Biće tu svega...
Bas takoKrokodajl wrote: ↑24/02/2022 23:07Btw, drago mi je da smo ovdje "na istoj strani", nakon godina neslaganja na temama Irana, Sirijesumirprimus wrote: ↑24/02/2022 23:01 Sad mi naumpade libija sa daljužinama fronta i oni pravci juris pa bjezanija po 500 km u kontra smejru i jedni i drugi i tako dvaput dnevno mad max live hd![]()
![]()
![]()
Mada mislim da ovdje nema strane, ovdje postoji civilizacijska strana i neljudska strana.
Pa dobro snima neko i za Ukre, znat će i oni odakle dolazi napad i kako.panzer wrote: ↑24/02/2022 23:08Ispitivanje položaja. Za koji dan će doći veća sila koja će znati odakle će branioci krenuti i gdje se baziraju.sumirprimus wrote: ↑24/02/2022 22:58
Ja podrzavam ukre ko da su nas napali, no za nepun dan rusi stoje dobro. Za mnoge i sokantno dobro. Onaj. Upad helikopterima uz sami kijev je mooda do poda da se ne lazemo. Jis nista nije jasno. Mozda im je ovo taktika jer jos nisu sve bacili na ukre. Tek su poceli
Vjerovatno se sve snima satelitima.
Bice hašim, lete danima, nista novo
A upitace sad kad Boris i ekipa na brzinu izmjene UK zakone da im uzmu pare. Ne bi me cudilo da imamo i atentat na Putina, ili ce visoko pozicionirani oligarhi nestati. Jebote danas je ruska berza pala 40%. Ko je investirao 100 miliona sada ima 60Milenkov buraz wrote: ↑24/02/2022 23:06 Možda uskoro mafija pripita Putina gdje su joj grdne pare a onda svašta bude.
Gdje su ta pravila?sumirprimus wrote: ↑24/02/2022 22:55 Znaci zabranjeno je prikazivati i snimati ratne zarobljenike nemojte to ni ovde ljudi postavljat..
Drzte se nekih pravila
Sada je nebitno da li si lijevi, desni, centar, da li se moliš Bogu (kojem) ili ne, ovdje se vidi ko je insan.
Kanbera se zamjera Kini?!?! Iznajmili ljudima kompletnu luku i prodali pola zemlje a onda pred izbore krenu protiv Kine. To je standardna taktika ba vec vidjena, Australija je totalno nebitna vukojebina... ne zovu je dzaba "najblizi kamenolom Kini". Sva njihova ekonomija bukvalno ovisi o Kini i prosle godine su im malo pokazali sta ce biti ako budu srali kad su im vinarije stopirali. Krahirala vinarska industrija preko noci.sehohari wrote: ↑24/02/2022 23:06Pa ne znam kako može ovo nekako svaljivati na izbornu kampanju.
Britanija je VAZDA bila najviše protiv Rusa, Australija isto tako. Pa Canbera se zamjera jednoj Kini od koje na svaki mogući način ovisi ekonomski, a da neće biti otvoreni prema nekoj Rusiji tamo (iz njihovog ugla).
Da, američkim biznismena je isto sve otvoreno, ali američki biznismeni možda u najgorem slučaju u Amazonu ne dozvole sindikat radnicima ili ne plaćaju dovoljno za plate. Ruski "biznismeni" su odgovorni za hiljade mafijaških obračuna, ubistava i zastrašivanja i opštem gladovanju većine ruskog stanovništva u zemlji koja bi bez problema mogla postati bogatija od Amerike, Njemačke i svih EU zemalja zajedno, koliko prirodnih bogastava ima.
Telegram ti je Messenger kao WhatsApp, samo što tamo možeš uz to i ogromne grupne Kanale pratit
Pa vec je Putko bio na referatu danas.Milenkov buraz wrote: ↑24/02/2022 23:06 Možda uskoro mafija pripita Putina gdje su joj grdne pare a onda svašta bude.
sve je sad do ukrajinacai zeljom da se odbrane... svaki dan otpora je za ruse godina, ako izdrze ove napade agresora, to ce biti blize pobjedi. Krvava ce biti al ce pobijediti. 40 mil stanovnika, neka pola milona je spremno da se bori, rusi su upali u sranje.UDALJEN 10 KM OD KIJEVA
Ukrajinska vojska tvrdi da je povratila kontrolu nad aerodromom Gostomel

Ma kakve desetine, stotine je tu mrtvih, a do zore mozda i vise od 1000. Evo ti u spoilerima slika poginulih. Izgleda sa su Ukri ipak odabrali dobru taktiku. Pustiti ih da uđu,pa udariti po njima. Jos domaci teren, bolje se snalaze,pogotovo sad po noci. Sve sto odsjeku ruskih snaga ce biti eliminisano ili zarobljeno.TomANDJerry wrote: ↑24/02/2022 22:54 Ako izdrze naredna 2 dana da odbrane Kijev, onda vjerovatno mogu i dalje ...
A zanimljivo bi bilo imati podatke o Ruskim zrtvama, uzimajuci sve ovo danas, nema sanse da je manje od 200-300 ... mozda i 1000 nije daleko.
Da ali ako Ukri izdrže barem 10 dana stići će im ozbiljniji PVO sistemi u to sam siguran. Nisu to islamističke falange, sve je u njihovim rukama, doslovno.dječak sa šibicama wrote: ↑24/02/2022 23:10 Unistena je ukrajinska PZO, Rusi potpuno kontrolisu nebo, to je pola pobjede.
Sad ce ih mrcvariti iz zraka, ko dzihadiste u Siriji, bombanje dok ih ne iznure. Nema potrebe za vecim kopnenim akcijama, unistice im svaku logistiku na zemlji i vrijeme ce uraditi svoje.
ja sam bio zarobljen 16.09.91. u logoru do 02.10.91. pa pušten nazad kući, zato govorim znam kako je ovoj djeci, mislim barem većini njih, ima naravno usijanih glava ali većina sigurno nije željna da im metci zvižde oko glave, ove dvije slike što ovdje vidjeh, djeca na njimateskeredzic_22 wrote: ↑24/02/2022 23:05Sve ozbiljne države (izuzev Njemačke) su Hrvatsku počele priznavati tek 1992 godine.billy organ wrote: ↑24/02/2022 22:57
Sta je radio kao jna regrut u Hrvatskoj? Jednoj medjunarodnoj priznatoj drzavi u tom momentu? Tudji vojnik na tudjoj teritoriji tudje drzave. De ba ...
Početkom 1992 , regularnih regruta JNA u Hrvatskoj nigdje nije bilo...
Ne znam baš da smo do sad vidjeli artiljerijsko djelovanje ukrajinske vojske.