Narod i Pravda (Konakovic)

Haris.ba

#39151 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Haris.ba »

A_A_AKCIJA wrote: 29/01/2025 09:02
Njima je najmanji zajednički sadržilac sa SNSD da se skine Dino, makar se ništa drugo ne promijenilo.
Bošnjaci ostaju bez jednog ministra, što im je uobičajeno jer su to radili prije u vladi federacije i VM.
Puno bitnije, BiH u opasnim vremenima prepušta tu poziciju HDZ-u.

Dino nema nikakav problem da ode. Odlazak na ovakav način mu diže reputaciju do neba.
Na kraju, ponudio im je da nađu nekog normalnog umjesto njega za MVP, ali SDA to ne zanima.
Ne kontam tu logiku. Kako Dino ima sta da nudi oko svoje smjene? Bice smjenjen ako imaju ruke i bice imenovan novi mvp ako budu imale ruke.

Ako drzava zavisi od jednog covjeka, sta reci?

Ovo isto krenula patetika ko snsd kad su smjenjivali Radmanovica. Jos samo da kazu iz trojke vijece ministara nije legitimno bez Dine.
Styling

#39152 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Haris.ba wrote: 29/01/2025 10:01
Njima je najmanji zajednički sadržilac sa SNSD da se skine Dino, makar se ništa drugo ne promijenilo.
Bošnjaci ostaju bez jednog ministra, što im je uobičajeno jer su to radili prije u vladi federacije i VM.

Dino nema nikakav problem da ode. Odlazak na ovakav način mu diže reputaciju do neba.
Na kraju, ponudio im je da nađu nekog normalnog umjesto njega za MVP, ali SDA to ne zanima.
Ne kontam tu logiku. Kako Dino ima sta da nudi oko svoje smjene? Bice smjenjen ako imaju ruke i bice imenovan novi mvp ako budu imale ruke.

Ovo isto krenula patetika ko snsd kad su smjenjivali Radmanovica. Jos samo da kazu iz trojke vijece ministara nije legitimno bez Dine.
Ne pregoni. Dino svojim potezom samo pokazuje da nije srastao sa stolicom i da nema problem da ga smijene. Tesko je to shvatiti umovima kojima je jedina svrha postojanja sjedenje u foteljama. Oni ne kontaju da se neko moze odreci stolice lahko. Dino je od starta bi svjestan da moze biti kolateralna steta ove igranke i spreman je da se zrtvuje. Cekamo Covica da se oglasi.
Sanjarko

#39153 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Sanjarko »

Pa vidis da se sve svodi na jednog covjeka. Dino=Bosna, ne moze se bez njega. To nije ni D od Demoskratosa.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#39154 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

Haris.ba wrote: 29/01/2025 08:32
mali_balon wrote: 29/01/2025 07:54 Fino i kultruno sjebali snsd loptuc aje na terenu europejaca (adze) i proeurioejaca i natoa (sda sa satelitima)......koji se mogu lako sjebati ako ozive snsd,....ovako ili makar nesta slicno nije uradjeno u novjok bh historiji.....karte podjeljene za hand
Jesu ih sve nastimali. Ali, mislim da se pretjeruje kakav ce to imati uticaj na izbore.

I Dino malo pregoni pa svoju smjenu naziva veleizdajom.
pa šta će drugo reći :? ne budite naivni

da neće kojim slučajem priznati da je pojeo govno jer se pravio pametan, a fino mu svi govorili da ne ide sa SNSD-om u kombinaciji sa HDZ-om? Evo imam 50 kuka i još nisam čuo političara koji je rekao da, zajebo sam stvar.

Evo pratim ovo jer me baš interesuje šta će se desiti...kao i većina ovdje priželjkujem da sjebu Dodika...ali nikako ne vidim kako :? možda sam i glup, ali ovo je do sada po ko zna koju put viđena epizoda "sad smo Dodika pritisnuli uza zid i nema gdje"....samo proguglajte, pa ćete skontati koliko je ova mantra ponavljana do sada :roll:

u strance se više ne pozdam, da će oni čistiti naša sranja...da hoće pomoći u svakom smislu, hoće, ali da će raspetljavati naše lokalne budalaštine neće

SNSD i HDZ stoje zajedno i jasno je da im ga možemo samo glabati i kmečati što je tako, posebno što je kasablijama preče da handre jedni druge, Kifla SDA, SDA Kiflu, nego da sjednu i dogovore zajedničke političke ciljeve, ako uopće iko više u našoj Kasabi ima nekakav politički cilj, sem da bude dio budžetskog tala...tužno je gledati da ne mogu naći zajednički jezik oko strateških stvari, a poražavajuće da niko od njih to nije ni pokušao :sad: i to je slika našeg stvarnog stanja, puke borbe dvije klijentelističke skupine oko moći

vrtio sam i brojeve ruku, razne kombinacije, kako bi se šta moglo izvesti i na kraju jedini zaključak do kojeg sam došao je da su NiP i Naša sranka već krenuli u predizbornju kampanju, perući ruke od Laktašenka jer su skontali da ne mogu isporučiti ono što su nam obećavali...i to je jedini uzrok ovako agresivne kampanje i bacanja loptice SDA-ovcima, koji su opozicija po cijeloj vertikali

gledajući sve ovo, mislim da Kifla priželjkuje da SDA uđe u vlast na državnom nivou, ali ne vjerujem da će Don Neonko progutati tu udicu, a i sam broj ruku je veoma nepovoljan za to, čak nemoguć ako s njim nisu ili DF ili SDP

sve u svemu, sada su otvorene karte i pred nama je politička kriza izazvana pogrešnim procjenama i ohološću glavnih aktera, koji su ušli u ovo bez ikakvog rješenja, sem da se spašavaju svoje guzice i karijere

najveći profiteri iz ovog su SNSD i najmoćniji lik u državi herr Čirilica, koji smjenom Kifle, dobija polovicu Vijeća ministara
JoseMujica

#39155 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

Sanjarko wrote: 29/01/2025 10:15

Pa vidis da se sve svodi na jednog covjeka. Dino=Bosna, ne moze se bez njega. To nije ni D od Demoskratosa.
ista mantra ko Alija= Bosna, Boookir= Bosna...Kifla je izašao iz SDA, ali duh SDA nikada iz njega :evil:
Haris.ba

#39156 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Haris.ba »

Styling wrote: 29/01/2025 10:13 Ne pregoni. Dino svojim potezom samo pokazuje da nije srastao sa stolicom i da nema problem da ga smijene. Tesko je to shvatiti umovima kojima je jedina svrha postojanja sjedenje u foteljama. Oni ne kontaju da se neko moze odreci stolice lahko. Dino je od starta bi svjestan da moze biti kolateralna steta ove igranke i spreman je da se zrtvuje. Cekamo Covica da se oglasi
Pa onda svoju smjenu izjednacava sa veleizdajom. :mrgreen:

Ok. Ima pravo da kze sta hoce. Samo, to mi ne zvuci kao neko ko se nije ufoteljio.

Ja se nadam da ce uspjeti u namjeri, ali ako i ne uspije - manje patetike.
18mn97

#39157 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by 18mn97 »

Ako Dodik dobije zabranu bavljenja politikom, onda ce biti stjeran u cosak. Nikad bolja prilika da se skine sa vlasti. Ocekujem da stranci djeluju ukoliko neko pokusa da mu pruzi ruku spasa.

Padom Dodika ostaje samo Covic, koji ce morati da odluci gdje hoce da ide. Pogresna odluka mu donosi sudbinu Bakira i Dodika.
merk030

#39158 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by merk030 »

Haris.ba wrote: 29/01/2025 10:27
Styling wrote: 29/01/2025 10:13 Ne pregoni. Dino svojim potezom samo pokazuje da nije srastao sa stolicom i da nema problem da ga smijene. Tesko je to shvatiti umovima kojima je jedina svrha postojanja sjedenje u foteljama. Oni ne kontaju da se neko moze odreci stolice lahko. Dino je od starta bi svjestan da moze biti kolateralna steta ove igranke i spreman je da se zrtvuje. Cekamo Covica da se oglasi
Pa onda svoju smjenu izjednacava sa veleizdajom. :mrgreen:

Ok. Ima pravo da kze sta hoce. Samo, to mi ne zvuci kao neko ko se nije ufoteljio.

Ja se nadam da ce uspjeti u namjeri, ali ako i ne uspije - manje patetike.
Smjena ako se ne izglasa neko na njegovo mjesto.
mali_balon

#39159 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mali_balon »

mali_balon wrote: 29/01/2025 07:54 Fino i kultruno sjebali snsd loptuc aje na terenu europejaca (adze) i proeurioejaca i natoa (sda sa satelitima)......koji se mogu lako sjebati ako ozive snsd,....ovako ili makar nesta slicno nije uradjeno u novjok bh historiji.....karte podjeljene za hand
Jesu ih sve nastimali. Ali, mislim da se pretjeruje kakav ce to imati uticaj na izbore.

Ma dobro mora se malo pregonit kad si u BIh politici moras malo rikat i arlaukat jer te inace narod nece skontati....

A kontam da nije predizborna .....kontam da su im se jednostavno slozile kocke na vrijeme, ono nesic uhapsen juzna itnerkonekciia, srbija, pritisci na covica, mile u bolnici.....pa se krenulo u ofanzivu.....da je predizborna sacekali bi jos godinu.....ne znam ovo na glas razmisljam vidjet cemo sta se valja iza brda
Last edited by mali_balon on 29/01/2025 11:49, edited 1 time in total.
Haris.ba

#39160 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Haris.ba »

merk030 wrote: 29/01/2025 10:39

Helez kao ministar odbrane ima mogucnosti da putuje bilo gdje treba da se prenese poruka koja treba.
Tu je Zlaja u UN. Tu je i Alkalaj. Pa i Becirovic kao clan predsjednistva.
tramvajtrojka

#39161 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by tramvajtrojka »

JoseMujica wrote: 29/01/2025 10:24

pa šta će drugo reći :? ne budite naivni

da neće kojim slučajem priznati da je pojeo govno jer se pravio pametan, a fino mu svi govorili da ne ide sa SNSD-om u kombinaciji sa HDZ-om? Evo imam 50 kuka i još nisam čuo političara koji je rekao da, zajebo sam stvar.

Evo pratim ovo jer me baš interesuje šta će se desiti...kao i većina ovdje priželjkujem da sjebu Dodika...ali nikako ne vidim kako :? možda sam i glup, ali ovo je do sada po ko zna koju put viđena epizoda "sad smo Dodika pritisnuli uza zid i nema gdje"....samo proguglajte, pa ćete skontati koliko je ova mantra ponavljana do sada :roll:

u strance se više ne pozdam, da će oni čistiti naša sranja...da hoće pomoći u svakom smislu, hoće, ali da će raspetljavati naše lokalne budalaštine neće

SNSD i HDZ stoje zajedno i jasno je da im ga možemo samo glabati i kmečati što je tako, posebno što je kasablijama preče da handre jedni druge, Kifla SDA, SDA Kiflu, nego da sjednu i dogovore zajedničke političke ciljeve, ako uopće iko više u našoj Kasabi ima nekakav politički cilj, sem da bude dio budžetskog tala...tužno je gledati da ne mogu naći zajednički jezik oko strateških stvari, a poražavajuće da niko od njih to nije ni pokušao :sad: i to je slika našeg stvarnog stanja, puke borbe dvije klijentelističke skupine oko moći

vrtio sam i brojeve ruku, razne kombinacije, kako bi se šta moglo izvesti i na kraju jedini zaključak do kojeg sam došao je da su NiP i Naša sranka već krenuli u predizbornju kampanju, perući ruke od Laktašenka jer su skontali da ne mogu isporučiti ono što su nam obećavali...i to je jedini uzrok ovako agresivne kampanje i bacanja loptice SDA-ovcima, koji su opozicija po cijeloj vertikali

gledajući sve ovo, mislim da Kifla priželjkuje da SDA uđe u vlast na državnom nivou, ali ne vjerujem da će Don Neonko progutati tu udicu, a i sam broj ruku je veoma nepovoljan za to, čak nemoguć ako s njim nisu ili DF ili SDP

sve u svemu, sada su otvorene karte i pred nama je politička kriza izazvana pogrešnim procjenama i ohološću glavnih aktera, koji su ušli u ovo bez ikakvog rješenja, sem da se spašavaju svoje guzice i karijere

najveći profiteri iz ovog su SNSD i najmoćniji lik u državi herr Čirilica, koji smjenom Kifle, dobija polovicu Vijeća ministara
De malo ohani znamo da si se uzbudio na pomisao kifline smjene sl sa ovim kasablije, kasaba,kmecavci pocinjes vise zvucati na smiljka neg ista drugo :skoljka: :skoljka: :-)
JoseMujica

#39162 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

svrni do Manjine pekare da se smiriš
tramvajtrojka

#39163 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by tramvajtrojka »

JoseMujica wrote: 29/01/2025 10:59 svrni do Manjine pekare da se smiriš
sve okay al mojne samo kasnije kukati da si ugrozen kada te neko u raspravi prozove :wink: :wink:
mali_balon

#39164 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mali_balon »

Ma pusti Hozea...koprca se ko i svaki normalni sdf zohar
Malisa11

#39165 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Malisa11 »

Haris.ba wrote: 29/01/2025 10:55
merk030 wrote: 29/01/2025 10:39

Helez kao ministar odbrane ima mogucnosti da putuje bilo gdje treba da se prenese poruka koja treba.
Tu je Zlaja u UN. Tu je i Alkalaj. Pa i Becirovic kao clan predsjednistva.
:lol: :lol: :lol: :lol: sve drzavnici
JoseMujica

#39166 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

Trojka džaba me citiraš..na foe si odavno...pljuj slobodno jer ništa drugo i ne znaš :D

ne sekiraj se...poštujem slobodu govora i ne prijajvljujem
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#39167 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

šta ako ne budu imali ruke za imenovanje novog mvp?
Haris.ba

#39168 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Haris.ba »

malakh wrote: 29/01/2025 14:07 šta ako ne budu imali ruke za imenovanje novog mvp?
Sto ne bi imali? Fali Srbin na poziciji u predstavnickom domu. Ko bude izglasao njega, izglasace i mvp.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#39169 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

Haris.ba wrote: 29/01/2025 14:11
malakh wrote: 29/01/2025 14:07 šta ako ne budu imali ruke za imenovanje novog mvp?
Sto ne bi imali? Fali Srbin na poziciji u predstavnickom domu. Ko bude izglasao njega, izglasace i mvp.
ko će ga predložiti?
JoseMujica

#39170 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

malakh wrote: 29/01/2025 14:31
Haris.ba wrote: 29/01/2025 14:11
ko će ga predložiti?
ko god složi "novu" koaliciju...po tome bi se već trebalo znati ko je s kim

sad možemo samo bacat grah
statixx

#39171 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by statixx »

Ceka se prvostepena za Dodika, sad svi kalkulisu. :D
axe22

#39172 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by axe22 »

Znaci doslo smo do ovog:
"Ako glasas protiv Covica nisi Hrvat"
"Ako glasas protiv Baketa nisi Bosnjak-Bosanaca"
"Ako glasas protiv Dodika nisi Srbin"

I sad novo izdanje:
"Ako glasas protiv Konakovica onda si izdajica"

(Frajer serxxx protiv SDA-DF od onog dana kako je dosao na vlast, i kad su imali veze s necim a i kad nisu, uvijek su bili DEZURNI krivci. Protiv Baketa i Komsica i sad ocekuje da ga oni spasavaju, da ne glasaju za njegovu smjenju. Kako kaze "Nije uredu da Bošnjaci biraju Hrvatima člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine", ali zato protiv Covica ni jednu. Zasto njega ne zamoli da glasa protiv)

(Da ne kazu SDA bot, licno ne bi volio da SDA udje u vlast)
pemanapemani

#39173 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by pemanapemani »

axe22 wrote: 29/01/2025 20:01 Znaci doslo smo do ovog:

I sad novo izdanje:

(Frajer serxxx protiv SDA-DF od onog dana kako je dosao na vlast, i kad su imali veze s necim a i kad nisu, uvijek su bili DEZURNI krivci. Protiv Baketa i Komsica i sad ocekuje da ga oni spasavaju, da ne glasaju za njegovu smjenju. Kako kaze "Nije uredu da Bošnjaci biraju Hrvatima člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine", ali zato protiv Covica ni jednu. Zasto njega ne zamoli da glasa protiv)

Ocekuje od Bakira i Komsica da ne glasaju za njegovu smjenu

Znaci, super logicno - Konakovic ocekuje od SDA i DF koji su uputii zahtjev za njegovu smjenu da ne glasaju za ono sto su sami predlozili. A jest namazan frajer.

Ti i slicni ga promovisete u nekog zajebanog lika koji sve drzi u saci, vedri i oblaci.
Zbog vasih nenormalnih nebuloznih teza, covjek postao simpatican i ljevicarima.
axe22

#39174 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by axe22 »

pemanapemani wrote: 29/01/2025 22:04
axe22 wrote: 29/01/2025 20:01 Znaci doslo smo do ovog:

I sad novo izdanje:

Ti i slicni ga promovisete u nekog zajebanog lika koji sve drzi u saci, vedri i oblaci.
Zbog vasih nenormalnih nebuloznih teza, covjek postao simpatican i ljevicarima.
Profulo si, procitaj moje ranije komentare o Konakovicu.
srce_ruke_lopata

#39175 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by srce_ruke_lopata »

Ali on ima u telefonu brojeve svih svjetskih državnika a još je Bošnjak...pa kako da ga smijene, to nije patriotski :D
Sad kad smo na "pragu" Evrope :roll:
Post Reply