BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
mirza_15

#39351 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

pepeljara wrote:
Dozer wrote:.......

Usput, zaista bih volio da mi neko od vas telekomdzija pojasni tu poslovnu logiku... I ja sam ekonomista, ali ovi poslovni potezi se kose sa svim ekonomskim pravilima.
Tamo se, izgleda, vode idejama da je bolje imati 100 korisnika po 35, nego 300 po 15 KM...

Ovo potpisujem :D

Usrali su sve mobilne pakete, a dodatno ne smanjuju cijene telefona (iste kao kad su telefoni izasli na trziste >=6mj :D
Ja na salteru, postavljam upit teti da li je moguce ostati na ovom paketu midi 30 :D kaze, zasto ? pa imate benefite sa mojmidi30, reko gospodjo ja citam vasu ponudu a ne vas moto :D teta usuta.. ne volim fakat suplje.. znam da nije ona kriva, al buraz, ne rise mi :D

Uglavnom odjavljeno, prebaceno na drugu mrezu() nakon punih 15 godina preplatenickog odnosa.
Idem dalje trazim vise :)

Ukoliko se pojavi isto ili bolje od paketa midi u tom cjenovnom rangu, et me nazad.

Samo bojkot do nekog boljeg vremena i ponude ;) :bih:

Fakat neko ima u naumu da ide na k ljudima sa tim inovativnim zajebima.
Da nije neko novi dosao telecom sa idejama kako sto vise zajebat narod :D ?
Pa mojmidi 30 je bolji od midi 30. 1 GB interneta i izjednacena cijena prema svima, najbroj iz bilo koje mreze u odnosu na prethodni. Losije: obracunska jedinica sa 10+10 na 30+30 i dokup interneta vise nije iz pretplate. Ali do sada nisi imao interneta nikako nego si morao dati 12 KM za ovaj 1GB, a sada ga imas u paketu. Mislim da je mojmidi30 daleko bolji od midi30, ali svako ima pravo na svoje misljenje.

Usput, neko je spomenuo da je na mini15 bilo nekog interneta prije ovih promjena sto nije tacno. Nije bilo interneta u paketu.
zateznistub

#39352 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

Ljudi nisu u stanju iščitati šta koji paket nudi, ali se usude bistiriti poslovnu politiku neke kompanije i komentarisati dobit... :-)
doff

#39353 Re: BHTelecom All About

Post by doff »

Zar nisu nekad m paketi imali po čak 10MB besplatnog neta? Ja ruku u vatru stavljam da je tako bilo :-)
drug_profi

#39354 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

zateznistub wrote:Ljudi nisu u stanju iščitati šta koji paket nudi, ali se usude bistiriti poslovnu politiku neke kompanije i komentarisati dobit... :-)
Sta ces buraz citati kad je vazda zapetljano i ono bitno sakriveno.
Evo npr ovaj ultra mjesec. Tek kad procitas sitna slova saznas koji je tarifni interval i da se placa uspostava poziva. Ali nigdje ne mozes naci odakle se placa. Da li iz onih 17,55 ili dodatno na to pa te na kraju izadje 20-30-40 maraka sto je suprotno od pocetne premise ultra korisnika - da ne trosi vise od onog sto je vec platio.
sencobih

#39355 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

zateznistub wrote:Ljudi nisu u stanju iščitati šta koji paket nudi, ali se usude bistiriti poslovnu politiku neke kompanije i komentarisati dobit... :-)
Kakvo citanje ponuda? Pa svako malo se pojavi nekakav koji sa svojim brojevima prelazi na eronet, mtel ,izi itd. Zametne priču o sda , bakiru , propadanjju telekoma. Usput koju reklamu proture, opsuju domaće i ubjeđuju kako smo svi u zabludi, a anamo oni na pravom putu. :bih: :bih: :bih:
zateznistub

#39356 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

drugi profil wrote:
Sta ces buraz citati kad je vazda zapetljano i ono bitno sakriveno.
Evo npr ovaj ultra mjesec. Tek kad procitas sitna slova saznas koji je tarifni interval i da se placa uspostava poziva. Ali nigdje ne mozes naci odakle se placa. Da li iz onih 17,55 ili dodatno na to pa te na kraju izadje 20-30-40 maraka sto je suprotno od pocetne premise ultra korisnika - da ne trosi vise od onog sto je vec platio.
Znam, tacno, ali to je "finta" svih koji nesto nude "povoljno"! Onda moraš baš oči izvaliti da skontaš o čemu se zapravo radi. Moja konstatacija ide u prilog priči o razlici midi30 i moj midi3o. tu nema nekih zavrzlama aljudima opet mrsko čitati...
AnonymousBIH

#39357 Re: BHTelecom All About

Post by AnonymousBIH »

zateznistub wrote:
AnonymousBIH wrote:
Dozer wrote:Nikakav problem. Ako ponude paket u rangu mComplete15 koji je bio do nedavno, ja cu se hladno vratiti. Ili, neka mi samo vrate taj paket, ja cu hladno ovo otkazati.

Kako davno rekoh - patriota sam samo prema sebi i prema svom novcaniku.
To što su uradio je antipatriotizam, antibošnjaštvo ... Kako te nije stid, još javno to objavljivati? Otkin'o si koju marku od par miliona namijenjenih Sebiji (Sebi JA) za spas zdravstva u BIH, jesi ti normalan? Neko dijete od guzonje neće dobiti punu stipendiju zbog tebe, šta je tebi? Neki kulturno-sportski događaj pod pokroviteljstvom SDA će ostati bez predviđenih sredstava, šta je tebi bolan?
Jesu li u Visokom svi tako pametni ili je to samo slucaj sa tobom?
Jah. Dođi na kafu pa ćemo razbistriti sve.
zateznistub

#39358 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

AnonymousBIH wrote: Jah. Dođi na kafu pa ćemo razbistriti sve.
Bio par puta, nista zanimljivo...
made_in_sarajevo

#39359 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

ja koliko znam eronet je domaca firma, isti gazda ko i telekomu,federacija, tako da eronet nije ko mtel "ode van drzave" :mrgreen: . federacija nije 100% vlasnik ali jest vecinski naspram t-mobile :mrgreen:
mirza_15

#39360 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Indikativno je da je eronetu uvijek dobit nekoliko miliona :mrgreen:
Dozer

#39361 Re: BHTelecom All About

Post by Dozer »

Eh... ko je BH telekomu kriv sto nema partnere u susjednim "bratskim" i "rezervnim" drzavama.
Ali, sad ce oni to srediti s "bracom" Turcima :D
pepeljara

#39362 Re: BHTelecom All About

Post by pepeljara »

mirza_15 wrote: Pa mojmidi 30 je bolji od midi 30. 1 GB interneta i izjednacena cijena prema svima, najbroj iz bilo koje mreze u odnosu na prethodni. Losije: obracunska jedinica sa 10+10 na 30+30 i dokup interneta vise nije iz pretplate. Ali do sada nisi imao interneta nikako nego si morao dati 12 KM za ovaj 1GB, a sada ga imas u paketu. Mislim da je mojmidi30 daleko bolji od midi30, ali svako ima pravo na svoje misljenje.

Usput, neko je spomenuo da je na mini15 bilo nekog interneta prije ovih promjena sto nije tacno. Nije bilo interneta u paketu.
Mirzon, volio bi da je tako ali nije.

U odnosu na midi30, mojmidi30 prema meni je losiji u par stvari:

1. sa 10+10 na 30+30 (300%)
2.Ne mogucnost dokupa iz preplate internet
3. Manja brzina flat-a. za 50%

Jedino sto mi je valjalo:)

Plus mi jeste najbroj te ista cijena prema svima, ali ruku na srce to je nesto sto RAK sada daje rok do kraja tekuce godine da svi urade (ukidanje nacionalnog roaminga), a to ce svi da iskoriste u svoje marketinske trikove (ne mislim samo telecom) i privuku preplatnike na fol uslugu koju ce morati ponuditi prema zakonu :)

Da su flat ostavili, i mogucnost kupovine iz preplate bilo bi ok, ovako me limitiraju i tjeraju da vise potrosim, tako da za sada cao, pa cemo vidjet :)
mirza_15

#39363 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Sto se tice toga pod 2:

Jeste mogao si dokupiti iz pretplate ali nisi imao nista u paketu. Da bi dokupio ono sto imas sada u paketu morao si platiti 12 KM plus PDV, tako da ti je za pozive i poruke ostajalo 18 KM. Sada imas 1GB u paketu i cijeli iznos od 30 KM mozes potrositi za pozive i eventualno SMS. Iz pretplate mozes uzeti i Ozone (wi-fi mreza BH Telecoma). Fakat ne vidim kako je to losije po pitanju interneta od onoga sto je bilo.
BarbaDue

#39364 Re: BHTelecom All About

Post by BarbaDue »

BHTelekom je mnogo zeznuo stvar sa velikim brojem paketa. Istina oni su kreirani da se prilagide svim korisnicina, međutim fira je sve njih skontati i odabrati koji ti najviše odgovara. Imam taj osjećaj, možda griješim.
r_faruk

#39365 Re: BHTelecom All About

Post by r_faruk »

za paket ''moj mini 15'', pise - 100 MB mobilnog Internet po maksimalnoj brzini, ne pise sta bude kada se potrosi ovi megabajtovi...
pepeljara

#39366 Re: BHTelecom All About

Post by pepeljara »

mirza_15 wrote:Sto se tice toga pod 2:

Jeste mogao si dokupiti iz pretplate ali nisi imao nista u paketu. Da bi dokupio ono sto imas sada u paketu morao si platiti 12 KM plus PDV, tako da ti je za pozive i poruke ostajalo 18 KM. Sada imas 1GB u paketu i cijeli iznos od 30 KM mozes potrositi za pozive i eventualno SMS. Iz pretplate mozes uzeti i Ozone (wi-fi mreza BH Telecoma). Fakat ne vidim kako je to losije po pitanju interneta od onoga sto je bilo.

Vidi, oni su 3x (ovisno o nacinu razgovora, poziva korisnika) poskupljali pozive da bi ubacili internet.
Dakle kompenzacija.
Oni su nam ukinuli mogucnost da kombinujemo iznos i smanjili flat o tome se radi.
zateznistub

#39367 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

mirza_15

#39368 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

pepeljara wrote:
mirza_15 wrote:Sto se tice toga pod 2:

Vidi, oni su 3x (ovisno o nacinu razgovora, poziva korisnika) poskupljali pozive da bi ubacili internet.
Dakle kompenzacija.
Oni su nam ukinuli mogucnost da kombinujemo iznos i smanjili flat o tome se radi.
Ma nije poskupljao razgovor 3x. Toliko je skuplji samo onaj do 10 sec, ali je taj i dalje duplo jeftiniji nego kod konkurencije (kao i svaki do 30 sec.)
mirza_15

#39369 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

To kada naslov napise Telemachov novinar :mrgreen:
zateznistub

#39370 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

mirza_15 wrote:
Morebit' ali ako je istina da je vlada dala saglasnost...
made_in_sarajevo

#39371 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

pih kad je meni dajdzinca ( radi posao gdje cesto prica sa jakim ljudima), da ce sve biti privatizovano i da to stranci traze. ostat ce elektroprivreda, rudnici i namjenska industrija. drzava ima pravo 3 firme ostaviti kao svoje i ove tri ce ostati. ostalo sve ode u privatne ruke samo je pitanje vremena. ja koliko sam izmedju redova pohvato i prica raznih, t-mobile bi mogao poklopiti telekom. tako bi i t-mobile balkan poklopio, dosle svabe opet :mrgreen:
mirza_15

#39372 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

zateznistub wrote:
mirza_15 wrote:
Morebit' ali ako je istina da je vlada dala saglasnost...

Ovako ista vijest izgleda na klixu:

http://www.klix.ba/vijesti/bih/vlada-fb ... /160114085

a tekst je sljedeci:
Na osnovu Reformske agende Planom privatizacije za 2016. godinu predviđena je i priprema za prodaju dijela kapitala telekom operatera, odnosno priprema za eventualnu privatizaciju BH Telecoma d.d. Sarajevo i HT d.d. Mostar.
escobar__

#39373 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

made_in_sarajevo wrote:
pih kad je meni dajdzinca ( radi posao gdje cesto prica sa jakim ljudima), da ce sve biti privatizovano i da to stranci traze. ostat ce elektroprivreda, rudnici i namjenska industrija. drzava ima pravo 3 firme ostaviti kao svoje i ove tri ce ostati. ostalo sve ode u privatne ruke samo je pitanje vremena. ja koliko sam izmedju redova pohvato i prica raznih, t-mobile bi mogao poklopiti telekom. tako bi i t-mobile balkan poklopio, dosle svabe opet :mrgreen:
Ako DT preuzme Telekom srbije neće moći kupiti i BH Telekom (jer će postati i vlasnikom Telekoma srpske), a morat će prodat i udio kojeg trenutno posjeduje u HT-u. Mislim da će Telekom ići ili slovenskim govnima ili Turcima, HT će DT-u (pod uslovom da ne kupe Telekom srbije).
erotica

#39374 Re: BHTelecom All About

Post by erotica »

Da li mi sa starim M paketima mozemo birati najbrojeve iz ostalih mreza ili samo BHT, posto ne mogu da nađem vise na njihovoj stranici?
ing-ecc

#39375 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

r_faruk wrote:za paket ''moj mini 15'', pise - 100 MB mobilnog Internet po maksimalnoj brzini, ne pise sta bude kada se potrosi ovi megabajtovi...
Bude OFF. :) Ne brini, provjereno. :lol:
Locked