Kanadski premijer Justin Trudeau u samoizolaciji, testiran na koronavirus

Kanadski premijer Justin Trudeau u samoizolaciji, testiran na koronavirus

Ako cemo iskreno, Bakir je uradio vise od Covica ili je makar manje stete nanio. Tako da...Hafis wrote: ↑12/03/2020 17:27Dobra, standardna parizerska, mada nema veze s ovom temom.Hektorijan wrote: ↑12/03/2020 17:17 Gledali smo covica cetiri godine na poziciji clana predsjednistva iz reda hrvatskog naroda.
Sta je uradio da bi hrvatima bilo bolje, u bilo kojem segmentu zivota?
Je li doprinio relaksiranju odnosa izmedu dva naroda?
Ali, da i ja oprobam malo te šuplje.
Pazi, evo sad jedne pri zemlji, uz samu vratnicu:
Gledali smo i Bakira OSAM godina na poziciji člana predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda.
I sve su prilike gledat ćemo ga još OSAM od 2022.
Šta je uradio da bi Bošnjacima bilo bolje, u bilo kojem segmentu života?
Je li doprinio relaksiranju odnosa između dva naroda?
Da se mi vratimo Komši i vremenu kako je i na koji način ''pojavljen''![]()
Ako ćemo još iskrenije šuplja ti je priča u potpunosti. Na kojem je to području Bakir bilo što 'više'' uradio . Pa jebote, jesi li ti slušao onaj snimak njegovih najbližih suradnika i jesi li skontao kako ta mafija funkcionira u stvarnosti?apsidejzi wrote: ↑20/03/2020 07:47Ako cemo iskreno, Bakir je uradio vise od Covica ili je makar manje stete nanio. Tako da...Hafis wrote: ↑12/03/2020 17:27Dobra, standardna parizerska, mada nema veze s ovom temom.Hektorijan wrote: ↑12/03/2020 17:17 Gledali smo covica cetiri godine na poziciji clana predsjednistva iz reda hrvatskog naroda.
Sta je uradio da bi hrvatima bilo bolje, u bilo kojem segmentu zivota?
Je li doprinio relaksiranju odnosa izmedu dva naroda?
Gledali smo i Bakira OSAM godina na poziciji člana predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda.
Ja ne volim SDA i Bakira nikako i svjestan sam svih njihovih kriminalnih radnji i svjestan sam da su svi oni povezani medjusobno. Na kraju krajeva i Bakir i Covic su rezultat naroda koje predstavljaju. Govna IN => Govna OUTHafis wrote: ↑20/03/2020 08:54Ako ćemo još iskrenije šuplja ti je priča u potpunosti. Na kojem je to području Bakir bilo što 'više'' uradio . Pa jebote, jesi li ti slušao onaj snimak njegovih najbližih suradnika i jesi li skontao kako ta mafija funkcionira u stvarnosti?apsidejzi wrote: ↑20/03/2020 07:47Ako cemo iskreno, Bakir je uradio vise od Covica ili je makar manje stete nanio. Tako da...Hafis wrote: ↑12/03/2020 17:27
Dobra, standardna parizerska, mada nema veze s ovom temom.
Ako ćemo gledati po nekoj rang ljestvici negativnog doprinosa u proteklih 25-30 godina, SDA i klan Izetbegović snose gotovo 50% krivnje za sve loše stvari koje se dešavaju u državi i koje će još itekako dešavati u budućnosti.
Upravo tako i ja mislim, jer "predstavljaju" većinski dio stanovnistva, sami se hvale da su vodeća snaga itd itd bla bla bla, šuplj, šuplja, šuplj, drke drke đon..... dakle samim tim snose najveću odgovornost!Hafis wrote: ↑20/03/2020 08:54Ako ćemo još iskrenije šuplja ti je priča u potpunosti. Na kojem je to području Bakir bilo što 'više'' uradio . Pa jebote, jesi li ti slušao onaj snimak njegovih najbližih suradnika i jesi li skontao kako ta mafija funkcionira u stvarnosti?apsidejzi wrote: ↑20/03/2020 07:47Ako cemo iskreno, Bakir je uradio vise od Covica ili je makar manje stete nanio. Tako da...Hafis wrote: ↑12/03/2020 17:27
Dobra, standardna parizerska, mada nema veze s ovom temom.
Ako ćemo gledati po nekoj rang ljestvici negativnog doprinosa u proteklih 25-30 godina, SDA i klan Izetbegović snose gotovo 50% krivnje za sve loše stvari koje se dešavaju u državi i koje će još itekako dešavati u budućnosti.
Kako bi po tvom mišljenju moglo da izgleda ozdravljenje bosanskohercegovačkog društva ? Koliko ja vidim, do stabilizacije ne može doći sve dok nacionalisti mogu držati monopol nad interesima naroda jer to automatski isključuje odgovornost, jer ako ne glasate za "nas", "oni" će vam jebat' znanje. Zato treba podržati one elemente u društvu koji otvoreno prave otklon od etničkih podjela. Kada njih pomogneš i ojačaju, među njima tražiš ljude s obrazom. Mi smo još uvijek u prvoj fazi u kojoj se prvo treba riješiti širenja međuetničkih animoziteta kao alata u predizbornim kampanjama.
Zavisi kakav drzavni model BiH zele bosanskohercegovacki gradjani/stanovnici, odnosno njih vecina. @Hafiz ti nije za taj model drzave za koji ga ti pitas, on ti je prvo za prelazni model takozvanog entiteta "Herceg Bosna" a u slijedecoj fazi od entiteta da naprave takozvanu Republiku "Herceg Bosna". Znaci hercegovacki Hrvati zele vecinu FBiH teritorije sa svim prirodnim i drugim materijalnim resursima kao sto je dobio i entitet Srpska.Skijaš wrote: ↑20/03/2020 23:47Kako bi po tvom mišljenju moglo da izgleda ozdravljenje bosanskohercegovačkog društva ? Koliko ja vidim, do stabilizacije ne može doći sve dok nacionalisti mogu držati monopol nad interesima naroda jer to automatski isključuje odgovornost, jer ako ne glasate za "nas", "oni" će vam jebat' znanje. Zato treba podržati one elemente u društvu koji otvoreno prave otklon od etničkih podjela. Kada njih pomogneš i ojačaju, među njima tražiš ljude s obrazom. Mi smo još uvijek u prvoj fazi u kojoj se prvo treba riješiti širenja međuetničkih animoziteta kao alata u predizbornim kampanjama.
Nije to glavno pitanje. Glavno pitanje je da li stanovnici BiH ili entiteta FBiH imaju ikakvu bolju alternativu politicara i stranaka iz opozicije. Ja ih licno ne vidim da ih ima, ako ih i ima ili su isti ili su gori od SDA i HDZ-a. Prvo se bore za vlast pljujuci po SDA i HDZ-u, a kad je dobiju onda i oni pokazu jos gore ne znanje, javasluk, mahinacije, sarlatanstvo i druge retrogradne sposobnosti.apsidejzi wrote: ↑20/03/2020 10:23Ja ne volim SDA i Bakira nikako i svjestan sam svih njihovih kriminalnih radnji i svjestan sam da su svi oni povezani medjusobno. Na kraju krajeva i Bakir i Covic su rezultat naroda koje predstavljaju. Govna IN => Govna OUTHafis wrote: ↑20/03/2020 08:54Ako ćemo još iskrenije šuplja ti je priča u potpunosti. Na kojem je to području Bakir bilo što 'više'' uradio . Pa jebote, jesi li ti slušao onaj snimak njegovih najbližih suradnika i jesi li skontao kako ta mafija funkcionira u stvarnosti?
Kad vec spominjes zupanije, koje postoje samo u Hrvatskoj (u FBiH su kantoni), koliko se zupanije u Hrvatskoj pitaju za aranzmane koje Hrvatska potpise sa MMF-om? Poseban naglasak je na one u kojima HDZ nije na vlasti...
Ma prevodjenje necega za sto koriste istu rijec. Na HR wikipediji kantoni u svicarskoj se na hrvatskom jeziku nazivaju - Kantoni
A kunu se u ustavni sud, borba za BiH i tako te šuplje pa me zanima što upiru u te neustavne nazive.zilog wrote: ↑11/04/2020 18:27Ma prevodjenje necega za sto koriste istu rijec. Na HR wikipediji kantoni u svicarskoj se na hrvatskom jeziku nazivaju - Kantoni![]()
Zupanije u Hrvatskoj su sasvim drugi oblik uredjenja. Na celu im je direktno birani zupan...
Uglavnom, nepotrebna klerikalizacija, a i ne nalazi se u washingtonskom sporazumu...
ovo baš super zvuči. matematika, praksa i sve ostalo pokazuju da čovića ne bi bilo nigdje, samo ukoliko to sda poželi.
Da je babi mudo bila bi did. SDA sve odlučuje, da ali u vlažnim snovima zelenih....malakh wrote: ↑13/04/2020 15:29ovo baš super zvuči. matematika, praksa i sve ostalo pokazuju da čovića ne bi bilo nigdje, samo ukoliko to sda poželi.
a budući da ni čović a ni hdz nemaju hrabrosti udariti na sda i tako pokušati mijenjati izborni zakon, to se čini preko komšića.
koliko hdz doista treba sdau pokazuje i nedavni izbor članova cika, gdje se, samo ukoliko to sda bude željela može izbaciti čovjek blizak hdzu. i hdz je trenutačno cukica kojeg na lancu drži sda i bakir izetbegović. jer onog trenutka kada sda poželi zamijeniti hdz, stvoriti će se nova stranka hrvatskog predznaka koja će sistemski, uz pomoć sda naslijediti sve što je ranije imao čović. to je valjda svima jasno.
dakle, sumirano čović je jak i moćan samo onoliko koliko mu to dozvoli sda. sa druge strane, komšić kao pojedinac je u mogućnosti da u bilo kojem trenutku ima više osobnih glasova od bilo kojeg drugog kandidata za predsjedništvo, što se i pokazalo i dokazalo.
svi mi znamo da mogu sjebati covica gdje hoce i kada hoce...Kolinda wrote: ↑13/04/2020 18:54Da je babi mudo bila bi did. SDA sve odlučuje, da ali u vlažnim snovima zelenih....malakh wrote: ↑13/04/2020 15:29ovo baš super zvuči. matematika, praksa i sve ostalo pokazuju da čovića ne bi bilo nigdje, samo ukoliko to sda poželi.
a budući da ni čović a ni hdz nemaju hrabrosti udariti na sda i tako pokušati mijenjati izborni zakon, to se čini preko komšića.
koliko hdz doista treba sdau pokazuje i nedavni izbor članova cika, gdje se, samo ukoliko to sda bude željela može izbaciti čovjek blizak hdzu. i hdz je trenutačno cukica kojeg na lancu drži sda i bakir izetbegović. jer onog trenutka kada sda poželi zamijeniti hdz, stvoriti će se nova stranka hrvatskog predznaka koja će sistemski, uz pomoć sda naslijediti sve što je ranije imao čović. to je valjda svima jasno.
dakle, sumirano čović je jak i moćan samo onoliko koliko mu to dozvoli sda. sa druge strane, komšić kao pojedinac je u mogućnosti da u bilo kojem trenutku ima više osobnih glasova od bilo kojeg drugog kandidata za predsjedništvo, što se i pokazalo i dokazalo.
Zna se i to da nije u pitanju samo Čović nego potpuno političko dekonstituiranje Hrvata započeto 1996. upravo od strane bošnjačke politike SDA/SDP. Nije da se na tome ne radi sa likovima poput Komšića Ive i Željke koji nikada nisu imali podršku Hrvata, a počesto ni B/O. Marionete i pudlice koji ne smiju proći kroz RS i 1/3 F BiH su osnivali svoje stranke. Nije da nisu. Komunista pa SDP-ovac, hrvatski seljak iz HSS pa SDU pa opet SDP i na koncu SPiD, npr put je služenja Ive Komšića bošnjačkoj politici. Združena lista BiH (HSS, SDP BiH, UBSD, MBO, REPUBLIKANCI) sa Ivom komšićem kao kandidatom za hrvatskog člana Predsjedništva je imala 37 tisuća glasova....malakh wrote: ↑13/04/2020 15:29ovo baš super zvuči. matematika, praksa i sve ostalo pokazuju da čovića ne bi bilo nigdje, samo ukoliko to sda poželi.