Utakmice.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Anquilla

#39401 Re: Utakmice.

Post by Anquilla »

mirza_15 wrote: 13/05/2023 08:49 Što se mene tiče položili su za sva vremena. Ja im ne bih popustio i tjerao bih svoje dok se boje ne rastope. Kada sinoć nisu bili neka više ne dolaze. Eto ono zna kako Ajla radi. Veliki menadžeri koji imaju dovoljno ulaznih informacija. Ako im se popusti, za 6 mjeseci će opet oni tjerati i smjenjivati, a nova uprava i trener će morati redovno da im se klanjaju i izvinjavaju.

Ne pitate se ništa! Ništa! Shvatite to jednom. Vi ste nečiji instrument svjesno ili ne, a ne znam šta je gore od to dvoje. Da ste izmanipulisane ovce ili da svjesno radite za interes nekog drugog lobija za vlastiti interes. Bruka te se samo tako.
Prazna tibina sinoć je bila jeziva za gledati.

Ma čini mi se da je problem što se nikad nije znalo šta su uopšte ovlasti direktora - odgovaranje za zakonitost rada, finansijsko poslovanje, usklađivanje djelovanja kluba, dakle sve osim sportskog segmenta.
Ajli je dodat sad i taj sportski segment, ali je istina da uopšte nema niko, osim rukovodstva Kluba, uvid u njen rad, osim u vezi dovedenih igrača. Taj dio posla nije loše uradila, za ostalo fakat ne znam ni ja a ni HZ.

Jednom je spomenula, što je živa istina, ugovor sa Opštinom Centar u vezi Koševa, da je prilično nepovoljan za nas.
I jeste, dobili bi stadion pod koncesiju, preuzeli bi sve obaveze, morali uložiiti milione maraka a, primjera radi, ne bi imali pravo koristiti parking.
Korištenje parkinga na dane utamica bi se regulisalo posebnim ugovorom.
Javnost je uvjeravana da je taj ugovor bio dobar, ali i laik vidi da nije.
Nikad se ne pokreće pitanje je li imala ulogu i koliku u spašavanju od tog ugovora, jer se samo gledaju negativne stvari.

Mirvić je tvrdoglav, ona nigdje ne ide, na sjever će možda na nakim sljedećim utakmicama biti pozvana djeca iz osnovnih škola... I neće niko iz ovog profitirati, samo će ostati gorak okus poslije svega.
last mohicans

#39402 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

Što kolega kaže i radi mene se ne moraju vraćati više. U utakmici u kojoj su najpotrebniji ne doći je za ozbiljnih izučavanja. Njihovo gostovanje me ne interesuje, a ni njih 200 na istim ne donosi Bog zna kakvu prevagu. Sinoć nakon njihovog brzog gola je samo falilo navijanje, da se hadalji malo spuste, a naši dozovu. Istok je nešto pokušavao, ali velika je masa ljudi bila, pa se to malo teže prenosilo i sinhronizovalo. Veliki fail kao i vođenje ekipe posljednjih 15 min. Sad gledam degena Ramića tačno na isteku 95 je propalitetima pružio mrtvu šansu. Vratiti gluposona u omladinski pogon.
Logovan

#39403 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Mislim da to Ramić ne bi uradio da mu neko nije rekao. Garant Repuhova ideja.
Grean

#39404 Re: Utakmice.

Post by Grean »

""""nije za ove teme"
ruud

#39405 Re: Utakmice.

Post by ruud »

Sinoc se kasnilo s izmjenama i nije bilo plana ni vođstva da se mirno privede utakmica kraju.

Nevjerovatno je da se dva derbija gube na ovakav nacin.
internazionale

#39406 Re: Utakmice.

Post by internazionale »

Grean wrote: 12/05/2023 23:07
vicious wrote: 12/05/2023 21:56 Fuj jadovi. Mentalni patuljci
Ovo je odgovor na sve, kod svakog naseg trenera, sa svakom nasom ekipom oni ispadnu mentalno jaci.

Oni vec dva puta sa nerjesenim izlaze kao pobjednici.

Mislio sam i bio ubjedjen da veceras nece biti tako.
Znam da pokušavaš nekako opravdati i relativizirati ovu bruku ali baš pogrešno.
Porediš vremena kad smo sa poluanonimnim igračima bivali na prvom mjestu, borili se i osvajali trofeje (nekad i dva) i nekad gubili i derbije i ovu sada najskuplju ekipu lige koja se životom bori za treće mjesto i izlazak u Evropu i koja nije u stanju da sačuva 2:0 od 75. minute protiv debelguzih starohana Bekrića, Krpića, nekog Dženisa...

Šta čovjek da ti kaže
Grean

#39407 Re: Utakmice.

Post by Grean »

internazionale wrote: 13/05/2023 15:03
Grean wrote: 12/05/2023 23:07
Ovo je odgovor na sve, kod svakog naseg trenera, sa svakom nasom ekipom oni ispadnu mentalno jaci.

Oni vec dva puta sa nerjesenim izlaze kao pobjednici.

Mislio sam i bio ubjedjen da veceras nece biti tako.
Porediš vremena kad smo sa poluanonimnim igračima bivali na prvom mjestu, borili se i osvajali trofeje (nekad i dva) i nekad gubili i derbije i ovu sada najskuplju ekipu lige koja se životom bori za treće mjesto i izlazak u Evropu i koja nije u stanju da sačuva 2:0 od 75. minute protiv debelguzih starohana Bekrića, Krpića, nekog Dženisa...

Šta čovjek da ti kaže
Bas ni ja ne znam sta tebi da kazem.

Da je ovako odigrala ona ekipa i strucni stab koji je primio tricu od Amara ti bi prvi relativizirao, da se ne lazemo.

Bruka je sto nas je doveo pred Evropu sa osam novih igraca. Btw ja sam na zimskoj pauzi napisao ako je izbori onda je trener svih trenera ove lige. Stojim i dalje iza toga s obzirom kako smo tada stajali.
internazionale

#39408 Re: Utakmice.

Post by internazionale »

Grean wrote: 13/05/2023 16:11
internazionale wrote: 13/05/2023 15:03

Šta čovjek da ti kaže
Bas ni ja ne znam sta tebi da kazem.

Da je ovako odigrala ona ekipa i strucni stab koji je primio tricu od Amara ti bi prvi relativizirao, da se ne lazemo.

Bruka je sto nas je doveo pred Evropu sa osam novih igraca. Btw ja sam na zimskoj pauzi napisao ako je izbori onda je trener svih trenera ove lige. Stojim i dalje iza toga s obzirom kako smo tada stajali.
Kako sam i mislio :thumbup:

Usput ta ekipa i stručni štab što su primili tricu od Amara su i složili tricu istom tom Amaru, osvojili neke titule s bar upola jeftinijom ekipom...
Grean

#39409 Re: Utakmice.

Post by Grean »

Bas tako :thumbup: samo sto ja nemam nista protiv te ekipe i strucnog staba, nemam nikakvu agendu niti provodim licne vendete. Jeste bila bolna bruka zato se tu i zavrsilo a ostaje da su uzeli titulu. Vidjet cemo u iducoj sezoni moze li i ova ekipa i SS to napraviti.

Imali smo mi i tada Rahmanovica, Tatara, istog ovog Serbecica, Stanojevica, Kovacevica i da ne nabrajam dalje, nije to bila nimalo ni bezveze ekipa, niti su bili jeftini i jos bili na okupu od Cale.

Ne treba zaboraviti da onim sto im danas smeta Mirvic, Mirza, do juce im je smetala Sabrina, Kasumovic, prije njih preko noci kampanja da se otjeraju Selimovic i Kusturica. Znaci nije valjao niko (sem Husrefa koji je bio izuzetak koji potvrdjuje pravilo). I to nesto govori, ono kad ti niko ne valja sem tebe a sebe ne poredis ni sa kim da ocjenis kakav si.
internazionale

#39410 Re: Utakmice.

Post by internazionale »

Grean wrote: 13/05/2023 16:42 Bas tako :thumbup: samo sto ja nemam nista protiv te ekipe i strucnog staba, nemam nikakvu agendu niti provodim licne vendete. Jeste bila bolna bruka zato se tu i zavrsilo a ostaje da su uzeli titulu. Vidjet cemo u iducoj sezoni moze li i ova ekipa i SS to napraviti.

Imali smo mi i tada Rahmanovica, Tatara, istog ovog Serbecica, Stanojevica, Kovacevica i da ne nabrajam dalje, nije to bila nimalo ni bezveze ekipa, niti su bili jeftini i jos bili na okupu od Cale.

Ne treba zaboraviti da onim sto im danas smeta Mirvic, Mirza, do juce im je smetala Sabrina, Kasumovic, prije njih preko noci kampanja da se otjeraju Selimovic i Kusturica. Znaci nije valjao niko (sem Husrefa koji je bio izuzetak koji potvrdjuje pravilo). I to nesto govori, ono kad ti niko ne valja sem tebe a sebe ne poredis ni sa kim da ocjenis kakav si.
Od ove ekipe se očekuje da osvoje 3 mjesto :shock:
Ili je i to previše?

Te igrače što si nabroj'o, većina njih je dovedena kao fudbalski mrtvaci, iz nakih drugih liga... Jedino je Šerbečić bio neko ime
I nabrojani igrači su se ovdje vratili u život, proigrali i prodali se.

Ovo tvoje izvrtanje činjenica, insinuiranje nekih agendi, neke sile nas napadaju, teorije zavjere i sl.
Pravi sda simpatizer :thumbup:
van Basten

#39411 Re: Utakmice.

Post by van Basten »

Ja sam jos u soku... nevjerovatno je s kakvom igrom smo imali 2:0, a jos je nevjerovatnije da smo to prokockali i na kakav nacin. I to od ekipe koja kao da je dosla na revijalnu veteransku utakmicu. Njima s klupe ulaze Krpic, Stilic, Beganovic, fucking Bekric... ocekivao sam i Biscevica da im udje u nekom trenutku. I oni takvi nas izdominiraju u finisu... pa neko mora da visi za to
Maharadza

#39412 Re: Utakmice.

Post by Maharadza »

van Basten wrote: 13/05/2023 17:49 Ja sam jos u soku... nevjerovatno je s kakvom igrom smo imali 2:0, a jos je nevjerovatnije da smo to prokockali i na kakav nacin. I to od ekipe koja kao da je dosla na revijalnu veteransku utakmicu. Njima s klupe ulaze Krpic, Stilic, Beganovic, fucking Bekric... ocekivao sam i Biscevica da im udje u nekom trenutku. I oni takvi nas izdominiraju u finisu... pa neko mora da visi za to
Da imaju časti i obraza, sami bi se objesili od sramote i bruke neviđene... naravno ne bukvalno nego da npr. dobrovoljno napuste klub pa i udalje se što više od fudbala jer očito nemaju pojma, a počevši naravno od Prandelija&co.
Pitarrr82

#39413 Re: Utakmice.

Post by Pitarrr82 »

Kakva sezona, takav i derbi... Amaterski od početka pa do kraja...
last mohicans

#39414 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

Pogledah i ovaj sazetak, još kriminalnije i tragičnije izgleda Dizdarević na TVu. Ne znam šta Lugušić misli, on nije ni za juniora, a kamoli prvog tima. Katastrofalne kretnje. Prvi gol im je on poklonio, u pionirima se lopta ne odbija onako na peterac, kad je već ne znaš uhvatiti. Ona njihova pravo dobra šansa, kada ga Krpić prebacuje loptom, onda to isto radi onaj 21ka s druge strane, a Amoah s 2 metra u korner gdje prazan gol fula. Sjesti i plakati. On ko ukopan po liniji hoda. :lol: :-) Kakav antitalent, on toliko loše procjenuje putanju lopte da je upitno da li uopće vidi dobro, pa se ni u petercu ne usuđuje kupiti lopte koje bi trebale biti njegove. Igra s nogom :lol: to ne postoji kod njega, pa da je makar ispucavanja poboljšao, ma kakvi, do centra lik dobaciti ne moze. Pa vidi li to drugi kloc, trener golmana Ibro, nakon svakog treninga bi on meni ispucavao lopte i vježbao dodavanje nogom. On i Ziljkić, deset lopti prodali i kako da očekujemo pobjedu. Kod drugog gola vezni puštaju Amoah da lagano spusti loptu na bok, Radović kasni i naravno drugi kloc u vidu Šerbečića, po ko zna koji put, na isti način kasni i mrtvi Krpić, sa evidentnim viškom kilograma, brži od njega i lagano plasira loptu. Drugom golu prethodi debilni potez Ramića, da nije bio prekid ne bi ni išli onako brzo sa izvođenjem i dubokom loptom, garantujem. Bili su svjesni da će ubrzo svirati kraj. Pored toga, mi smo valjda gledali kako se Ramić vuče po terenu, pa nismo ni postavili linije. Da nije smišljen akt od naša dva amatera na klupi, u vidu Obuće i Repuha, ubrzali bi ga i naružili, da se požuri, a i Mirza ako je bio u tunelu, ga je trebao najuriti, bio mu je blize, a ne da se protiv hadalja braniš ko Zepa 92. Još nešto, djeca koja su nekoliko puta ubacivala lopte to nisu radili što su sami skontali, već što im je neko to rekao. Takav ciganluk nam se obio o glavu, a i uvijek bespotrebne izjave, tipa bili su opasniji sa Mulalićem, samo su dale veći motiv protivničkom treneru i očito ih je na poluvremenu razdrmao i dobrim izmjenama je iščupao najbolje po njihovu ekipu, za razliku od nas gdje smo izmjenama izgubili utakmicu. Ako Mirza kupi kajmak za dobru igru do 78, onda neka preuzme odgovornost za katastrofalne izmjene. Dal i Keremiyah nisu trebali ni izlaziti, ako već jesu, trebao je bokove pojačati, a izmjena Ziljkića koji je bio najlošiji uz Dizdarevića i Šerbu je kasnila sigurno 15 min, jer lik od početka II polu. se vukao kao prebijena mačka. Ima još tu loših stvari, ovo su ključne zašto smo prosuli 2 boda po drugi put, skoro na identičan način. Oni se psihički trebaju pripremati već za neredni derbi i o ovom mentalnom failu ozbiljno pričati. Očito njima treba sto puta ponoviti da utakmica traje dok sudija ne svira kraj, bez obzira ko to bio, Peljto, Gigović ili neko treći. A ne kurčevito baljezganje Ziljkića koji kao nema nikad tremu, a ko kita ušao u utakmicu i tako je završio.
il dottore

#39415 Re: Utakmice.

Post by il dottore »

Maharadza wrote: 13/05/2023 19:42
van Basten wrote: 13/05/2023 17:49 Ja sam jos u soku... nevjerovatno je s kakvom igrom smo imali 2:0, a jos je nevjerovatnije da smo to prokockali i na kakav nacin. I to od ekipe koja kao da je dosla na revijalnu veteransku utakmicu. Njima s klupe ulaze Krpic, Stilic, Beganovic, fucking Bekric... ocekivao sam i Biscevica da im udje u nekom trenutku. I oni takvi nas izdominiraju u finisu... pa neko mora da visi za to
Da imaju časti i obraza, sami bi se objesili od sramote i bruke neviđene... naravno ne bukvalno nego da npr. dobrovoljno napuste klub pa i udalje se što više od fudbala jer očito nemaju pojma, a počevši naravno od Prandelija&co.
Za klub je evropa vrlo bitna da se nesto zaradi, u sportskom smislu bolje je ne ici. Kakvih ce tu tek blamaza biti.

Od mene prijedlog, ako se vec nece kolektivno samoubiti, onda da se, ovi mladji pogotovo, okrenu jal skoli ili ako ne vole knjigu onda kakvom zanatu da nauce.
Nisu za fudbala
sencobih

#39416 Re: Utakmice.

Post by sencobih »

Nije sve baš tako crno, kone su u sto puta goroj situaciji pa ne kukaju kao vi. Ne daj Bože nekoga podržati kad pogriješi. Ziljkić danas heroj sutra kita, i sve tako redom. Nismo bolje ni zaslužili kakvi smo.
Piaty

#39417 Re: Utakmice.

Post by Piaty »

:lol: ma zabio bi nama njega i Buki
jalijas74

#39418 Re: Utakmice.

Post by jalijas74 »

last mohicans wrote: 13/05/2023 23:39 Pogledah i ovaj sazetak, još kriminalnije i tragičnije izgleda Dizdarević na TVu. Ne znam šta Lugušić misli, on nije ni za juniora, a kamoli prvog tima. Katastrofalne kretnje. Prvi gol im je on poklonio, u pionirima se lopta ne odbija onako na peterac, kad je već ne znaš uhvatiti. Ona njihova pravo dobra šansa, kada ga Krpić prebacuje loptom, onda to isto radi onaj 21ka s druge strane, a Amoah s 2 metra u korner gdje prazan gol fula. Sjesti i plakati. On ko ukopan po liniji hoda. :lol: :-) Kakav antitalent, on toliko loše procjenuje putanju lopte da je upitno da li uopće vidi dobro, pa se ni u petercu ne usuđuje kupiti lopte koje bi trebale biti njegove. Igra s nogom :lol: to ne postoji kod njega, pa da je makar ispucavanja poboljšao, ma kakvi, do centra lik dobaciti ne moze. Pa vidi li to drugi kloc, trener golmana Ibro, nakon svakog treninga bi on meni ispucavao lopte i vježbao
Luga je podnio ostavku kako cujem. Meni je mali totalno razocarenje :evil:
mirza_15

#39419 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

Dobar rezultat u Tuzli. Ako Zrinjski uzme nama dosta 2 boda do kraja. Možemo i izgubiti pa uzeti Igmana zadnju. Ako uzme Velež, vjerovatno je 4 dosta, s tim što onda idemo i emocionalno i fizički potrošenoj ekipi mamurnoj od slavlja i kojoj nizašta ne treba.
svi u napad

#39420 Re: Utakmice.

Post by svi u napad »

Objektivno mi imamo problem golmana. Za mene je Sahinovic bolji golman ali i on je napravio nekoliko kikseva ove sezone. Dizdarevic je linijas a uz to i prilicno malen/nizak golman. Covjek ni na jednoj tekmi nije izasao na 5 metara i uhvatio loptu. Sahinovic je takodjer malen malo visi od dizdarevica ali to nije dovoljno.
Sad da kazem nesto i o kapitenu koji je posato preko noci kapiten i iz utakmice u utakmicu ne izlazi iz analnog trenerevog otvora. Igra isto kao i proslogodisnji kapiten (zadrzavanje lopte pokusaji driblinga tj. probijanja koji se ne rade utrku - ukratko igra kao sto se 60-ih godina proslog vijeka igralo).
Pored golmana nasi bekovi su jako losi u odbrani. u fazi napada solidni ali u odbrani slabi. Vezna linija solidna ali ih ima puno i treba se rijesiti njih nekoliko (prije svega Dzafic). Nadam se da ce izboriti Evropu jer bez toga smo donji. Zivjeli.
last mohicans

#39421 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

Već mi ove izjave bit će umorni,potrošeni, emocionalno nikakvi, idu na neku stvar. Jučer Mirza, danas Keremiyah, izađi pobjedi i završi priču. Jebo vas takve izjave, kao i prošli put
Logovan

#39422 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Sutra ako Bog da tri boda!

Image
Logovan

#39423 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Hajde Saraj'vo! :izet:

Image
mirza_15

#39424 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

E što smo dobro počeli :lol:
Maharadza

#39425 Re: Utakmice.

Post by Maharadza »

Šta kažu neki imamo dobru ekipu... možda naprijed par igrača ali ne mogu ni oni toliko zabijati koliko ovi hadalji nazad mogu primiti...
Post Reply