Haris.ba wrote: ↑29/01/2025 08:32
mali_balon wrote: ↑29/01/2025 07:54
Fino i kultruno sjebali snsd loptuc aje na terenu europejaca (adze) i proeurioejaca i natoa (sda sa satelitima)......koji se mogu lako sjebati ako ozive snsd,....ovako ili makar nesta slicno nije uradjeno u novjok bh historiji.....karte podjeljene za hand
Jesu ih sve nastimali. Ali, mislim da se pretjeruje kakav ce to imati uticaj na izbore.
I Dino malo pregoni pa svoju smjenu naziva veleizdajom.
pa šta će drugo reći

ne budite naivni
da neće kojim slučajem priznati da je pojeo govno jer se pravio pametan, a fino mu svi govorili da ne ide sa SNSD-om u kombinaciji sa HDZ-om? Evo imam 50 kuka i još nisam čuo političara koji je rekao da, zajebo sam stvar.
Evo pratim ovo jer me baš interesuje šta će se desiti...kao i većina ovdje priželjkujem da sjebu Dodika...ali nikako ne vidim kako

možda sam i glup, ali ovo je do sada po ko zna koju put viđena epizoda "sad smo Dodika pritisnuli uza zid i nema gdje"....samo proguglajte, pa ćete skontati koliko je ova mantra ponavljana do sada
u strance se više ne pozdam, da će oni čistiti naša sranja...da hoće pomoći u svakom smislu, hoće, ali da će raspetljavati naše lokalne budalaštine neće
SNSD i HDZ stoje zajedno i jasno je da im ga možemo samo glabati i kmečati što je tako, posebno što je kasablijama preče da handre jedni druge, Kifla SDA, SDA Kiflu, nego da sjednu i dogovore zajedničke političke ciljeve, ako uopće iko više u našoj Kasabi ima nekakav politički cilj, sem da bude dio budžetskog tala...tužno je gledati da ne mogu naći zajednički jezik oko strateških stvari, a poražavajuće da niko od njih to nije ni pokušao

i to je slika našeg stvarnog stanja, puke borbe dvije klijentelističke skupine oko moći
vrtio sam i brojeve ruku, razne kombinacije, kako bi se šta moglo izvesti i na kraju jedini zaključak do kojeg sam došao je da su NiP i Naša sranka već krenuli u predizbornju kampanju, perući ruke od Laktašenka jer su skontali da ne mogu isporučiti ono što su nam obećavali...i to je jedini uzrok ovako agresivne kampanje i bacanja loptice SDA-ovcima, koji su opozicija po cijeloj vertikali
gledajući sve ovo, mislim da Kifla priželjkuje da SDA uđe u vlast na državnom nivou, ali ne vjerujem da će Don Neonko progutati tu udicu, a i sam broj ruku je veoma nepovoljan za to, čak nemoguć ako s njim nisu ili DF ili SDP
sve u svemu, sada su otvorene karte i pred nama je politička kriza izazvana pogrešnim procjenama i ohološću glavnih aktera, koji su ušli u ovo bez ikakvog rješenja, sem da se spašavaju svoje guzice i karijere
najveći profiteri iz ovog su SNSD i najmoćniji lik u državi herr Čirilica, koji smjenom Kifle, dobija polovicu Vijeća ministara