SaraFina wrote: ↑23/12/2024 21:18
pemanapemani wrote: ↑23/12/2024 21:10
Prpa.ba wrote: ↑23/12/2024 20:27
Lukavo, lukavo.
Lagana relativizacija "djelatnosti" stranke koja je sudjelovala i omogucavala agresiju Republike Hrvatske na Republiku BiH, i predvodila okupaciju znatnog dijela teritorije Republike BiH, uz to provodeci i udruzeni zlocinacki poduhvat etnickog ciscenja nad Bosnjacima.
Sad ispade obicna kleptomanska stranka, od koje neko pravi toboznju opasnost.
ps
Naravno, ne pisem ovo s ciljem diskusije, nego radi Bosnjaka koji nekriticki citaju tebe i druge
dobronamjerne nickove.
Lukavo i namazano krscanski.
Jebo ga ti, citiraj citav post, nemoj biti Avdo.
Fino napisao, ako nisu mogli sa tenkovima HV tokom agresije, ne vidim kako ce im proci danas, kada nema HV i kada je vise od pola Hrvata otislo iz BiH.
Eto, treba ih se bojati 30 godina poslije i siriti pricu kako ce sutra hb osvanuti kod Zelene meraje, a nesposobni Bosnjaci ce to nijemo posmatrati.
Ma hajte molim vas.
P.S. opet, ne mogu vjerovati da imate takvo misljenje o Bosnjacima.
Znam da si ti osjetljiv na to da se neko sa strane petlja u bosnjacke stvari, ali dajem sebi za pravo jer bukvalno zivim sa Bosnjacima u istoj.kuci.
Da zaboravimo ratne tenzije i price:
. Taj isti HDZ uništio je cjelokupnu oporbu kod BH Hrvata i sve mozebit konstruktivne stranke ili pokušaje proglasio izdajništvom.
- Sebe su proglasili jedinim legitimnim kao opciju za dogovore u BiH.
- Zatrovali su medjuljudske odnose u FBiH do razine pucanja. Stalnim lažima o ugrozbi, preglasavanju i tražeći da kompletna HR javnost zbija redove i podržava njih i tkz HMS covicevu osobnu prciju.
- Ima na razini federacije BiH vlast od 50% a na razini BiH?
- Takodjer su godinama opstruirali i razvaljivali državu
- Radili u talu sa SNSD-om i bili ispostava SNSD-a u Hercegovini.
- Blokirali su sve pozitivne političke pokušaje i dogovore.
- Toliko o bezazlenosti i da se HDZ ne treba pribojavati i gledati takvu jednu političku opciju blagonaklono i partnerski. Jesmo mi retalji kolektivno? Imamo amneziju? Ili šta se desava?
Gdje sam ikad na forumu napisao da se na HDZ treba gledati blagonaklono i partnerski? Ako nadjes i priblizno takav post, imas bocu Dingaca i povlacim se sa foruma zauvijek.(malo te zezam za vino)
Na nivou FBiH imaju cca.35% vlasti, 5 ministarstava.
Isto tako u svim javnim sluzbama.
Sve ostalo potpuno tacno.
Oni su zlo i za BiH i prije svega za BiH Hrvate. Ali stanje je takvo da vecina BiH Hrvata koji izlaze na izbore, 40% ne izlazi, glasa za njih. Jebi ga, oni su zaposlili sve njihove glasace sa IQ iznad 70.
Zato imamo to sto imamo.
Da li u takvoj situaciji treba sve blokirati i poslati MZ poruku da BiH nikako ne funkcionise ili pokusati nekako politicki suradjivati?
Jebi ga, bez ikakve zlonamjernosti, tebi sa strane se cini da treba totalno zatezati situaciju.
Meni ovdje sa 41 godinu se cini da treba nesto pokusati bez totalnih blokada. Meni je proslo 20 najboljih godina u ovome o cemu nas dvoje raspravljamo.
Znaci, ne bratimljenje i partnerstvo, nego cisti politicki koalicioni odnos. Blokade i udaranje po prstima smo probali, ako ne ide ni ovako, onda kontati druge strategije.