Znao je decko vrlo dobro sta radi. Sanjao je on snove o velikoj Srbiji. Pa dobio po picki od Hrvata pa sad cmizdri kako ratovi unistavaju mladost.geralt wrote: ↑24/02/2022 22:59Medjunarodno je priznata 15.01.1992., a dotad su borbe sa JNA tamo zavrsene. Ne zamjeram nikom ko se tamo tada zatekao.billy organ wrote: ↑24/02/2022 22:57
Sta je radio kao jna regrut u Hrvatskoj? Jednoj medjunarodnoj priznatoj drzavi u tom momentu? Tudji vojnik na tudjoj teritoriji tudje drzave. De ba ...
Ukrajina
- billy organ
#39276 Re: Ukrajina
-
sumirprimus
#39277 Re: Ukrajina
Sad mi naumpade libija sa daljužinama fronta i oni pravci juris pa bjezanija po 500 km u kontra smejru i jedni i drugi i tako dvaput dnevno mad max live hd

-
Nitkonitkovic
#39279 Re: Ukrajina
Chmoljo wrote: ↑24/02/2022 23:00Da, samo zbog NATOa je invazija. Nikako zbog toga što vlada više nije proruska.
De ba. Opravdavate siledžiju na ovaj način. Isti spika je i ona: ko nas bre zavadi.
Niko pička vam materina. Eto evropska zakednica i gordž buš stariji natjerali batka da kolje po grbavici.
Šta će jadan, inače ne bi, al kad je vidio svjetsku politiku, moro.
- billy organ
#39280 Re: Ukrajina
Tako si recenicu konstruisao da ni sam ne znas sta si htio reci.Tananarive wrote: ↑24/02/2022 23:01mislim da nemaš više od 16g ali eto nekas te, i nije moj drug nego ja a tebi se obratih sa drug mladi gospodinebilly organ wrote: ↑24/02/2022 22:57
Sta je radio kao jna regrut u Hrvatskoj? Jednoj medjunarodnoj priznatoj drzavi u tom momentu? Tudji vojnik na tudjoj teritoriji tudje drzave. De ba ...
misliš da su ova djeca u ukrajini tu svojom voljom, neki možda jesu ali većina nije, misliš da je mene neko pitao tada, malo empatije ti ne bi škodilo "de ba"
Ko je bio ti ili jaran, ali eto desifrovao si je.drug 16 dana logora kao regrut u jna u hrvatskoj, tačno boli ovo kad gledam
Za one sa kokardama na ramenu - nemam empatije. Vidio sam ja licno 92. godine kako je kad se "naivna" omladina povampiri.
Last edited by billy organ on 24/02/2022 23:05, edited 1 time in total.
- karanana
#39281 Re: Ukrajina
dajte telegram direktne linkove ba. dade mi dante link da nesta downloadujem instaliram da im podanem broj telefona i ime.....ne mogu to, dajte mi direktni link ko sto za twiter dajete ba
- Nespin
- Krokodajl
#39283 Re: Ukrajina
Ne bih ja rekao da baš dobro stoje, napali su svaki aerodrom i nekoliko desanta, od Odese do Mariupolja pa gore oko Kijiva, na kraju dana pitanje je šta su uspjeli uzeti.
Svakako da nisu bacili sve, ima tu još tehnike da se ubaci u rat, ali nisu uspjeli u glavnom da razbiju Ukrajinsku komandnu strukturu i moral, jebote slušam razgovor ovih na zmijskom ostrvu, Rus mu govori da se preda ovaj ga posla u kurac, na kraju dana Rusi su izgleda uzeli taj otok ali Ukrajinci su skupo naplatili kožu za prilično nebitan otok i uz to dali prilike ostatku vojske da se dopelja do grada.
Na istok u pravcu Donbasa ništa.
Pokušali su Ukrajince uzeti na prepad i iznenađenje napadom na mjesta gdje skoro nema Ukrajinske vojske, ali izgleda i Ukrajina ima dosta dobru mobilnost jer vjerujem da su ove trupe koje su krenule u kontranapad oko Kijeva jedinice iz Donbasa.
Svakako da nisu bacili sve, ima tu još tehnike da se ubaci u rat, ali nisu uspjeli u glavnom da razbiju Ukrajinsku komandnu strukturu i moral, jebote slušam razgovor ovih na zmijskom ostrvu, Rus mu govori da se preda ovaj ga posla u kurac, na kraju dana Rusi su izgleda uzeli taj otok ali Ukrajinci su skupo naplatili kožu za prilično nebitan otok i uz to dali prilike ostatku vojske da se dopelja do grada.
Na istok u pravcu Donbasa ništa.
Pokušali su Ukrajince uzeti na prepad i iznenađenje napadom na mjesta gdje skoro nema Ukrajinske vojske, ali izgleda i Ukrajina ima dosta dobru mobilnost jer vjerujem da su ove trupe koje su krenule u kontranapad oko Kijeva jedinice iz Donbasa.
-
TomANDJerry
#39284 Re: Ukrajina
Ima li sanse da su Ukrajinci dronove sklonili za noc ... mislim, rusi su sada izlozeni, dronovi su opremljeni night-vision i mete ce uglavnom biti stacionirane ... a dronovi ce moci letjeti po unutrasnjosti zemlje jer Ruski PVO sistem je jos uvijek na granici negdje.
-
detroit-mercy
#39285 Re: Ukrajina
Je li ovo ozbiljno pitanje ili si pak malo mladji pa se ne sjecas tih dogadjanja.billy organ wrote: ↑24/02/2022 22:57Sta je radio kao jna regrut u Hrvatskoj? Jednoj medjunarodnoj priznatoj drzavi u tom momentu? Tudji vojnik na tudjoj teritoriji tudje drzave. De ba ...Tananarive wrote: ↑24/02/2022 22:56
drug 16 dana logora kao regrut u jna u hrvatskoj, tačno boli ovo kad gledam
Kod mene jaran bio tenkista na Vukovaru, kaze jaro svaki tenk je imo rezervistu koji je bio tu da ne bi ko slucajno dzalnuo. A sine pokusaj ode glava, zatu u tenk i rokaj.
Na srecu, uspio je nekako da pobjegne, dosli kao roditelji da ga vide, mada vjerujem i da su tutnuli nekome nesto.
-
Maliodmene
#39286 Re: Ukrajina
Sumir da nam da proUkrajinske telegrame
-
Hendrix
#39287 Re: Ukrajina
Ma da, i Milosevic je isao do kraja ono kontra svima i zemlju doveo na rub propasti radi vlastitih ideja. Putin ista shema, ne mozes ti protiv Zapada ako ti ekonomija ovisi o njemu a ovisi debelo.apsidejzi wrote: ↑24/02/2022 23:00Jbg. Doslo vrijeme da se uzmu ruske pare. Oligarhi maznuli pare od ruskog naroda a englezi uzeli pare od oligarha. Trecinu novca kojeg imaju drze u engleskim bankama. Sad to rece predsjednik opozicije u UK. Znaci, sutra mijenjaju zakon i uzimaju trecinu novca od oligarha. Ako to nije jebada onda ne znam sta jeste. Mnogi od njih ce biti ljuti na Putina.Hendrix wrote: ↑24/02/2022 22:56
Borisu se nista bolje nije moglo desiti poslije politickog debakla sa bozicnim partijima u vrijeme lockdowna i zato sada laje koliko moze. Plus, izgovor da maznu lovu Rusima u Londonu... pa njemu je Bozic dosao ranije ove godine pravo! Ipak su Britanci navikli da pljackaju tudje... bez obzira cije su pare i jesu li mafija ili ne to se ne bi nikada desilo Americkim "biznismenima". Kada su Rusi donosili pare vrata sirom otvorena bila, pola Londona su im pokupovali i sad je vrijeme da se to anulira.
Slicno se desava i u Australiiji gdje je premijer u izbornoj dubiozi i on je poceo da laje nesta da se pokazuje... apsolutno nebitna drzava u svemu ovome. Ali zato kada donosis pare za pranje u kasinima ti otvaraju vrata da si ne znam ko... no questions asked.
Kako koji dan prolazi rujani ce biti u sve vecim govnima. Ako se ukrajina uspije odbraniti 10 dana, ovo ce biti katastrofa za rusiju. Odjebace ih sve drzave oko njih, a saveznici poput Srbije i RS-a ce podviti rep i cviliti.
-
channel10
#39288 Re: Ukrajina
Pomalo chmoljo.
Ko opravdava invaziju ove stoke?
Samo uporedjujem nas i njih i cinjenice oko Ukr-rus.
Druga je stvar sto rusi izmisle razlog da nekog napadnu bas kao nasi prijatelji sa istoka, ali opet nije trebalo davati povoda ukoliko te taj nece pogurati. A ovi se malo povukose i ostavise ljude na otvorenoj vatri.
Ko opravdava invaziju ove stoke?
Samo uporedjujem nas i njih i cinjenice oko Ukr-rus.
Druga je stvar sto rusi izmisle razlog da nekog napadnu bas kao nasi prijatelji sa istoka, ali opet nije trebalo davati povoda ukoliko te taj nece pogurati. A ovi se malo povukose i ostavise ljude na otvorenoj vatri.
- zigubigule
#39289 Re: Ukrajina
Skini app telegram... Ko i viber, whapp i slicno. Trebace ti nekad nevezano za ovo.
@sumirprimus daj grupe ba
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#39290 Re: Ukrajina
Sve ozbiljne države (izuzev Njemačke) su Hrvatsku počele priznavati tek 1992 godine.billy organ wrote: ↑24/02/2022 22:57Sta je radio kao jna regrut u Hrvatskoj? Jednoj medjunarodnoj priznatoj drzavi u tom momentu? Tudji vojnik na tudjoj teritoriji tudje drzave. De ba ...Tananarive wrote: ↑24/02/2022 22:56
drug 16 dana logora kao regrut u jna u hrvatskoj, tačno boli ovo kad gledam
Početkom 1992 , regularnih regruta JNA u Hrvatskoj nigdje nije bilo...
Last edited by teskeredzic_22 on 24/02/2022 23:05, edited 1 time in total.
-
Blackjack21
#39291 Re: Ukrajina
Srbe je u agresiji nosila mržnja prema "turcima", bili vojno mnogo jači i opet nisu dobili rat, ruske vojnike nema šta nositi i zato ne vidim način na koji će zauzeti Ukrajinu. Mnogo je primjera gdje moral vojske znači puno više od samog naoružanja.
- jasib
#39292 Re: Ukrajina
Bravo!Nespin wrote: ↑24/02/2022 23:04Kad već spominjete... ARBiH je pred kraj agresije brojala preko 200 000 aktivnih vojnika, otprilike koliko sada Ukrajina od 40 miliona ima profesionalnih vojnika.geralt wrote: ↑24/02/2022 22:13
Cisto da ostane zabiljezeno, NATO je tokom agresije:
- Prizemljio i poobarao avijaciju RS-a
- Spasio Srebrenicu i Zepu od pada '93 proglasavanjem "zasticenih zona"
- Spasio Igman od pada '93.
- Spasio Gorazde od pada '94.
- Spasio Bihac od pada '94.
- Spasio Sarajevo od granatiranja '94. i dijelom '95.
- Prekinuo rat sa Hrvatima i sprijecio direktni ulazak HV u borbu protiv Armije BiH
- Zestoko bombardovao VRS '95.
Bez njih bi se ili jos borili, ili bi bili porazeni.
Genocidne snage su bile potučene, agresor pred totalnim porazom, a onda nas Amerikanci drugarski klepe po ušima i narede povlačenje, vraćanje osvojenih teritorija, formiranje Republike Srpske i tako sad imamo ovu pravoslavnu džamahiriju koja pretenduje da bude nova Transnjistria i baza za Ruske "humanitarce".
Što se tiče "sigurne zone" Srebrenica i Žepa, ne bih komentarisao.
Samo kažem.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#39293 Re: Ukrajina
Pa ne znam kako može ovo nekako svaljivati na izbornu kampanju.
Britanija je VAZDA bila najviše protiv Rusa, Australija isto tako. Pa Canbera se zamjera jednoj Kini od koje na svaki mogući način ovisi ekonomski, a da neće biti otvoreni prema nekoj Rusiji tamo (iz njihovog ugla).
Da, američkim biznismena je isto sve otvoreno, ali američki biznismeni možda u najgorem slučaju u Amazonu ne dozvole sindikat radnicima ili ne plaćaju dovoljno za plate. Ruski "biznismeni" su odgovorni za hiljade mafijaških obračuna, ubistava i zastrašivanja i opštem gladovanju većine ruskog stanovništva u zemlji koja bi bez problema mogla postati bogatija od Amerike, Njemačke i svih EU zemalja zajedno, koliko prirodnih bogastava ima.
-
sumirprimus
#39294 Re: Ukrajina
Ma na tvitu naletim na te tg grupe vidim mrtve i izletim, da me ubijes na ukr i ruskom ne mogu upamtit
Last edited by sumirprimus on 24/02/2022 23:06, edited 1 time in total.
-
Milenkov buraz
#39295 Re: Ukrajina
Možda uskoro mafija pripita Putina gdje su joj grdne pare a onda svašta bude.
-
llull
#39296 Re: Ukrajina
Izgleda nista od aerodroma, ministarstvo odbrane demantovalo
- drag_gost
#39297 Re: Ukrajina
Sretno Ukrajini. Pat pozicija, a sami su u ovome.
- Krokodajl
#39298 Re: Ukrajina
Btw, drago mi je da smo ovdje "na istoj strani", nakon godina neslaganja na temama Irana, Sirijesumirprimus wrote: ↑24/02/2022 23:01 Sad mi naumpade libija sa daljužinama fronta i oni pravci juris pa bjezanija po 500 km u kontra smejru i jedni i drugi i tako dvaput dnevno mad max live hd![]()
![]()
Mada mislim da ovdje nema strane, ovdje postoji civilizacijska strana i neljudska strana.
- video
#39299 Re: Ukrajina
Ipak je hrabra i neustrasiva sarajka, nosena Puskinovim mislima, zadala konacan udarac
Od mene kahva kad hoces
Ova noc i ona naredna bi mogla puno da odluci. Mislim da nisu sami u ovim akcijama
SLAVA UKRAJINI
Od mene kahva kad hoces
Ova noc i ona naredna bi mogla puno da odluci. Mislim da nisu sami u ovim akcijama
SLAVA UKRAJINI
-
panzer
#39300 Re: Ukrajina
Ispitivanje položaja. Za koji dan će doći veća sila koja će znati odakle će branioci krenuti i gdje se baziraju.sumirprimus wrote: ↑24/02/2022 22:58Ja podrzavam ukre ko da su nas napali, no za nepun dan rusi stoje dobro. Za mnoge i sokantno dobro. Onaj. Upad helikopterima uz sami kijev je mooda do poda da se ne lazemo. Jis nista nije jasno. Mozda im je ovo taktika jer jos nisu sve bacili na ukre. Tek su poceliKrokodajl wrote: ↑24/02/2022 22:54 Izgleda i u Hersonu ide loše po Ruse.
Kako stvari stoje izgleda ni jedan aerodrom nisu uspjeli da zauzmu desantima, samim time i ove diverzantske jedinice koje su uspjele probiti kao i ove "blickrig" jedinice jednostavno nemaju logističku podršku, napravili su ogroman inicijalni prodor ali ogromna je Ukrajina da tek tako se drže linije i položaji, osim toga mislim da su debelo podcijenili Ukrajinsku vojsku i volju Ukrajinskog naroda da se bori.
Vjerovatno se sve snima satelitima.