Čović nego potpuno političko dekonstituiranje Hrvata započeto 1996. upravo od strane bošnjačke politike SDA/SDP. Nije da se na tome ne radi sa likovima poput Komšića Ive i Željke koji nikada nisu imali podršku Hrvata, a počesto ni B/O. Marionete i pudlice koji ne smiju proći kroz RS i 1/3 F BiH su osnivali svoje stranke. Nije da nisu. Komunista pa SDP-ovac, hrvatski seljak iz HSS pa SDU pa opet SDP i na koncu SPiD, npr put je služenja Ive Komšića bošnjačkoj politici. Združena lista BiH (HSS, SDP BiH, UBSD, MBO, REPUBLIKANCI) sa Ivom komšićem kao kandidatom za hrvatskog člana Predsjedništva je imala 37 tisuća glasova....
SDA je već pokušavala osnovati i druge stranke kojima će upravljati kao sada sa DF-om. Primjer je NHI i ucijenjeni K. Zubak kojemu su oprošteni ratni grijesi.

Ništa od tog se nije primilo na hrvatsko glasačkio tijelo. Štoviše, Hrvati su se u strahu od gubitka političkih prava ujedinili oko HNS i glasat će za te stranke da su i naopake. Sa izuzetkom onih Hrvata kojima je osobni komoditet stečen podaništvom SDA, a ne nekom naročitom sposobnošču ispred svega. Kada takvi osnuju stranku hrvatskog predznaka, neće imati niti 5 tisuća glasova. Garant.

Nego da te pitam, što SDA ne s.ebe Čovića i ne zamijeni HDZ kada to može ?
ne, već agresivna politika hdza i čovića da sataniziraju, i politički (a i fizički) unište svakoga tko je hrvat i pokuša pridobiti i glasove bošnjačkog i srpskog biračkog tijela. nitko ne spori da je hdz stranka koju isključivo zanimaju samo hrvati, kao što nitko ne spori da su na svim pozicijama unutar sistema, a koje pripadaju hrvatima, upravo hrvati, a ponajviše iz hdza i to preraspodijelom 33%, na 15% od ukupnog broja stanovništva, koliko ih i ima.

nitko ne pominje konstante ucjene, zatezanja i natezanja u suradnji sa sda.

upravo je to i ključno. da bi sda održala svoje glasačko tijelo, potreban joj je hdz. samo hdz može homogenizirati kritičnu masu okupljenu oko sda, što bi naši ljudi rekli, inat politika.

sa druge strane, zašto bi sda stvarala jednog komšića, kada isti taj komšić ima više glasova na izborima od kandidata sda? zašto bi sda stvarala komšića, kada taj isti komšić ne ovisi o sda, što je već dokazano?

na stranu koaliranje i te peripetije koje gledamo, ali činjenice o komšićevoj glasačkoj bazi su već dokazane na izborima i to više puta.

da si rekao da je komšić projekat sda, da bi se ojačao hdz i dragan čović, pa da čovjek povjeruje i razmisli o toj teoriji, a ti spiniraš istu priču koju sam godinama čitao i razbijao po hercegbosna forumu.

ono što me čudi. kako si se provukao pod krinkom nekog fana naše stranke, da pljuješ po komšiću gdje god stigneš, a na drugim temama sam sebe u postpunosti demaskiraš.

Zna se i to da nije u pitanju samo Čović nego potpuno političko dekonstituiranje Hrvata započeto 1996. upravo od strane bošnjačke politike SDA/SDP.

možeš li ovo malo konkretnije objasniti, kroz praksu, ne pominjući komšiće, zubake i ostale?
Novak20

#3952 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Novak20 »

malakh wrote: 13/04/2020 23:41
ne, već agresivna politika hdza i čovića da sataniziraju, i politički (a i fizički) unište svakoga tko je hrvat i pokuša pridobiti i glasove bošnjačkog i srpskog biračkog tijela. nitko ne spori da je hdz stranka koju isključivo zanimaju samo hrvati, kao što nitko ne spori da su na svim pozicijama unutar sistema, a koje pripadaju hrvatima, upravo hrvati, a ponajviše iz hdza i to preraspodijelom 33%, na 15% od ukupnog broja stanovništva, koliko ih i ima.
Dakle, Čović i HDZ odgovaraju SDA. SDA ih može maknuti jer su, kako sam kažeš, pudlice koje B.I. i SDA drže na lancu. SDA to može ali neće jer im je interes D.Č. i HDZ zbog agresivne politike. Prije svega prema građanski orijentiranim Hrvatima (poput tebe, možda) koji pokušavaju pridobiti glasove B/S/O da bi hrvatske pozicije u BiH sveli sa 33% na 15%. Je li tako ?

Meni to nema logike. Primjer je KS gdje HDZ nema, a vlast dijeli SDA i Mario(nete) nakon egzekucije „građanske“ političke opcije uz pomoć dželata iz DF i SBB.
malakh wrote:nitko ne pominje konstante ucjene, zatezanja i natezanja u suradnji sa sda.

upravo je to i ključno. da bi sda održala svoje glasačko tijelo, potreban joj je hdz. samo hdz može homogenizirati kritičnu masu okupljenu oko sda, što bi naši ljudi rekli, inat politika.
Uvijek sam se čudio kako pored Mileta D. i RS samo HDZ može mobilizirati kritičnu inat masu SDA glasača. Bolje da pošteno napišeš da su Bošnjaci i ostali predvođeni SDA uprli oči u F BiH jer RS ne mogu ništa.
SDA više ne treba kritična masa. Imaju na svojoj strani sistem, parasistem, pare, moć. I pudlice koje mogu kupiti da laju na Hrvate ili SDA opoziciju poput one u KS.
malakh wrote:sa druge strane, zašto bi sda stvarala jednog komšića, kada isti taj komšić ima više glasova na izborima od kandidata sda? zašto bi sda stvarala komšića, kada taj isti komšić ne ovisi o sda, što je već dokazano?

na stranu koaliranje i te peripetije koje gledamo, ali činjenice o komšićevoj glasačkoj bazi su već dokazane na izborima i to više puta.
Ovdje si u možda u pravu. Zašto bi ga stvarali kada ga kao Zlatkov proizvod mogu kupiti. Dobro im je poslužio u obračunu protiv građanske opcije i sadašnje opozicije u Kantonu Sarajevo gdje HDZ nema niti za lijeka. Druga stvar, Ž.K. ima jaku glasačku bazu ali politika Ž.K. i stranka DF nema ni pola od toga.

Što ti to govori ?
malakh wrote:da si rekao da je komšić projekat sda, da bi se ojačao hdz i dragan čović, pa da čovjek povjeruje i razmisli o toj teoriji, a ti spiniraš istu priču koju sam godinama čitao i razbijao po hercegbosna forumu.
Posljedica političkog djelovanja Ž.K. jeste jačanje HDZ i D.Č. Nije nepoznato.
Što se tiče hb foruma, ne pišem na njemu kao ti ali pročitam ponekad letimično pa te nisam zapazio. Možda zato što sam taj forum vidio tek prije godinu, dvije.
malakh wrote:ono što me čudi. kako si se provukao pod krinkom nekog fana naše stranke, da pljuješ po komšiću gdje god stigneš, a na drugim temama sam sebe u postpunosti demaskiraš.
Pa glasao sam ja za SDP, Lagumdžiju i za Komšića možda prije tebe, a nisam fan niti jedne stranke ili političara kao što si ti. Nemam se potrebe ni maskirati ni demaskirati. NS i SDP su porasli u mojim očima nakon odbijanja da popushe Bakiru. Surađivati ili raditi za jednog etnonacionalista protiv drugoga etnonacionalista u multi-kulti državi mi nema smisla. Kad, tad dobiješ etnonacionalistički politički nož u leđa. Nekada jedan, nekada dva, tri.

Po Komšiću, uhljebu i nehljebu i njegovim savjetnicima koji žive od potenciranja mržnje Bošnjaka prema Hrvatima mogu da pljujem mirne duše jer dehumaniziraju čitav jedan konstitutivni narod po istoj matrici koju su koristili Srbi prema Bošnjacima. Nikakve koristi od njihovog političkog djelovanja nema za građane jer ne upravljaju političkim procesima nego rade za SDA i njihovu ideologiju, te za svoj džep.

Zna se i to da nije u pitanju samo Čović nego potpuno političko dekonstituiranje Hrvata započeto 1996. upravo od strane bošnjačke politike SDA/SDP.

malakh wrote:možeš li ovo malo konkretnije objasniti, kroz praksu, ne pominjući komšiće, zubake i ostale?
Kasno je i ne da mi se objašnjavati nekome poput tebe koji zna i više od mene. Uzmi DMS i prvi Ustav F BiH iz 1995. pa vidi koliko su Hrvati izgubili prvobitnih pozicija.

Kada bošnjačka politička većina predvođena turkofilnom SDA procijeni da može mijenjati Ustav F BiH i da nema kočnice u DN, ona će to uraditi kako želi.
Last edited by Novak20 on 14/04/2020 07:48, edited 2 times in total.
Tempo
ZeModerator

#3953 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Tempo »

sdp nije bosnjacka stranka. jos jednom, sdp nije bosnjacka stranka. to sto ste se vi napusili ku, pardon, agitacije to je vas problem.
sinuhe

#3954 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by sinuhe »

To je manja stranka uvijek uz SDA. Za najveceg mira isli kod Bakira u Vijecnicu na savjetovanje uoci 'revizije presude' bez da su procitali i pravilnik suda.
Istina doslo je do nekog stranackog raskola bas ovih mjeseci.
karanana

#3955 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by karanana »

znamo li tacno njegovu ratnu biografiju?

ratista, poduhvate, uspjehe.....
mislim, iskreno nakon 30 godina, nesto me bas i briga, ali eto cesto se spominje zlatni ljiljan, ovih dana dobio je jos neku povelju sarajeva za ratne zasluge , pa cisto da vidim i upoznam se sa ratnim putem ovoga covjeka. jer dobit zlatni ljiljan, ja ne znam koliko je ljudi to dobilo, posebno zivih boraca, puno ih ima posthumno, ali eto, interesuje me. ne znam sta znaci i koliko je jaka i bitna ova povelja sto je ovih dana dobija.
General War

#3956 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by General War »

karanana wrote: 24/04/2020 04:06 znamo li tacno njegovu ratnu biografiju?

mislim, iskreno nakon 30 godina, nesto me bas i briga, ali eto cesto se spominje zlatni ljiljan, ovih dana dobio je jos neku povelju sarajeva za ratne zasluge , pa cisto da vidim i upoznam se sa ratnim putem ovoga covjeka. jer dobit zlatni ljiljan, ja ne znam koliko je ljudi to dobilo, posebno zivih boraca, puno ih ima posthumno, ali eto, interesuje me. ne znam sta znaci i koliko je jaka i bitna ova povelja sto je ovih dana dobija.
I Ja sam to hiljadu puta pitao...niko nista, ali kad se vidi kako se lijepo snalazi...izgleda da je medalja samo radi pro forme kao dodatak CV-u da nebi slucajno kakava pogresna budala dosla do dijela vlasti.
Škobo Habu

#3957 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Škobo Habu »

Tempo wrote: 14/04/2020 02:24 sdp nije bosnjacka stranka. jos jednom, sdp nije bosnjacka stranka. to sto ste se vi napusili ku, pardon, agitacije to je vas problem.
Naravno da jeste. Ta stranka za dvadeste pet godina nije uspjela iznjedriti niti jednog nebošnjačkog političara.
baglama

#3958 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by baglama »

Karanana, ja kao Mostarac poznajem vecinu Zlatnih ljiljana i znam zasto su ih dobili. Aferim, svaka cast.
Na forumu, ima puno Sarajlija,patriota, prvoboraca, ali ja ne vidjeh nikoga kome je poznato sta je *ne znam Senade * uradio da ga dobije.
Škobo Habu

#3959 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Škobo Habu »

baglama wrote: 24/04/2020 09:20
Karanana, ja kao Mostarac poznajem vecinu Zlatnih ljiljana i znam zasto su ih dobili. Aferim, svaka cast.
Na forumu, ima puno Sarajlija,patriota, prvoboraca, ali ja ne vidjeh nikoga kome je poznato sta je *ne znam Senade * uradio da ga dobije.
Vele zbog neke akcije na Treskavici.
balks

#3960 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by balks »

Povelju je dobio za akciju poznatiju kao Petak 13
Tempo
ZeModerator

#3961 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Tempo »

Škobo Habu wrote: 24/04/2020 09:11
Tempo wrote: 14/04/2020 02:24 sdp nije bosnjacka stranka. jos jednom, sdp nije bosnjacka stranka. to sto ste se vi napusili ku, pardon, agitacije to je vas problem.
Naravno da jeste. Ta stranka za dvadeste pet godina nije uspjela iznjedriti niti jednog nebošnjačkog političara.
nacionalnost politicara i nacionalnost birackog tijela ne definisu profil politicke partije. so, sdp nije bosnjacka partija.
Škobo Habu

#3962 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Škobo Habu »

Tempo wrote: 24/04/2020 11:44
nacionalnost politicara i nacionalnost birackog tijela ne definisu profil politicke partije. so, sdp nije bosnjacka partija.
Po tome ni SNSD nije srpska partija. Nominalno se smatraju socijaldemokratima.
zposao

#3963 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by zposao »

Škobo Habu wrote: 24/04/2020 13:30
:lol:
Dobra :thumbup:
Tempo
ZeModerator

#3964 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Tempo »

Škobo Habu wrote: 24/04/2020 13:30
pogresno. snsd je srpska partija zato sto se oni bave srpstvom, srbovanjem i pravoslavljem.
nominalno su socijaldemokrate, nominalno, dakle po imenu, ali se ne smatraju socijaldemokratama niti su clanovi socijaldemokratskih asocijacija na evropskom nivou.

za razliku od njih sdp se ne bavi bosnjastvom, bosnjastvovanjem i islamom. clanice su socijademokratatskih asocijacija, multietnicka su partija, svi dosadasnji partijski programi i politike su bile na tragu gradjanske drzave i to je ono sto je profilise kao partiju koja nije nacionalisticka kakvom biva proglasavana u nacionalistickoj propagandi upravo zato sto je, ili je bar bila, prijetnja troindijanskoj drzavi zasnovanoj na etnickim principima/kurcima.

jebem ga ja, skobu habu, nemoj upadati u narative koje plasira okupator.
jeste, znam, nisu uspjeli, smotani su, nisu iskoristili priliku, dozvolili su neprijatelju da ih podjeli... to je poraz svih gradjana.
Škobo Habu

#3965 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Škobo Habu »

Tempo wrote: 24/04/2020 16:09
jeste, znam, nisu uspjeli, smotani su, nisu iskoristili priliku, dozvolili su neprijatelju da ih podjeli... to je poraz svih gradjana.
De ba...
Tempo
ZeModerator

#3966 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Tempo »

Škobo Habu wrote: 25/04/2020 09:47
Tempo wrote: 24/04/2020 16:09
De ba...
pa ozbiljno. znas da neprijatelj nikad ne spava. mozemo ga prepoznati po podocnjacima. plus farme botova koji po cjeli dan prepravljaju istoriju i prenose misli velikih vodja.
veiz

#3967 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by veiz »

Ne čuje se Željko da nije nedo bog završio na ovim Fikretovim respiratorima
Damir Hadžić je za ovu gnjidu veliki g-din
Kolinda

#3968 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Kolinda »

Po prstima ih Željko, ovo je tvojih 5 minuta :lol: :lol:
zippoo87

#3969 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by zippoo87 »

pa sta bi sa Komsom...udara li on koga po prstima ili je izgubio "autoritet" u ova krizna vremena

evo mu prilike da po prstima udari i Solaka i Novalica i malinara i sve ostale lovatore u mutnom
pa zar on nije prije 3 mjeseca u CDu rekao da niko nece marku ukrasti preko njega zivog ?

sta je sada ovo...ljudi pokradose milione a on nikog ni po prstima da pucne ?

gdje je dijasporska brigada,da nam malo "rasclani" ovo,meni to sve nejasno ???
Leverage

#3970 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Leverage »

Čuj gdje je dijaspora, pa oni su se davno izjasnili da je ok i da se zažmiri na neki ukradeni milion, samo da se šukne Čoviću.
RunnerX

#3971 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by RunnerX »

Za marku ću ih slat u zatvor Senade
zippoo87

#3972 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by zippoo87 »

RunnerX wrote: 29/04/2020 20:40 Za marku ću ih slat u zatvor Senade
pa da...rekao covjek nedavno...evo mu sada prilike da ispuni obecanje,evo puno kandidata za zatvora...samo sto ne kradu marku,nego milione
sta je problem Komso,sto ne hapsis ?
Leverage

#3973 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Leverage »

Fino čovjek rek'o da neće slat za milione nego za marku, da ne kažem tri metra drva. I ispunio obećanje.

Đe problem?
Sultanahmed

#3974 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Sultanahmed »

Kako samo spamaju komentare botovi na klix komentarima za ovog lika ,kao izdajnik itd :-)
Kao toliko je "iznenađujuce" sto je usao u koaliciju sa sda :-)

On u kampanji 2022,treba samo otici pred kamere 2puta i reci mashallah i inshallah,i dosta Bosnjaka ce glasati za njega.

I ja bi prvi draže njemu dao glas neko nekom "strucnjaku" iz sdp ili sda.
Seyfo

#3975 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Seyfo »

Hladno uzima mandat 2022. Pitanje je sta ce biti 2026? Falatar ili neki drugi falatar? Ili Mamic ,najbolje bi bilo. Kad je bal,nek gori hala,nek nas je stid sutra ujutru.
Locked