Željko Komšić - Komšo

Locked
miop

#3926 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by miop »

Kanadski premijer Justin Trudeau u samoizolaciji, testiran na koronavirus
Image
Hafis

#3927 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Hafis »

Korona virus?? Ma sapro ga je naš Željan maksuzijom još istu večer, nije se imao kad ni pošteno smjestiti.
ZZF

#3928 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by ZZF »

Nikad srece.
apsidejzi

#3929 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by apsidejzi »

Hafis wrote: 12/03/2020 17:27
Hektorijan wrote: 12/03/2020 17:17 Gledali smo covica cetiri godine na poziciji clana predsjednistva iz reda hrvatskog naroda.

Sta je uradio da bi hrvatima bilo bolje, u bilo kojem segmentu zivota?

Je li doprinio relaksiranju odnosa izmedu dva naroda?
Dobra, standardna parizerska, mada nema veze s ovom temom.
Ali, da i ja oprobam malo te šuplje.
Pazi, evo sad jedne pri zemlji, uz samu vratnicu:

Gledali smo i Bakira OSAM godina na poziciji člana predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda.
I sve su prilike gledat ćemo ga još OSAM od 2022.
Šta je uradio da bi Bošnjacima bilo bolje, u bilo kojem segmentu života?
Je li doprinio relaksiranju odnosa između dva naroda?

Da se mi vratimo Komši i vremenu kako je i na koji način ''pojavljen'' :)
Ako cemo iskreno, Bakir je uradio vise od Covica ili je makar manje stete nanio. Tako da...
Hafis

#3930 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Hafis »

apsidejzi wrote: 20/03/2020 07:47
Hektorijan wrote: 12/03/2020 17:17 Gledali smo covica cetiri godine na poziciji clana predsjednistva iz reda hrvatskog naroda.

Sta je uradio da bi hrvatima bilo bolje, u bilo kojem segmentu zivota?

Je li doprinio relaksiranju odnosa izmedu dva naroda?

Gledali smo i Bakira OSAM godina na poziciji člana predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda.

Ako cemo iskreno, Bakir je uradio vise od Covica ili je makar manje stete nanio. Tako da...
Ako ćemo još iskrenije šuplja ti je priča u potpunosti. Na kojem je to području Bakir bilo što 'više'' uradio . Pa jebote, jesi li ti slušao onaj snimak njegovih najbližih suradnika i jesi li skontao kako ta mafija funkcionira u stvarnosti?
Ako ćemo gledati po nekoj rang ljestvici negativnog doprinosa u proteklih 25-30 godina, SDA i klan Izetbegović snose gotovo 50% krivnje za sve loše stvari koje se dešavaju u državi i koje će još itekako dešavati u budućnosti.
apsidejzi

#3931 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by apsidejzi »

Hafis wrote: 20/03/2020 08:54

Ako ćemo još iskrenije šuplja ti je priča u potpunosti. Na kojem je to području Bakir bilo što 'više'' uradio . Pa jebote, jesi li ti slušao onaj snimak njegovih najbližih suradnika i jesi li skontao kako ta mafija funkcionira u stvarnosti?
Ako ćemo gledati po nekoj rang ljestvici negativnog doprinosa u proteklih 25-30 godina, SDA i klan Izetbegović snose gotovo 50% krivnje za sve loše stvari koje se dešavaju u državi i koje će još itekako dešavati u budućnosti.
Ja ne volim SDA i Bakira nikako i svjestan sam svih njihovih kriminalnih radnji i svjestan sam da su svi oni povezani medjusobno. Na kraju krajeva i Bakir i Covic su rezultat naroda koje predstavljaju. Govna IN => Govna OUT
mayab

#3932 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by mayab »

Upravo tako i ja mislim, jer "predstavljaju" većinski dio stanovnistva, sami se hvale da su vodeća snaga itd itd bla bla bla, šuplj, šuplja, šuplj, drke drke đon..... dakle samim tim snose najveću odgovornost!
Jos jednom cu samo ponoviti moju šokiranost njegovim ponovnim branjenjem, relativiziranjem i podržavanjem onoga što je uradio Asim, a što je izašlo u javnost.... :run:
Skijaš

#3933 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Skijaš »

Hafis wrote: 12/03/2020 10:07 Jebote, ona afera s onim Sarajlićem...tu pred njegovim nosom grupa polupismenih lopina šućura, hajruje i sređuju poslove, radna mjesta, gradonačelnike u njegovoj životnoj sredini...a ono se zabrinulo kako onemogućiti HDZ-ovog kandidata na izborima :lol:
Kako bi po tvom mišljenju moglo da izgleda ozdravljenje bosanskohercegovačkog društva ? Koliko ja vidim, do stabilizacije ne može doći sve dok nacionalisti mogu držati monopol nad interesima naroda jer to automatski isključuje odgovornost, jer ako ne glasate za "nas", "oni" će vam jebat' znanje. Zato treba podržati one elemente u društvu koji otvoreno prave otklon od etničkih podjela. Kada njih pomogneš i ojačaju, među njima tražiš ljude s obrazom. Mi smo još uvijek u prvoj fazi u kojoj se prvo treba riješiti širenja međuetničkih animoziteta kao alata u predizbornim kampanjama.
Novi_Nick

#3934 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Novi_Nick »

Skijaš wrote: 20/03/2020 23:47
Hafis wrote: 12/03/2020 10:07 Jebote, ona afera s onim Sarajlićem...tu pred njegovim nosom grupa polupismenih lopina šućura, hajruje i sređuju poslove, radna mjesta, gradonačelnike u njegovoj životnoj sredini...a ono se zabrinulo kako onemogućiti HDZ-ovog kandidata na izborima :lol:
Kako bi po tvom mišljenju moglo da izgleda ozdravljenje bosanskohercegovačkog društva ? Koliko ja vidim, do stabilizacije ne može doći sve dok nacionalisti mogu držati monopol nad interesima naroda jer to automatski isključuje odgovornost, jer ako ne glasate za "nas", "oni" će vam jebat' znanje. Zato treba podržati one elemente u društvu koji otvoreno prave otklon od etničkih podjela. Kada njih pomogneš i ojačaju, među njima tražiš ljude s obrazom. Mi smo još uvijek u prvoj fazi u kojoj se prvo treba riješiti širenja međuetničkih animoziteta kao alata u predizbornim kampanjama.
Zavisi kakav drzavni model BiH zele bosanskohercegovacki gradjani/stanovnici, odnosno njih vecina. @Hafiz ti nije za taj model drzave za koji ga ti pitas, on ti je prvo za prelazni model takozvanog entiteta "Herceg Bosna" a u slijedecoj fazi od entiteta da naprave takozvanu Republiku "Herceg Bosna". Znaci hercegovacki Hrvati zele vecinu FBiH teritorije sa svim prirodnim i drugim materijalnim resursima kao sto je dobio i entitet Srpska.
Last edited by Novi_Nick on 21/03/2020 09:53, edited 1 time in total.
Novi_Nick

#3935 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Novi_Nick »

apsidejzi wrote: 20/03/2020 10:23
Ja ne volim SDA i Bakira nikako i svjestan sam svih njihovih kriminalnih radnji i svjestan sam da su svi oni povezani medjusobno. Na kraju krajeva i Bakir i Covic su rezultat naroda koje predstavljaju. Govna IN => Govna OUT
Nije to glavno pitanje. Glavno pitanje je da li stanovnici BiH ili entiteta FBiH imaju ikakvu bolju alternativu politicara i stranaka iz opozicije. Ja ih licno ne vidim da ih ima, ako ih i ima ili su isti ili su gori od SDA i HDZ-a. Prvo se bore za vlast pljujuci po SDA i HDZ-u, a kad je dobiju onda i oni pokazu jos gore ne znanje, javasluk, mahinacije, sarlatanstvo i druge retrogradne sposobnosti.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#3936 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Bobi »

Dje nam je Komšo, mogao se javit svom pucanstvu makar nekim video linkom ili telefonom :mrgreen: ?
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#3937 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Challenger_ »

Bobi wrote: 21/03/2020 21:11 Dje nam je Komšo, mogao se javit svom pucanstvu makar nekim video linkom ili telefonom :mrgreen: ?
Realno, šta on uopšte može da kaže? Lik čiji se isfantazirani svijet srušio i na medijskoj ravni. Osoba potpuno nedorasla vremenu i njegovim izazovima.

Nema on šta da kaže.
Škobo Habu

#3938 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Škobo Habu »

Baš me čudi da on nema šta da kaže?

Za početak, recimo, uputiti Plenkoviću pismo podrške, kao i građanima Zagreba i Hrvatske.
BHCluster

#3939 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by BHCluster »

Kolinda

#3940 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Kolinda »

Bakirova poguzna muha se oglasila u vezi potrebnog potpisa Bevanda/Miličević.
U potpunosti se slaže sa mentorom. Kakve županije kakvi li kurc...njima ništa.
zilog

#3941 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by zilog »

Kolinda wrote: 11/04/2020 10:35 Bakirova poguzna muha se oglasila u vezi potrebnog potpisa Bevanda/Miličević.
Kad vec spominjes zupanije, koje postoje samo u Hrvatskoj (u FBiH su kantoni), koliko se zupanije u Hrvatskoj pitaju za aranzmane koje Hrvatska potpise sa MMF-om? Poseban naglasak je na one u kojima HDZ nije na vlasti...
Point.

#3942 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Point. »

Šta su mu županije, kakvi su to neustavni nazivi domoljuba?
zilog

#3943 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by zilog »

Point. wrote: 11/04/2020 16:41 Šta su mu županije, kakvi su to neustavni nazivi domoljuba?
Ma prevodjenje necega za sto koriste istu rijec. Na HR wikipediji kantoni u svicarskoj se na hrvatskom jeziku nazivaju - Kantoni 8-)

Zupanije u Hrvatskoj su sasvim drugi oblik uredjenja. Na celu im je direktno birani zupan...

Uglavnom, nepotrebna klerikalizacija, a i ne nalazi se u washingtonskom sporazumu...
Point.

#3944 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Point. »

zilog wrote: 11/04/2020 18:27
Point. wrote: 11/04/2020 16:41 Šta su mu županije, kakvi su to neustavni nazivi domoljuba?
Ma prevodjenje necega za sto koriste istu rijec. Na HR wikipediji kantoni u svicarskoj se na hrvatskom jeziku nazivaju - Kantoni 8-)

Zupanije u Hrvatskoj su sasvim drugi oblik uredjenja. Na celu im je direktno birani zupan...

Uglavnom, nepotrebna klerikalizacija, a i ne nalazi se u washingtonskom sporazumu...
A kunu se u ustavni sud, borba za BiH i tako te šuplje pa me zanima što upiru u te neustavne nazive.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#3945 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by malakh »

Kolinda wrote: 11/04/2020 10:35 Bakirova poguzna muha se oglasila u vezi potrebnog potpisa Bevanda/Miličević.
ovo baš super zvuči. matematika, praksa i sve ostalo pokazuju da čovića ne bi bilo nigdje, samo ukoliko to sda poželi.

a budući da ni čović a ni hdz nemaju hrabrosti udariti na sda i tako pokušati mijenjati izborni zakon, to se čini preko komšića.

koliko hdz doista treba sdau pokazuje i nedavni izbor članova cika, gdje se, samo ukoliko to sda bude željela može izbaciti čovjek blizak hdzu. i hdz je trenutačno cukica kojeg na lancu drži sda i bakir izetbegović. jer onog trenutka kada sda poželi zamijeniti hdz, stvoriti će se nova stranka hrvatskog predznaka koja će sistemski, uz pomoć sda naslijediti sve što je ranije imao čović. to je valjda svima jasno.

dakle, sumirano čović je jak i moćan samo onoliko koliko mu to dozvoli sda. sa druge strane, komšić kao pojedinac je u mogućnosti da u bilo kojem trenutku ima više osobnih glasova od bilo kojeg drugog kandidata za predsjedništvo, što se i pokazalo i dokazalo.
zippoo87

#3946 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by zippoo87 »

U BiH ne postoji pojedinqcno jak politicar jer postoji nacionalni tronozac i svako je svakom potreban za opstanak na vlasti
Cim jedan pocne slabiti,odmah ulijece neko od druga dva igraca da pomognu i tako stalno u krug

Igra je provaljena davno ali budzetskih pijuna je previse i broj se povecava i tako se uvijek ima dovoljan postotak uz kupovinu par papaka da se dijeli plijen i osigura ostanak

Uvedes gradjanski princip i bum,nema ih nigdje kao ni njihovih tvoreina ali tesko je doci do ovog uredjenja
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3947 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by _BataZiv_0809 »

Gdje nam je heroj da nas brani od COVID (DRAGANA) :D
Kolinda

#3948 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Kolinda »

malakh wrote: 13/04/2020 15:29
ovo baš super zvuči. matematika, praksa i sve ostalo pokazuju da čovića ne bi bilo nigdje, samo ukoliko to sda poželi.

a budući da ni čović a ni hdz nemaju hrabrosti udariti na sda i tako pokušati mijenjati izborni zakon, to se čini preko komšića.

koliko hdz doista treba sdau pokazuje i nedavni izbor članova cika, gdje se, samo ukoliko to sda bude željela može izbaciti čovjek blizak hdzu. i hdz je trenutačno cukica kojeg na lancu drži sda i bakir izetbegović. jer onog trenutka kada sda poželi zamijeniti hdz, stvoriti će se nova stranka hrvatskog predznaka koja će sistemski, uz pomoć sda naslijediti sve što je ranije imao čović. to je valjda svima jasno.

dakle, sumirano čović je jak i moćan samo onoliko koliko mu to dozvoli sda. sa druge strane, komšić kao pojedinac je u mogućnosti da u bilo kojem trenutku ima više osobnih glasova od bilo kojeg drugog kandidata za predsjedništvo, što se i pokazalo i dokazalo.
Da je babi mudo bila bi did. SDA sve odlučuje, da ali u vlažnim snovima zelenih....
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#3949 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by malakh »

Kolinda wrote: 13/04/2020 18:54

Da je babi mudo bila bi did. SDA sve odlučuje, da ali u vlažnim snovima zelenih....
svi mi znamo da mogu sjebati covica gdje hoce i kada hoce...
Novak20

#3950 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Novak20 »

Zna se i to da nije u pitanju samo Čović nego potpuno političko dekonstituiranje Hrvata započeto 1996. upravo od strane bošnjačke politike SDA/SDP. Nije da se na tome ne radi sa likovima poput Komšića Ive i Željke koji nikada nisu imali podršku Hrvata, a počesto ni B/O. Marionete i pudlice koji ne smiju proći kroz RS i 1/3 F BiH su osnivali svoje stranke. Nije da nisu. Komunista pa SDP-ovac, hrvatski seljak iz HSS pa SDU pa opet SDP i na koncu SPiD, npr put je služenja Ive Komšića bošnjačkoj politici. Združena lista BiH (HSS, SDP BiH, UBSD, MBO, REPUBLIKANCI) sa Ivom komšićem kao kandidatom za hrvatskog člana Predsjedništva je imala 37 tisuća glasova....
SDA je već pokušavala osnovati i druge stranke kojima će upravljati kao sada sa DF-om. Primjer je NHI i ucijenjeni K. Zubak kojemu su oprošteni ratni grijesi.

Ništa od tog se nije primilo na hrvatsko glasačkio tijelo. Štoviše, Hrvati su se u strahu od gubitka političkih prava ujedinili oko HNS i glasat će za te stranke da su i naopake. Sa izuzetkom onih Hrvata kojima je osobni komoditet stečen podaništvom SDA, a ne nekom naročitom sposobnošču ispred svega. Kada takvi osnuju stranku hrvatskog predznaka, neće imati niti 5 tisuća glasova. Garant.

Nego da te pitam, što SDA ne s.ebe Čovića i ne zamijeni HDZ kada to može ?
Locked