Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
elcaliente

#39201 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by elcaliente »

apsidejzi wrote: 04/11/2023 23:25
GAU8 wrote: 04/11/2023 12:58
apsidejzi wrote: 04/11/2023 11:05
RUsija i Iran su iskoristili budale u Hamasu. Rusija da skrene paznju sa ukrajinskog rata i zapadne podrske ukrima, a Iran da zaustavi dogovr izmedju Saudijske arabije i Izraela.Jasno je da su i Iranci i Rusi uspjeli u svojoj nakani. Americka reakcija na to je da posalje ratni brod kako ovima ne bi palo na pamet da urade nesto vise. Iran bi rado blokirao moreuze i vjerovatno bi napao Izrael i Saudiju da moze. To bi nam svima donijelo glavobolju i nevjerovatnu inflaciju u citavoj svjetskoj ekonomiji.

Americko davanje oruzja Izraelu nije zbog Palestine nego Irana. Palestinci ne mogu nista uraditi Izraelu i slanje ratnih brodova i velikih raketa nije zbog njih. Najvise sto palestinci mogu uciniti jeste partizanska i gerilska borba. Meni je neshvatljivo da neko misli kako ameri pomazu izraelu zato sto vole jevreje. Ameri vole sebe i brane svoje interese koje rusi i iranci konstantno zele preuzeti.
Ja ne sporim sve sto si ti napisao. Moje pitanje je bilo usmjerno na drugu stvar.
Da li je Izraelski vrh grubo zanemario sve naznake koje su postojale da slijedi neka akcija hamasa?
Ako jeste, zasto? Ako jeste, onda su bolesniji u glavi nego sto sam mislio.

A ako su stvarno mislili do zadnjeg trena da se nije pripremao nikakav napad, onda su nevjerovatno glupi i nekompetentni.

To je moja dilema; ne mogu da se odlucim da li su glupi i nekompetentni ili spremni da hladno zrtvuju vlastiti narod...
To ne znam. Neki dan je izasla informacija da su zadnjih godinu dana prestali prisluskivat Hamas ker ih nisu vise smatrali velikom opasnoscu.

Doduse, ovo je velika sramota za mosad i trebalo bi doci do smjene u rukovodstvu. Ako ne dodje, onda je vjerovatno planirano da se puste.
Mala opaska, na forumu se citavo vrijeme pise o Mossadu i njemu se pripisuju greske itd .
To nije tacno, Mossad ne djeluje u Gazi.
U Gazi naravno prvenstveno djeluje Schin Bet.
Bloo
Globalna šefica

#39202 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bloo »

http://www.prometej.ba/clanak/osvrti/sl ... groba-5813
Miljenko Jergović 31.10.2023
Slavoj Žižek i bjesovi onih koji umiju proslaviti baš svaku odgođenu Hitlerovu pobjedu, pobjedu iz groba

Stvar koju Žižek zastupa jednostavna je, ali je i iritantna u svojoj jednostavnosti. Toliko iritantna da je gotovo nitko više ne zastupa

Najvažnija rečenica tog Žižekovog frankfurtskog govora glasi: “Znači, trenutak u kojem prihvatite da je nemoguće boriti se za obje strane istovremeno, izgubili ste dušu!” Boriti se, naravno, u svom slučaju ne znači ratovati, ginuti, umirati. Ni stvarno, ni metaforično. Premda, recimo, znači izgubiti sve beneficije koje proizlaze iz angažmana u tom ratu, svejedno angažirate li se u javnosti i u novinama, ili se angažirate u blebetanjima i nadglasavanjima po kavanama i stadionima. Ako ste na strani Palestinaca, koje izraelske vojne snage ubijaju po Gazi, ruše im domove i nastoje ih trajno protjerati, i na strani Izraelaca, koje palestinske vojne snage ubijaju po Izraelu i nastoje ih trajno protjerati, nema nikakve sumnje da ćete biti dočekati istim prijezirom vatrenih zastupnika obje strane. Ako je vođa partije Židovska moć Itamar Ben Gvir, ministar sigurnosti Izraela, kojeg je izraelski sud prethodno osudio zbog terorizma i rasizma, koji se otvoreno zalaže za fizičko istrebljenje Palestinaca iz svoje zemlje, za vas, ipak, najsličniji Ismailu Haniji, vođi Hamasa i bivšem premijeru Palestinske samouprave, današnjem rezidentu Katara, koji se isto tako otvoreno zalaže za istrebljenje Izraelaca iz svoje zemlje, s posve jednakim antipatijama ćete se sresti i među onima koji smatraju da je Izrael civilizirana demokratska zemlja čiji građanski sklad i procedure remete palestinski teroristi, i među onima koji smatraju da je riječ o arapskom teritoriju koji su uzurpirali Židovi. Naravno da je Slavoj Žižek, dok pred vrlo nemirnim frankfurtskim skupom govori u ulozi slovenskog pisca, sasvim u pravu: ako se u ovoj stvari ne izložite potpunom prijeziru i nerazumijevanju, izgubili ste dušu. Žižek više ne govori kao filozof, premda mu je to zvanje. Ne govori ni kao klaun i zabavljač, premda mu je to već godinama zanimanje, od kojega izvanredno dobro živi, nastupajući po hotelskim risortima i na priredbama bogatih i mondenih. Dok govori o duši, on govori s one pozicije s koje je u povijesti slovenske književnosti posljednji govorio Edvard Kocbek. Taj je u jednoj puno intimnijoj, ali s povijesnog i s dušinog stanovišta jednako važnoj i gotovo jednako krvavoj raspri imao birati između partizanstva i kršćanstva, pa mu je, doista, bilo od volje da po duši izabere jedno ili drugo. On je, međutim, znao da bi izabravši izgubio dušu.
sajber87

#39203 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sajber87 »

omega369 wrote: 04/11/2023 21:45
sajber87 wrote: 04/11/2023 20:55
omega369 wrote: 04/11/2023 20:42

Sta god da je njima, oni su samo odgovor na ono sto cionisti rade 75 godina. Dakle, odgovor - nakaradan, ovakav, onakav - na najvecu cionisticku zelju i svrhu da sve nejevreje pobiju i protjeraju
Evo recimo da natanjahuov desnicarsko ekstremisticki rezim zeli da pobije sve palestince , a hamas zeli da pobije sve jevreje, sta mislis sta moze biti rjesenje ovog sukoba
Da se konc logori zatvore i da daju palestincima drzavu. Dakle, da cionisti vise ne muce i ubijaju te ljude i da ih puste u njihovoj drzavi, nestace hamas istog trena
Palestinci ce na kraju dobiti drzavu i to jer je zapad na strani palestinaca (ne hamasa) sa hamasom je nikad nece dobiti svidjalo se to nama ili ne , natanjahuov ekstremisticki rezim ce pasti i to izraelci ce ga skinuti, palestinci nikad ne bi mogli skinuti hamas zbog prirode vladanja hamasa(citaj putin i rusija sjeverna koreja iran itd) jedino krvavim palestinsko palestinskim sukobom sto nije realno. Ova tvoja zadnja recenica da bi hamas nestao ako bi bio skinut netanjahu je najblaze receno netacna i govori da razmisljas srcem a ne hladne glave sto mogu razumjeti i nema veze sa realnoscu jer izrael je mjenjao vlasti a hamas ostajao sa istom politikom, hamas u gazi vlada strahom i silom i prema palestincima koji ne misle kao oni tako da je bespredmetno pricati o tom.
Da zakljicim, palestinci ce na kraju dobiti drzavu jer je zapad na njihovoj strani za razliku od rezima natanjahua hamasa irana rusije koji bi zrtvovali zadnjeg palestinca za svoje zlocinacke ciljeve. Zapitaj se na kraju zasto bi ogromna vecina palestinaca da mogu otisla na zapad da zivi a ne u rusiji iran bjelorusiju itd, hladne glave postavi sebi to pitanje i bice ti jasno. LP
PS
Kada kazes da bi hamas sam pao ako bi sad bilo po njegovom i da dobije drzavu gdje bi oni vladali to je kao kada bi rekao dodik bi sam pao ako bi smit otisao ugasio se ohr osnovao cik u rs u gdje bi dodik sam organizovao izbore, priznaces da su sanse za to nepostojece
splinter

#39204 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by splinter »

Ljudi su opisali cijelu stvar tačno onako kako jeste

Bukvalno odgajaju genocidnu generaciju
Bloo
Globalna šefica

#39205 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bloo »

splinter wrote: 05/11/2023 08:03 Ljudi su opisali cijelu stvar tačno onako kako jeste
Osim ovog ateističkog dijela. :D
splinter

#39206 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by splinter »

:arrow:
Bloo wrote: 05/11/2023 08:14
splinter wrote: 05/11/2023 08:03 Ljudi su opisali cijelu stvar tačno onako kako jeste
A valjda ih oni dovoljno poznaju da im daju jednu takvu kvalifikaciju.
Mislim da su u pravu jer se radi o ateizmu koji pojedine segmente vjere koristi jedino zarad lakše manipulacije.
Također, toplo preporučam zapratiti njihov Twitter profil.
Bloo
Globalna šefica

#39207 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bloo »

splinter wrote: 05/11/2023 08:40 :arrow:
Mislim da su u pravu jer se radi o ateizmu koji pojedine segmente vjere koristi jedino zarad lakše manipulacije.
Aha. A ja mislila da se radi o radikalnoj religijskoj struji...kad ono ateisti, mamicuim. :|
Bloo
Globalna šefica

#39208 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bloo »

I btw, ja volim impressume. :D
splinter

#39209 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by splinter »

Bloo wrote: 05/11/2023 08:46
splinter wrote: 05/11/2023 08:40 :arrow:

Aha. A ja mislila da se radi o radikalnoj religijskoj struji...kad ono ateisti, mamicuim. :|
Poštujem tvoje mišljenje, no smatram da ljudi koji cijeli život izučavaju i tumače Toru imaju veći kredibilitet od tebe i od mene da definišu neke stvari i pojmove, koji su de facto iz njihovog domena.
Bloo
Globalna šefica

#39210 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bloo »

splinter wrote: 05/11/2023 08:56 Poštujem tvoje mišljenje, no smatram da ljudi koji cijeli život izučavaju i tumače Toru imaju veći kredibilitet od tebe i od mene da definišu neke stvari i pojmove, koji su de facto iz njihovog domena.
Pa ko stoji iza ovog Twitter profila? Neka imena?
Riddle

#39211 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Riddle »

Trenutno jako zanimljiv program na Al Jazeeri.
splinter

#39212 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by splinter »

Bloo wrote: 05/11/2023 08:58
splinter wrote: 05/11/2023 08:56 Poštujem tvoje mišljenje, no smatram da ljudi koji cijeli život izučavaju i tumače Toru imaju veći kredibilitet od tebe i od mene da definišu neke stvari i pojmove, koji su de facto iz njihovog domena.

Zašto su bitna imena?
Osim toga nisu oni jedni koji ukazuju na neke nedopustive stvari. Tu si još i Jewish Voice for peac, Naturei karta, Voice of Jews, pa čak i veterani IDF s koji djeluju kao NVO Breaking the silence i koji su prvi počeli ukazivati na zločine zadnjih dana na Zapadnoj obali.
U suštini većina Jevreja koji nisu cionisti uzeli su aktivnog učešća da se zaustavi ovaj genocid. Sasvim korektno.
Ludzak

#39213 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Ludzak »

Pa naravno. Čim genocide prave ateisti su. Gdje bi vjernici to radili? Znamo mi po našem ratu, sve nas ateisti s brda gađali.
Bloo
Globalna šefica

#39214 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bloo »

splinter wrote: 05/11/2023 09:15

Zašto su bitna imena?
Osim toga nisu oni jedni koji ukazuju na neke nedopustive stvari. Tu si još i Jewish Voice for peac, Naturei karta, Voice of Jews, pa čak i veterani IDF s koji djeluju kao NVO Breaking the silence i koji su prvi počeli ukazivati na zločine zadnjih dana na Zapadnoj obali.
U suštini većina Jevreja koji nisu cionisti uzeli su aktivnog učešća da se zaustavi ovaj genocid. Sasvim korektno.
Ah, klasični deflection.
Ti tvrdiš da ovi ljudi poznaju Toru, ja pitam ko su ljudi koji stoje iza friškog Twitter accounta iz decembra 2022. Ti kreneš u drugom smijeru.
Taj account prenosi tuđa videa i piše vlastita mišljenja.
Da, bitna su imena kada tvrdiš da NEKO (ime/imena nepoznata) poznaje Toru bolje od mene i tebe jer se account zove Torah Judaism i prenosi sadržaje koji se uklapaju u tvoju agendu.
Znači ovo nije account nekoga imenom i prezimenom, nego anonimne grupe sa vlastitom agendom.

I to dalje što navodiš nije ni dovođeno u pitanje niti je bilo predmet naše diskusije. :)

Ti si prenio mišljenje nekog Twitter accounta iza kojeg stoje anonimni kreatori, ja replicirala. Ti onda tvrdio da ONI bolje poznaju Toru od mene i tebe da mogu tvrditi da je ovo sve ateistička ujdurma. Na moje pitanje ko su ONI, dobijem klasično skretanje sa teme i nuđenje dokaza o nečem drugom.
skafiskafsnjak

#39215 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by skafiskafsnjak »

Ne smijemo da ih poredimo sa nacistima?????

https://www.klix.ba/clanak/231105027
apsidejzi

#39216 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by apsidejzi »

elcaliente wrote: 05/11/2023 07:54
apsidejzi wrote: 04/11/2023 23:25
GAU8 wrote: 04/11/2023 12:58

Ja ne sporim sve sto si ti napisao. Moje pitanje je bilo usmjerno na drugu stvar.
Da li je Izraelski vrh grubo zanemario sve naznake koje su postojale da slijedi neka akcija hamasa?
Ako jeste, zasto? Ako jeste, onda su bolesniji u glavi nego sto sam mislio.

A ako su stvarno mislili do zadnjeg trena da se nije pripremao nikakav napad, onda su nevjerovatno glupi i nekompetentni.

To je moja dilema; ne mogu da se odlucim da li su glupi i nekompetentni ili spremni da hladno zrtvuju vlastiti narod...
To ne znam. Neki dan je izasla informacija da su zadnjih godinu dana prestali prisluskivat Hamas ker ih nisu vise smatrali velikom opasnoscu.

Doduse, ovo je velika sramota za mosad i trebalo bi doci do smjene u rukovodstvu. Ako ne dodje, onda je vjerovatno planirano da se puste.
Mala opaska, na forumu se citavo vrijeme pise o Mossadu i njemu se pripisuju greske itd .
To nije tacno, Mossad ne djeluje u Gazi.
U Gazi naravno prvenstveno djeluje Schin Bet.
:thumbup: moja greska
GAU8

#39217 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by GAU8 »

smijesni_ste wrote: 04/11/2023 22:41 'Moćna' slika, ali sere malo i ovaj što ju je postavio.

Spašavali su Hamasovce kako bi dobili od njih informacije o napadu i svemu ostalom, a ne što cijene svačiji život :roll:
Također je upitno da li je ovo uopće prava slika. Može se naime raditi o bilo kojim pacijentima. Čak i navodne lisice na krevetu ne moraju značiti da je to neki od učesnika masakra.
-Chesterfield-

#39218 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by -Chesterfield- »

Ludzak wrote: 05/11/2023 09:19 Pa naravno. Čim genocide prave ateisti su. Gdje bi vjernici to radili? Znamo mi po našem ratu, sve nas ateisti s brda gađali.
Mnogobošci nas gađali.
laik1981

#39219 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by laik1981 »

skafiskafsnjak wrote: 05/11/2023 09:31 Ne smijemo da ih poredimo sa nacistima?????

https://www.klix.ba/clanak/231105027
Bacili bi je oni vec da radijacija ne ugrozava citav Izrael.
Riddle

#39220 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Riddle »

Kao da nemaju bombe koje to mogu uraditi bez radijacije. :lol:

Lakše malo, ovo je ekstremno desničarsko govno kojim ne možete farbati ostale. Pa vidite da i Jevreji protestuju protiv invazije i bombardovanja.
laik1981

#39221 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by laik1981 »

Ekstremni desnicari vladaju Izraelom i drze dugmice pod rukama.
splinter

#39222 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by splinter »

Bloo wrote: 05/11/2023 09:21
splinter wrote: 05/11/2023 09:15

Zašto su bitna imena?
Ah, klasični deflection.
Ti tvrdiš da ovi ljudi poznaju Toru, ja pitam ko su ljudi koji stoje iza friškog Twitter accounta iz decembra 2022. Ti kreneš u drugom smijeru.
Taj account prenosi tuđa videa i piše vlastita mišljenja.
Da, bitna su imena kada tvrdiš da NEKO (ime/imena nepoznata) poznaje Toru bolje od mene i tebe jer se account zove Torah Judaism i prenosi sadržaje koji se uklapaju u tvoju agendu.
Znači ovo nije account nekoga imenom i prezimenom, nego anonimne grupe sa vlastitom agendom.

I to dalje što navodiš nije ni dovođeno u pitanje niti je bilo predmet naše diskusije. :)

Ti si prenio mišljenje nekog Twitter accounta iza kojeg stoje anonimni kreatori, ja replicirala. Ti onda tvrdio da ONI bolje poznaju Toru od mene i tebe da mogu tvrditi da je ovo sve ateistička ujdurma. Na moje pitanje ko su ONI, dobijem klasično skretanje sa teme i nuđenje dokaza o nečem drugom.
Jao jao :lol:
skafiskafsnjak

#39223 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by skafiskafsnjak »

Riddle wrote: 05/11/2023 09:46 Kao da nemaju bombe koje to mogu uraditi bez radijacije. :lol:

Lakše malo, ovo je ekstremno desničarsko govno kojim ne možete farbati ostale. Pa vidite da i Jevreji protestuju protiv invazije i bombardovanja.
Jah ostali drugacije misle .... haah da da
Riddle

#39224 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Riddle »

Misle drugačije, svakodnevno to viđam. Ta trenutna vlada s prstićima na dugmićima je osuđena na propast kako god ovo završilo.
skrbavi-admin

#39225 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by skrbavi-admin »

muha_sa wrote: 05/11/2023 06:33
on ako ostane na ovom poslu poslije ovog - svaka cast :lol:
a sad po gospodjinim uzusima i tvoj post bio trebao biti obrisan :lol:
Locked