Mala opaska, na forumu se citavo vrijeme pise o Mossadu i njemu se pripisuju greske itd .apsidejzi wrote: ↑04/11/2023 23:25To ne znam. Neki dan je izasla informacija da su zadnjih godinu dana prestali prisluskivat Hamas ker ih nisu vise smatrali velikom opasnoscu.GAU8 wrote: ↑04/11/2023 12:58Ja ne sporim sve sto si ti napisao. Moje pitanje je bilo usmjerno na drugu stvar.apsidejzi wrote: ↑04/11/2023 11:05
RUsija i Iran su iskoristili budale u Hamasu. Rusija da skrene paznju sa ukrajinskog rata i zapadne podrske ukrima, a Iran da zaustavi dogovr izmedju Saudijske arabije i Izraela.Jasno je da su i Iranci i Rusi uspjeli u svojoj nakani. Americka reakcija na to je da posalje ratni brod kako ovima ne bi palo na pamet da urade nesto vise. Iran bi rado blokirao moreuze i vjerovatno bi napao Izrael i Saudiju da moze. To bi nam svima donijelo glavobolju i nevjerovatnu inflaciju u citavoj svjetskoj ekonomiji.
Americko davanje oruzja Izraelu nije zbog Palestine nego Irana. Palestinci ne mogu nista uraditi Izraelu i slanje ratnih brodova i velikih raketa nije zbog njih. Najvise sto palestinci mogu uciniti jeste partizanska i gerilska borba. Meni je neshvatljivo da neko misli kako ameri pomazu izraelu zato sto vole jevreje. Ameri vole sebe i brane svoje interese koje rusi i iranci konstantno zele preuzeti.
Da li je Izraelski vrh grubo zanemario sve naznake koje su postojale da slijedi neka akcija hamasa?
Ako jeste, zasto? Ako jeste, onda su bolesniji u glavi nego sto sam mislio.
A ako su stvarno mislili do zadnjeg trena da se nije pripremao nikakav napad, onda su nevjerovatno glupi i nekompetentni.
To je moja dilema; ne mogu da se odlucim da li su glupi i nekompetentni ili spremni da hladno zrtvuju vlastiti narod...
Doduse, ovo je velika sramota za mosad i trebalo bi doci do smjene u rukovodstvu. Ako ne dodje, onda je vjerovatno planirano da se puste.
To nije tacno, Mossad ne djeluje u Gazi.
U Gazi naravno prvenstveno djeluje Schin Bet.