Vjecita_zavrzlama wrote: ↑23/12/2024 23:57
DebelinJoe wrote: ↑23/12/2024 23:54
made_in_sarajevo wrote: ↑23/12/2024 23:25
Ja licno najvise zamjeram za rad. Sad od scc do ilidze grtalice ni na slici nema. Cesta trake se jedva vide, negdje i ne vide. Ispod ovog snijega zaledio stari pa na nekim mjestima ko po makadamu. Sta dok pada nema ciscenja, lezimo i spavamo. Kompletan rad bi otjero. Vrlo jednostavno pitanje bi bilo, hoces li raditi? Na svaki ali, kolutanje ocima, aaa a kako cu... Otkaz momentalno. Ustvari daj privatniku, plati fakturu mjesecnu ali bar nek grtalica prodje.
Doduse ko zna, mozda ce im se gume izlizati i ustvari oni doprinose na taj nacin kantonu.
Poslije vodovoda najveci paraziti definitivno
Yebe se njima i za grtalice i za ceste. Oni uživaju u svom novogodišnjem derneku. To što je budžet prazan i što idući mjesec radnici UNSA neće dobiti plate i što UNSA nema rektora i što najveće ministarstvo nema ministra, yebe se njih. Nihad Uk nije loš čovjek, on je fino odgojeno gradsko dijete, ali on je čovjek ograničenih razmišljanja. Ex - Kralja Tomislava, Alipašina, Ciglane, Obala do Delikatesne i do SCC -a, to je njegov svijet i ne zna šta se dešava izvan toga.
Izgubit će izbore, neće nestati kao stranka, ali ćemo četiri godine na čelu KS gledati Mahira Devića, Fikru Prevljaka ili nekog sličnog. Ako se SDA vrati, sreća u nesreći bi bio Haris Zahiragić kao premijer, on čak nije ni loš kakvih iznenađenja u SDA ima. Sjetite se Suada Zeljkovića ili onog Zolja.
na osnovu cega tvrdis da gube izbore kada je trojka prosla dobro na proslim?
Prije svega, ne vjerujem da će se ikada više okupiti neka koalicija pod nazivom Trojka. Suviše su to različite i partije i psihologije i ideologije. Ako neko misli da su NS i SDP slične partije, grdno se vara. SDP je nasljednik nekadašnjeg Saveza komunista i nikada se nije oprao od njegovog nasljeđa i metoda. To je partija koja funkcionira na principima "demokratskog socijalizma", u suštini ti kao član slušaš i izvršavaš ono što drugovi u komitetu odluče. Ili radiš što ti se kaže ili letiš ili te nema. Moj otac je bio funkcioner SDP -a i znam kako ta partija "diše". A diše kao prilično rigidna boljševička partija. SDP - ovci otvoreno mrze Našu stranku i priznaju da im se se gade i liberali i liberalizam. Bio sam član NS u prvom godinama stranke, SDP nam je bio veći problem nego SDA. SDP -ovci su nam upadali na skupove, uništavali info stolove, prijetili članovima da će ih izbatinati. Nije to zaboravljeno.
Sa druge strane, u NS trenutno je na sceni raskol. Sa jedne strane je da Damir Nikšić koji otvoreno kritikuje vrh stranke. Njega podržavaju ekipe iz Centra, Hadžića i Vogošće, Alen Girt, vrlo moćan i ugledan član iz Centra, Srđan Mandić, Sanela Klarić, tu je i moćni stranački klan Šeremet, ima tu uglednih nekadašnjih članova, Aida Koluder, Anisa Šerak...Damira podržavaju i Amir Purić (Kladuša) i Branko Češljić (Kakanj) i drugi. Jaka ekipa uglednih ličnosti, novinara i umjetnika.
Uz Fortu su i dalje Uk, Vildana, Mila Melank, vjerovatno i Sabina.
Prije Naše stranke bio sam u Forumu mladih SDP i kratko u SDU (Lazović, Komšić, Pećanac, Nijaz Duraković, sve stare komunjare). Nema šanse iznijeti bilo kakvo svoje mišljenje, ideju, stav, kritiku...Letiš odmah kroz zatvorena vrata. U većini stranaka SDP, SBiH, SDA, sada NIP ti kao član nemaš šanse reći bilo šta, kamo li kritikovati. NIP je još rigidniji. Pričao mi je komšija, ex SBB bio u NiP, kako im izgleda sastanak opštinskog odbora. Dođe Okerić na sastanak, ispriča svoje i ode, nema diskusije, nema pitanja.
U NS je bilo drugačije, relax atmosfera, sretneš Peđu na ulici, ispričate se kao najrođeniji.
Šteta što toga više nema.